Môžem počas dojčenia jesť zeleninu a ovocie?
Ahojte prosím neviete mi povedať ako to je z kojením? Zeleninu ovocie môžem? Niektorí mi tvrdia, že nie niektorý, že môžem. Neviete teda ako to je
@petra372016 brusko moze boliet z roznych veci,roznych potravin,z neodgrgnutia.u nas vadila spargla,citrusy,na ostatne som neprisla nikdy.neni to nezodpovednost,kebyze z opatrnosti vyradis niektore potraviny,neostane ti nic.ale inak ja som hlavne uzivala femibion 3,aby som mala ziviny.
@petra372016 mne lekárka povedala, že treba odsledovať rajčinu a papriku, strukoviny a hluboviny ako karfiol brokolica... z ovocia pozor na citrusy.
@petra372016 Chodite do poradne? Ked nie, tak len tolko
Nejedzte zeleninu ktora nadúva.
@asod chodím do poradne. Samozrejme doktorka mi povedala len o strukovine o ovocí nie teda ani zelenine
@petra372016 ja som jedla vsetko, malemu nevadilo nic, no vyhybala som sa strukovinam a kapuste, skor ze mne nerobia dobre a pediatricka odporucala obmedzit citrusy
@lossless áno to viem. Ďakujem za odpoveď.
Ja nerozumiem co jedia ludia ktori nejedia zeleninu. Neviem si to naozaj ani prestavit.
Nerozumiem co chces jest.
Jasne ze sa nemas ojest pomarancov alebo zjest pol kila fazule...ale to ti hadam napovie aj zdravy rozum.
Ale regionalna zelenina ako priloha by akoze ako mala uskodit?
@petra372016 olupanu 🙂
Ked dojcis, tak mas praveze jest vyvazenu stravu, co sa bez zeleniny a ovocia neda.
Nam teda na poradni vraveli, ze tieto dietne obmedzenia nemaju opodstatnenie, ved materske mlieko sa vytvara z krvi (preto treba vylucit alkohol a pod.), nie je to ako v tehotenstve, ked isli k dietatu ziviny priamo cez pupocnu snuru.
@petra372016 pri prvej som sa velmi bala strukovin, paradajok, cibule atd...a mala koliky aj tak....pri druhej som jedla uplne vsetko a nemala koliky...dala.som na radu laktacnej poradkyne..mozno prve dva tyzdne som len obmedzila strukoviny...urcite ale co viem, tak nejest zeleninu a ovocie rok a pol bolo velmi nezodpovedne...prepac mi...nemyslim to v zlom naozaj, si uzasna maminka, co sa len boji...ale strach je niekedy najvacsi nepriatel...drzim palce, aby male nemalo problemy z nicoho 😘
Ja nejem iba kapustu, fazuľu, štipľavé a hríby..inak jem všetko...
@ikuska27 ja jem štipľavé vo veľkom. Toho sa nemusíš báť. Mlieko sa tvorí z krvi a krv nemáme štipľavú.
Kojim 11 rokov a neobmedujem sa v ničom . Môžeš jesť aj piť uplne všetko. Ja jem aj kapustu, karfiol, strukoviny tých zjem veľa....Kyslú kapustu som už mala aj v porodnici. Tiež mám rada pikantné jedlá, čokoládu, kavu. Ak by bol nejaký problém, tak na 2 týždene vyluč tu potravinu a potom vyskúšaj opäť. Mlieko sa tvorí z krvi a nie z obsahu žalúdka. Ja si neviem predstaviť, že by som sa 11 rokov obmedzovala v hocicom
Pozri, odkojila som 3 deti kazde 2 roky. Prve dieta malo koliky brusko bolelo, pucili sme sa kolko sa len dalo, skusali sme rozne kvapky z lekarne. Ja som jedla len ryzu a suchare, este aj jablko som si osupala... ( sprosta som bola) Aj druhe dieta malo bolave brusko..jedala som pestrejsie uz sa mi nechcelo obmedzovať sa. Tretie dieta rovnako a jedla som vsetko. 😀 Verdikt? Bolo jedno co jem, mliecko sa tvori z krvi nie z obsahu zaludka. Pestra strava je dolezita aj pre chut mlieka a alergeny. Vynechaj cibulu, hluboviny, strukoviny, huby mozno aj cokoladu a podobne lakociky a bude dobre. Ovocie a zelenina ako taka urcite neposkodi.
@tatianamaria fakt??všetci mi hovorili, že by som nemala..a pritom ja štipľavé taaaaaak milujem 😍😍🙈
Jedla som vsetko zaradom, raz mi plakala ked som zjedla viac strukoviny, vysadila som na 2 tyzdne a potom po mesiaci som ju opat jedla a uz jej nic nebolo... neviem si predstavit nejest paradajky, kapustu cokoladu a stiplave ako je rok dlhy..
@ikuska27 áno kľudne môžeš. Nebude štipľavé mlieko.

@petra372016 pri staršom som nevedela čo mám jesť. Nejedla som už skoro nič asi len ozaj suchý rožok aj tak bol nespokojný a mlieko sa mi stratilo. Pri druhom synovi to už bolo lepšie. Bol od začiatku spokojný akurát raz som si dala fazuľu a bolo vidieť ze ho boli bruško ale to až keď mal 3 mesiace. Každé dieťa je iné aj súrodenci.