icon

Nechcem dojčiť

mim987
14. jan 2018

Prosím o radu. Moj syn má týždeň a ja som sa rozhodla, ze ho kojiť nebudem. Mám odzačiatku ukrutné bolesti. Cely cas pri tom plačem. Ešte aj dve hodiny pitom to bolí. Odsávačka je ešte horšia tak si odstriekavam prsia len rune aj ked to ide len po kvapke. Mlieka mám veľa ale malý sa nechce prisať (vpáčené bradavky). Bola u mňa už aj laktačná poeaskyňa. Skúsila som naozaj všetko až kým som nezkončila v nemocnici so zápalom a opuchnutými mliekovodmi a tam mi navrhli ukončenie lajtácie . V tom zúfalstve a bilesti som na to pristúpila. Teraz sa však bojím aby to naozaj bolo úspešné. Dávam si parlodel ráno a večer ale mlieko sa stále tvorí. Sťahujwm prsia ovazom. Co ešte môžem urobiť ?

Strana
z2
evittam
14. jan 2018

@beky1813 Tu si musis na to len zvyknut. Normalne.😎😁😉
@ave17 Asi tak. A ako vstávajú k 2-3rocnym detom aj 10-20x za noc lebo dieta chce dudel.
@mamaaaaaaaaaaa No asi nie som kazda, mna vôbec dojčenie nebolelo pri synovi.😉

betina1984
14. jan 2018

Ja som kojila starsiu 3 mesiace a dvojcata mesiac. Nie ze by som nechcela, ale nebola som obdarena tou moznostou dojcit. Pri prvej som bola zufala, ze to nejde, plakavala som, islo mi to "na mozog". Tak som skoncila, pre dobro moje, aj malej. A je tu ziva a zdrava a dokonca ani chora nebyvala a dvojcata detto.

nerko
14. jan 2018

Dojcenie je moja smrrrrt. Vydrzala som odstriekavat 3 mesiace. Vela problemov kolo toho bolo. Ale k otazke, ako baby pisali. Menej pit, menej jest, obviazat, caje a odstriekavat len do ulavy, ked uz budes citit, ze sa Ti robia hrce a mohlo by sa zapalit. To su potom ine bolesti, mala som 2x a lezala som tiez v nemocnici. Nechcela by som to viac zazit. Mne nepomohli ani 3 laktacne a ich vitaminy, skoda penazi. Mamila sekta (bez urazky, tak ich ja volam) mi znicila pociatocnu radost z babätka. Bo pre nich neda sa, neexistuje. A zenu to do extremov. Urcite je materske mlieko najlepsie pre babo, no ked to nejde, tak to nejde.

maciatkolulu
14. jan 2018

@beky1813
@ave17 mila dievcata😉, nie nie som masochystka a ani mamila gang,ale som matka troch deti,prvu som prestala.kojit ked mala ledva mesiac,presne pre nedostatok informacii,bolest,strach atd,kebyze vtedy mi niekto ppradi,podpori,ukludni,tak kojim v pohode,po prekonani tych zaciatkov,ktore byvaju tazke skoro vzdy. A po tyzdni sa vzdavat je podla mna velmi skoro,najma ked sa mlieko tvori. Ja som sa sama 0oucila a druhu som kojila domdvoch a tretieho do vyse troch rokov. A to sok.tiez prekonala.zapal prsnika atd. Nikto tu autorku nesudi,ale snazia sa poradit a predpokladam,ze to nemyslia zle a ani ju neurazaju a ani neponizuju....... lebo ine by bolo napisat hned (sice nazov temy je taky...)ze odmietam kojit,ale prispevok vyznieva,ze chcela a neslo a po tyzdni sa vzdat....

maciatkolulu
14. jan 2018

Masochistka.....

bluka2
14. jan 2018

Presne, prvý týždeň je najhorší, aspoň moje prsia aj bradavky si na svoju úlohu museli trochu zvyknúť a potom super

barborasebastian
14. jan 2018

Mňa to bolelo na začiatku prvé dva týždne tak ze som musela kusat handru keď som dojila, prsia som mala zapálené, teploty som mala, hrce ako kamene v prsiach bolo to hrozne dávala som si obklady z kapustových listov na cecky, uvarila víno a utierku namočenú v ňom som si prikladala, tak veľmi som chcela dojčiť a zvladla som to aj keď jedno prso mi prestalo fungovať a mala ho už nechcela a nechce, 10 mesiacov dojčím iba z jedného. Ale začiatky sú asi ťažké preto veľa žien podľa môjho názoru prejde na UM ale jedno viem keď porovnám kamarátky na UM co mohli dojčiť že asi za svet by sa mi nechcelo sa stále zaberať fľaškami dudlami sterilizovať úmyvat zohrievat a neviem co všetko a keď si tak uvedomím je veľmi pohodlné vybrať len cucu cici a máš po starosti keď vydržíš tu bolesť stojí to za to.

kortinka
14. jan 2018

ja si myslim ze by ti so mala vydrzat. tiez som videla hviezdicky (neprehanam), ked sa mi mala prisala. ja by som ta len podporila aby si to nevzdavala. tvoje mlieko je zlaty poklad pre tvoje babo ;)

ebi88
14. jan 2018

No poviem ti, tyzdnove dieta, to si tomu vela nedala, ja som mala bolesti pomaly horsie ako porod, plakala som, az mi nihy dvihalo ked sa prisaval na zaciatku, ale bradavky si zvyknu..chce to oen trochu viac casu. Medzitym este sme chytili nejaku mykozu , maly zabu, tak to bol otras...ale odrazu to preslo a pohoda. Na taketo bradavky su inak klobuciky, mne pomohli, ja by som to nevzdavala, zapal bol lebo nevysal mlieko maly. Moj nazor.

slimstar
14. jan 2018

ja si myslím, že ten polrok dojčiť je v pohode a dá sa to vydržať. Ale pre mna sú už extremy dojčiť do dvoch, niektorí do piatich /v zahraničí/.

lili235111
14. jan 2018

Keď nechce tak nechce,je to len jej vec.Nie každá žena má k tomu vzťah.Pri prvej som mohla citát aké je to prospešné úžasne a neviem aké a proste u nás v rodine som nikdy nikoho dojčiť nevidela tak pre mna bola tiež normálna fľaša a nejaký cztah som k tomu nemala.Mala mala silný reflux že vracala až cez nos pre mna prestať kojiť bolo ako výhra v lotérii.

limetka26
13. mar 2018

Ahojte, mam 7tyzdnove babo, zial mam zdravotne problemy a musim prestat kojit. Co ma neskutocne mrzi, no nemozem. Dr mi samozrejme chce dat lieky na zastavu laktacie, no ked citam skusenosti a vedlajsie ucinky tak mi je zle. Da sa laktacia zastavit aj inym sposobom? Bez problemov so zapalmi ktorymi strasia? Dakujem

ukulela
13. mar 2018

@limetka26 matovy a myslim, ze aj salviovy caj - kukni. potom odstriekavat len po ulavenie, aby sa prsia nezapalili, a vydrzat. baby spominaju aj homeopatika na zastavenie, neviem, nemam skusenost.

limetka26
13. mar 2018

@ukulela poprecitavane mam vselico no vlastnu skusenost potrebujem

ukulela
13. mar 2018

@limetka26 no kamoska len tak - prestala kojit, ked sa naplnili, len odstrekla do uvolnenia, nie do prazdna. telo pochopi, ze nema zasobovat. a tiez nepit tak vela. (ale ja zas ked nepijem, boli ma hlava :(

limetka26
13. mar 2018

@ukulela dakujem asi to tak aj ja skusim uvidim co bude, hadam sa to dako zastavi pomaly, malemu uz davam menej mm a viac um az to nie je taky velky skok

xmamalea
13. mar 2018

@vikusss presne si spomínam, ako som aj ja počítala nahlas a so slzami v očiach , ukrutne bolesti...

@mim987 želám veľa síl , aby ste s bábätkom všetko krásne zvládli 🙂

moni73
13. mar 2018

Masochistky??? Bola som rozhodnuta kojit a tak som kojila. Aj napriek velkym problemom zo zaciatku. Tu ale mamicka nebola rozhodnuta nekojit, ale po tyzdni to vzdala... Keby som cokolvek ohladom dcery vzdavala po tyzdni, tak neviem kde sme teraz. A ci vobec sme...

sussah
13. mar 2018

@mim987 a preco si dávaš ten Parlodel? Mala si problém s prolaktinom? Lebo ja som mala pred tehu a dúfam že nebudem mať problém s kojenim..😏

kondaska1
13. mar 2018

Necitala som vsetko, ale asi mesiac pocas kojenia som takmer plakala aj ja, hrozne ma bolelo ako sa maly prisaval a tahal, akoby ma rezali ziletky, do toho sa mi este aj zablokoval mliekovod a k tomu sa pridal zapal, vydrzala som a potom zrazu to preslo a kojila som takmer 2 roky bez bolesti. Tie prsia a hlavne bradavky si musia zvyknut, myslim ze toto preziva kazda prvorodicka. Je len na danej maminke kolko je ochotna vydrzat...

halci
13. mar 2018

Aj u mna boli zaciatky tazke. dostala som zapal, horucku, hrozili antibiotika. nakoniec to bol "iba" upchaty mliekovod. preslo to. asi by som na tvojom mieste uvazovala rovnako. ked to nejde, tak to nejde. hlavne vela neodsavaj lebo cim viac budes odsavat tym vacsmi sa ti bude tvorit mieko. drzim palce, zvladnes to!

mim987
autor
13. mar 2018

Ahojte. Takže, malý má teraz cez dva mesiace. Nekojím a stále mám preto pocity viny. Najmä pre nedostatok pochopenia zo strany okolia a reči typu : ,, mna to tiež bolelo no vydržala som." Keď poviem, že som mala problémy, každý si hneď predstaví len zápal prsníka. Presne toto bol moj problém od začiatku. Už v pôrodnici mi sestričky dávali (v dobrej viere za účelom pomôcť) rady ako mám len stále odstriekavať a chodiť do teplej sprchy adt. Nemala som zápal. Mala som opuch mliekovodov +nejaku infekciu a mlieko,síce sa tvorilo nechcelo ísť von pretože som mala opuchnuté celé bradavky a to odstriekavanie a teplo to ešte len zhoršovalo. Z toho potom boli aj zápaly neskôr. Skončila som na infúziách a antibiotikách. K malému som pre tie infúzky memohla vstat. Naštastie dovolili mojej mame byť pri mne v nemocnici. No aj tak. Prvé týždne moj syn poznal mamu iba ako plačúcu kôpku nešťastia. A to hlavne preto, že som tak veľmi chcela. Mala som mu dať už vtedy UM a trošku si oddýchnuť. Nabrať sily. Ja som však tak strašne chcela dojčiť...za každú cenu a možno aj to bol problém. Možno. Každopádne som len chcela povedať, že som chcela. A ak toto niekto prežije a kojí ďalej, tak klobúk dolu. Všetci ale nie sú takí silní a hlavne ten tlak z každej strany že "musíš" , MM je pre dieta to naj...to naozaj nepomáha.

zmrznuta
13. mar 2018

Ja som ani nemala sancu plne maleho dojcit, 3 dni po SC som dostala strasnu infekciu a on bol viac na novorodeneckom, ako primne na izbe, kedze ja som sa musela davat dokopy. Ale aj ked prisatie zo zaciatku bolelo, bola to zanedbatelna bolest, pretoze som vedela ze robim tu najspravnejsiu a najlepsiu vec, ktoru moje dieta potrebuje. Bohuzial koli mojmu stavu uz v porodnici ho museli samozrejme krmit UM, snazila som sa neviem ako rozbehnut mlieko, ale nedalo sa. Naposledy sa prisal mesiac po narodeni. Mne je to osobne velmi luto, pretoze som prislavedela o najintimnejsie zazitky a pocit, ze sme spolu. Kedze mlieko mas, ja by som skusila pokracovat

akcul13
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2