Nechcem dojčiť
Ahojte baby, čakám druhé bábo a rozhodla som sa že nechcem kojiť. Skym sa o tom treba poradiť ? Stačí v pôrodnici povedat že nechcem kojiť a pochopia to v pohode ?🙈Nebudu mat stym problém🙈 Ake ste mali skúsenosti ?
@zuzanockamt tak to ano, ked je to neprijemne, a este aj toho mlieka je malo, tak to chapem, ze je aj zbytocne sa “nicit”. Dakujem
Ja som pri prvom mala mlieko ale nie dosť v 3 mesiaci som ho dokrmovala. Ale bolo vidno že prsia si naliate. A pri druhom nic aj prsia nic ako povedala že také mlandrsve ich máte a nemala som vôbec mlieko. Že dcéra hneď išla na um.
@haley7897 to mi je ľúto 😔, mám podobnú skúsenosť zo Slovenska ako ty, okrem ziapania, nemiestnych poznámok aj pichnutie oxytocinu pri vytláčaní dieťaťa, (čo spôsobilo vnútorné dotrhanie), epidural som nedostala, lebo anestéziológ, čo to robil už mal po smene! aj odobratie dieťaťa na celú noc! , rozčapovanie noh, ukazovanie vložiek, skratka úplne dehonestujúce, nehumánne, nerešpektujuce a tá bezmocnosť … tiež nechápem, kto príde na Slovensko odrodiť, nohy by som si dolámala a radšej doma sama porodila ako tam ešte raz vkročiť. Druhé dieťa sme sa odvážili mať až po 10. rokoch a teda prístup v Kanade “nebe a dudy”. Rešpektujúci, milí personal, nič nespravili bez môjho vedomia a súhlasu, maly od narodenia so mnou a manželom a po pôrode aj s dcérou, nezobrali mi ho nikde ani na 5 minút, do 24 hodín sme boli doma a to bolo pred 15. rokmi! Žiadne holenie, klystir, skákanie po bruchu, nastrih, všetko v pohode, kľude bez debilnych komentov.
@sisaka raz tu bola diskusia na Svk frcal nejaky dokument o porodoch .. nevidela som.. no zeny sa bavili a boli cele stastne ze jednu hystericku rodicku doktor prefackal. 😤stredoveke metody a este som bola divna a zla ze sa mi to nezdalo ok. Nech by aj bola mentalne postihnuta nespolupracovala nemal pravo ju fackat. Tu by doktor letel vyhodili by hp a tam este chvalili ze dobre urobil . 😡
@vanilkovazmrzka Prečítala som si svoju reakciu pre istotu niekoľko krát, ale fakt nemám pocit, že by bola agresívna 🙂. V každom prípade autorka ti odpísala, takže zvedavosť uspokojená 😉.
Z môjho pohľadu jeden “racionálny pre dieťa prospešný dôvod” je napríklad matka v pohode vs. síce matka dojčiaca, ale na pokraji zrútenia…
@miadi ja som tu raz písala, ako sa sestričky správali k mame (staršej osobe, intrlektualne úplne v poriadku) v nemocnici. Odpoveď bola - asi sa ona arogantne správala k nim. Keď som napísala, že moja mama bude radšej trpieť, ako by sa mala ozvať, nie to ešte byť voči niekomu arogantná, tak je to tiež jej vina, lebo sa nevie ozvať.
@sisaka Och chudatko mama. Ja som bola s malym 2dni v nemocnici na Svk minule leto a radsej som to ani nespomenula. Doktori muzi boli super mlady dr na pohotovosti 👍z nejakeho dovodu zenske dr uz mali attitude..,a sestricky a sanitarky. . Uplne na depku. Prelet nad kukučim hniezdom 🤣milujem a neznasam ten film vzdy som sa hnevala ze Indian mu zlomil vez ze mal mu pomoct utiect. Ale tam Nebolo uniku 🥲tu ked povies ze Niekto bol arogantny tak to otocia ze ty si bola arogantna a koledovala si si a dostala si co si zasluzis. Potom sa čuduj ze tolko ludi je pro Rusko .🫣
@jazula to tak vseobecne zo vsetkych reakcii som mala taky pocit, ako keby to bola velmi poburujuca otazka :D ale na tom nezalezi, ja len proste vzdy chcem poznat aj nazory z druhej strany ;) takze vdak
@puli9 ja sa ku tebe pripojim, nemam 2dobre skusenosti. A odsavat odmietam, tiez sa priklanam ku tomu nekojit. Ak sa nemylim toto riesila @rebekamarcusko, ze pri 3.nechcela kojit
Rodila som na Kramároch pred 2m a všetci to rešpektovali, prvý deň sa pýtali či teda naozaj nechcem, aspoň skúsiť, že mi pomôžu, ukážu a tak, fakt boli úžasný všetci. UM dostávali všetky mamičky čo on požiadali, už zarobené, toľko koľko bolo treba, v kuchynke bola ohrievacka na fľaše, aj tú každá mamička dostala, nič som si nemusela nosiť, takze ja mám veľmi príjemnú a pozitívnu skúsenosť. Za mňa je lepšie im to povedať hneď na začiatku, v každej nemocnici majú umele mlieko 😊
@haley7897 panebože... Ja nechcem rodit , asi by som v strede toho odišla 🙄, ze vzdychat ked ste to dieta robili nie teraz... Asi by som niekomu jebla.
@puli9 ked nechces, tak by som ti odporucala zobrat si so sebou UM a nemusis nic riesit. Niektore nemocnice a sestricky su velmi baby friendly a budu ta tlacit do dojčenia. Ked budes mat svoje mlieko, tak ti to moze byt jedno. U nas v porodnici nas do dojcenia tlacili a najlepsie bolo povedat, "ano snazime sa dojcit" a bol klud.
Najdolezitejsie je mat po porode klud a ked mas v tom jasno, tak sa na to radsej sama priprav.
@puli9 Spytaj sa v porodnici. U nas nutili dojcit. Ani bavit sa nechceli, ked nejaka nechcela.
@puli9 ako kde, ja som sa tvárila že dojčím a prišla som domov, dala som umelé mlieko a pohodička. Ja som ani jedného, ani druhého nekojila. Neboj uvidíš ako to bude v nemocnici, aké sestričky a tak a podľa toho sa zariadiš. Držím palce, nech Ťa neukameňujú.
Žena nie je povinná kojiť ja som tiež nekojila lebo som pri druhom vedela že ani pri prvom synovi som nemala mlieko teda len veľmi málo. A povedala som to aj v pôrodnici sestrička pozerala či mi šibe a silou mocou len kojiť. Pisala som mužovi nech kúpi um a vybavene je to mpje dieťa a nikto mi nebude hovoriť čo mu mam dávať jest. Prvoradé je pre mňa sýte vyspate dieťa a spokojná mama
@veronikastrickova ano,ja som skúšala a za pol dna mi tak rozbil bradavku s ktorou som kojiť mohla,že som to nezvládla. Proste som nechcela tak trpet. Tak som im oznámila,že kojiť nechcemzdali mi podpísať nejaký papier že odmietam kojiť trosku ma zdeprimovali,pýtali sa ma na dôvody prečo a dali mi tabletky na zastavenie a obviazali ma
Ahoj, ja som len oznamila ze kojit nebudem a ani som nedala nikomu zamienku k debate ohladom mojho rozhodnutia. Mala som so sebou UM, ohrievacku aj vsetky carachy ale na moj uzas mi vsetko poskytli v nemocnici. Len si ma poznacili do papierov a malinky mal vzdy v presnu hodinu zarobene mlieko. (NR nemocnica)
@rebekamarcusko mne uz pri dcere v porodnici povedala a naozaj dobra laktacna, ze ju kojit nebudem, lebo ona nechcela a skusali sme vsetko, tak som odsavala, par mesiacov, nakoniec som aj tak mlieko stratila. Pri prvom som aj kojila aj odsavala, ale o mlieko som prisla, ked sme sli s ex od seba. Ale teraz uz nato naozaj nervy mat nebudem, pokial by to tak bolo opat, takze ja sa tiez viac menej psychicky chystam kojit a na to pindanke. Doma budem mat hned zasoby mlieka. Dufam, ze ma nebudu trapit a tiez by mi dali nieco na zastavenie. Kolko trvalo, kym ti uplne zmizlo?
Kolegyna nekojila ani jedno lebo ma diagnozu kde sa to neodporuca a deckam dali normalne flasu. Mna sa tiez pytali v porodnici ci chcem aptamil mali tam take male jednorazove flasky pripravene. Neboj, nema byt preco problem ze nechces kojit.
@puli9 je to len tvoje rozhodnutie 😉 ja som druhé dieťa kojila asi dokopy 2 mesiace a potom som s tým sekla lebo aj tak som dokrmovala. Cítila som sa potom oveľa lepšie 🤗 aj dieťa bolo výrazne spokojnejšie 🤗
Rob len tak ako budeš chcieť ty. Ty sa o dieťa staráš a venuješ mu svoj čas. 😉
@veronikastrickova no snažili sa ma.prehovorit,ale keď som im povedala,že ja som rozhodnutá a nepresved ia ma,tak sa stiahli. Cca 2 týždne? Ale ani sa mi nejak extra nenapísali ani nič,keď som mala pocit ,že sú naplnené som trosku odstriekala prstami a do 2tyzdnov som už skoro ani nič nevytlacila. Do týždňa mi sem tam len niečo vytieklo. Žiaden zápal ani nič som nemala a to som tie lieky na zastavenie prestala doma užívať,lebo mi z nich bolo na odpadnutie a nedokázala som fungovať,takže iba som ich mala stiahnute
@puli9 ja som rodila pred dvomi rokmi v trnavskej porodnici, takisto som nedojcila, ani som nechcela.. na chodbe su vkuse zapnute dve ohrievacky na mlieko a v chladnicke bolo vzdy zarobene umele mliecko, aj hypoalergenne.. cize v dnesnej dobe v porodniciach je to normalne, vacsina z nas krmila umelym mliekom a to nas tam bolo vtedy ale 30 🤗
Ja som tiež nedojcila.. prvé dve deti zo zdravotných dôvodov, teraz pri treťom som to nechcela zažiť zas... A síce som skúšala, ale aj tak som musela dokrmovat ešte v nemocnici. Ale len mliekom, ktoré mi dali sestričky, keď zistili, že som si v lekárni mojím mužom dala kúpiť UM, to ste mali vidieť ten humbuk 🙈 že oni musia všetko vedieť, všetko zapisovať, keby sa dačo stalo ak by som mlieko zarobila zle, tak by oni mali problémy a tak, proste hučala tam po mne tá sestrička, akokeby som dieťaťu dávala savo do fľašky 🙈 a pritom doma čakali dve staršie deti, takže som vedela, čo a ako a koľko zarobiť... 🙈 Niektoré nemocnice sú ozaj ako za trest...

@doriiis dakujem za odpoved 🙂