Neviem spať pri dieťatku
mam lahky spanok neviem spat s nou koza na kozu plus jej zvuky a pohyby ma budia. takisto ma budi ak je tichom fungujem na dvoch hodinach spanku uz par dni. manzel je s nami stale pomaha ale ja uz som na hranici kolapsu vycerpania najma.ked je mala hore v noci v kuse 4-6hodin. pripadne sa hodinu koji. hodinu soanok a tak dokola. matky ktore nevedia driemat/maju lahky soanok ako kojit a nezblaznit sa??? mne by stacilo tak dva trojhodinove aoanky za 24hodin. takto si ju ani neuzivam oritom je madherna amilujem ju
Treba muža vyslať s malou na prechádzku a pospi si cez deň.
nemožeš si pospať cez den s malou alebo ked príde muž domov z práce? prípadne zavolaj mamu, svokru, sestru alebo niekoho, nech ti malú postráži a ty spi, ked sa dá
presne.. spi tak ako spi ona.. co tam po robote...
manzel je s nami doma a stara sa. ja proste neviem zaspat ked spi ona. vyrusuje ma zo spanku. je to male babo. niksy neviem ci pospi 20 min alebo 2 hodky tak sa neviem uvolnit. manzel pomaha non stop. moj problem je ze ak ona nespi spat neviem a ak spi tiez neviem spat...
ved chod spať do inej izby alebo pošli manžela von s kočíkom a ty spi, koľko potrebuješ, inak sa z toho za chvíľu úplne zložíš
Ja som spala prve mesiace vzdy ked aj maly. A bola som vitalna stale.ale on spal vela
Ja ti velmi neporadím ale chápem co prežívaš, pri prvom dieťati som to mala uplne rovnako. Ja som proste nevedela zaspat lebo sa mi x krat predtym stalo ze len co som zaspala, uz plakala. Bolo to hrozné, bola som nonstop v strese, nechapem preco to tak bolo. Ale prešlo to časom, tak mozno po 8 mesiacoch. Ale spávala zle az do vyše 2 rokov. Tiez som myslela ze ma uz-uz porazí ale prežila som, aj ty to das!! Teraz mam druhé babo, spi o dost lepsie, ale aj ja som uz uplne iný clovek ako som bola vtedy. Viem zaspat do minuty a som vyspata aj ked spím 6 hodin s ôsmymi prebudeniami. To asi trening 😂😂 drzim palec
Ja ti uplne rozumiem. Presne toto som zazivala pri prvom dietati, dcere. A pomohlo ju dat do vlastnej izby, nech sa aspon troxhu vyspim. Nevadilo mi ju ist kojit aha 4x v noci, ked som vedela, ze nasledne ai opat lahnem.
Ale mize to byt cele iba zmena celkova, nezvyk, a prejde ta to
Prečo by si s ňou mala spať koža na kožu alebo v jednej posteli? Mne malá od prvého dňa spávala vo svojej postieľke, vyspali sme sa krásne všetci. A nemám pocit, že by tým nejako utrpela ona alebo náš vzťah.
A k tomu kojeniu - ak to vážne trvá hodinu, tak to nie je kojenie ale má ťa ako cumel.
Skús niečo na uvoľnenie... Jogu, pol pohára vína, nejaký caj, meditáciu, niečo čo u teba funguje. Je to v tvojej hlave. Ja som spala celú noc s babom a neviem aké mal intervaly v kojeni, takže dá sa to...
Odstriekaj mlieko, odid do inej izby, daj stuple do usi a nech sa jednu noc postara manzel a da malej mlieko z flase
Ahoj, mala som podobny problem.
Prefungovala som tak, ze som odbiehala.
Viem neprkaticke, ale ja by som sa zrutila.
Spala som vo vedlajsej miestnosti.
Oboje dveri otvorene.
Nepocula som to nevinne mrvenie, co.ma.dokazalo rusit, az zaplackanie na mliecko.
Nevol to ideal a som asi jedna z mala matiek co nedokazala spat pri dietatku ale naozaj to neslo.
Fungovali sme tak.dlhsie a dalo sa to zvladnut, leno som dokazala v tych oknach z vycerpania zaspat.
Bolo mi to luto, ale jednoducho som nevedela pri dietatku spat.
Kojila som 13 mesiacov.
Boli aj lepsie aj horsie obdobia.
Um som nechcela.
Mozno by som to pri druhom zvazila
Nepochopí kto nezažil.... Moja rada daj jej umelé mlieko a spi hoc aj samostatne keď sa dá...radšej sa nebudem rozpisovať 😉
Ved tak ju daj do postielky alebo spi vo vedlajsej izbe, nechas otvorene dvere-ona da dobre vediet ked bude hladna. Alebo jej daj na noc plnu flasu odsateho, nech len nepocuckava a riadne sa nadlabne. Kojit budes, ale zas o com to je ked si cela na zrutenie... Odtial potial
@janickacrazy tak ono nie je ani kocikovanie záruka, že si pospi. Môj muž nechce ísť, lebo že čo s ním bude robiť, keď začne plakať...A má pravdu, prso mu dať nemôže😁 Môj spí v kočíku niekedy vkuse 1,5 hodiny a niekedy len 20 minút. To isté doma. Ale keď spím/ležím s ním, vždy ho ešte "utopim v mlieku" ako muž hovorí a spí ďalej. Lenže týmto štýlom sa vyspí dobre len bábätko, mama už nie. Aj ked mne sa väčšinou podarí zaspat. Autorke poradím len jedno - vydržať. Ja som si pri 1. dieťati myslela, že môj život skončil a už budem len chodiť ako zombie po svete, na smrť unavená. Tiez krátke spánky, nikdy som nevedela, či sa mi vôbec oplatí snažiť sa zaspať, alebo nie. Väčšinou sa teda buď nepodarilo alebo neoplatilo a bola som nielen unavená, ale aj naštvaná, že som mohla radšej navariť, upratať nevyhnutné a pod... Skús možno nejaké bylinné nky na upokojenie, medovky a pod. Myslím, že aj sedatif Pc sa môže.
Nedavaj UM lebo o par tyzdnov budes pisat o problemoch ako si dieta zvyklo na flasku a nechce ss prisat...vysli manzela s kociarom ved nemusi ist 100km od domu/bytu...
Cim skor sa nauc kojit po leziacky a vnoci budes mat vystarane len vytiahnes prso a spite dalej 🙂
Mne to neskutocne pomohlo lebo tiez som smaloj vnoci vstavala a kojila po sediacky na gauci..
Presne viem o com pises, 2 roky som chodila ako mumia, potrebujes sa uvolnit, aby si dokazala zaspat, pretoze neistota ako dlho a ci vobec bude spat, brani zaspat aj tebe, dnes keby som toto vedela, 1x tyzdenne volam babku a doprajem si kvalitny spanok celu noc, stastna matka stastne dieta...
@smejko25 áno, toto môže super fungovať, ale nie pri dieťati, ktoré má hrozný reflux. Môj dokedy v noci pýtal mlieko (do 9m a to bol na umelom), som ho musela zakaždým zdvihnúť odgrgnut a trvalo to aj pol hodinu niekedy kým sme ho nosili na rukách aby si grgol. Potom všetko utierať zo zeme, z neho, veľakrát ho prezliecť, čo ogrckal aj seba, nás...takže metóda kojit po leziacky je super, ale teda ja také nepoznám. A u mňa také kojenie/kŕmenie trvalo hodinu minimálne. Čiže dieťa sa prebralo, ja ani nehovorím. A potom uspávat a zadná problém zaspať a o 3-4hodiny znova. Hrozné obdobie 🤦♀️
A inak k autorke... áno, milión žien napíše, nedávaj um. Ak si v štádiu zblaznenia sa, daj um na noc. Mne z neho 3-4 hodiny prespal a to bola istota, že toľko prespí. Hoci som nemohla dlhšie zaspať, vždy som mala aspoň 2 hodinky spánku. Ja som išla spať okolo 19tej, okolo 20tej dal muž um, okolo neho všetko porobil on, o polnoci som nakojila, o 2hej um a spal do 6tej. To ma zachránilo pred kolapsom. Pokiaľ ale úplne um odmietaš, tak pomôcť neviem. Ale ja by som to skúsila aspoň na 2-3 noci aby si sa vyspala čosi. Či to nebude lepšie. A nie, keď dáš fľašu 2-3x za deň, nenaučí sa na fľašu. To sú bludy. Ja som teda nekojili dlho, z rôznych príčin, ale mám veľmi veľa kamošiek ktoré si tiež pomocou um zachraňovali noc a spánok a cez deň dieťa bolo na ciciku a krásne papalo. Drž sa
Max ti rozumiem ...mala som a mam to iste
@bluka2 ak to funguje a všetci sú spokojní a vyspinkaní do ružova - super. Len tu to zjavne nefunguje. Ja som nikdy nevedela spať s dcérou v posteli, lebo som vlastne nespala. Podvedome som bola v strese, či ju nepriľahnem, neudriem, nekopnem, nespadne z postele atď. takže som viac nespala ako spala zaseknutá v jednej polohe, keď bola väčšia tak zas kopala ona...
@jaroe netvrdím, že kočíkovanie všetko vyrieši, ale tak može to aspon skúsiť, niektoré deti v kočíku pospia celkom fajn a možno sa autorka lepšie vyspí, ked pri nej spať nemože, treba skúsiť všetko, čo sa dá
Zvykaj si. Ina rada nie je. Ako bude rast, bude sa to lepsit. Moja od 6 tyzdnov prespala celu noc (co je daaaaaavno minulost), ale ja son nespala

Skúste dat jednu dávku um alebo odsate nech s a lepšie naje a pospať si
Viem ze tu budú písať ze to je normálne treba kojiť atď