Opätovný rozbeh laktácie

florkolka
24. mar 2015

Je tu niekto komu sa uspesne podarilo opat dojcit po nejakej odmlke? Mam 3 mes.babatko,mesiac bolo plne dojcene,potom.chorobou a pobytom v nemocnici odmietal prxnik,zacal tam s UM a 2 mesiace je vylucne na umelom.
Velmi by somsa chcela pokusit zacat opat kojit. Mam kupenu senov
,benedikt...neviem ale ako na to. Prikladat kym bude cucat,potom.dokrmit 7
Um? Aj sa odsavat pre rozbehnutie? Velmi by mi pomohla nejaka vasa osobna skisenost...za aky dlhy cas ste sa uplne zbavilo flase..?

lencuskac
24. mar 2015

Skus laktacnu poradkinu vo svojom meste. Mne pomohla neskutočne. Držím palce

eliskazm
24. mar 2015

Len pár postrehov: bylinky pomáhajú až po 2-3 mesiacoch užívania... Teda väčšina.
Stále malého prikladaj, stále, stále, stále!!!! Keď ideš nato logicky, tak musíš mať pitný režim cca 3-4 litre vody denne, v strave bielkoviny, esenciálne AMK, vitamíny, stopové prvky.... Proste aby malo telo pre Teba aj do mliečka. No a hormóny zodpovedajú za tvorbu. To zabezpečíš tým prikladaním, alebo sa skús spýtať, či neexistuje nejaká injekčná forma na rozbeh 😀
V mojej rodine som jediná, čo kojím, napríklad sestra prišla z pôrodnice a presviedčala som ju, nech sa ešte posnaží... Vtedy sme nadtým takto rozmýšľali, ale ona nebola ochotná.... Veľmi Ti fandím a idem zbierať info. Volala si už nejakým laktačným poradkyniam?

luba41
24. mar 2015

ak budeš mať dosť odhodlania, výdrže a samozrejme dosť info ako na to, tak to určite pôjde..kontaktuj laktačnú poradkynu z okolia, tá Ti poradí, ukáže, vysvetlí..možno aj tu Ti poradia nejakú " overenú"..
https://www.modrykonik.sk/group/2015/
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

zuzik307
24. mar 2015

@eliskazm senovka + benedikt v kapsuliach ucinkuju za 24-48 hodin 🙂 vyskusane a overene...

eliskazm
25. mar 2015

@zuzik307 A ako by to vyzeralo v jej prípade? Akože vypije čaj a do 48 hodín má mlieko???? Asi nie..... Či? 😀

ivkadracova
25. mar 2015

Ja som tiez za to prikladanie .. je tam sanca. A jest 5x denne a pestro.

zuzik307
25. mar 2015

@eliskazm nehovorim o caji, ale o kapsuliach, kde su davky senovky a benediktu omnoho vacsie...v pripade dojciacej zeny, ktora potrebuje zvysit produkciu mlieka to ucinkuje tak, ako som pisala...v pripade zakladatelky temy je to len jeden z mnohych krokov obnoveniu laktacie 😉

eliskazm
25. mar 2015

Bola som dnes u lekára, a riešili sme veľmi obdobný problém, buď prijmem medikamentóznu liečbu a malého odstavím od mlieka alebo autogénny tréning u psychológa. Po otázke, či sa dá po prestávke začať opäť kojiť, sa skrčil do kresla a nič nepovedal. /Mne ale stačí, keď by som mlieko s liekmi odsávala a vylievala./
Pomaly sa cítim ako by to bola moja téma 🙂

ivkadracova
25. mar 2015

@eliskazm ano odsavanie mlieko tiez udrzi ..

luba41
25. mar 2015

@eliskazm v drvivej väčšine prípadov sa dá liečba zosúladiť s dojčením bez toho aby si prestala dojčiť...už v takomto veku dieťa /8mes/ rozbiehať znova dojčenie bude asi dosť problematické, nakolko takéto dieťa nemá ešte ukotvené dojčenie...takže v podstate "zabudne"..