Pálenie bradavky pri dojčení a aj mimo neho

ivanak149
22. okt 2021

Prosím o pomoc. Od včera ma neskutočne páli bradavka aj pri dojčení aj mimo neho. Už na dotyk mám pocit pálenia, na boku som si všimla niečo ako ragadu ale skôr mám pocit akoby to mohlo hnisat, ale nedeje sa tak. Mliecka mám dosť, syn pije poväčšine stále rovnako.
Pri dojčení je začiatok veľmi bolestivý keď chytím prsník a stlačim, bolesť sa trochu zmierni. Postupne už ani neviem či si na ňu zvyknem alebo sa ustáli. Nepáli to rovnako celý deň. Pred časom som mala presne takýto istý problém s druhým prsníkom a ten po pár dňoch prešiel. Časovú os neviem odhadnúť. Čo môže byť príčina, ako ju odstrániť? Prisatie bábätka (syn má skoro 6m, čisto na MM) je v poriadku.

martina1201
22. okt 2021

@ivanak149 podľa mňa zákusok a ragada boli keď na ňu tlačí. Skús inú polohu na dojčenie. Odkojila som 5 deti a až pri poslednom som si prešla častými takýmito problémami. Ani som nemala pocit že hryzie ale dialo sa to a potom rána bolela. Po dojčení aj cez deň potieraj materským mliekom. Mne to pomohlo k rýchlejšiemu hojeniu no a ešte tá zmena polohy pri dojčení nech tam netlačí malý.

ivanak149
autor
23. okt 2021

@martina1201 mňa to boli aj mimo kojenia takže zmena nepomôže. Navyše sa malý osiva pri jedení nech je v hocijakej polohe takže tiež to boli tak či tak. Ešte mi napadlo či má nemohol uhryznúť a to mam ako nejakú infekciu teraz z toho ? Má už dva zuby

poky7
18. feb 2022

@ivanak149 Dobry vecer. Aj ste nieco skusali na tie bradavky? Ja mam momentalne ten isty problem. Syncek Bude mat 7mesiacov,zubky nema este ziadne ale kuse len dasienkami. Zacalo to len pred par dnami ked Ma Zacali palit bradavky pocas aj po kojeni. Budem vdacna za kazdu radu 😊

ivanak149
autor
24. mar 2022

@poky7 dobrý deň, žiaľ som si všimla komentár až teraz tak neviem či už nejaké rady je treba?

poky7
25. mar 2022

@ivanak149 nevadi, dakujem uz netreba, preslo to same 😃

erikama8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
krstn003
21. júl 2022

ten obklad je super, celkovo lansinoh ma výborné produkty