Popraskané bradavky

petruska173
30. júl 2023

Baby mám týždňové bábo, kojim + mám prikrm (nedá sa inak). Na kojenie som sa veľmi tešila, ale nedávam to 😭 mám neskutočne popraskané bradavky, natieram lanolin o stosest, mala som aj laktacnu ktorá mi ukázala ako správne prisat, mlieko ide ale tá bolesť, ja kojim so slzami v očiach.
Čo môže ešte pomôcť aby sa "baby" dostali do formy a zachránili sme mlieko? 🙏

minesasubu
30. júl 2023

Doporucujem pouzit naplaste multi mam mne na zaciatku velmi pomohli , ptm si uz zvykli a boli ok 🙂 drzim palce

petruska173
autor
30. júl 2023

@minesasubu tieto?

anavixy
30. júl 2023

Multimam urcite a vyborne su silver nurse klobuciky - nie su to klobuciky na dojcenie, ale liecive “musle” zo striebra, pohladaj si cez google. No a samozrejme zaklad je dobre prisatie, inak sa nezahoji nikdy.

syslik81
30. júl 2023

lanolin na bradvky .. uzasny vyrobok ..ale je aj kopa inych kremov len pozri ci sa ma alebo emusis pred kojenim umyvvat

xjakubikovak
30. júl 2023

@petruska173 lanlolin pokiaľ viem nie je vhodný. Skús Citrovital kvapky mne veľmi pomohli resp úplne ma zachránili, multimam mi nepomohli podľa mňa sú dobré len na nejaké mini popraskanie

xjakubikovak
30. júl 2023

@petruska173 ešte má napadlo, laktačná skontrolovala uzdicku?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
30. júl 2023

@petruska173 Vela moznosti nie je. To, co je vyssie spomenute. Zial, "baby" si musia zvyknut a "vyzuzlat" sa. Takmer kazdu to na zaciatku bolelo. Zvyknu si rychlo, drz sa. Mne pomahal kokosovy olej. Nemusi sa umyvat. A baby vela vetrat.

trgypadl
30. júl 2023

@petruska173 zmenit polohu na futbalovu

anavixy
30. júl 2023

Lanolin sa neodporuca dlhodobo a pri hlbokych ragadach lebo zvysuje riziko kvasinkovej infekcie, to je pravda. Ale ani citrovital nie je uplne idealny (teda podla mamily samozrejme naopak), moze alergizovat aj spalit kozu.. takze podla uvazenia. Najlepsi je vzduch, materske mlieko a striebro. Ale bez spravneho prisatia (naozaj spravneho!) nepomoze nic. A bradavky sa sice musia vyzuzlat, ale je rozdiel mat citlive bradavky a mat hlboke krvave ragady, tie nie su len o nezvyknutej bradavke.

eliska13
30. júl 2023

@petruska173 zvykneš si a zahoja sa.Potieraj si ich materským mliekom a veľa vetrat.Mne až tiekla krv pri prvom dieťati nie, ale pri druhom áno.A prisatie bolo spravne odsávanie mi robilo problém

len_nig
30. júl 2023

Tiež si myslím že to chce iba čas okrem vyssie spomenutého. Ani mne to nebolo moc príjemné na začiatku

kristinka92
30. júl 2023

ževraj tie strieborne klobuciky čo ti tu jedna baba radila sú zázrak. ku mne sa to vtedy nedostalo tak osobnú skúsenosť nemám.

lubkovaandrejka
30. júl 2023

@petruska173 odporucam vyssie spomenute naplaste multi mam a za mna zazrak - mast prsia-hoj, lepsie ako lanolin,nemusi sa zotierat,a ak aj zamastis oblecenie,da sa to vyprat 🙂

maryetta
30. júl 2023

Lanolin co viem nie je vhodn. Mozes tam mat mykozu a to ta boli. Vycisti bradavky aj babatku pusinku. Mozete si davat nejake kvasinky.
Tiez prisatie. Skusaj. Spravne prisatie neboli. Pamatam si na moje prve dieta. Prve dojcenie. Tiez som plakala a zatinala zuby. Kedze tlak na prsniky bol obrovsky. Aj bradavky si musia zvyknut kedze su citlive snaz sa to prisatie. Pripadne zmena polohy pri dojceni.
A ano. Znie to mozno divne ale mne multimam naplaste zachranili dojcenie.

minesasubu
30. júl 2023

@petruska173 ano 🙂

eny333
30. júl 2023

Mne doktor predpísal Infadolan,ale dá sa kúpiť aj bez predpisu.A natierať vždy keď sa dá.Môže sa používať aj počas kojenia.

lilope
30. júl 2023

@petruska173 mne lanolín pomohol a po čase si bradavky zvykli.
Sranda ako tu píšete, že nie je vhodný pričom je to výrobok určený presne na to, nie ako alternatívna liečba, a nemusí sa pred dojčením odstraňovať. Ako keby ste napísali že očné kvapky nie sú vhodné do očí, nehádam sa, len ma to udivuje. O chvíľu sa dozviem že sirup od kašľu nie je dobrý na kašeľ a môže ešte uškodiť. Tak na čo to potom vyrábajú a ŠÚKL schvaľuje? 🤔 Nerozumiem, nevadí. 😄

bielavila
30. júl 2023

Strieborne klobuciky, uz viac dievcat tu o nich pisalo a mali by byt zakladnou vybavou pre dojcisce mamky, nic lepsie a rychlejsie na zahojenke nenajdes

denithestrange1993
31. júl 2023

@petruska173 poviem ti ako som to poriesila ja. Mala som na jednej bradavke prasklinu akoby. Dost bolelo to kojenie a nemohla som na ten prsnik neprikladat,lebo by som mala zapal. Proste som to preliecila multimum.Kym sa to uplne zahojilo som z toho prsnika odsavala s odsavackou. Odsate mlieko som jej davala flaskou. Bradavka sa mi zahojila a odsavat som prestala,potom bolo vsetko ok. Nebolo to lahke,ale pre mna prijatelnejsie ako prejst na um.

petruska173
autor
31. júl 2023

@denithestrange1993 presne toto mi povedal aj priateľ že aby sme dneska kúpili odsávačku a z toho čo mám viac poranené som len odsavala a na druhý menej boľavý prikladala. Lebo ja mám až psychický blok si ho na prave prso priložiť 😥 to je bolesť jak keby ma rezali zaživa.
Stačí kúpiť obyčajnú manuálnu?

bielavila
31. júl 2023

@petruska173 manualnou odsavackou nevytiahnes nic

anavixy
31. júl 2023

@lilope on je vhodny na bradavky a je vyborny na rozne ine veci, suche, citlive atd… ale fakt je ze sa v nom velmi dobre dari kvasinkam, preto nie je vhodny na hlboke ragady a pripadne infikovane bradavky (alebo ked ma dieta soor), co ale nie vzdy zena vie, ze ma, takze to v konecnom dosledku moze problem este zhorsit. Ale na zaciatku ked si bradavky potrebuju fakt len zvyknut je fajn, akurat ze taka bradavka a bradavka s ragadou zo zleho prisatia je rozdiel. A uz ked sme pri zom sirupe od kasla tak ano aj sirup od kasla ako napr casto pouzivany Solmucol (a ine) moze este viac uskodit dietatu (min do 2 rokov) s kaslom 😄 to je dalsi fakt, nie len niekoho nazor.
@petruska173 manualna odsavacka podla mna nie je dobra volba (z hladiska efektivity aj toho ze ta bude boliet ruka..), ale hlavne si pred odsavanim resp. kupou zmeraj priemer bradavky aby si si vedela zvolit spravnu velkost nastavca, inak bradavku budes stale drazdit a nicit. A tiez sa nespoliehaj na to, ze to s odsavackou nebude boliet, hoci verim ze menej. Ale inak ano, podla mna by bolo vhodne dat bradavke pokoj aspon na den a mlieko idealne len vytlacat rukou do ulavy. Nechat zaschnut na bradavke a vetrat vetrat vetrat.

petruska173
autor
31. júl 2023

@anavixy no, kúpila som tú odsávačku a teda asi mi to aspoň trochu pomohlo uľaviť z tlaku z prsníka, nebolo to zrovna príjemné ale určite menej bolestivé ako keď sa mi malý nacucol to som plakala.

denithestrange1993
1. aug 2023

@petruska173 manualna som ja nepreferovala. V praxi si s nou mozes este viac ublizit,ak nevies ako na to