Poradíte mi niečo na podporu materského mliečka?
Ahojte.Mohli by ste mi niekto poradit čo je dobre aby sa mi tvorilo dost mliecka?Mam uz dcerku a kojila som ju iba mesiac.A teraz v septembri čakam chlapceka a chcela by som ho čo najdlhšie kojit.Pri prvom som jedavala polievky,pila som čajiky na podporu.Ale asi to moc nepomohlo.
mne zaberala vinea,cierne pivo-klasické recepty,ku tomu samozrejme prikladať a veĺa tekutín.mlieko mi potom doslova tieklo 😉
Ahoj junovka tak ako napísaly baby pohoda, pohoda a zase pohoda dostatok jedla a pitia hlavne vinea ale môžeš aj čaje su aj pre kojace matky,
ahoj,, tak ja som mala na zaciatku velke problemy,, popraskane krvave bradavky, vysoke horucky,, atd.,no povedala som si ze pre malicku bude moje mliecko najlepsie,a nielen pre nu ale aj pre mna je niekedy ulavy ze nemusim v noci vstavat a hriat flasku s mleckom,, len jej vystavim a papka 🙂 .a okrem toho pekne rastie. uz ma 10 mesiacov. ja som od zaciatku pila caj na podporu dojcenia,ktory kupis aj v lekarni,ale aj v drogerii. takisto musim mat dostatok tekutin, a jedla, a sem tam si dam tak raz do tyzdna jedno tmve pivo,,samozrejme nie naraz. mozno si to namyslam ale pomaha,, pri caji som citila ze akosi mam mliecka viac. Kojim ju doteraz a budem kym budem sama moct,. tak ti len zelam vsetko dobre,,a najdi sposob aky bude super pre teba i male
vitamin D (neprekracovat ale max. davku! 10mcg)
caro alebo ina melta obsahujuca slad (a teda asi aj nealkoholicke pivo, ale ja pivo nemusim 😝 )
aniz
zo zaciatku aj hrozno a hroznova stava
na tvorbu mliecka je dolezitejsie ako vinea, senovka, homeopatika (ktore jeho tvorbu podporuju) najma spravne prisatie babatka, dojcenie na poziadanie (aj kazdu hodinu po 20min - zo zaciatku sa dojciatka dojcia z nasho pohladu aj 24h denne), dusevna pohoda maminy a dalsie ingrediencie. skus si precitat tento clanok (a aj ostatne na stranke) http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
Ahojte, mne najviac pomohlo pitie zakysanky, kto ju nemusí tak acidofilné milieko a mliečka bude až,až,až.... 😉 😉 😉
Ahoj.
Hlavne prestan mysliet na to, že možes mat malo mliecka. Ja som prvu nekojila vobec iba som si odsavala a druha ako sa v porodnici prisala tak do dnesneho dna nepustila. ( a to bude mat 2 roky). Dlozelzite je si co najcastejsie malicke prikladat. Ja som si ju prikladala podla potreby, prve mesiace to bolo takmer kazdých 30 min. hlavne v noci je dolezite kojit. Ked som mala pocit, že mam malo mlieka tak som si v noci nastavila budik a kazde 2 hod. odsavala. Po par dnoch sa to upravilo. Tiez som pila caj na tvorbu mlieka Leros a brala homeopatika. Ale najdolezitejsie je byt uplne pokojna a nemysliet na to , že mas malo mlieka
vinea 🙂
vínea a džúsy
tiež vinea a hroznový džús, ale malého po ňom bolelo bruško, takže ak je v rodine alergia na ovocie, tak radšej menej, inak homeopatika alebo čaj z koprového semena /zohnať len od babiek/, čaj na podporu dojčenia.
Samozrejme prikladať a prikladať.
U nas zabera odsavanie v noci...maly sa budi od zaciatku len 1-2x...to by nestacilo... ak mam pocit, ze mam menej mliecka, vstanem v noci este zo dva razy medzi kojeniami a odsavam... potom sa to upravi.
baby mne teda nezabrala ani vinea ani caro ani ricinus communis takze neviem 😀 😀 😀 skusam to s odsavanim, nech zvysim tvorbu chcela by som vydrzat, ale zacinam mat pocit ze malemu nestaci, teda prikladam kolko pyta, mozno mame len nejaku krizu, uvidime... mne chyba hlavne ten spanok bohuzial ☹
dôležitý je dostatok tekutín (voda bez bubl. príp.čaje bez cukru) ,zdravá strava a časté prikladanie...a hlavne si nevšímať múdre rady o slabom mlieku.
ja som mala pocit,že prvé štyri mesiace nerobím nič iné ako kojím..kojili sme veľmi často aj v noci ,ale sa to ustálilo
a od pol roka do roka som kojila v noci asi dva krát.teraz má malý 17 mesiacov a už cickať nechce a mne to chýba... 😢
ja by som poradila, vela tekutin, polievky, vineu, caje a tiez homeopatika mi velmi pomahaili.... a hlavne co najviac oddychu a co najmenej stresu... vela prikladat ako pise ada, a teiz bohatu stravu... hlavne vyzivnu...
zuzočka36, ja mam 3 deti, a dve z nich som kojila 1,5 roka. a jedla som salko s orechmi, pila som obyčajny čierny čaj s mliekom napoly + cukor k tomu.čierne pivo ale neveľa a hlavne kľud. a piť tekutiny.
ja si tak trochu myslím,že je to dané aj geneticky,skoro ako veľa iných veci v organizme.Ja som kojila 3 roky a mohla by som aj viac,mlieka som mala dosť,ale postupne som malého odstavovala,lebo ma to už obťažovalo.A nerobila som nič pre to aby sa mi mlieko tvorilo.Iné ženy robia zasa všetko možné a to mliečko sa im stratí,tak fakt neviem
stare mamky vraveli, ze je dobre jedavat zasmazene polievky a slepaci vyvar,,,ja pridavam radu pit veeela tekutin a prikladat babeno alebo odstrekovat,,,tie tekutiny su velmi doleziteee,,, 😉
ja som pocula o tmavom pive...ale ci je to pravda...neviem
ahojcek, tak mne pomohol kojit maleho pripravok kapsule od Motherlove More Milk Plus, je to drahsie, ale stoji za to, prv som brala odporucanych 4 kps za den ale potom uz len 2x a potom len raz denne a pila k tomu caje na kojenie, caro, vineu,zasmazane polievky, ovsenne vlocky... a predovsetkym vela robi co najskor si po porode prilozit dieta na prsnik, po prirodzenom do hodky, moj sa hned prisal, a to bola vyhra, som citila, ako sa mi maternica zvinuje.... pri dcerke bol hned problem, lebo sa nevedela prisat... a kojit, kedy si dieta zapyta, hlavne zozaciatku a kojit aj vnoci, to podporuje tvorbu mliecka...
ja som maleho prikladala v kuse a nepomohlo vobec. ak je malo mlieka, tak podla mna prikrmovat treba, dieta sa nema nechat vyhladovat, my sme skusili uplne vsetko a nepomohlo, lekarka nam dala 2 tyzdne na napravu, ale mlieka bolo stale nedostatok a malo pribral, dost plakal
museli sme zacat prikrmovat, lebo bol ozaj hladny, ale neprikrmujeme vela
inak vinea, vela tekutin, hipp caj na podporu kojenia, homeopatika ricinus communis a hlavne ziadny stres
tie kapsule co radi gabika11 musim vyskusat
maly bol na prsniku v kuse a napriek tomu mu po 4 tyzdnoch uz bolo malo, ja myslim, ze to je dane aj geneticky
ja som si kupovala v lekarni caj na podporu tvorby mlieka mne to pomohlo viskusajte.
🙂 ked si myslim ze mam menej mliecka dam si vineu,caje na kojenie, marhulovy a slivkovy kompot za par hodin mam dostatok mliecka a stale pijem. Tiez mi dobre robi 100% stava s jablk ale moze sa vyskytnut drobny výsyp na dietatku. 🙂
Moj drobček ma už 19 mesiacov a stále ho kojím za deň + noc tak 6 -7 krát a to ešte aj teraz sa v noci niekedy zobudím na to že mám mokré pyžamo 😅 Neprikrmovala som ho vobec a ani teraz mi nechce kravske mliečko 😒 tak to budeme mať po odstavení ťažké ☹
Najviac mi pomáhalo čierny čajik pred spaním a to som hneď aj cítila že sa mi tvorí mliečko,potom pivo je jedno aké,a tiež aj káva melta....na ja si myslím že je to individuálne u každej mamičky... 🙂
biela vinea
Aj ja som počula že vinea je nato najlepšia.....už aj ja som si ju kúpila a beriem si ju do pôrodnice.... 😉
Costi 3x3tbl
urcite najlepsie je prikladat babo co najcastejsie k prsiam, mam to odskusane, dopyt = ponuka 😉
kojila som 3 roky , ak mozem svoj nazor odporuuucam jest polievky , polievky a opat polievky ale dobre polievky a tekutiny a to som uz musela odstavit, nemam sajn co je to detska flasa drziiimm palce

prikladat prikladat prikladat a psychicka pohoda je najdolezitejsia.. ostatne su len reklamne tahy 😉 - moj nazor, a hlavne skusenost.. a mamicka, ako bolo spomenute, vela pit, stravovat sa zdravo a ked sa da oddychovat..