Prečo sa niektoré maminy hrnú do dojčenia?
Vie mi niekto na tuto otazku dat odpoved? 🙄 🙄
Nechapem a znova nechapem.. Je to o nejakej pomyslenej ciarke do zivotopisu "aj ja, aj ja som dojcila" alebo.. ?
Mozno som len znechutena otazkami typu, ako sa mi zmenia prsia, ako mam ukoncit nocne dojcenie, ako mam zaviest UM..?
Len chcem podotknut, ze nie som proti UM, chapem, ano CHAPEM mamy ktore sa rozhodnu nedojcit a spolucitim s mamami, ktorym sa dojcit nepodarilo aj ked sa velmi snazili, ale naco zacat ked o par mesiacov, bez akychkolvek problemov, chcem to vsetko ukoncit a nahradit MM UM?? 🙄
@maca_p ja mam peklo, ked ho uspavam... teda ked sa pokusam. Nulova sanca uz asi 4 mesiace 🙄 Fakt sa cudujem, ze som o to mlieko este neprisla.
baby,presne to isté mne napadlo
tu sa bude riešiť LEN nejaké dojčenie a jeho dĺžka oproti omnoho závažnejšej veci,ako je potrat,kde sa tiež oháňa "právom ženy" na slobodné rozhodnutie,pričom dieťa nemá žiadne právo a ide mu o život
a myslím,že pri dojčení a jeho dĺžke nejde o život v zmysle "zajtra bez mlieka umrieš"
to je rovnaka blba otazka, ako kebyze sa spytas preco niektore zeny chcu mat deti..
takuto blbu otazku som uz davno nikde nevidela, to uz fakt niekto nema co tiesit? Ale k teme. Nekojim a nehambim sa za to 😀 😀 a nie som preto zla matka 😀 . mam svoje dovody a nikto nema pravo ma za to sudit 😅 😅
pripajam sa k nazorom, ze je to dobre "hlupa" otazka....napr. preto sa niektore hrnu do dojcenia, lebo su velmi pohodlne v noci vstavat a priehrievat mlieko (ako ja) 😀
@maca_p a kedy sa nejedná o dieťa? odkedy-od ktorého dňa?vieš?
lebo na toto odpoveď ešte nikto nedal 😕 a preto je tehotenstvo 9 mesiacov, čiže 10 lunárnych,resp.40 týždňov
ale sme od témy
africké ženy to majú od prírody asi nastavené inak-dojčenie,im to tečie,lebo musí 😀 😉 a telá aj keď menej sýte ako my,majú asi zdravšie.kdežto my sme zasýtené "chémiou" 😝
@ivv ako si písala kojíš 2,5roka (ak si to dobre pamätám) chápem tvoju otázku keďže kojíš v podstate dlho a ty to bereš normálne, je ti to kojenie prirodzené.
To že niektorá matka kojí 6mesiacov alebo rok a potom prestane bude zrejme tým, že jej už nepríde "normálne" alebo vhodné alebo nutné aby ďalej pokračovala.
Ja som moje dieťa nekojila a ak by som aj kojila, určite ho nebudem kojiť viac ako rok. Mne osobne to príde normálne resp. potrebné do 6mes. Potom sa dieťaťu dávajú už všeliaké príkrmy a pod. od 1r. jedáva v podstate uplne všetko. Preto nieje podľa mňa kojenie už podstatné, už je to len o zvyku toho dieťaťa.
@olivova pridavam sa podobne k tym lenivym , som rada, ze nemusim vystrcit zadok z postele 😀
Ale inak sa priznam, ze ked som bola tehu tak som bola uplne presvedcena, ze budem kojit 6 mesiacov a dost ( co bude potom dieta jest som nejak nedomyslela ) 😅 a teraz sa neviem nejak rozhybat na prikrmy... takze tolko k planovaniu @ivv ... ako proste tak som to mala prezentovane od mojej maminy, ze koji sa pol roka, ze ona nas tiez kojila pol roka a stacilo -ako som zistila potom dosli nervy kvoli nespatiu (bola som dost zle dieta) a spravila tu super mliekovu bombu ako odporuca @maca_p a potom uz sa aj vyspala
A tiez by my teraz bodlo keby bol maly na UM kvoli skole, ale aj tak som si povedala, ze to nejak dobojujeme tento polrok a buduci uz bude dobre, ked uz bude aj na prikrmoch aj na MM 🙂
Diskusiu zamykam na ziadost zakladatelky

@zeleny_cajik ja trvam na tom, aby mal ritual spanku i ked casto je to tak, ze ho dlhsie uspavam ako spi, ale potrebuje pocas dna uviest do stavu kludu, inak mame vsetci pekloooo 😲 😲