Problém s dojčením 6 týždňového bábätka

1bebelo1
25. aug 2021

Ahojte...baby potrebujem poradit...babo ma 6tyzdnov a nastal u nas problem s dojcenim...nedostatok mlieka ma nuti jej vecer uz dorabat umele mlieko lebo nestacim...babo si pyta jest kazdu hodinu a mam taky pocit ze mu je malo..aj ked pribera pekne stale place a pyta si jest no ja nestacim....pijem caje beriem vitaminy na podporu ale zrejme to nepomaha..uz si neviem rady

karhu
25. aug 2021

ta jej daj UM, ona spokojna, ty kludna🙂

kate_cs
25. aug 2021

@1bebelo1 skus tu na MK skupinu laktačná poradňa (plus mínus taký názov), baby ti tam vedia super poradiť.
Mne bomohla Senovka grécka a benedikt lekársky (z každého 3krat denne po 3 tabletky), maximum času koža na kožu, teplé sprchy a časté prikladanie bábätka.
A hlavne sa upokojiť. Hlava veľa zmôže.
Silno držím palce 💪🏻

jazula
25. aug 2021

Super je, že pekne priberá…my sme to mali podobne, akurát ja som jej umelé mlieko nedávala a za prvý mesiac pribrala len 450g… Pomohli senovka+benedikt (3x3 denne z každého), mäsový vývar a jablkový džús. A veľmi mi pomohla manuálna odsávačka mlieka, telo si asi po vyžmýkaní myslelo, že pribudlo ďalšie bábo 🙈. Normálne mi až mlieko kvapkalo a to sa mi inak fakt nestalo…

babovka2321
25. aug 2021

@1bebelo1 precitaj si nieco o rastovom spurte. Prikladaj ju kolko je mozne, ked raz zacnes prikrmovat, uz sa toho nezbavis, lebo produkcia mlieka ti namiesto stupnutia klesne, ked bude mala pit umele.. samozrejme ak chces pokracovat v dojceni. Ale ovsem je to na tebe, aj prikrmovanie je cesta, len potom ti mala moze zacat odmietat prsnik.

majah212
25. aug 2021

Skus sa poradiť s laktacnou, ak máš pocit že odchádza mlieko, nemusí to byt však hneď to že prichádzaš o mlieko, dieťa môže papať každú hodinu (pokial dojcis na požiadanie), produkcia mlieka sa prispôsobuje potrebám bábätka, ak však začneš dokrmovat napr. Večer tak predlžujes čas medzi jednotlivými dojceniami, čiže telo dostane signál že netreba vyrábať mlieko (ale je to ťažko takto posúdiť na diaľku preto je najlepšie ak by ti poradila laktačná,)

kiki68
25. aug 2021

@1bebelo1 ale ved to je normalne, moj pytal kazdych 15 minut a stacilo. To su tie rastove spurty a to naozaj len sedis a kojis.

1bebelo1
autor
25. aug 2021

@kiki68 ani by som to neriesila keby babo ,,nestracalo,, dych pri placi....

ajka0207
25. aug 2021

@1bebelo1 nerozumiem ako strata dychu pri placi súvisí s množstvom mlieka? Moja dvojročná tak reve zakaždým, doktorka povedala že proste sú deti čo tak plaču, ale fuknem do úst a ona sa nádychne.

mareri
22. sep 2021

daj mu umele mliečko, ved su velmi kvalitne. A uvidiš, že aj ty, aj dietatko budete kludne a spokojne