icon

Som 9 dní po cisárskom a stále nemám mlieko

kikus48
25. sep 2016

Ahojte. Potrebovala by som trochu povzbudit. Som 9.den po akutnom cisarskom reze. Mlieka sa mi tvori hrozne malo, denne odsajem max 70 - 90 ml. Malicku ucime s laktacnou poradkynou prisavat, zatial ju krmim po cievke. Robim vsetko. Caje, homeopatika, vinea, dokonca som si dala aj tmave pivo a objednala koprove semiacka. Myslite ze sa to este rozbehne ? Ste tu niekto komu sa laktacia rozbehla neskor ? Vopred dakujem.

willino1
3. okt 2016

skúšaj... za to nič nedáš ... 🙂 keď bude dudlať, tak nech dudle 🙂 aj ona trochu podrastie a zosilnie a potom jej možno už nebude také namáhavé sať z prsníka... a neskúšala si odstriekavať mliečko rukou? niekedy to ide lepšie a ľahšie... alebo striedať rukou a odsávačkou...

zltalienka
3. okt 2016

@kikus48 Ahojky .... dolezite je, ci pribrala. Pozerala som ze mala bola prevazena v stredu, to je uz 5 dni. Prevazili ste ju odvtedy?
Mas to ine ako ja. Moj sa sice dlho ucil prisavat, ale ked sa to uz podarilo, zacal priberat a aj mne sa zacalo poriadne tvorit mlieko. Prsia som sice naliate nemala, ale malemu bolo do tyzdna-dvoch urcite dost. Tvoja sa sice prisava pomaly uz tyzden, ale stale je mlieka pre nu malo. Taku skusenost nemam, tak neviem poradit.
Podstatne je, co na to hovori laktacna? A tiez ci mala pribera? Ci ma dost pocikanych plienok? Kolko UM jej spolu za 24 hodin davas? Odsavas este? Myslela som si, ze uz nie. Ako vlastne teraz fungujete? Ako casto sa budi na dojcenie? Musis ju este budit?
Viem, ze su mamicky, ktore trvalo nemaju dostatok mlieka, ale napriek tomu dojcia a popritom dokrmuju UM. Da sa to. Akym sposobom, to by mala vediet laktacna. Ved dojcenie nie je len o tom naplnit brusko dietatku.
Ja by som to este nevzdavala.

kikus48
autor
3. okt 2016

@zltalienka dnes tu bola a bola nadsena. 13 plnych hltov z prsnika. Kazala mi nestresovat sa odsavanim a prikladat casto. A dokrmovat podla potreby. Co nam treba. Denne aj 350 ml. Dnes ju mam velmi vela na prsniku. Stale nieco odpije. Ale musim aj dokrmit. Ale mam pocit ze mliecka je o nieco viac. Teraz sa napr.napapkala z prsnika a zaspala. Priberat pribrala, aj na nej vidno ako sa pekne vyvija. Ucim sa sama pracovat z cievkou, ale neide mi to velmi. Ona sa velmi hybe aj ruckami. Nevzdavam to stale. Som rada ze odsavacku som supla prec. Vcera som odsavala lebo kamaratke sa takto rozbehlo dojcenie, tak som mala vycitky ze nerobim dost. Ale toto ma bavi viac. Snad to pojde. Este sa naucit samej pracovat s cievkou. Manzel nastupil do novej prace, nevie ponocovat so mnou.

kikus48
autor
3. okt 2016

@zltalienka mas pravdu, dojcenie nie je len o naplneni bruska. Chybal by mi tento kontakt. Drz nam palce nech uz sa to rozbehne.

zltalienka
3. okt 2016

@kikus48 drzim vam palce, velmi.
Ja som si dala flasku s mliekom do podprsenky medzi prsniky - nahradila som jednu ruku. Do flasky cievku. Dieta som si podlozila, tak aby som ho udrzala jednou rukou. Druhou rukou som pridrzala cievku pri prsniku a potom som dieta naviedla na prsnik a ked otvorilo pusu, rychlo prilozila dufajuc, ze sa cievka nevysmykne. Jednu rucku (tu spodnu) jej daj pod svoju pazuchu alebo pod jej trup. Druhu rucku (hornu) sa snaz spacifikovat tou rukou co ju drzis.
Vela stastia a ozvi sa ako vam to ide.

katrin21
6. okt 2016

http://jozefmarecmudr.blog.sme.sk/c/434856/obvi...

odporucam precitat... skor ako niekto siahne po costi za kazdu cenu .. nestoji to za to. konecne to niekto povedal nahla. tlieskam

kikus48
autor
7. okt 2016

@zltalienka ahoj. Dnes som dokrmila zatial len 60 ml, vyzera byt spokojna aj po prsniku. I ked prikladam velmi casto. Dufam ze to nie je z unavy. Vcera totiz mala hroznu koliku. Po 5 hod placu sme skoncili na pohotovosti. Doma na nepomohlo nic. Ani rurka ani espumisan ani masaz ci poloha tigrik. Bud som vcera neodhadla mnozstvo mliecka na dokrmenie, dala som jej asi viac nez trebalo alebo jej uskodila vinea co som si dala. Na usg bola hrozne zaplynena. Inak krasne sa uz prisava. A za 2 t pribrala pol kila co sa mi zda az vela.

m_
Odpoveď bola odstránená
m_
Odpoveď bola odstránená
kikus48
autor
7. okt 2016

@m_ mali dobru rektalnu rurku, nasa bola hrozne tenka. Normalne z nej vyfucalo, chudatko.

kikus48
autor
7. okt 2016

@m_ neriesim hmotnost, tesim sa, lebo schudla vela v nemocnici a ked sme prisli domov nevedela papkat. Vineu si uz nikdy nedam. Neviem kde som mala rozum.

lucianka222
7. okt 2016

@kikus48 Ahoj. Nečítala som diskusiu. Ale moja rada, ak nemáš iné detičky, len to jedno, tak kľudne v spálni si ľahni hoc aj na celý deň a prikladaj hocikedy. Ja som so synom - narodil sa v lete prvé dni len preležala polonahá na posteli, oddychovala, driemkala, syna prikladala hocikedy zamrnčal... Oddýchneš si, a možno Ti to aj pomôže.

m_
Odpoveď bola odstránená
kikus48
autor
7. okt 2016

@m_ skusala som aj to. Len ono ked ju nakrmim blinka, takze musim aj pockat s prebalovanim a potom sa uz krmime... fakt neviem kde nahnat cas 🙂

zltalienka
7. okt 2016

@kikus48 som rada, ze si sa ozvala a ze sa vam s Terezkou dari. Pol kila za 2 tyzdne je uspech a to, ze si ju dnes musela dokrmit len 60ml UM je tiez vynikajuce. Za chvilku sa zbavite UM uplne 🙂 prve 3-4 mesiace deticky bezne priberaju aj kilo za mesiac. Drzte sa aj nadalej.

siska53
8. okt 2016

@kikus48 Vinea,ak je vybublinkovana,by skodit nemala. Ja som ju vzdy pila vybublinkovanu.
Tak drzim paste,nech rozbehnete plne dojcenie.

babatkoo
8. okt 2016

@kikus48 woow tesim sa s vami, parada ze sa zacala malinka prisavat 👍 a aj krasne pribera. Moj maly priberal prve 4 mesiace pri uplnom kojeni 1 kg mesacne 🙂 Drzim vam palce

willino1
10. okt 2016

@kikus48 fantastické... tak sa ti kojenie výborne rozbehlo 🙂 a aj mliečka už je dosť 🙂 keď takto pekne priberá je to vynikajúce 🙂

kikus48
autor
10. okt 2016

@willino1 niekedy po kojeni je spokojna a zaspinka. K veceru dokrmim. Takze je to lepsie o vela. Predtym som dokrmovala 350 ml, co je takmer plna davka pre nu, teraz 100 ml na den. Len dufam ze to tak ostane ev uplne zrusimr nutrilon, lebo ju po nom akosi viac boli brusko. A to pouzivam ha formulu.

kikus48
autor
10. okt 2016

@willino1 este ju budem musiet odvazit. Dufam ze na mm bude priberat. Zatial sme takto 3. den. Ale mlieko nie je tak ako niektore pisu ze naliate prsniky a tecie z nich. Proste sa musim spolahnut malu.

willino1
10. okt 2016

@kikus48 ani mne takto netieklo mlieko ... to asi záleží aj na tom, aké máš bradavky 🙂 alebo čo... niektorým len tak tečie a iným nie 🙂 hlavná vec, že malej stačí 🙂

kvietok173
10. okt 2016

@kikus48 ja takto kojím tretie dieťa a tuto poslednú uz 25 mesiacov a prsia mam A a hádam uz aj mensie 🙂 ale mala je spokojna a zje minimum a chuducka nie je je akurát. A do polroka komplet kojená a dá sa povedať ze ani do roka poriadne nejedla🙂. Aj teraz zjedla doobeda 1 granátové jablko a prsník cicu si poprosi zapiť 🙂.
Mne najviac pomáha veľa piť. Myslím ze cakankovu kávu, pila sa anizovo rascovú, feniklový čaj na kojenie a podobne ale gro je voda.
Na kojeni je top blízkosť matky a dieťatka, výživa dieťatka - minuly tt u nás mali všetci crevnu chrípku a moja prisavka jediná bola v pohode a to sa pusinkovala s bratom a sestrou 🙂, a ze úplne top stále mas rozrobené mliecko kdekoľvek si 😊😃. Držím palce

elisvic
10. okt 2016

Maminky, kupila som podla jednej maminy odporucene, Pro Futura mama Milupa na viac vitaminov do tela, aby to podporilo tvorbu mlieka . Kupila som a dnes je to druhy den co to beriem, Vanilkova prichut , inak to chuti po rybe, alebo rybi zapach ;-DDD
preto Vanilkova vona je dobre riesenie.
Malo by to zabrat do niekolko dni, aspon ta pani pred tym tak pisala, uvidime, muz mi hned kupil 3 balenia, dufam, ze to aj vyuzijem. dcerka ma 16 mesiacov pije mliecko iba v noci najlepsie alebo pred poobednajsim spankom, tak dam vediet ak sa nieco zmeni. drzte palce, nech to konecne strieka ;-DDD

kikus48
autor
23. okt 2016

Ahojte vsetci. Dojcenie sa nam zlepsilo, uz dokrmujem mozno len 60 - 90 ml denne. Niektore dni su horsie, niektore lepsie, zalezi hl od toho aka som unavena. Mala pekne pribrala. Dakujem vam za rady a podporu. Myslim ze vasich prispevkov by som to davno vzdala. Dufam ze som to nezariekla 🙂 a ze to bude lepsie a lepsie.

zltalienka
23. okt 2016

@kikus48 ahoj, teším sa že ste to s Terezkou zvladli a že sa úspešne dojcite. Bola by som veľmi zvedavá na ucelený priebeh, čo sa vlastne na začiatku stalo, ako dlho si prikrmovala a akým spôsobom a kedy sa to zlomilo a už bolo dojčenie v pohode. Ak by si si našla čas niekedy 😃. Určite to pomôže aj ďalším mamičkám v obdobných situáciách.

ammellia
23. okt 2016

@kikus48 to su skvele spravy. A verim, ze uz by ste to zvladli aj bez toho dokrmu ;)
Bojovat sa oplati!

elisvic
24. okt 2016

ako som uz hore uviedla, pisala som o tom , ze som si kupila profutura mama vanilka, obsahuje rybi olej, a aj ine vitaminy, ja nie som velmi na taketo prasky, ale aj tak som to vyskusala, a mne sa fakt viac mlieka robi, vidim to na malej , ze dlho- dlhsie pije, a aj prsia su viac naliate. tak som velmi rada, pretoze bol ca, kedy som mala iba asi zo 10 kvapiek mlieka. osobne si myslim, ze to musi kazd sam za sebe rozhodnut. a asi aj na kazdeho nieco ine plati a zabera.
velmi sa tesim kikus48, ze ti uz je s tou temou lahsie. a drzim ti teda vam obom palce. 🙂

paulakolla
24. okt 2016

Nestihnem si precitat vsetky prispevky,tak ak to tu uz bolo,tak nic🙂 Ja som dokrmovala suplementorom.To je flasticka zavesena na krku,z ktorej vedie cievka,prilepi sa na prsnik a babenko pije z prsnika aj cez cievku.Mliecko prednostne tecie z prsnika.Je to efektivnejsie aj pohodlnejsie,ako po prste.Mne senovka s benediktom nezabrala.Pomohla Moringa(neviem ci len pocitovo,alebo skutocne🙂 )

paulakolla
24. okt 2016

Mam exnutu Moringu,ak by niekto chcel.Je bez zmeny farby,vone,ci konzistencie.Cca 70tbl.Ak by nahodou niekto vyuzil,rada poslem.

paulakolla
24. okt 2016

Oprava. Nie je exnuta. Z jednej firmy je 2/2017 a z druhej je iba datum vyroby mfg date-manufacturing date 5/2015.