Spanie len so mnou

egyptanka
17. sep 2013

Ahojte, rada by som si vypocula vase nazory na moju situaciu. Mam pol rocnu dcerku, dojcime sa prostrednictvom laktacnej cievky, kedze mam mliecka malo. Cumel nepouzivame, dcerka nevie co s nim. Ide o to, ze dcerka vyzaduje, aby som pri spanku bola s nou. Uspim ju na prse, zaspi celkom rychlo, ale nemozem sa od nej pohnut, ked precitava so spanku tak, aby opat zaspala musim jej dat prso, ked sa pohnem tak hned sa prebudza. Proste moje prso musi mat vzdy pri sebe. Od narodenia nespi prilis, v satke da tak pol hodinu, ked s nou spim tak, ze ma prso v ustach tak pospi aj dlhsie tak okolo hodiny-hodiny a pol. Po takomto spanku som ja dolamana, bolia ma krize, lebo som celu dobu v jednej polohe. Kocik u nas nehrozi, v kociku revala, nevedela zaspat a ked zaspala tak max. na pol hodinu, to sa ani von neoplatilo ist - v kociku bola od narodenia tak max. 7 krat. Viem, ze su deti tulkavejsie a maju potrebu byt pri mame, ale troska mi zacina prekazat, lebo vsetka cinnost pri domacnosti mi stoji. Kebyze to je prve dieta, tak mi to bezprizorne vylehovanie nevadi. Ale treba aj navarit, dat prat, vyvesit. piect som piekla naposledy este ako tehotna. Rozumiem, ze domacnost nie je zajac, neutecie, ale niekedy mi je luto, ze pocas takeho spania s mladsou dcerkou sa nemozem venovat tej starsej, hrat sa s nou, alebo ked je v skolke si najst cas na psychohygienu v podobe vylozenia noh a vypit si v klude kavu. Nejde mi o to, ucit ju spat v postielke alebo nebodaj v kociku, ide mi o to, aby som nemusela pri nej lezat, ked zaspi. Inac nik iny ju nevie uspat, len ja ... ako som uz spominala bud satka alebo s prsom v ustach v posteli. Prosim, neradte mi metodu vyplakania, na to nemam srdce.
Boli ste niektora v takejto situacii, zmenilo sa casom uspavanie?

jumama
17. sep 2013

Nuz jeden ritual nahradit inym. Nepojde to hned, ved pol roka si ju zvykala, ze takto je to najlepsie;) Nasa mala bola dlho, mozno aj do dvoch rokov taka, ze som sa po spickach plyzila zo spalne, po hodinovom pospevovani, koliskani na mne... No teraz je konecne spac ako sa patri.

jolinarr
17. sep 2013

Asi ťa nepoteším. Moja bude mať teraz v septembri 2 roky a stále spí sa nami v posteli. Uspávam ju iba na prsníku. Keď bola malé bábätko, tak som ju uspala na prsníku, dala do kočíka a mohla sa tak voziť a spať 🙂 ale len v zime, nejako jej asi pomáhalo to, že je taká zababušená, na jar a v lete to nefungovalo. Minulý rok v zime, keď mala vyše roka som ju na obed uspávala aj v kočíku, lebo som vedela, že už je jej čas, tak sa nechala uspať vonku v kočíku. V noci sa budí stále, trápia ju neustále nejaké zúbky alebo proste chce iba prsník 🙂 Ja na vyplakanie tiež nemám srdce a moja má zase výdrž, ona by revala aj hodinu v kuse a hádzala by sa o postieľku, takže určite nie. Ale zase ten prsník pustí, keď zaspí a ja môžem zmeniť polohu. Lenže niekedy zaspím aj ja prv ako ona a už polohu nemením a som potom dolámaná. Ani ja sa nemôžem od nej pohnúť ani počas denného spánku. Ona sa dokáže aj v tej 1,5 hodine aj 2 krát zobudiť a musím jej dať prsník. Teraz nám rastú dve posledné stoličky, takže som zvedavá, či sa niečo zmení, ale nie som si tým istá. Držím palce, aby sa to u vás zlepšilo!

josenka
17. sep 2013

@egyptanka Neviem, asi ťa ani ja nepoteším, ale bude lepšie - časom... Náš malý už teraz (má rok) potiahne doobeda aj poobede okolo hodiny sám, niekedy ešte trochu viac a aj noci sa relatívne zlepšujú. Chápem, že ti to lezie na nervy, snáď len skús z toho aspoň čosi vyťažiť pre seba - pozri si film, prečítaj si knihu, ale skús tú kávu. Držím palce. 🙂

mirkakab
17. sep 2013

@egyptanka skúšala si viac druhov cumlíkov? tiež som zažila niečo podobné, no ked som dcerku naučila na cumlík, tak sa to čiastočne vyriešilo.

alex02
17. sep 2013

@egyptanka mala som s malym presne taky isty problem ako ty,a vyriesila som ho dudlikom,ked bol uplne malinky ho vobeb nechcel,vypluval ho,ked zaspaval tak ako opisujes len na prse pockala som kym sa dokoji.ked som videla ze sa s prsnikom uz len hra opatrne som mu ho vybrala on sa samozrejme pomrvil otvoril pusku a zacal ho hladat vtom som mu tam supla cumlik a bolo dobre.

andelok
17. sep 2013

@egyptanka Neviem velmi poradit, ako tuto situaciu zmenit, lebo si myslim, ze sa to velmi preucit neda, asi je to silno zakoreneny zvyk, prip. velmi silna potreba tvojej blizkosti. Tiez si myslim, ze s cumlikom to asi nepojde (ale ved vyskusaj)...aspon u nas to bolo tak, ze ked som sa prsnik snazila nahradit dudlom, skoncilo to velkym placom a nervami. Ale myslim si, ze sa to vekom na 100% zlepsi. Sama som mala doma velkeho nespavca (v tom polroku ako ma teraz tvoja mala spavala sama na posteli max 30 minut, v ergonosici dlhsie, to bola nasa vyhoda), ale okolo roku sa to zlomilo...proste presla len na jeden spanok za den (na obed), ale ten trval aj 2 hodiny s tym, ze som ju uspala na prsniku, odisla som a ked sa rebudila, zas som jej len supla prsnik a po chvili som mohla odist. Tak to trva dodnes, ma 20 mesiacov. Mavali sme noci, ze mala CELU noc spala nacucnuta na mne, bola som dolamana, proste nepustila ma ani na sekundu...to som si nevedela predstavit ako sa to zlepsi a vidis, zlepsilo sa bez hocijakych mojich zasahov. Mozno jedna rada - ja som cca. v 14 mesiacoch malu naucila na zaspavanie bez prsnika, len tak, ze som ju hladkala a spievala som. A vsimla som si, ze ked zaspi bez prska v ustach (moje mlieko dostala pred spanim), tak sa mi od nej ovela lahsie odchadzalo, lebo aj ked precitla, nehladala uz prsnik, ale stacilo jej dalsie pohladkanie. Mozno ti to teraz pride ako nonsens (aj ja som si myslela, ze moje dieta pri hladkani nikdy nezaspi), ale skus to niekedy. Prve razy mozno trosku budu s placom, ale ked sa nauci zaspavat bez prsnika v ustach, podla mna bude spat lepsie. Aspon u nas to plati na 100%. Toto by som vsak asi skusala az trosku neskor, ked bude mala chapavejsia...ja som dost vysvetlovala, ze mliecko uz vypila a teraz ideme spinkat. Drzim palce!

nae
17. sep 2013

Ahoj, niekedy pomože dať dieťatku k tvári tvoje čerstvo vyzlečené tričko, aby cítila tvoju voňu.Nám to niekedy pomohlo 😉

egyptanka
autor
17. sep 2013

@mirkakab skusala som viacero.
@alex02 ale ona vobec nevie co s nim, ked som jej ho takto dala, tak ho vyplula a skor sa zobudila, lebo nemala prso. Ona ani z flasky nevie tahat.
A odhliadnuc od toho, ucit polrocne dieta na cumel je kontraproduktivne,ci?
@jumama no musim nieco vymysliet nejaky novy ritual, mozno podvedome ho odkladam na cas, kedy bude uz vacsia a pochopi.
@jolinarr no mne nevadi, kde spi, ci spi s nami v posteli, ale to, ze aby po zaspati som tam s nou nemusela byt. Ja tiez marne dufam v nejake zlepsenie. Najhorsie je pocuvat od mamy, ... ma spat v postielke, stoji ti domacnost a pod.
@josenka no lezim a cez mobil sudfujem na internete, sem tam si precitam casopis.

mamainprogress
17. sep 2013

@andelok PRESNE ako u nas. Syn ma 15 m a momentalne som vo faze ze sa ho snazim naucit zaspavat bez prsnika ale je to velmi tazke. Dokaze tak ziadostivo pytat mama mnam mnam, (mlieko), ze nemam srdce ho trapit. Na prsniku spi do 5 minut a nastastie ked zaspi tak sa da v pohode odist. Myslela som ze v 15m uz bude zaspavat sam ale vidim ze cim je rozumnejsi tym tazsie sa bude od mm oducat. Klobuk dole ze si zvladla naucit zaspat bez prsnika, mne to pripada ako scifi.

egyptanka
autor
17. sep 2013

@andelok presne take noci poznam, ako som uz spominala tak mam malo mlieka a dokrmujem cez cievku umelym, ale v noci jej to malo mlieko nevadi, ale ma potrebu byt zavesena na mne a dudlovat. Rano dolamana, krize v haji, takze doobeda si hodit malu do nosica na tie ubolene krize je hotovy nadludsky vykon. Ja tiez dufam v nejake zlepsenie ked prejde na jeden spanok, ked sa zacne za bdela rada vozit v kociari. Kocikovanie nehrozi a veru mi chyba, pri starsej som kocikovanim zhodila poporodne kila a bola to urcita forma psychohygieny. Na vzduchu pri dlhych prestavkach som si precistila hlavu, ked som prisla domov tak prijemne unavena som si odpocinula pri dojceni. ... Az pri takychto veciach si clovek uvedomi, ake su tie deti odlisne.

andelok
17. sep 2013

@mamainprogress @mamainprogress Mne to prislo ako sci-fi a fantasy v jednom, neboj sa 🙂 My sme sa totiz do 9 mesiacov uspavali na fitlopte a inak proste nezaspala, mohla som sa aj na hlavu postavit...ani v aute, ani v kociku, ani na prsniku. Takze u nas bolo aj zaspavanie na prsniku obrovsky krok vpred a potom som ju nejako po par mesiacoch preucila na to hladkanie. Nebolo to inak az take strasne...jeden vecer som ju uspavala ako vzdy a ona sa proste odomna odvalila, este par sekund bola hore a potom zaspala...cize vacsina uspavania sa konala na mne, ale to, ze tych par sekund stravila bez prsnika a zaspala, bol strasny pokrok. Takze na dalsie uspavanie som si povedala, ze ked to zvladla raz, zvladne to znova 🙂 Velky omyl, bol tam plac a neustale pytanie si "meme" (mlieka), ale dokola som vysvetlovala, hladkala, tisila...az zaspala. A potom som si povedala, ze uz nepopustim, ale ani nebolo treba. Uz dalsie uspavanie len trosku pomrnkala a to dalsie uz islo uplne s kludom...deti si rychlo zvyknu na nove veci. Ja som zaradila spievanie, takze to ju trosku odputalo. Nevyhoda je, ze bez prsnika zaspava o dost dlhsie, ale aj tak som rada, ze som sa na to podujala. 🙂

diorka
17. sep 2013

Dievcata, moja starsia bola presne taka ista. A ci a hlavne kedy sa to zmenilo? Az vtedy, ked som ju prestala kojit - v 3 rokoch!!!! Mladsia sa tiez uspava na prsnikoch, ale nastastie od nej sa da odist. Ked sa na tie casy pozriem spatne, nechapem, ako som to zvladla 😖

egyptanka
autor
19. sep 2013

Dievcata, dakujem ... je to na bednu. Stale si len opakujem, ze je to len faza, ono najhorsie je to, ze sa poriadne nikam neda ist, lebo spime len doma. Kazde dve-dve a pol hodinky, nejaka obsluha co sa tyka jedla a tym, ze dojcim pomocou laktacnej cievky tak je to narocnejsie. Naozaj sa tesim na buducu jar/leto kedy snad jej bude stacit len obedny spanok, podavanie jedla bude jednoduchsie a na to ihrisko ju bude moct zobrat aj muz ci moja mama. A ja sa konecne budem moct venovat starsej dcerke.
Teraz nam v poslednej dobe sa zacala budievat aj pred polnocou, takze okolo 20,30 zaspi a 22 sa uz budi a to uz ostavam s nou, takze rychlo sa len najem, pozriem co - to v telke, prehodim par slov s muzom a konecna.
Davam si taku metu, ze do jej roka to nejako prekonam a potom, ked uz bude rozumnejsia tak skusim od nej pomaly odchadzat, pripadne iny - teraz este neviem aky sposob uspavania. Samozrejme bez nejakeho velkeho placu.

bianca2
5. okt 2013

@egyptanka ahoj.akoby som o sebe citala 🙂 moja ma teraz 20 mesiacov, moje prve dieta. Tiez si dost vypocujem od rodiny o nasom spani. Po porode (krasnom) som zistila ze mame nespavca. Prve 6 tyzdne sme cele dni a noci uspavali a dverka spala najviac 20 minut a v noci bola hore kazdu chvilu. Mne trvalo 6 tz kym som zistila ze potrebuje byt pri mne neustale. Spala na posteli sice medzi nami ale nedotykali sme sa a nic sme poriadne nespali. Ja som bola hotova po 6 tz. Potom som dostala tip na knihu Koncept kontinua a veci mi zacali zapadat do suvislosti. Hned som kupila satku,a moja dcerka vyspala v nej na treti pokus ked som si ju spiacu na sebe uviazala, tak vyspala 4,5 hodiny!!! Neskutocne. Zacali nase prechadzky po okoli, prirode,kedze muselo byt ticho. Casom som naucila aj muza, nosil ju aj on na striedacku aby som si oddychla,nieco porobila. Nosili sme sa do 11 mes potom prisla zima. Este som v tych 6 tz musela vyriesit nocne spanie, kedze to sa nezmenilo. Tak ma napadlo dat ju na seba, rovno na cicku kedze v noci ju stale chcela. A na moj udiv zacala spavat 12 hod v noci v kuse. Na mne pila priebezne a plienku mala obtocenu, menila som druhou rukou. Aka ulava po 6 tz nespania. A takto na mne spavala zhruba do 11-12 mes. Vies si moje krize predstavit, rok bez pohybu. Potom som ju zacala ku mne skladat a dodnes spi pri mne pod pazuchou, navzajom sa objimame. Ja sa z toho tesim. Odist neviem, od narodenia ma v sebe radar hned je plac akonahle som prec. Aj teraz mame noci ked prespi nacucnuta skor ked ju bolia zubky.ale sa ak otoci a pospi smerom k muzovi. Ona je velmi aktivna a teraz riesim to ze dost lozi po mne v noci. Este k dennemu spanku - ked sme prestali spavat vonku v satke, zacala spavat dnu ale len so mnou na cicke. Takze zatial od nej neodchadzam,neda sa. Som rada ze takto daco vyspi, inak nic. Zatial to zvladam, druhe babo chceme az za

bianca2
5. okt 2013

@egyptanka - pokracujem. Tiez pisem z mobilu kym dcerka pri mne spi 🙂 - druhe babo chceme az ked ona bude mat 3-4 roky, tak zatial to nechavam takto. Moja je velmi silna, fyzicky nezmar, stale behame po vonku, ona len beha ani nechodi ani neobsedi. Je velmi aktivna. Aj papame za pochodu. Ale postupne sa zlepsujeme, bezplienkujeme od 2 mes, cika, kaka pekne do nocnika a uz aj pri jedle trochu posedime. Tak ja sa snaz nase spolocne chvile uzivat, rastu nam rychlo,nebude ma vecne v spani takto objimat. Nechavam to zatial na nu, do kedy ona bude chciet. A uspat ju vie aj manzel, da si ju na chrbat, na konika, prebehne zahradu a ona spi. Sklada ju ale na mna lebo by spala len tych 20 minut bez cicky, s cickou cez obed aj 3 hodky potiahne. Mozeme si poslat IP, dam ti ja par tipov aj ty mne.aj ine baby dobre radia, daco vyskusam aj ja 🙂