icon

Švagrina kojí a jedáva všetko. Môže sa to?

myskalenka
29. nov 2012

Chcem sa opýtať, ja sama nie som matka, ale chcem si overiť, že to čo si myslím o švagrine je pravda!!!
Mám švagrinu, ktorá má 2 mesačne bábätko, ktoré kojí zatiaľ čo ona jedáva všetko...myslím tým, že pálivé salámy, kapustnicu, údene, čokoládu...malý po kojeni sa mi na rukách priečil ako lata, je to normálne (verím tomu, že nie)??? Jej odpoveď na to priečenie sa bola, že vraj malý chce už byť sám v postieľke...

Strana
z3
zuzulos
30. nov 2012

Ja som tiež jedla, teda ešte aj jem, úplne všetko. Kapustu, cibuľu, cesnak, čokoládu.... Mojim deťom nič nebolo, a nie je, ani ich nenafukovalo, alebo niečo podobné.... 🙂

zymga
30. nov 2012

ja mam skoro 5 mesacneho synceka a jem vsetko a malemu to nerobi nic 🙂

lucinocka
30. nov 2012

ja davam pozor co jem a mala mi aj tak reve cely den.. porusujem to jedine s tou cokoladou, lebo bez sladkeho by som si asi uz hodila maslu..

renata5
30. nov 2012

preto nechce byt u teba na rukach lebo citi s teba zlu energiu kydáš na jeho maminku

gubcikova
30. nov 2012

a máš to :D

velvet26
30. nov 2012

ja som jedla tiez viacmenej vsetko, len som nepila alkohol...teraz ma mala 18 mes. stale ju este kojim no uz ovela menej ako ked bola malinka, sem tam si dam aj pohar vina alebo piva...tiez si myslim, ze je zbytocne riesit to, je to vec tvojej svagrinej, ked budes mat svoje dietatko, tak sa stravuj ako ty uznas za vhodne...vsak svagrina nie je alkoholicka, neberie drogy, to ze si da sem tam nieco nezdrave, jej babo neohrozuje...tak nemaj strach, maly je v pohode, a to ze nechcel byt na rukach, tak mozno bol hladny, unaveny, chcel ist k mame a nie k tebe, takze to je tiez bezpredmetne riesit.. 😉

m.i.r.i
30. nov 2012

urcite sa do svagrinej nestaraj..neboj sa dietatko bude urcite v poriadku a ty sa zariadis ako budes chciet ty
Moja skusenost je taka, ze ja som sa obmedzovala..nechala som sa ovplyvnit hlavne mojou mamou a jednou kamaratkou..moja mamina mi prisla pomoct po porode na 2 tyzdne a prisla so zositom s jedlami co si napisala, ze mi moze varit z takych surovin a potravin co mozem..mna to uprimne ani nenapadlo este pred porodom ze by som sa obmedzovala..v porodnici som bola 5 dni a tam nam davali vsetko..strukoviny, kapustu, paradajky , na veceru k jedlu jablka i mandarinky..tych som sa tam dojedla, aj manzel mi nosil..nic som neriesila..a malemu nic nebolo..ked som dosla domov a prisla mamina, tak moja strava sa obmedzila na 3 dnove pecivo, slepaciu polievku, chude masko s mrkvou..obcas mi robila vtacie mlieko a musela som jablka bez supky..potom este piskoty s detskou vyzivou a to by tak asi bolo priblizne vsetko..ostatne boli alergeny - exoticke ovocie, nase jahody, maliny a vsetko, paradajky..naduvadla ako paprika, cibula, zeler, cerstve pecivo a proste vsetko..mne bolo aj luto, lebo maminka sa strasne snazila, vyvarala, pomahala, chcela len to najlepsie a raz som jej aj povedala, ze nechcem taku dietu, tak skoro plakala..tak som to drzala..a ked odisla, tak som bola taka nasiaknuta tym, ze aj ked som s tym nesuhlasila tak som sa bala dat nieco ine do ust, lebo maly zacal mat koliky a ze ked zjem este kusok supky z jablka alebo papriku tak to bude urcite este horsie..a tak sa stalo to, ze po mesiaci som musela zacat davat UM, lebo som nemala dost mlieka, zacala som priberat, lebo som tlacila po nociach piskoty, nalievala sa vineou aby som mala viac mlieka a podobne..vyvazena strava bola velmi daleko..moj momentalny nazor je, ze pri druhom dietatku budem jest uplne vsetko..tak ako jem teraz..ani teraz sa neprepchavam kapustou ci strukovinami..ale inak vsetko normalne..a to napriklad v tehotenstve som som neskutocne dbala na zdravu a vyvazenu stravu..kazde rano za hrst orechov, ovsene vlocky, neuveritelne vela ovocia, hlavne mandariniek a pomarancov, jogurty a syry pre vapnik, ryby pre omega 3..maly sa narodil uzasny, zdravy, zatial sa neprejavila alergia absolutne na nic..nema exzemy ani ine problemy ( klop klop)..

lujza123
30. nov 2012

Chuda ta svagrina....trochu mi to pripomina ked mi moj bezdetny kamos ( typicky krcmovy povalac) daval strasne mudre rady o tom ako mam tlacit pri porode + niekolko mudrych typov ako mam kojit 😀 😀 😀

gila
30. nov 2012

ja jedavam uplne vsetko od narodenia malej a plne kojim... vobec v nicom som sa neobmedzovala ani pocas tehotenstva ani teraz a zatial problemy s bolavym bruskom, ci nejakou inou alergickou reakciou nemame... samozrejme alkoholu sa vyhybam...

lussy23
1. dec 2012

odkialviete, že s aprieči kvôli strave? Ja som mala na rukách moju neter, keď ju krstili a plakala. A určite to nebolo zo stravy sestry, ale z toho, že cítila moju nervozitu. Rovnako aj to bábo mohlo sa priečiť pre niečo iné...... Myslím, že žiadna mtka by vedome neubližovala bábu, ted apokiaľ mu na ňom záleží.

1katkas
3. jan 2013

jaj dievca, naco sa staras do Tvojej svagrinej?? Tebe by sa pacilo kebyze ona spravi toto tebe??
a k tvojej otazocke kazde dieta je individualne niektora kojaca mamicka moze zjest uplne vsetko v akomkolvek mnozstve a dietatku to nevadi a zas ina kojaca mamicka si da mesiacik mandarinky alebo tabulku cokolady a dietatku to vadi.. takze tazko povedat... ale toto ries vtedy ked budes Ty matka

katmi
3. jan 2013

nechápem, prečo ťa trápi švagriná a jej stravovacie návyky... je to jej vec a jej prípadné problémy, resp.problémy jej bábätka.. Teba do toho fakt nič!

janka29
3. jan 2013

ja kojim tiez a tiez jedavam vsetko 🙂 pri prvom som drzala dietu pol roka co som sa bala pri druhom trosku a teraz vobec 🙂 akoze fakt malemu nic nie je.

felinda
3. jan 2013

bože žreny..ja už mám naozaj pocit, že zachvílu nájdem temu..či vůbec sa može počas materstva prdiet 😉 keď sa mi narodilo dietatko o MK som ani nevedela a prežili sme obaja

PS : prdiet sa může 😀

bajboj
3. jan 2013

Ja tiez papam vsetko, davala som si pozor tak do troch mesiacoch.

slady
3. jan 2013

ano.

fordikford
3. jan 2013

ja som tiež jedla všetko len kapustu a fazulu opatrnejšie 🙂

lenina19
8. jan 2013

áno treba jesť všetko ale každý má iné zvyky čo sa týka jedla niekomu je normálne denne jesť údeniny niekomu zas zelenina a tak je to ťažko povedať vždy je to o tom aby ľudia rozmýšľali čo dávajú do úst ja som sa tiež nikdy neobmedzovala pri dojčení ale tiež som nejedávala také ťažké a mastné veci pravidelne a samozrejme je rozdiel v akých množstvách tieto veci zjeme ....niekto bohužiaľ nerozmýšľa čo dáva do úst a v akých množstvách...bohužiaľ....🙂

karamel
8. jan 2013

ja ked som koljila tiez som jedla vsetko. a podla najnovsich studii sa to aj ma. Tak naco riesit druhych? Uvidis sama az budes matka 😉

betuska22
8. jan 2013

ja som tiež jedla všetko a nič deťom nebolo a ani neni.... každy je iný každemu chutí niečo ine 🙂

lubina
8. jan 2013

toto je klasicka otazka svagrinej, ktora patri do tej skupiny "hned po svokrach".......preco sa ludia staraju do toho co sa nemaju a hlavne ked ani sami nemaju ziadne skusenosti.......... 😒

svetlusska
8. jan 2013

ja si myslim ze je to hlavne vec svagrinej co je....ja tiez jedavam vsetko, najprv som len vyskusala zjest toho trocha ked to malemu nic nespravilo tak som to jedla....ved ona je matka tak ona najlepsie vie co jej dieta potrebuje ked vravi ze chce byt v postielke tak asi ano....moj maly tiez po nakojeni ked je unaveny a chce spat tak tiez je mrzuty...pokym som nebola matka tak som tiez riesila veci ako ty , ked budes mat deti vlastne vytriezves raz dva....a spoznas co je pre tvoje dieta dobre a co nie..a este ma napadlo ak by to malemu nerobilo dobre to co papa mamka ta so to prejavi aj inac nielen napinanim sa....a prestan riesit co sa ta netyka....

zuzi0911
8. jan 2013

moze pokial to babatku nevadi

tinka8873
5. máj 2014

Vsak to ne ni Tvoj problem 🙂 Kedz to babatku ne vadzi nech si papa co chce. Ja som tak isto papala skoro vsetko. Obcas som sa ani k tomu ne priznala, lebo sa mi ne chcelo pocuvat ludi vteravych, ako si Ty 🙂 Ne uraz sa, ale ja som na zasahovanie do vychovy az alergicka. Tiez som si svoje pri malkej zazila. Naozaj uprimne odporucam 🙂 Kedz Ta zavola pomohnij, ale ne zasahuj do veci, ktore ne su v okoli Tvoich problemov 🙂

liv1
5. máj 2014

🙂 Jaaj dievcata, otazka bola dana v novembri 2012 🙂 🙂

kofoluska
8. máj 2014

A co keby si pre zmenu svojej svagrinej dala pokoj a neriesila, co robi so SVOJIM dietatom?! Co je Teba vlastne do toho?! Ako sorry, ale taketo premudrele esteniemamicky fakt milujem.
Moze jest co sa jej zachce, pokial to dietatu nerobi problemy. A ze sa Ti vzpiera na rukach? Juj moja, moj maly sa tiez vzpiera na rukach u toho, u koho nexce byt. Takze ano, svagrinka ma pravdu - xce byt v postielke. Alebo jednoducho nexce byt pri Tebe.

Najdi si nejakeho konicka alebo este lepsie frajera a ries len veci, ktore sa Ta tykaju. Stravovanie Tvojej svagrinej, to ako sa stara o svoje dieta, kedy a ake prikrmy mu bude davat a ine veci sa Ta ABSOLUTNE NETYKAJU.

Strana
z3