icon

Tandemové dojčenie - za a proti

janifer
11. apr 2016

Ahojte, budeme mať rozdiel medzi deťmi 2r.4 mesiace, som teraz v 13.tt., mlieko už takmer nemám, bradavky zmenili farbu, prsia prázdne, syn nervózny, ťahá na prázdno a je to dosť nepríjemné. Zatial sa dojčíme na zaspatie cez obed a večer a v noci niekolko krát. Cez deň si nepýta "na požiadanie".
Čítala som niekolko ospevných článkov o tandemovom dojčení, aké je to zdravé pre dieťa a pre psychiku, ulahčí to žene život, súrodenci menej žiarlia.... ale rada by som poznala iné názory.
Zaujíma ma:
1. vekový rozdiel medzi deťmi
2. ako dlho ste ešte dojčili staršie dieťa po narodení mladšieho
3. ako ste riešili uspávanie cez obed a v noci / spali ste spolu s oboma deťmi v posteli? Tu sa obávam, že bude budiť jeden druhého. Starší má spánok ako zajac, tak asi mu to bude vadiť....
4. išli by ste do tandemového dojčenia znovu? Alebo čo iné vás napadne.
Ďakujem za názory.

nyusika
12. apr 2016

@marcelatje ja som sa jej konkrétne opýtala, či myslí fľašu alebo cumeľ...napísala, že OBOJE

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 zrazu uz cumel.ano a flasa nie. Ahaha. Na co sa potom podoba flasa ? Na pohar 🙂 vtipne ale vidim ze ozaj ani sedliacky rozum nepomoze.

nyusika
12. apr 2016

@marcelatje dokola opakuje cumle a fľaše.

moni244
12. apr 2016

@marcelatje jedna vec je napisat si nazor a druha vec je v kazdom prispevku nadavat druhym a vyslovene napisala, ze flasa kopiruje prsnik

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 Prepáč, ale ta fľaška sa naozaj viac podobá na pohár...

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 pocuj ty nadhera, hned v prvom som napisala, ze flasa sa na prnsik nepodoba, ale cumel ano, flasa je flasa, nic podobne prsniku na nej nie je, tak uz sa predstan robit mudrou, nejde ti to

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ja nikomu nenadavam. Ale sorry, hadam vies ze cumel a flasa je napodobneninou avteda nahradou matky. Nie nadarmo maju v reklamach slogany ako : closer to nature alebo closer to the mother. To uz ozaj sa robite ?

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 tak taketo flase na slovensku nie su, cize darmo sa tu nadrapujes a nadavas nam

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ja som napisala ze FLASA aj cUMEL su napodobneninou zenskej bradavky, dvorca a prsnika !!! To aom napisala a sluzia ako nahrada za matku. A nikdy som nerozdelila flasua cumel. Oboje je to iste v zmysle ze nahradza bradavku a teda matku !!!

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 vidím ohrievač na fľaše

nyusika
12. apr 2016

@alicka1982 Si na drogách?

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 uz si zufala a chytas sa slovicok, si sa ukazala

alby2014
12. apr 2016

dievcata dobre sa bavim, ale prepacte na chvilu odbehnem, idem dam malemu "nahradu matky" so smrtelnou davkou sunaru...snad to bobak prezije.

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ahaha. To je jedno aka flasa. Aj tie co su na svk. Nik sa nenadrapuje. A taketo flase tommee tippee su aj na svk. Vsetky flase od pociatku, aj cumle sa snazia napodobnit bradacku a nahradit matku. To je ich uloha !!! Akakolvek flasa aj z 30. Rokov bola napodobneninou prsnika, len mozno.menej podarena. Dnes sa im to uz dari viac ale stale je to na 100 mil od prsnika matky 🙂

yanni
12. apr 2016

@marcelatje ale tak nech netvrdi ze "flasa". Lebo flasa je flasa a cumel na flasu, je scumel na flasu. A ano, vyrobcovia sa snazia napodobnit nie cely prsink ale bradavku a dvorec.
Napr. Avent ma Natural Seriu a tam ten cumel (cize ta guma(silikon)) sa snazi byt napodobenina bradavky. Ale mudre dieta hned rozpozna, ze to nie je prsnik. My mame jednu taku flasu, chceli sme ju pouzit na vodu po zavedeni prikrmov, copana ju odmietla. Aj tak dobre. Dostala a du istu flasu vrsok so sosacikom a tiez uz dokaze pit aj z normalneho pohara, dokonca aj z normalnej flasa (tak trosku je pooblievana 😀 😀 😀, ale snaha sa ceni 😉 ).

marcelatje
12. apr 2016

@nyusika @moni244 to je uz take chytanie za slovicka. Ja som pod flasou pochopila tu vec co sa z nej pije mlieko cumel+sklenena cast ako celok. Pod cumlom/ dudlom tu vec co ma dieta v ustach ale mlieko mu z nej netecie

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika pozri vlaco na foto alebo ju zvac. Je tam flasaa ten ohrievac je bezpredmetny. Hadams is i nemyslela ze to je flasa ahahah

marcelatje
12. apr 2016

@moni244 taketo flase na slovensku su

moni244
12. apr 2016

@marcelatje tak to neviem, ci vsade, co som ja videla v tescu, dm, neboli take, ale neskumala som, nepotrebovala som

alicka1982
12. apr 2016

@marcelatje samozrejme ze kazdy hovori o flase ci cumli o gumenej casti ahahah. Hadam si niekto nemyslel ze hovorime o.umelej hmote. Ale oni to vies, najprv nepochopili, a ked pochopili, kozno z obrazku, potomz acali chytat za slovicka ktora cast flase ahahaha ale som sa pobavila. Nemali ani potuchy ze bradavka v ustach dietata sa nerocna bradavke ako ju vidia v zrkadle. Asi tolko. Ale vidim, ze ludska hlupost ozaj hranic nema. Je jasne ze sa hovori o bradavke a dvorci. Hadam by niekto neporovnaval bradavku a dvorec so sklenenou castou flase. To uz by bol asi ozaj hlupy clovek

marcelatje
12. apr 2016

@moni244 beriem nemusis mat prehlad o flasiach len mi potom pride nefer tvrdit ze nie su ak v podstate nevies

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 je jedno aka flasa. Kazdaaaa jedna pre baby sa snazi napodobnit dvorec a bradvku. Kazda. Preto maju taky tvar ako maji.

nyusika
12. apr 2016

@marcelatje Nie je to chytanie za slovíčka, je to ukážka prejavu hysterickej fanatičky. Proste si bude tliachať len to svoje a na konkrétne otázku furt a furt len tie isté nezmyselné odpovede.
Fľaša ani cumeľ nie sú náhrada matky. Áno, je pochopiteľné, že cumlíky sú podobné bradavke. Ale fľaše sa vyrábajú tak, aby boli čo najergonomickejsie. Rozumej prijemne uchopitelne

alicka1982
12. apr 2016
alicka1982
12. apr 2016

@marcelatje aj flase zd m bez rozdielu bradavku a dvorec napodobnuju

moni244
12. apr 2016

@marcelatje ale vidis, sama nevie, co myslela pojmom flasa a teraz sa ssnazi z toho vykrutit, ze mi sme ju nepochopili

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 daj mi uz pokoj, lebo zacnem aj ja tebe nadavat!!!!!!

alicka1982
12. apr 2016

@nyusika ahahaha. Vraj ergonomicke. Ale nikto sa nebavi o skle. Ahahahaha. Ale o tom, ze flasa v ustach dietata je napodobneninou a teda nahradou matky a takisto cumel bez flase. Je to jednoduche. Ale som sa pobavila na vasej nevedomosti. Este na zaciatku ste pisali ze flasa s prsbikom nic spolocne ahahaha a na co sa teda podoba na pohar ? Ahaha.

alicka1982
12. apr 2016

@moni244 ja nikomu nenadavam ale stale pises ze flasa a cumel nie su nahrada marky. A su teda nahrada coho ked obe verne kopriuju bradavku a dvorec. Opice ?

moni244
12. apr 2016

@alicka1982 vobec nie furt nas nazyvas hlupymi, bez rozumu a podobne, cize sa ukludni, nik na tvoje fanaticke zvasty nie je zvedavy