Úmorné kojenie
Kojim babatko ktore ma 3 mesiace ,čo je naš problem je to že sy pyta velmi často papat aj každu pol hodinu a v noci každu hodinu.Sice spi ale stale mrnči a ked mu dam cumel tak ho vypluje a plače pokial nedam prsnik 😒 Nie vždy papa iba potrebuje prsnik.Už ma to prestava bavit a možno sa niekomu budem zdat najhoršia mama na svete ale je to velmi unavne a rozmyšlam či to ma vobec zmysel,lebo sa to odrzkadluje na mojom zdravi.Poradte čo stym? ☹
kojenie vzdy bola a aj bude ta najlepsia strava pre male babatko ! nech si kto mysli, co chce.. ja ked tu citam tie problemy pri UM- zapchy, vracanie, koliky... atd atd.. mam dost.. toto si treba uvedomit, lebo UM nie je len tak, ze ktosi urobi flasu..
presne ako pise
@sonice dieta sa bude budit aj tak... neznamena to, ze dam UM a dieta bude OFF... prave naopak... kolkokrat...
a prave preto, ze ma uz druhe dieta- prave preto treba vydrzat a kojit- lebo sa to ustali a bude mat cas aj na prve... lebo nakoji hocikde, von na ihrisku, nic nechysta... no teraz dlho koji s dietatom v naruci.... potom bude ten isty cas chystat UM, kupovat UM, vyvarat flase.. atd atd.. a riesit koliky a to, ze dieta odmieta UM... 😀 😀 tak neviem co je lepsia vyhra... fakt 😀 😀 a treba chystat mlieko aj v noci... hmm.. ( a mozno riesit aj koliky... a placuce dieta.. no fakt vyhra )
ja by som isto robila uuuuplne vsetko preto, aby som kojila
a to SY v prvych riadkoch ma zabilo..... 😕 😲 pomoooc
Kojené detičky sú proste také,ale poznám aj deti ktoré sú na UM a aj tak si pýtajú mliečko každé dve - tri hoďky. Mne sa malý začal takto v noci budiť okolo 3.mesiacov,dovtedy spával v noci fajn,bol hore každé 3-4 hoďky,potom sa to zhoršilo a trvá to dodnes 🙂,ale zvykla som si,ono to prejde
Skúsila som mu dať na večer nutrilon s tým že asi moje mliečko neni už fakt dobré a aký bol výsledok? Za dve hoďky bol hore!!! Dala som mu kašu na večer a výsledok?- to isté,o dve hoďky bol hore,takže skutočne to o hlade nenideje to o tom pocite dieťaťa byť s matkou 🙂
@sashabb preco by nezili? A naozaj, radsej sa nevyjadruj, lebo ocividne necapes. Ja som tiez vyrastla na umelom, aj moj brat, aj moj muz...a ako som uz velakrat v roznych diskusiach napisala nic nam nie je...sme zdravi, inteligentni ludia, kotri maju skvele vztahy s matkou...Ide tu ale o nieco uplne ine. Osobne si myslim, ze NIC, co vymyslel clovek nemoze byt dokonalejsie, ako to, co stvoril Boh, alebo vymyslela priroda...Z dlhodobeho hladiska nam tu rastie generacia ziviaca sa umelinami...Vid kniha Doba jedova. Kazdy ma ale pravo zvolit si vlastne zivotny styl a predpokladam, ze zakladatelka temy je svojpravna a dokaze sa sama rozhodnut, co chce a ako to chce...
@danim súhlasím s tebou,ale trošku ti budem oponovať s tými kolikami,aj kojené detičky majú problémy s kolikami,inak s tebou súhlasím,neviem si predstaviť že by som v noci vstávala a vkuse zarábala UM,to je podľa mňa ešte úmornejsie ako kojenie
Inak nemám problém s kojenim ani na verejnosti a vôbec sa za to nehanbím,práve naopak,som hrdá že môžem kojit a ukázať že sa to dá,aj keď som už počula aj ohlasy typu-ty ešte stále kojíš??? A načo,veď už je veľký!! Kojím preto,lebo sa mi to páči a budem kojiť dovtedy pokým to pôjde 🙂
A hlavne to vyhovuje môjmu synovi!!!
prečo sa máte trápiť obaja? viditeľne je malé hladné a keď aj práve nieje, pomojkať a šupi lupi buvať, ja viem aké to je, presne toto sme zažili aj my, rozžužlané bradavky, malá zaspávala na prsníku copla dva tri krát a už zaspala, budila som ju, ale aj tak bola stále hladná, ja zápal prsníkov, horúčky, maximálna vyčerpanosť, z toho stres a hádky a povedala som si dosť 😎 odvtedy čo sme na UM spinkáme 8-10 hod. bez budenia 🙂 Ja som tiež nebola kojená, manžel nebol a sme tu a zdraví, nikdy som netrpela na ekzémy, alergie, choroby, vlastne už som nebola chorá ani nepamätám. Keď ťa má kojenie trápiť, tak to nemá význam. A to, že musím vstať a urobiť mliečko? Nerobí mi to problém, ja som rada, že nemusím kojiť, ja som sa pri tom riadne vynervačila, porevala, proste hrôôôza keď si na to spomeniem 😀
Materske mliecko je vzacne, je vela zien, ktore dojcit nemozu a co by za to dali. UM - uz samotny nazov hovori, ze je umele...treba k tomu viac? Ak maminka naozaj dojcit nemoze, OK, inu moznost nema, aj ja som ciastocne vyrastala na UM, ale ak by som sa mala rozhodovat, nevaham ani sek. Mozno Ti pomoze, ze nas je tu s podobnym pribehom viac, ze v tom nie si sama. Moj syncek sa spraval presne tak isto, lenze bol prioritou c. 1. Nic nebolo dolezitejsie. Teraz ma uz rok a 1 mediac a stale si cez den pyta prso. A ja som stastna, citim sa vynimocne, lebo to mu mozem dat iba ja 🙂
tiez este dojcim mensieho prcka.. a tiez sme to nemali lahke.. cumel nikdy nechcel, cize vzdy len dida.. nase noci do roka aj 20x (mozno aj viac) bol hore.. nie skutocne hore, ale zamrnkal a ked Dostal co pytal spinkal dalej.. od roka sa to zlepsilo, to uz sme boli hore len tak v prieme 10x za noc.. teraz ma 2 roky a dva mesiace a ked mame noc pod 5x, tak sa tesime.. pritom starsi svoju prvu noc prespal ked mal 10dni (a nerobili sme nic inak ako pri druhom, len on je iny typ.. prikrmy odmietal a az ked ako tak dokazal sam papat rucickami, tak zacal okrem materskeho mliecka pre seba objavovat aj nove chute) 😉 napriek tomu, dojcim rada.. nelutujem to, nikdy lutovat nebudem.. mam zdrave dieta! a ja som s nim preto doma, aby som mu pri starte do Zivota pomahala a davala to, co potrebuje.. a moje zdravie? dojcim takmer bez prestavky uz skoro 4 a pol roka (a este nejaky cas budem) a nemam dojem, ze by sa to na mne nejako podpisovalo.. je to mozno aj vec postoja.. 😉 a hlavne si to ulahcujem kde sa da.. aby som v noci nemusela vstavat, spava prcek so mnou a dojcim ho v lehu/polospanku/spanku.. jasne, tiez si obcas posomrem.. ale nemenila by som! drzim vam palec, aby ste to ustali.. 😉
dakujem za rady,takže pokračujeme dalej.Samozrejme chcem pre neho to najlepšie a kojenie milujem takže sa ho nevzdam 🙂
@bubinko83 tiež som istého času zaspávala s malým,proste ma to vycerpavalo, ale opäť mi spinká v postielke,lenmúdre rady od druhých-len si ho uč na posteľ nech spí vedľa teba a nezbavíš sa ho a vooobec to neni pravda!!!!
Drzim palce a prajem vela sil, viem cim si prechadzas, zazila som to nedavno. Kazde rano som vstavala s placom od unavy. Zlepsilo sa nam to v 5.mesiacoch. Teraz uz cuca v noci tak tri styri krat, vacsinou sa ani nepreberiem. Mala som obdobie okolo 3.mesiacov ked som chcela seknut s kojenim ale mm ma podrzal a som rada. Verim ze vydrzis a zlepsi sa to.
poznám to a obdivujem ťa ,že si to vydržala 3 mes...nie si zlá matka ,ale unavená ,psych .vyčerpaná matka ...ak máš pocit.,že už nevládzeš a kúp mliečko a kľudne daj ..tak ako bolo písané hore prispievateľkov
@sashabb ak je matka v kľude a spokojná aj dieťa je .....a neboj sa ,nič nehrozí ,malinký si zvykne aj bruško a budete v kľude...držím palčeky ....
@bubinko83 len to prosím ťa nezabi tým,že mu dáš segedin!! Lebo už aj to som sa tu dočítala, že matka dala svojmu dieťaťu segedin,to ma úplne odrovnalo 😀
@sharlotta ano vyrastá nám tu generácia na chémiach ,ale zabudla si povedať alebo ti to poviem ja ,že aj tie mamičky čo koja sú plné chémie a už dieťatko ,keď sa narodí je plné ftalátov ,ktoré má od mamičky a ďalej tú chémiu od mamičky pije a nehovoriac mamičky koja , aj keď berú atb čo ide aj do drobca a koľké berú HAk čo ide do mlieka a drobca ,takže dávať odmala hak bábu je sila ....takže o čistotu a zdraví mliečka od mamičky sa dá polemizovať ...
@nativanativa 😀 😀 😀
Práve dnes ráno som sa zobudila s tou istou myšlienkou ("úmorné kojenie"). Isto nie si najhoršia matka na svete, keď máš dojčenia občas plné zuby. 🙂
Môj malý má o mesiac rok a v noci sa budí každé 2 hodiny a je jedno, či spapá na večeru misku kaše alebo nie. Ale ako tu už odznelo, nočné kojenie nie je o hlade. A ani časté denné dojčenie vždy neznamená, že máš málo mlieka...
Veľakrát som to chcela vzdať, najmä keď som videla, že malý chytil od staršej sestry každú jednu chorobu, ktorú privliekla zo škôlky a negoval tak všetky argumenty o posilňovaní imunity apod. 🙂
Na druhej strane nechytil pred dvoma mesiacmi kiahne, ktoré dcéru dosť potrápili. To ma zase trochu nakoplo, a tak to ešte chvíľu potiahnem... 🙂
Držím palce a pevné nervy prajem.
@aristka samozrejme, to uz je zodpovednost kazdej jednej. HAK som v zivote nebrala, bojim sa toho, co by to urobilo s mojim organizmom a mala som predpisanu a kupenu Azaliu, ktoru som hodila do kosa. Nemala som na to odvahu, naozaj. A atb boli dovodom, preco sme aj s dojcenim skoncili, lebo som brala aj ja, aj mala a to sa mi uz zdalo naozaj vela. Inak vyskumy preukazali, ze do materskeho mlieka sa dostava len 1% z toho, co matka zje...
Tak to teda nemas lahke. A si si ista, ze v noci naozaj chce byt na prsniku? Lebo vies ked stale papa tak kedy ti vlastne spi? V prvom rade sa potrebuje aj on normalne vyspat, v buducnosti moze mat kvoli tomu problemy.
Minule som sa docitala ako to je so spanim. Spankovy cyklus trva 2 hod. a potom sa babo budi. Niektore sa zobudia, ale zaspia znovu, ine placu. Skus ho chvilu pocuvat aby si zistila co je za problem. Ak sa neutisi tak skus zobrat na ruky. Len nekoj hned, skus tie intervaly trochu predlzit. Toto mi pripada uz skor ako zlozvyk, ved predsa nemoze byt hladny kazdu hodinu.
@sharlotta ja som práve dobrala atb-zápal prsníka,mala som už horúčky a po predchádzajúcom zápale som nič nenechavala na spolah, že to prejde keď neprešlo ani s babskymi metódami-tiež som skončila na atb a čo sa týka HAK,nikdy viac už nebudem, brala som 7 rokov a stačilo mi
Ja nie som zastancom dojcenia za kazdu cenu a ked sa mi mala narodila, tisic krat som s tym chcela skoncit...No prisla som na to, ze v mnohych pripadoch sa da a vela veci sa da prekonat, ked clovek chce. Vadilo mi, ze mala na mne vkuse visi, vadilo mi, ze sa od nej nemozem pohnut, vadilo mi, ze v noci nespim. Nie som typ zeny trpitelky, ani typ donekonecna obetujucej sa matky....vlastne ja vobec nie som taky ten typicky materinsky typ, ani naturalistka nie som. Neznasala som tieto veci s pokorou, ale s hnevom a casto som sa citila bezmocna a zufala. No nepomohla som si. Mlieko som mala a bolo mi luto skoncit, vzdat sa a vyhadzovat kopec penazi za umele. Naozaj sa to zlepsilo vtedy, ked som s tym prestala bojovat.

@sashabb 😀 najlepšia obrana je útok 😀
Istotne máš pravdu! 😀
Vôbec sa tu s Tebou nemienim o tomto debatovať,... 😵
Peknú nedeľu Ti prajem!