icon

Úmorné kojenie

bubinko83
18. aug 2013

Kojim babatko ktore ma 3 mesiace ,čo je naš problem je to že sy pyta velmi často papat aj každu pol hodinu a v noci každu hodinu.Sice spi ale stale mrnči a ked mu dam cumel tak ho vypluje a plače pokial nedam prsnik 😒 Nie vždy papa iba potrebuje prsnik.Už ma to prestava bavit a možno sa niekomu budem zdat najhoršia mama na svete ale je to velmi unavne a rozmyšlam či to ma vobec zmysel,lebo sa to odrzkadluje na mojom zdravi.Poradte čo stym? ☹

dejka77
18. aug 2013

@nativanativa Mna stale udivuje hlavne vyber jedla co niektore mamy daju detom. Akosi nerozumiem tomu preco dieta napchat nejakymi haluskami alebo vyslovene inym nevhodnym jedlom preto, aby v noci spalo resp. nebolo hladne. Ved prve prikmy su predsa zelenina, ovocie, maso.

aristka
18. aug 2013

@sharlotta moja ,ale je rozdiel mať jedno dieťa a rozdiel mať doma dieťa aj druhé a tretie ,ktoré si vyžaduje pozornosť a potom to také jednoduché nie je ...

sharlotta
18. aug 2013

@nativanativa ja som brala, ked mala mala 2 mesiace, tiez koli zapalu. Ale teraz v januari, ked mala 2 roky, tak sme brali obidve, aj ja, aj ona...

sharlotta
18. aug 2013

@aristka este neviem, uvidim zachvilu 🙂 Ale velmi pravdepodobne to budem riesit satkou.

emkab
18. aug 2013

@bubinko83 necitala som ostatne prispevky, tak sa mozno budem opakovat- skusala si laktacnu poradkynu? Mozno si babo nevytiahne tolko, kolko potrebuje, preto papa tak casto, mozno by stacilo len zmenit techniku kojenia a bolo by to lepsie. Resp. ak mas k dispozicii digi vahu, tak si ho odvaz pred a po kojeni (tak ako sme to robili v porodnici) a uvidis, ci sa napapalo dost a problem treba hladat niekde inde. Alebo popros pediatra, ci si tuto "skusku" mozes urobit u nich na poradni, ak nemas vahu a ani moznost sa k nej dostat, lebo tam treba naozaj detsku digi vahu.

PS: AK BY SI BOLA ZLA MAMA, TAK TO TU NERIESIS A VYKASLES SA NA TO A URCITE BY SI TO NETAHALA TAKTO 3 MESIACE, VED TO UZ BY BOLO VELA AJ NA KONA ;o) veola zdaru!

sharlotta
18. aug 2013

@emkab hehehe, mne stale vaha ukazovala, ze si mala vytiahla 10-20ml a za mesiac pribrala 1100g...Zbytocne som sa stresovala.

nativanativa
18. aug 2013

@dejka77 no neviem či tu začínať polemizovať nad prikrmami,ja som sa nestačila čudovať,keď boli v jednej téme ohlasy aké je prospešné pre ani nie ročné dieťa!!!trvanlivé mlieko s grankom,medom a cukrom,či už vety typu prisladzujem prikrmy,lebo mi ti pedina odporučila,ako čo k tomu dodať......hlavne že každá matka chce dať dieťaťu to najlepšie,vôbec z toho nemám taký pocit a je to skôr k zaplakaniu.......

conny001
18. aug 2013

@bubinko83 nechcem byt zla...ale mne toto maly robi tiez od 3 mesiacov a teraz ma rok je stale kojeny a stale vstavam velmi casto... nemozem tvrdit ze kazdu hodku lebo si uz vecsinou rano nepamatam kolko krat bol hore ale urcite minimalne 6 krat a viac... je na tebe do kedy vydrzis... a naozaj nema vyznam napchavat dieta na noc... niekomu pomoze nejaka kasa od 4 mesiacov ale mne to nepomohlo aj ked sa napchal aj tak o tu hodku bol hore... skor by pomohlo keby vstaval manzel lebo dieta vie ze od neho nic okrem cumla nedostane :D...

sharlotta
18. aug 2013

Ano, ano, ja ked uz som mala pocit, ze nevladzem a uz som bola aj nehnevana, zobudila som manzela a ten ju nosil niekedy aj hodinu...Uz som aj zabudla. 😅

dejka77
18. aug 2013

@nativanativa Tak vies je to aj o uvedomeni/nastudovani si co je zdrave. Ja som si o tom zacala citat asi tak 3 roky dozadu a prisla som na to, ze v podstate takmer vsetko co jem nie je vobec zdrave 🙂. Mam v tom teraz defintivne lepsi prehlad. Lenze vies aka je slov.strava. To, na co je clovek zvyknuty od detstva, proste povazuje za normalne, nepozastavuje sa nad tym. A ked este aj pediater radi blbosti, tak to sme dosli.

emkab
18. aug 2013

@sharlotta a nenapadlo ti, ze prave v tom to bude? ak si vytiahne len 10-20ml 3mescne dieta, tak potom je jasne, ze potrebuje papat tak casto...ak docielis, ze naraz spapa viac, tak frekvencia jedenia je mensia...ja neviem, ci som to napisala dost zrozumitelne..
@bubinko83 Kazdopadne mi slo hlavne o zakladatelku temy, chcela som len pomoct,,ved keby nieco, tak mi napis do IP, tiez sme mali dost velke problemy s kojenim a nenaspala som toho vela do 18mesiacov, kym sme sa kojili 😉

sharlotta
18. aug 2013

@emkab ale ona papala v 2 hodnovych intervaloch v tom case a az do prveho ockovania sa v noci budila 2x...

sharlotta
18. aug 2013

A vtedy nemala 3 mesiece, ale len mesiac, cize za 2. mesiac pribrala tolko. Take dietatko ma aj maly zaludok, takze urcite nezvladne neviemake mnozstvo dostat do zaludka, aj to si treba okrem ineho uvedomit. Ja ked sa postavim na vahu, tak raz mi ukaze xy,7, v zapati sa postavim a ukaze mi xy,5...Co je to 10g? To vazenie je uplne zavadzajuce a nepresne...A ked ju sestricky v porodnici natrepali umelym mliekom, 50ml, tak len co mi ju doniesli, vsetko vyhodila von, ale to letelo snad cez celu izbu...

emkab
18. aug 2013

@sharlotta Zlato, urcite mas mile a zlate dietatko, ale toto je tema o dietatku zakladatelky, takze ja reagujem a hovorim o JEJ babatku, kt. ma 3 mesiace (kuk na prvy prispevok)... 😉

darzneba
18. aug 2013

@bubinko83 nasa toto robila a zistila som ze ju trapili grgy, grgla aj 8 X ked som ju dala spat ale trapil ju 9. a aj 10. a viac. nakojila som, chvilu sa ukludnila a znova a znova. zevraj cim viac kojime v takomto pripade, tam horsie to bude s grgmi, preto to stale budenie. odporucili spat na brusku co sa jej prve 2 dni nepacilo, ale pekne v spanku sa vygrgala, bolo pocut, a odvtedy prepala celu noc. treba skusit, ci ju netrapi nieco ine ako hlad..

sharlotta
18. aug 2013

@emkab ale ved ty si potom reagovala na mna, ze si trojmesacne vytiahne 10-20ml..."@sharlotta a nenapadlo ti, ze prave v tom to bude? ak si vytiahne len 10-20ml 3mescne dieta, tak potom je jasne, ze potrebuje papat tak casto..."

emkab
18. aug 2013

@sharlotta 😀 ja som nereagovala na teba, ale na tvoj prispevok ku dietatku zakladatelky vychadzajuci z tvojej vlastnej skusenosti...ale vies co? vidim, ze cakas babo, tak mozno by bolo lepsie dopriat drobcovi v brusku cerstvy vzduch a vyjst si niekam na prechadzku ako drepiet na MK a viest taketo debaty. drzim palce, nech ti vsetko dopadne ako ma, papa 🙂

sharlotta
18. aug 2013

@emkab lezim doma az do porodu s nohami dohora...takze na MK mam dost casu, neboj...

emkab
18. aug 2013

@sharlotta fuu, tak to mi je luto, o to viac drzim palce, aby bolo vsetko ok 🙂

bubinko83
autor
18. aug 2013

@darzneba no to nehrozi,lebo ked ho dam na bruško tak hned ma hlavu hore 😀 a ani za svet tak zaspat .Ako si to dokazala?

sharlotta
18. aug 2013

@emkab dakujm, verim, ze bude...chcela som poukazat na to, ze vazenie je zavadzajuce a zbytocne stresuje. Tiez som vazila, takze hovorim z vlastnej skusenosti. Aj som potom pocitala, kolkokrat mala prehltla, ked uz som nevazila...Bolo to nieco medzi 150-200 krat a to mi nejak na tych 20ml nesedi.

darzneba
18. aug 2013

@bubinko83 hovorim dva dni placu, ale prave pri dvihani hlavy sa dokazala vygrgat dokonca aj poprdkavala, a aj to dopomohlo, ze neplakala tolko, nemala potom tie priserne koliky. je to zvyk. svagrina rodila 2 mes po mne a tiez hovorila ze nehrozi, ze ich maly sa jeduje ale po tyzdni si tiez zvykol a ozaj aj im prestali nocne ,,bolesti,, kojenie len zhorsuje tento stav, je to len riesenie na par minut. treba nechat, unavi sa a zaspi. skor ci neskor. kvoli tomuto sme ako 2 tyzdnovej nasej vyradili perinku, aby mohla spat na bruchu. ale reba pouzivat monitor dychu aby stre kludne mohla spat ak spi dlhsie, nemusite sa obavat , ze preco sa nebudi. drzim palce, skuste par dni a dajte vediet 🙂

tetapetra
18. aug 2013

@bubinko83 aj moj pytal v noci kazdu hodinu, potom kazdu hodinu a pol, potom kazde dve atd 😀 Teraz ma 15m a pyta cca 2 - 3x za noc. Tiez som prve 2m skoro "na praskoch" , hlavne, ked znama da hlasku, ze oni raz v noci 😉 Asi len vydrzat, nic ine ma nenapada

danim
18. aug 2013

@nativanativa s tymi kolikami som to myslela tak, ze ked mama koji a dava si ozaj pozor co je, a zavadza rozumne s casom - strukoviny, kapustu, kavu, cokolvek- aj karfiol a brokolica naduvaju cosi- proste ked jej viac zalezi na tom, aby dieta bolo spokojne- a radsej si so svojimi chutami pocka 🙂 tak minimalizuje riziko kolik
( lebo aj taku poznam, co si pri 2 mes dvojickach dala borsc so slovami.. ved nech trochu poplacu.. nevadi... ) asi tak.. 😖
kym dieta na UM ma UM hotove- a neda sa to ovplyvnit...

samozrejme vzdy zavisi aj od dietata

nativanativa
18. aug 2013

@danim my sme našťastie nemali problémy s kolikami,ja som jedla všetko doradu, čo musím poťukať po drevereale pamätám si druhý deň po pôrode v nemocke nám dali knedlo vepřo zelo 😀

danim
18. aug 2013

@nativanativa 😀 no.. v nemocke ano aj fazula bola... hmm.. celonemocnicna strava 😖
ja som si preventivne davala pozor a tiez obe baby spokojne.. nikdy ich nebolelo brusko.. ja si radsej odopriem, ako by mi potom mali plakat a ze preco...by som nevedela.. tak som mala istotu, ze kvoli jedlu nie 🙂

sharlotta
18. aug 2013

Ja som si davala pozor az uzkostlivo a koliky 3 a pol mesiaca...Ale u nas to bolo skor z ineho dovodu.

domak2
18. aug 2013

@aristka no s tymi chemikaliami to snad nemylis vazne. To si fakt myslis ze kravy z ktorych je to UM sa pasu na zelenych alpskych pastvinach ci co? Stale bude to materske s atb lepsie ako kravske s atb, rastovym hormonom, a este aj krmene GM stravou (okrem bio krav teda )

aristka
18. aug 2013

@domak2 ja neviem ,že by aj mamičky sa pásly na alpských lúkach ....či...