icon

Úmorné kojenie

bubinko83
18. aug 2013

Kojim babatko ktore ma 3 mesiace ,čo je naš problem je to že sy pyta velmi často papat aj každu pol hodinu a v noci každu hodinu.Sice spi ale stale mrnči a ked mu dam cumel tak ho vypluje a plače pokial nedam prsnik 😒 Nie vždy papa iba potrebuje prsnik.Už ma to prestava bavit a možno sa niekomu budem zdat najhoršia mama na svete ale je to velmi unavne a rozmyšlam či to ma vobec zmysel,lebo sa to odrzkadluje na mojom zdravi.Poradte čo stym? ☹

Strana
z4
domak2
18. aug 2013

@aristka no ved praveze ani tie kravy nie , tak ked uz mame obe moznosti , tak je stale lepsie to co je zlozenim blizsie ludskemu telu nie ?

aristka
18. aug 2013

@domak2 ja tu maminke nebudem písať čo je bližšie telu a dupolovane ak aj v nás je kvantum bordelu,prepáč inak to neviem nazvať a ak maminka situáciu nezvláda a malinké je nervózne nemá mať prečo výčitky ,že prejde na um ,to prvé najdôležitejšie malinké dostalo,tj.kolostrum a ide sa ďalej aj na umelom mlieku...

sante81
18. aug 2013

@bubinko83 skusila by som laktačnu poradkynu, poradí ti. mozno je slaby tok mlieka, mozno ta len potrebuje cítit na blizku, treba vyskusat všetky moznosti. v prvom rade sa ty musís cítit dobre fyzicky a najma psychicky, dieta je barometer tvojej nálady. ja mam odkojené 2 deti a pri druhom som myslela ze prídem o rozum, presli sme si dojčenskym strajkom, a som rada ze som to nevzdala aj ked ma to stálo velmi vela síl a aj slz. drzím ti palce, nech sa uz rozhodnes akokolvek. ja by som dietatku vyhovela, aj ked ti rozumiem ze je to niekedy moc.

vivianaba
18. aug 2013

@bubinko83 uplne chapem ze si hotova, aj u nas to bolo podobne ale asi az tak casto sme nekojili. Dcera bude mat 10 mesiacov a stale sme v noci kojili 2-3x, uz ma to fakt unavovalo. Hlavne ked mas aj starsie dieta ktore velmi skoro vstava.
Ja som sa rozhodla to ukoncit radikalne, bala som sa ci to zafunguje a este nie sme za vodou ale zda sa ze je to lepsie. Rozhodla som sa zrusit nocne kojenie, ale znamenalo to ze sa odstahujem z dcerinej izby. Doteraz sme spavali spolu, kym bola malicka nacucla sa v noci a ja som spala dalej, obom nam to vyhovovalo. Ale ked uz lozi a vstava bojim sa ze spadne nemozem ju tak nechat a spat dalej tak ma to vzdy prebralo. Kym som spala s nou v izbe chcela aj v noci prsnik. Teraz spi pri nej manzel (asi tyzden) a niekedy prespi celu noc (nakojim ju okolo polnoci, ani sa nezobudi pritom), inokedy sa zobudi a poplace si, dostane napit vodu, cumel a zaspi a spi do rana. Tvoje babo je este male, tam by som to takto radikalne neriesila. Odporucam vydrzat a spat spolu, dieta ukludni uz len to ze si uplne pri nom pripadne sa nacucne a spite obaja nerusene dalej. Pre mna to boli dobre casy ked sme takto spavali, obe sme boli spokojne. Niekedy som sa zobudila 2hod po "nacucnuti" a stale bola prisata a cuckala si. Cez den som jej davala najskor po 2 hodinach, ale ked som vycitila ze je nekludna, chorlava alebo bol nejaky problem tak aj castejsie. Takze ja som zvolila strednu cestu - ani byt dojkou 24hod denne ale ani neprestat kojit. Nestazujem si, kojime dalej ale v noci uz nie. Ak sa na to necitis skus UM ale v tom ti neporadim lebo u nas UM zasadne odmieta.

martinella1
18. aug 2013

Baby, kto nezažil, tak nevie, čo to je nedostatok alebo žiadne mlieko......ja som síce kojila rok, aj keď so začiatku s menšími problémami, ale viem, čo to je, keď chceš kojiť a nejde to....moja sestra sa pripravovala na kojenie a verila, že bude určite kojiť.....mliečko sa jej tvorilo strašne máličko, volala aj laktačnej poradkyni a tá povedala, že čo a ako, niekoľko krát ju aj navštívila ale mlieko nie a nie dôjsť. Tak robila ako jej kázala, prikladala stále, nonstop, ale mlieko aj tak nenabehlo.....a sama laktačná jej povedala, že to môže trvať aj mesiac dva, kým sa to ustáli....no nič nepomohlo.....mlieko bolo, ale málo, tak muselo prísť na rad dokrmovanie UM.....takže 2 -3 krát denne kojí svojím aj keď málom mliečka a potom dokrmuje....a maličká je spokojná.....

takže, kto nezažil, nevie, čo je to chcieť kojiť, keď sa nedá...... ale vraj pomáhajú benedikt lekársky a senovka.....tobolky na zvýšenie tvorby mlieka.....

luciannka83
18. aug 2013

@bubinko83 Ja som dojčila čiastočne, lebo sme nijak raz nevedeli zvýšiť tvorbu mlieka a malý aj napriek tomu, že papal aj umelé mlieko sa nevedel dodudlať. cumeľ odmietal. boli noci, keď bol na prsníku takmer stále. a od tej 4tej nad ránom do rána to bol nonstop. keď mal asi 4 mesiace, tak som mu nad ránom strčila cumeľ a zaspal. tým skončilo aj moje dojčenie. potom som ešte do deviateho mesiaca odsávala mlieko a kým mi nezačal sedieť, tak bol vkuse na rukách.
Ja na tvojom mieste pokiaľ by som už nevedela stáť na nohách a chcela by som aspoň čiatočne dojčiť: skúsila by som po dojčení dokrmiť cievkou cez prsník, na začiatok 60ml a odstopuj si ako dlho vydrží byť napapané. ak sa interval predĺži, tak máš málo mlieka. Ešte ma napadá, dojčíš z oboch prsníkov na jedno kojenie? Rátaj však s tým, že dokrmovanie je cesta aj k odstaveniu, lebo tým že bude pýtať menej často, tak sa ti mliečka bude robiť menej. A dieťa si zvykne na cievku, lebo mu z nej pôjde ľahšie ako z prsníka. Môže sa stať, že ti nebude chcieť ťahať. Mne keď už malý nechcel , tak som odsávala a dávala mu na fľašu aj umelé aj svoje. Odsávať je masaker, trvá to strašne veľa času a to nehovorím o umývaní fliaš, sterelizovaní atd.

luciannka83
18. aug 2013

@martinella1 mne nepomohli ani tie tobolky a to som vybrala 3 balenia. ale iným ženám že zaberal perfektne. Dokonca po pár tabletkách.

Strana
z4