Tehuľky z Levíc a okolia
ahojte.su tu nejake tehulky z levic na pokecanie?
@ktore cicik mi aj vyplúva, a druhá vec nenalievajú sa mi tak. dokrmujem aj cez deň. v pôrodnici ju odvážili pred a po jedení a celkom vytiahla 15ml, a furt bola nespokojná. Teraz je spokojnejšia s Nutrilonom, musí sa ešte aj aklimatizovať doma a nabrať nejaké zásoby.
som bola v soku v nemocnici bo keď som tam bola naposledy zo synom tak umývalo sa gelom a natieralo s olejčekok, a teraz len čistou vodou a malá bola z toho otrasne suchá...nejako sa všetko mení... 😖
@zuzka1108 ja kupem malu tiez v cistej vode a iba ritku umyjem po kakani detskym mydlom.a sem tam rucicky lebo tie ma furt v pusinke.a natieram ju aj olejcekom bupi lebo je velmi sucha.ak vidim ze neni sucha tak nenatriem.kupem ju asi trikrat do tyzdna a ritku umyjem v umyvadle mydlom kazdy vecer.olejcek davam velmi na tenko.
to bolo velmi malo mliecka co spapala.takze vacsinou iba nutrilon davas co?
@ktore my kúpeme každý večer pri synovi sa nám to osvedčilo vytvorenie akého si rituálu, tak to skúšame aj teraz. Do kúpela dávame čo nám predpísala pediatrička a natierame hydratačným mliekom na veľmi suchú kožu, čo nám tiež predpísala.
Aj cez deň prikrmujeme a kombinácia mm a nutrilonu ju preháňa, tak som na pochybách...viem že mm je najlepšie čo môže byť pre dieťatko ale takto sa trápime obe 😢
Ahojte , pridavam sa k Vam , tiez som s lv a mame 15mesacnu dcerku 🙂
@ktore no moja teraz spala dve noci, a prišla som na to, že potrebuje byť uvolnená. čiže som ju rozbalila zo zavinovačky a len takprikryla dekou a ona spala. takže ju budem dávať do vaku a nebudem vôbec baliť do zavinovačky. ešte som prišla na to, že sa jej pači spať v autosedačke. tam vyspi aj 3 hodiny cez deň.no čo stále sa učím.
@zuzka1108 ja kupem každý druhý deň a do vody dávam harmančekový olejček a natieram marhuľovým olejom.
@silviamudronova no vidis na co este vsetko prides.to je dobre.aj ja som prisla na to ze darmo hodinu pred spanim papa.ona este potrebuje pri ulozeni zopar ml stiahnut mozno iba 20-30 a potom uz pokojnejsie zaspinka.ozaj do vaku ako davas.normalne pyzamko,alebo ma hle nohy a este prikrijes?ja som ten vak nikdy nemala.
@ktore oblečiem jej body, dupačky a už len dám do vaku, mám taký bez rukávov. včera a dnes bola mala cez deň veľmidobra, spala papala, pozerala si len tak sama a ja som si porobila kopec roboty. horšie to bolo v noci, ale dnes mal manžel voľno tak bol v noci s ňou on a ja som sa konečne vyspala. ale aj tak som ako mechom udretá.
ahojte. tak my sme boli na sviatky u rodičov na Orave a naša bambuľka zvládla tri hodiny cesty úplne v pohode. všetko prespala. ja som si trochu oddychla, lebo všetci sa točili len okolo nej, keby som ju nekojila ani by som tam nemusela byť.
dnes ideme prepichovať uši, naša malá bude krásna s naušničkami, ale neviem ako to zvládneme. Hlavne ja som v strese.
haloooooo baby kde ste?
ahojte babenky. Po dlhej dobe som sem nazrela aj ja. Nejak nestiham pri nasich chalanoch 🙂 Nas chlapcek sa narodil 19.10. s mierami 3800 a 54cm. Ako sa tu mate?
blahoželám k bábätku, riadny medvedik to je, rodila si spontanne?
@silviamudronova dakujem. No u nas to bolo do poslednej chvile neiste s tym porodom. Mala som termin na cisarsky (kvoli tomu, ze krpcek bol stále hore hlavkou), porobene vsetky predoperacne, nastupila som den pred CR do nemocky, a okolo obeda mi urobili ultrazvuk, a maly zrazu dole hlavou, tak rozhodli,ze CR nebude a poslali ma domov 🙂 Tak sme cakali co bude, kedze sa este parkrat otocil tam a naspat, ale nakoniec sa narodil spontanne.
@bemi5 a ako sa máte? maličký poslúcha? spinkate?
@silviamudronova mame sa fajn. Malicky je zlatucky,akurat je velky hlados, ved ako chlap, a kojenie mu nie vzdy staci. tak niekedy musime dokrmit Nutrilonom,lebo ked je hladny,vie o tom asi cely cinzak 😀 A ked uz je do prasknutia najedeny, tak zalomi a spi presne 3 hodiny, niekedy mam dojem, ze ma v brusku nastaveny budik 🙂
A malicka ako? Rastiete, dobre spinkate?
@bemi5 my rastieme len málo spinkáme, hlavne v noci. cez deň sa ešte dá, ale akonáhle prichádza večer tak je taká nepokojná a stále sa pučí a plače.
@silviamudronova ahojcek zajtra ideme na sono.snad sa stretneme.ja asi pridem skvor lebo mamabere starsiu dcerku k doktorke a tak ma vysadia na poliklinike.
@bemi5 ahojko.tak gratulujem.kto ta rodil?bolo vsetko fajn?aj moja mala 3800 ale bola kratsia mala 51.to bude mat vysku po ocinkovi.ten je taky drobec.
@ktore ano, dúfam že ťa stihnem, lebo ja idem sama takže neviem či na poliklinike rýchlo niekde zaparkujem.
@silviamudronova som mnou ide vzdy otec.ten stale pocka kym nenajde miesto na parkovisku..ale furt ho otravovat uz ma nebavi.ho lutujem lebo ma co zo sebou vybavovat a este aj so mnou.v piatok idem zase do surian podat naa socialku tu ziadost o prispevok.boze malinak mi este nespinka.uz je hore od pol tretej.

@briketa s tymi skrcenymi nozickami som pozrela a to sa mi velmi paci.dik za link.inak super fotka co mas.