Máte skúsenosti s krémom na ekzém Fucidin h?

hrabovec
7. máj 2014

maqme na licku atopicku dermatitidu a doktorka vravela ze po tomto kreme to zmizne.

brumka
7. máj 2014

ahoj ano poznam maly sme nam nepomohol, mpomohla nam kombinacia ichtyolu ako liek a na premastenie kyselin a mliecna a hlavne ked sme vysadili zo stravy baban u ma aj u dcerky ked som kojila. ten krem moze pomoct nemusi, dolezite je najst to coto sposobuje strava/prasok/ ine... a hlavne premastovat

katrinka8
7. máj 2014

Ahoj, nam zabral obycajny Holtov krem z lekarne, stoji cca 1,35€ Pri dcerke aj syncekovi. Obom ekzem zmizol do 3 dni. Ale zrejme to nebolo teda alergickeho povodu. Obaja kojeni. Syncek ma citlivu pokozku, tak premastujeme kyselinou mliecnou - ako vravi @brumka a je to v poriadku. Jemu vadi, ked sa slini a tiez ak sa obtiera lickami o nejaku latku (asi mu vadia agresivne pracie prasky alebo avivaz, neviem, jemu periem len v Lovele bez avivaze a to mu nerobi nic) - ked ho niekto nosi a polozi si licko na plece napr. Teraz je uz vacsi, tak to velmi nerobi, tak mu to zmizlo.

inull5
7. máj 2014

Je to kortikoid.nám to nasadili deň po porode úplne zbytočne.mal suchu kožu na nozickach a jedna úžasná doktorka to diagnostikovala ako vrodenu ichtyozu co je ťažké ochorenie kože..nie je isté že to zmizne vďaka fucidinu.skús holtov krém.

lulistek
7. máj 2014

my sme mali fucidin na seboroicku infaltilnu dermatitidu, po liecbe to nastastie zmizlo klop klop. mala to mala ked mala 3 tyzdne dnes ma 13 mesiacov.
Je to sice kortikoid ale pomohlo nam to, skor sa mi nepacilo, ze kozna chcela aby sme tam stale chodili ze preventivne a pritom uz bola vyliecena. To je taky ich trik. stale k lekarovi a vytvoria ti ten ekzem aj sami

stanislavao
7. máj 2014

holtov krem je fajn. a my mame Infadolan a pomaha.

modrofuzik11
7. máj 2014

pouzivali sme ho chvilu. mala som pocit, ze nezabera, ba naopak drazdi. mali sme aj nejaku antibiotikovu mast. nastastie s vekom nam ekzem zmizol. zostala len suchsia pokozka, na ktoru nam pomaha bepanthen. ak to nie je vazne, nesvrbi ho to... tak skus nejaky jemnejsi krem.

euka210
7. máj 2014

je to kortikoid, co je dost humus...ale to som sa dozvedela az po case. Aj moj prvy malicky to mal a pomahalo. Teraz ma 2,5r a nepomahal ani ten, tak som presla na maste bez kortikoidov co poradila na: Atopický ekzém u dětí. Máte účinné rady, tipy jak ho řešit? a sa to lepsi

pribinak
7. máj 2014

Skús infadolan, je super

desszi
7. máj 2014

Fucidin nie je kortikoid, je to antibioticka mast, neobsahuje hormony, ale antibiotikum kyselinu fusidovu (existuje pripravok fucicort, ten v sebe obsahuje aj antibiotikum aj kortikoid). Podava sa v pripade ze je podozrenie na bakterialnu infekciu ekzemu, teda ked je ekzem mokvavy, cerveny. Moze v takomto pripade pomoct, ale ekzem ako taky nevylieci. Treba patrat po pricine ekzemu a snazit sa ju odstranit.

chiarinka
7. máj 2014

ahoj, nam nepomohol, ako tu spominaju maminky takisto pomohol holtov krem + nechtikova mast a skusali sme este excipial tiez to dobre zabralo

googlinqa
7. máj 2014

dala nam ho na zapareniny, jasne ze nepomohol, lebo je to antimykotikum, cize na plesne

naturalisvita
7. máj 2014

treba vyskušat aj prírodnú konopnú kozmetiku určenú pre ludi s kožnými problémami. Ludia s atopickým ekzémom a celkovo aj ludia s inými ekzémami si tuto kozmetiku veľmi chvália. pre viac info mi kludne napíšte správu, rada pomôžem.

cerez
7. máj 2014

Ja mám doma fucidin, síce neviem či ide o tú istú masť, ale my sme ju dostali ako antibiotikum pri medových chrastách. Ale pri takomto probléme, no veru neviem.

jk77
7. máj 2014

U nas pomohol ... vyskusaj.. davas to par dni..ked neuvidis zmenu, nedavaj..

zeytin
7. máj 2014

Nam ten krem zabral, ale odporucam najskor vyskusaj krem od A- dermy exomega, uz za par dni je vidiet vysledky, do 3 tyzdnov sme sa zbavili exemu na nozickach aj rucickach.

babatenko77
4. jún 2017

Baby nemate mi niektora predat Fucidin. Aj pouzivany. Dakujem

adulkka
11. júl 2017

@babatenko77 mam novy, dnes otvoreny maly mal hned reakciu začervenania. Mate zaujem?

babatenko77
12. júl 2017

@adulkka dakujem pekne. Uz mam. Musela som si to odsediet u dr.

halohalo35
14. aug 2017

Otvorene balenie na predaj? Sa tu podaktore bojite kortikoidov co lekar predpise, ale nerobi vam problem pouzit balenie kremu po niekom inom? 😨 Ved tuba moze byt kontaminovana po pouziti ikondiciou druhej osoby, t.j. virusom/bakteriou na ktoru sa prave lieci. Trosku rozmyslajte.

dianastillova
24. feb 2018

@halohalo35 to je pravda, na to upozorni kazda dr