icon

14 mesačná dcéra nechodí

saska2208
5. okt 2013

Mamicky mozno to tu uz je no cas mi nedovoluje dako aby som to hladala. Mame 14mesacnu dcerku ktora od jej 11mesiacov chodi po 4 a zacala sa stavat. Stavia sa uplne vsade aj popri stene, popri gauci chodi pekne bokom, no problem je ze nechce chodit sama. Za ruky ju uz davno nevodime aby sa sama pustila, lebo za ruky jej to slo krasne. Teraz ked si ju s mm medzi sebou ,,pustame" aby isla sama tak spravi ledva 1krok a hodi sa do narucia. Ked len skusame aby sama stala aspon chvilku tak nevydrzi ani 5sekund. Neviem ci sa mam niecoho obavat alebo je to v norme. Viem ze ma cas ale je nam to nejake divne. Ked sa chce postavit vzdy musi mat nejaku oporu aspon na jednu ruku 🙂

Strana
z2
andrejka1974
9. okt 2013

@saska2208 ste na tom ako moja, len s tím rozdielom že moja mala dnes už 18 mesiacov a boji sa chodiť sama, lekárka mi vravela že sa určite raz rozbehne len musí nabrať odvahu, tak čakám každým dnom, že to už príde

emka1
9. okt 2013

@saska2208 moja druha dcerka mala vcera 16.mesiacov a stale sama nechodi, zatial je pre nu naistejsie drzat sa nabytku a chodit okolo, alebo sa jednou rukou drzi mojej a cupita pomalicky, posledne 2 dni je dost aktivna, tak verim, ze o par tyzdnov uz bude chodit sama. Moja starsia dcerka zacala sama chodit az v 15.mesiacoch, dnes ma 3,5 roka a je uplne v poriadku 🙂

poisonblu
22. nov 2013

Moj maly ma rok, chodi popri nabytku od 9. mesiacov, stvorkuje od 10,5 mesiaca...teraz sa sem tam pusti a stoji bez opory, ale mne to pride, z esa boji...on nechce ani chodit za ruku, ani tlacit choditko, vtedy si klakne na zem...inak je velmi sikovny, popri nabytku chodi rychlo, vylezie na gauc...len nechapem, preco nechce chodit aspon za tu ruku...niekedy mu podam ruku, tak sa pozabudne a spravi par krokov ku mne

lucica
22. nov 2013

Vobec nevdi.maju cas do 18mesiacov.len ich nevodte za ruky.viac im iskodite ako pomozete..a ak uz chodia zaaa ruky tak odnaucte tak ze cez prsia date plienku latkovu popod pazuchy je vzdadu za chrbtom chytte.uplne inak rozlozia vahu a zmenia tazis ko

bettya
27. nov 2013

Ahoj, moj syn zacal chodit asi v 14. Mesiacoch, po tom, co sme isli na par dni k nasim do bytu. Byvane v dome a mame velku obyvacku a kuchynu- tam sa najciac zdrziavame- vsetko je daleko, po vikende u masich v byte sme isli domov po svojich, byt je mensi a vsetko je blizko 🙂 drzim palce

Strana
z2