icon

16 mesačná sa usmieva na cudzích ľudí

usiko
26. feb 2012

Ahojte,

prosim ako ste naucili deti,aby boli nedovercive voci cudzim ludom? dcerka ma 16 mesiacov, chodime von na "chodaka",teda bez kocika, len po svojich a akosi tak vykracuje,obzerasa ludia sa pri nej pristavuju, ponukaju jej ruku, ze ci nejde s nimi a tak...minule dokonca jeden pan ci nejde s nim,ze jej kupi cokoladku alebo keksik......robia to aj zeny,no najma muzi☹ a dcerka sa na nich usmieva...mam strach ze bude doverciva a niekto jej ublizi...viete , co myslim...poradte,ako ju naucit bat sa cudzich,alebo aspon byt nedovercivy? dakujem

Strana
z3
vanessm
1. mar 2012

@usiko Veď to je práveže dobre. že nie je zakríknutý, že sa prihovára a báť sa nemusíš, veď bude stále s niekým. Nemá zmysel malé dieťa strašiť, lebo potom bude mať strach z cudzích ľudí a na vysvetlenie, že sú dobrí, ale aj zlí ľudia má čas až do nástupu do škôlky.

00matula
5. mar 2012

@kaja73 😀 ja si myslim, ze deti maju nos na ludi...raz som sa kdesi docitala, ze deti dokazu z oci cloveka vycitit, aku ma naladu, ci sa hneva, ci je smutny, alebo je uprimny... mozno prave preto placu, ak sa niekto nasilu usmieva a pritom mu z oci chrlia plamene.. 😀

lubadol
5. mar 2012

my máme 17 mesiacov a malá sa presne tak usmieva a " balí" kadekoho naokolo..ale keď som si to viac začala všímať, vyberá si ..nie na všetkých....Beriem to ako prirodzený výber sympatických ľudí, je ešte primalá na vysvetľovanie,,,máme v rodine viac detí a som si istá, že sa to zmení, prejde tým ako inými obdobiami, myslím, že sa nemusíš báť..takisto som v Ba vo väčšom strehu.🙂 hlavne až sa tie naše detičky nenaučia priskoro báť, nech sú sebavedomé,milé..a OPATRNE zároveň....dáme pozor, neboj

Strana
z3