16 mesačná sa usmieva na cudzích ľudí
Ahojte,
prosim ako ste naucili deti,aby boli nedovercive voci cudzim ludom? dcerka ma 16 mesiacov, chodime von na "chodaka",teda bez kocika, len po svojich a akosi tak vykracuje,obzerasa ludia sa pri nej pristavuju, ponukaju jej ruku, ze ci nejde s nimi a tak...minule dokonca jeden pan ci nejde s nim,ze jej kupi cokoladku alebo keksik......robia to aj zeny,no najma muzi☹ a dcerka sa na nich usmieva...mam strach ze bude doverciva a niekto jej ublizi...viete , co myslim...poradte,ako ju naucit bat sa cudzich,alebo aspon byt nedovercivy? dakujem
my máme 17 mesiacov a malá sa presne tak usmieva a " balí" kadekoho naokolo..ale keď som si to viac začala všímať, vyberá si ..nie na všetkých....Beriem to ako prirodzený výber sympatických ľudí, je ešte primalá na vysvetľovanie,,,máme v rodine viac detí a som si istá, že sa to zmení, prejde tým ako inými obdobiami, myslím, že sa nemusíš báť..takisto som v Ba vo väčšom strehu.🙂 hlavne až sa tie naše detičky nenaučia priskoro báť, nech sú sebavedomé,milé..a OPATRNE zároveň....dáme pozor, neboj

@usiko Veď to je práveže dobre. že nie je zakríknutý, že sa prihovára a báť sa nemusíš, veď bude stále s niekým. Nemá zmysel malé dieťa strašiť, lebo potom bude mať strach z cudzích ľudí a na vysvetlenie, že sú dobrí, ale aj zlí ľudia má čas až do nástupu do škôlky.