16 mesačný syn chodí po kľačiačky
Ahojte, zas nie problem len taky postreh...
Syn bude mat za tyzden 16 mesiacov a vcera sa konecne zacal tahat do stoja, aj sa postavi a stoji. Sa mu to paci, robi to v kuse. Ma to choditko na tlacenie, ale ked s nim ide tak kleci na kolienkach a tak sa presuva. Robili to aj vase deti? Ci zas mi mame svoj vlastny medzivyvojovy stupienok? Rehabilitacnej uz volat nechcem, syn ju vyslovene neznasa, len tam jaci.. Chcem najprv vediet, ci to nahodou nerobili aj ine deti...
Dakujem
@nelinka2009 ahoj.ano.dlho chodila po kolenách.postaviť sa bála.chodiť začala v 18 mesiacoch☺
@deti95060810 nepanikarim... Moje deti a hruba motorika su ukaz stale... Su zdrave krasne inak... Len toto ani dcera nerobila..
@cailana super dakujem si poklad... Aj mne starsia zacala chodit az v 18 mes, takze ako cakam to aj pri malom, ale toto nerobila... Moc ti dakujemmmm
@nelinka2009 nemáš zač 😊 mňa tak všetci doktori a okolie vystresovali, že pri každom náznaku inakosti hneď hľadám u nej strašidelné diagnózy.
@cailana no ved toto... Pri malej som spoznala tolko rehabilitacii a neurologov, ze.. Sa mi do toho druhy krat nechce, tak sa tomu vyhybam... Ako sadol si az v 13 mes, stvornozkovat zacal v 15 mes ( to napr dcera ani nerobila) a teraz ten stoj... Ale uz vcera sa dva krat postavil a dnes znova.. Len teda ta chodza po kolenach..
@nelinka2009 už to pôjde.za chvíľku ti behá 😉
Môj syn tak teraz tiež chodí. Popri nábytku chodí pekne ako treba ale ked chce ísť krížom napr. cez obývačku, kde sa nemá čoho držať, tak už nechce štvornožkovať, bez opory ešte neprejde sám tak ide po kolenách. Starší syn to nerobil ale podľa mňa každé dieťa je iné, starší sa naučil štvornožkovať oveľa neskôr a krátko nato začal chodiť, tak možno aj preto, nemalo ho to kedy omrzieť...
Susedina malá to tiež mala takto, že najprv po klačiačky chodila a až potom sa úplne postavila.. Sama si napísala, že to môže mať taký svoj medzi stupienok 🙂
@nelinka2009 sice zacala chodit v13m, ale vyse mesiaca takto kolenackovala. vsetky pancuchy ostLi derave, kolena mala az fialove. ked si bola ista, ze tu chodzu zvladne, tak v priebehu asi 3 dni zacala chodit
nestresuj sa, keď mu to tak je lepšie aby mal najprv takto istotu tak ho nechaj, on sa časom postaví aj sám 🙂 nechaj ho nech sa všetko učí pekne svojím tempom.
Paniku nerob. Asi sa mu to tak proste paci a mozno sa mu tak lepsie tlaci. Hlavne podla mna je, ze sa snazi stavat sa. Z toho by si mala mat hlavne radost
Chodit ti bude akonahle ide dieta na 4 uz je to znak ze je vsetko ok.(info pre ine mamicky) Len musi nabrat svalstvo. Asi ma slabsie nozicky zatial iba.
@silverrko no dufam. On sa narodil 48 cm a 2600 g a stale sme taky pomensi na vek v ktorom je. Ani nema byt po kom velky. Len mi to aj smiesne prisli, ze ako sa vynasiel s tym klecanim... Len aby nezabudol zacat chodit. 😁
@nelinka2009 nezabudne v tej hlave tu inf ma🙂))))))
Naša napríklad veľmi málo chodila 4 nožky... Išla hneď na kolená, však lebo v každej ruke jedna hračka 😉 až potom išla na nohy...
@girlnextdoor no ptesne toto riesi.. Ked si chce nieco odniest, tak mu to po styroch nejde a takto v jednej hracka, v druhej choditko na tlacenie a ide. . inak je na pocurabie chrumkavy vtedy ..
Zabudnut nezabudne, toho sa bat nemusis. Kazde dieta je ine, jedinecne. Nemusis si z toho robit tazku hlavku, on s tym casom prestane 🙂

moje to nerobili....Ale nerobila by som z toho paniku ešte....