2,5 ročná dérka nechce papať
Ahojte ja už som bezradná tak možno niektorá z Vás mi bude vedieť pomôcť alebo poradiť mám dcérku má dva a pol roka a stále bojujeme z jedením a ja už začínam byť z toho unavená aby ste si vedeli predstaviť ako to u nás prebieha ráno chce mliečko tak dostane potom zje trochu rožka chleba alebo niečoho dá si ovocie na desiatu kúsok hrušky alebo jabĺčko potom na obed si dá 5 lyžičiek polievky niekedy ani to ide spať zobudí sa zas si dá len 5 lyžičiek druhého a potom večera ale toto jej obedné jedenie teda celkovo to málo čo ona za deň má desí a ešte k tomu ju musím prosiť aby vôbec jedla čo Vám na toto pomohlo aké vy máte skúsenosti ja sa len bojím aby sa niečo nestalo keď tak málo papa ďakujem za každú radu
@evittam toto si sa ty prosím ťa kde dočítala že moje dieťa vypije denne liter mlieka som to niekde napísala? Prosím ťa nesúdi pokiaľ nevieš ako to je nedávam jej ráno 250 ml mlieka samozrejme že by potom nič nezjedla plne sito uvedomujem dostane tak 120 ml aby aj ranajkovala a keď sa v noci niekedy zobudí tak jej proste to mlieko dám a cez deň ho nepije vôbec a večer zje celú krupicu a keď si ide lazkat tak dostane mliečko to znamená že ho má dva krát do dňa a vypije ho Max 300 ml za celý deň čo mi nepríde veľa a tvoje komentáre sú naozaj ustipacne aj keď nevieš ako to je
@gebeente77 presne tak ona sihoproste žiada a tiež sme mlieko a rodina
@anonymka11 Ty si pisala o mlieku v noci. Dovolila som si vyjadrit svoj nazor. Suhlasit nemusis. To je vsetko.
@evittam ved to.. Ako ak mlieko chuti,ok,ale zas privela urcite nie a nie v noci najma.. Ja som mzla "poslusne deti",v noci sa aj ako novorodenci len raz budili,takze neboli nikdy zvyknuti na jedenie v noci,takze toto sme neriesili chvalabohu a cez den,ked sa mi zdalo,ze mala prehana,som jej to setrne obmedzila,kedze vek uz na to mala,aby jedla bezne jedlo.. A tie divadielka,pokial.naozzj nie je zdravotny problem,ako som.mala ja,tak nevidim dovod nz robenie scen okolo jedla (a ani to zas nasi neprehanzli,kedze aj doktori im vraveli, ze moje telo vie,kolko potrebuje)
Ahoj, necitala som vsetky odpovede, nam pomohol tento sirup, maly teraz sam odmieta aj vecerne kakao a zacal pekne papat. Po tyzdni som mu davku sirupu obmedzila na polovicu a po par dnoch uplne vysadila a papa pekne stale 🙂 skusali sme predtym b komplex a probiotika a mala som pocit, ze to vobec nepomaha.. tak drzim palce ;)
Hlavne nebojuj, my sme mali presne takýto problem, uz som nevedela co kupovať a variť aby jedla, vždy si pýtala mlieko, kakauko.... ked ju strážila moja mama tak som mala pocit ze cez den nič ine ani neje iba mlieko vo flaši.... niekedy som si aj poplakala ALE, prešlo to, začala som to robit krok po kroku inak- nechcela som jej dávať sirupy a podobne veci- vitaminy dostávala od narodenia.... tak som malú začala zapájať do nakupovania, do varenia, vždy sme sa dohodli vo by chcela papat, išli sme na to nakúpiť a spolu sme varili, vysvetľovala som jej postup, dávala ochutnať- ci netreba nieco pridať, soľ, korenie a postupne sa z toho stala pre ni hra a začala si jedlo co navarila ona vážiť a teda aj papat! A co sa týka raňajok- vždy som jej mliecko sľúbila, ale dohodla som sa s nou, ze mliecko bude az po raňajkách- po tom co zje polku rožka s maslom a salamkou.... takto postupne začala stále viac a viac papat, videla ze ked sa dohodneme a oba dohodu dodrží, dostane aj mlieko, aj jogurt alebo pribinacik....
Treba hlavne prestať bojovať a vymyslieť nieco co by jej chuť k jedlu prinieslo... možno by bolo viac s nou chodiť von- to tiez dáva chuť do jedla... u nas pomohlo toto! Nečakaj ze to bude zo dňa na den ale postupne... hlavne, ak nechce nieco jesť tak ju nenut, ak si pýta mlieko na obed, vyjednavaj, dostaneš mliecko ked spapáš polku toho co dom ti nabrala- a ty jej mozes nabrať kolko len chceš... aj keby zjedla len 5 lyžičiek, daj jej potom mliecko- akoby zjedla toľko kolko ste sa dohodli, ale vyjednavaj, daj si este jednu a uz to bude presne polka, alebo daj si este jednu za babku a druhu za dedka a je to hotovo.... s úsmevom a hrou....
@anonymka11 moja má 20 mes. a mlieko nepije vôbec od 14 mes. odkedy nekojím, umelé nechcela. a je zdravotne úplne o.k., mlieko a mliečne výr. iba v strave..papá dobre a všetko..škôlkárske porcie..takže my sme iný prípad😉 ale tebe by som poradila nestresuj sa, ak má v ponuke pestrú a zdravú stravu 5- 6 krát denne, pravidelne a vezme si z toho len koľko chce, je to ok..podľa mňa.. nebude predsa dobrovoľne dlhodobo hladovať a strádať.. to by musel byť za tým nejaký zdravotný problém a to zrejme nie je váš prípad.. takže ponúkaj to áno, pravidelne, za stolom, daj vlastný príklad / to zaberá úplne najlepšie../ a nestresuj sa, koľko zje.. ono sa to vekom bude stále meniť..

@anonymka11 jasne ze sa to zmení .možno nie tak, ako si to predstavuješ ale čím bude staršia, tým sa to bude zlepšovať. A ak nechce papať také ako môj malý ze ryža atď.. a ak náhodou ľúbi zeleninu ...paradajku papriku.hocičo.. radšej jej daj to.. upraví sa to fakt..😉