3,5 mesačné dieťa váži len 4,8 kg
Ahojte chcem sa spytat na vas nazor.moja mala ma 3,5 mes vazi necelych 5kg. Podotykam je velmi cula,vidno ze prospieva.doktorovi sa nepaci jej hmotnost a navrhuje od 4.mes zacat so zeleninkou.je plne kojena,chcela by som len kojit aspon do 5-6mes potom zacat s prikrmami len nechcem nieco zanedbat.ona ma aj licka buclate aj nozky,netrcia rebra na brusku len ta vaha ukazuje malo. 100 gr/ tyzden.dakujem za rady
kolko vazila ked sa narodila? lebo nasa mala necele 2 kg a v 3.5 mesiacoch mala 3.2 kg, takze 1.2 plus
Nás mal v troch mesiacoch 3200g 😀 až ako polročný mal 4,6kg. Narodil sa v 36+3tt. Ako mesačný mal 2,9kg ,dvojmesacny 3010g,. Teraz má 13m. a má 9,6kg a chodí od 10m. Čiže nie každé dieťa musí mať 10kg ako polročné. . Nebojte 😉
@ajsenz kedy si zacala prikrmovat? Kojila si? Mojej ani ockovanie nedavali a oediater ani nic nespomina
@cobhan Narodila sa 3,30kg a z porodnice sme sli s 3,10 kg. Ja poznam svoju dceru najlepsie kazdy den ju vidim.pekne rastie
U nas je asi taky problem.ja mam epilepsiu musim brat antiepi lieky. Tie maju utlmujuci efekt tym padom mi mala spinka viac. V noci sa budi len 1x. Obcas aj 2x. Aj kvoli tomu moze mat nizsiu hmotnost.vecer najviac priberaju deti. Ja tie lieky brat musim.bez nich by som sa nedokazala postarat o dieta. Neurolog hovori ze to dobehne nech sa nestresujem len oediater do mna huci...(nutrilon,prikrmy) ona ked sa napapa je spokojna a tiez si myslim kym nechudne netreba nic riesit.
@petruska1212 tiez si myslym, mam kamosky s eilepsiou co kojili nekojili
@petruska1212 naschval som sa pozrela kolko mala nasa Emmka, v tom veku mala 5200 gramov a to sa narodila takmer 4kilova, takze ked babatko pekne napreduje, rastie, tak vobec nestresuj. Lekari stale sleduju nejake krivky, akonahle nerastie presne podla nich, uz stresuju mamicky. Napriklad teraz mame 8500g a to budeme mat o par dni 14 mesiacov, keby som porovnavala s ostatnymi co mali vyse 10 kil skor nez dovrsili rocik, asi by som len stresovala.
@petruska1212 určite by som sa tým nestresovala, každé dieťatko je iné aj čo sa týka váhy 😉 Moja dcérka mala 3000g po narodení a ako ročná vážila 10,5 kg, Synček mal 3550g po narodení a ako ročný vážil 10 kg. Prvé mesiace mi obaja pribrali 1 kg za mesiac, no zaleží to aj od toho aké je dieťatko čulé, ako veľmi sa pohybuje. S pŕkrmami sme začínali pri oboch v 4 mesiaci a boli obaja dojčení (dcérka 2 roky a synček 17 mesiacov).
No pokiaľ je dieťatko spokojné, nie je plačlivé a nechudne tak by som sa s jeho váhou veľmi netrápila.
@petruska1212 kojila som asi 3 týždne potom bol na nutrilone H.. Prikrmovat som začala keď mal takmer 4mesiace
tak ju skus dojcit aj v noci. uplne ta chapem, clovek si rad pospi (mame 8-tyzdnovu ratolest), ale toto by mohlo byt riesenie - prebrat ju (napr. prebalovanim), nech si potiahne 😉
tento problem so slabym priberanim dcerky mala aj nasa znama, tiez doktorka radila prikrm, ale znama bola proti, tak jej lakatcna poradkyna radila nocne budenie, nech papa aj v noci...
a dost zavisi aj od genov - preto moze byt drobnejsia...
@petruska1212 my nášho neockujeme vôbec ale tiež nám dávali odklad predtým ako sme im oznámili že nebudeme
@petruska1212 Moja bola taka ista, stale som pocuvala, ze by mohla pribrat viac a ze zacneme s prikrmamy... Ale bola spokojna, pekne papakala, smiala sa, vkuse kopala nozickami. Manzel je chuducky... Kojila som, len kojila do 6,5 mesiaca 🙂 a pani doktorke som povedala, ked bude plakat po kojeni, ze je hladna, potom zacnem, ale ona sa poriadne napapkala, vypila cely prsnik a usmiata zaspala, prebudila sa po 2-3 hodinach a papkala znovu,. AK je aj tvoja spokojna, tak len koj 🙂
@petruska1212 niektore kojene deti priberaju vyse kg za mesiac a niektore "len" 0.5kg ... pokial je inak v poriadku, tak neries a koj 😉 ... co sa ockovania tyka, ak sa dobre pamatam (predsa len uz nemam doma miminka), tak dieta by malo mat aspon 5kg, aby ho zaockovali.
Moja malá má 18 mesiacov a váži niečo bez mála skoro 8 kíl (pri narodení 2900, 52cm)... a vyzerá normálne... dlhý slížik... lekárka je tiež toho názoru, že je to úplne v poriadku. Nemusí mať stovku... každé dieťa je iné. Syn má skoro 8 rokov a váži 21 kíl (pri narodení 2669g, 52cm)... sú jednoducho dlhý, chudí a pritom vyzerajú úplne dobre živení :D :D Takže súhlasím s tým názorom, ako je vyššie, že ak malá nieje plačlivá a nechudne... vôbec by som sa netrápila ;)
@jurcaga v noci kojim ak sa zobudi.skusala som ked spala ale nemalo to efekt.2x cucla a zaspala.aj doktor hovoril ze nasilu nech jej nedavam ze ked si ona ziada spanok treba jej dozicit
@blsacik
@zuzkaanicka
@matozazzo
Manzel je chuducky, asi aj geny. Svokra spominala ze manzel ked bol babo tak priberal zo zaciatku viac..tabulkovo
Ale dakujem za vase nazory a podporu.uz som mala pocit ze som neschopna matka...co je na tom zle ze chcem kojit? Nechcem riskovat ze po nutrilone bude odmietat prsnik.keby nebolo dost mliecka jasne ze by som kupila UM ale kym mam dost chcem jej dat to max.co matka moze
@petruska1212 moja dcerka mala 4 kg ked sa narodila a v roku mala 7kg 😀 asi si vies predstavit to jej priberanie ale tak isto bola cula zdrava vesela, nic jej nechybalo 7 mesiacov bola plne dojcena potom este do 14tich prikrm plus materske mlieko ale nas doktor je nastastie uplny pohodak tak neriesil 😉 podla mna je to uplne ine pri kazdom dietati, najmladsi ma uz teraz viac kg ako ona a tiez je kojeny prevazne len lebo jedlo ho moc nelaka B-)
@petruska1212 Tiež som sa mrkla do záznamov, naša sa narodila s váhou 3560 g, v 3,5 mes. mala 5 kg.. Tiež som stále počúvala, dokrmovať, málo priberá,.. už som sa bála chodiť na poradňu... Ale výlučne som ju kojila do 6 mes. Teraz má 2 roky, je stále štíhlučká, aj keď vysoká, ale je šikovná, krásne rozpráva, rýchlo sa učí,.. nič jej skrátka nechýba. No tak bude stále taká chudšia a čo? Muž bol v detstve na liečebnom pobyte, lebo bol veľmi chudý, aby pribral. Takže genetika.
Netráp sa. Hlavne, že je tvoja zdravá, čulá a priberá aspoň niečo 🙂
@petruska1212 vôbec nerieš..váha je úplne normálna..ja mám dve baby, obidve približne taká istá váha v tom veku..skoré píkrmy nič nevyriešili, dievčatá si priberali svojím pomalým tempom...tá mladšia mala v roku 7,70 kg..je štíhla, ale nie vychudnutá...kludne dojči ďalej bez UM, prípadne si skonzultuj dojčenie s laktačnou poradkynou... 😉
mne pediater pri porode povedal, ze nech zabudnem na vsetky tabulky a blbosti, pretoze mala nikdy tabulkove dieta nebude 🙂 Teraz mala 2 roky, ma 82 cm a 11 kg a kazdy hovori, ze aka je vysoka (ani tak nie vysoka ako chuda), ale medzi nami radsej nech je chudsia ako by mala pestovat matadorky 🙂
@petruska1212 Môj syn má 9 mesiacov a váži 8 kg, je tiež len kojeny a pravdaže má prikrmy. Iné deti už pol ročné majú 8 kg. Ale keďže priberá, netrápim sa. Je šikovný, veselý, živý. Budem šťastná keď bude mať ročný 9 kg.
Doktori podla mna zbytocne prehanaju a strasia maminy..Vy ste na tom dobre,nam sa dr vyhraza krvnymi testami..mame 8 mesiacov a pred 2 tyzdnami sme mali 6,5kg.Pritom na malom vidno,ze mu je dobre,papa celkom pekne,tucko teda nie je,no je sikovny,uz sa nam stavia pri nabytku,uz mesiac stvornozkuje,no radost.Niekedy to zamrzi,ze vazi menej,bojime sa o nich,no niekedy si treba nad radami dr hodit rukou..🙂
@petruska1212 nasa mala v 3,5 m 60 cm a rovnych 5000g. Pri narodeni mala 48cm a 3090. Tiez slabo priberala.
ak je cula,pribera,hoc i,pomaly,koj ju normalne do ukonceneho 6.m. Az potom zacni s prikrmami.
moja malá vážila v 3,5 mesiacoch tiež presne toľko. a ani našej lekárke sa to nepáčilo a stále ma nahovárala na prikrmovanie UM a preháňala nás na kontroly a prevažovania v jednom kuse, kázala mi v noci aj cez deň budiť na kojenie a podobné sprostosti. a ja neskúsená prvomamička som si to nechala, dnes by som už reagovala inak. ale na UM som sa našťastie nahovoriť nedala, malej inak tiež nič nebolo, len tá váha. a potom zrazu začala priberať a problém bol vyriešený. nič si z toho nerob, každé bábätko je iné a keď inak prospieva, netreba to riešiť a už vôbec nie zeleninkou, na to je ešte dosť času....
Moj maly bude mat 2 roky v auguste a nedavno sme sa u doktorky vazili a mali sme 10kil.ja som tiez kojila priberal tak po 200gramov za mesiac takze sme presli na sunar tam mi pribral cele kilo no potom sme presli na hypoalergenne a 7500g sme mali niekolko poradni vobec ale ze vobec mi potom mlieku nepriberal nehovorim ze chudol ale stale sme boli len na tejto vahe v 10 mesiacoch sme presli na krabicove a vaha opet sa pohla.
Ahojte, moje obe deticky mali pri narodeni 3.750g, dcerka 54 cm a syncek 52. Dcerka mala v roku necelych 9 kg a syncek mal pred tyzdnom 1/2 roka a ma takmer 9 kg 😀 Obaja dojceni plne do ukonceneho 6. mesiaca, dcerka dojcena 26 mesiacov, syncek zatial nevieme dokedy 😀 Takze sa netreba stresovat, pokial babatko nechudne a prospieva, je vsetko v poriadku, naozaj je to velmi, velmi individualne.
@cobhan ja som,malu teraz zmerala,ma cca 85 cm, 26m. A na,vahe mala oblecena 11,7kg. A to v januari nemala ani 10 kg,dakych 97xx g..ako som,jej obmedzila dojcenie,tak sa rozpapala trochu viac. Peedtym chodila viac na,mliecko,cuckala si priebezne. Sice papala,ale trosku menej,nez teraz. A teraz je uz 2.mesiac na umelom,mlieku a to teda lubi,dakedy chce na ranajky a aj veceru len to. Asi aj z neho pribrala viac...
@henikav ved to,mnohi su este zastarali,co sa tyka,tabuliek,len zabudaju,ze tie boli robene,podla deti na UM.
ja som,nastastie mala obe rozumne pediatricky. Dkonca mi vyhovarala UM,ked som sa jej,pytala,ze ked slabsie pribera,ci nemam prikrmovat UM,ona,ze naco,radsej,castejsie budit aj v,noci (ona sa len raz budila a obcas vobec,tak som,ju krmila,spiacu este pred polnocou,lebo ani zobudit sa nevedela,nepomohlo ani prebalovanie.)
po 3.m som,to uz nechala vylucne na nu,kedy chcela,vtedy papala a tak,dlho,ako chcela. Takze som,nastatsie nebola v ziadnom,strese.
Ahoj,nasa mala tiež v 3,5 mesiaci 5,1kg a 64cm..ale je to spokojne babo,plne kojene...kto jediný má s týmto problém,su svokrovci a zbytočne ma frustruju..
moja sa narodila 3350 gramov, v 3 mesiacoch mala 4350 gramov, tiez sa to pediatricke nepacilo,ale tiez som videla ze je cula atd, tak som to neriesila, v roku mala akuratnych 9 kil. Kym pribera kazdy mesiac je to ok,a neries to.

ahoj mam 2 deti,
starsia sa narodila s 3490g a v 1m mala 5130g, 2m 5800g, 3m 6685g a v 4m 7440 g a v 11m 9500
mensia sa narodila s 2790g a v 1m mala 3770g, 2m 4565, 3m 4965, 4m 5490g a teraz v 11m 7500g
obe su kojene a j boli do roka ziadne UM a prvu som zacala prikrmovat v 5,5, drhu v 6m ale zjedla mi jedlo az v dakom 8m a zje mi vsetkoa predsta je stihla ale dlha je strasne 🙂 podla mna ak dieata je spokojne netreba prikrmovat, dolezite je aby nechudlo. kazde dieta je ine, kolko sme mali ze za 2m sme pribrali len 200g