3 ročné dieťa za všetko plače
ahojte maminy..
uz som zufala, idem si k vam po radu..
moj synator- doteraz bezproblemove dieta, uz asi pol roka pre vsetko place.. akoze ideme na autobus a on si spomenie ze chce auticko kt. som ja nezobrala do kabelky, rev.. ale taky rev ze nemam sancu ho utisit.. minule sme nastupovali na inej zastavke ako zvykneme, a este pokial som platila za listky tak sofer sa uz posuval dalej.. v rychlosti som maleho posadila medzi prve sedacky, nech nespadne cestou, zacal revat.. ze on si chce ist sadnut uplne dozadu ako vzdy.. samozrejme autobus plny ludi, vsade ticho len moj synator celych 10minut pokial sme nevystupili hukal..
uz som sa snazila vysvetlit mu, ze nemoze plakat, musi mi najskor povedat co ho hneva, a ze to spolu vyriesime.. nepomohlo.. priznam, parkrat uz na pokraji zrutenia dostal za ten nezmyselny plac aj bitku.. jasne ze nepomohlo..
ked bol mensi, a niekedy nahodou bol zly, fakt to bolo len vynimocne- zavrela som ho do spalne, ze ked sa ukludni moze prist.. po minutke dvoch, sam prisiel, ze uz je krasny, vystiskal ma, ospravedlnil sa a bolo dobre.. teraz som ho skusila dat do spalne, no drzal sa ma ako kliest a este viacej plakal.. nemala som sancu od neho odist tak som ho len objala a cakala kym nedoreve..
uz fakt neviem ako to mam riesit.. dnes napr. je s polovickou vo dvore, a uz som minimalne trikrat pocula ako place.. skusala som ho aj rano skor zobudit a dat spat na obed, ze ak je taky podrazdeny z unavy.. nepomohlo.. len co sa zobudil tak vrieskal..
aky mate na to nazor? moze ist len o prechodne obdobie? sice trva to uz asi polroka.. 😒
pobavili ste ma....ako keby som citala o nas...Nam to zacalo pred tyzdnom a uz teraz som obcas na psychiatriu 😀. Ideme von - dobre je, ideme inou cestou ako si predstavuje - zle je, dam jej jest - zle je, chcela ine, dam to co chcela - opäť zle, nechce ani to..., chce cikat na nocnik, donesiem nocnik, zrazu chce na velky zachod, dam na velky zachod, povie chod prec....a takto so mnou nacvicuje uz tyzden..Zatial mam nervy zo zeleza, ale neviem ako dlho 😀. A uplne najviac ma vytaca, ked sa uprostred priechodu pre chodcov zastavi, ze ona tam bude stat sama a ja mam odist... 😝. Alebo to iste pred obchodom. Ostane tam stat ako tvrde Y, ruky si prekrizi na prsiach a povie, ze ostanem tu sama, ty chod do obchodu..
@jasminga @jasminet @sisaha ahojte. Aj my mame to iste s mladsou. Je taka plus/minus od malicka. Je to na prasky. A v poslednej dobe je taka aj starsia. Som z nich uz zufala. Vacisnou ich ignorujem, pripadne ich poslem do izby, ze ked sa ukludnia, mozu prist, ja si ich pritulim. A cca raz za mesiac nam s MM prasknu nervy a potom je vzdy chvilku zase klud. Najnovsie mame taky stav, ze postavime pred mladsiu jedlo a ona sa nad nim bez ochutnania rozreve. Pritom vraj v skolke s nou nie su v nicom ziadne problemy.
@k_a_j_k_a no ja som doteraz take nepoznala. V lete bude mat styri roky, ale teda pevne verim, ze toto prejde coskoro... V noci je schopna sa zobudit o polnoci a zo spanku reve, chod preč...., potom sa posadi a povie: "ideme spinkať na gauč do obyvacky, ja budem ležkať a ty budeš sedkať" Ake dobroprajne dieťa mam...ona bude spinkať a ja vedla nej sedieť...Momentalne volim mensie zlo a dovolim jej lahnut si na gauc - vacsinou do 5 minut je tvrda a prenasom ju do postele, lebo je schopna zobudiť revom cely barak...Naposledy mala vydrž hučať pol hodinu... Viem, ze to nie je spravne a nemala by som ustupovať...ale.. 😒 ani u nas v skolke nie su problemy. Ucitelka ju chvali, aka je uzasna, poslusna, zapaja sa....
toto bola moja najstaršia dcéra,dnes už dospelá,mraučala vždy a pre všetko,už mi to nedalo a šli sme k psychologičke,záver- dieťa miluje ocka a ten na ňu vtedy mal máličko času,robil denné i slúžil nočné na dvoch pracoviskách /lekár/ a ona si tak chcela pritiahnuť jeho pozornosť a inak reagovať nevedela...pátrajte po príčine zmeny vášho dieťatka,niečo sa zrejme,stalo,zmenilo...mne by vtedy ani vo sne taký dôvod nenapadol,ja som predsa bola s ňou nonstop,ale asi to nestačilo
deťom netreba brániť prejavovať emócie, povedal jeden psychológ. Tu je však na mieste sa opýtať, či to nerobiatak ako písala janinah, preto, aby na niečo upozornili. Ako vám dieťa podá, že sa mu niečo nepáči? Určite nepríde a nepovie, že nepáči sa mi, že je ocko dlho v robote, alebo mamka, prečo ma zanedbávaš, atď. ale plače. To bol len príklad a môj osobný názor, takže si ho hneď neberte vzťahovačne. Nikoho nechcem urážať ani moralizovať!
a ešte ma napadlo, že je to akurát obdobie vzdoru. Dieťa zisťuje, že už vie byť troška samostatnejšie a má svoju hlavu. Tak vzdoruje prostredníctvom plaču.
jaaaaaaaaaaj baby, tak som sa schuti zasmiala .... ale bol to smiech takmer pomedzi slzy, lebo toto isté prežívam aj ja s o pár dní trojročným synom ... proste začína prejavovať svoju osobnosť a snaží sa mnohokrát veci riešiť vzdorovite a nie a nie si dať vysvetliť ... poväčšine keď chytí amok revu tak sa snažím veľmi rýchlo odpútať pozornosť na niečo iné, no "sranda" je, keď sme vonku medzi stovkami ľudí alebo ešte lepšie v supermarkete a cestou medzi regálmi natrafíme na x vecí, ktoré samozrejme chce ... vysvetliť mu vtom momente, že môže len jednu vec, ktorú si sám vyberie je mnohokrát heroický výkon ... niekedy je to jednoduchšie, no niekedy prevrátime na seba všetku pozornosť ostatných nakupujúcich a ja by som najradšej zdrhla najkratšou možnou cestou z obchodu bez nákupu ...
ono to prejde, vzdorom si prejde každé dieťa, vraj v puberte to bude ešte horšie 😀
tak len pevné nervy ... 🙂
@sisaha
@jasminga
baby, ja som zvedava, kedy toto obdobie prejde, u nas je to podobne ako píše väčšina z vas, v obchode neslichaný krik, ak niečo nechcem (nemožem) kupiť... čo s tým
Hladaj pricinu, kedy to zacalo. Deti velmi citlivo reaguju na zmeny a pokial sa s niecim tazko vyrovnavaju, takto reaguju. Chodi do skolky alebo nie? Aj tam moze byt pricina... Podla toho, co pises, ze zobudis skor, asi nie... Stanov mu rezim a urcite daj poobede lahnut, ak je dieta unavene, koniec, aj ked sa pokrajas, vsetko bude zle a bude plac... Skus napisat trochu viac, ako prebieha den, ako sa sprava k inym detom atd...
@moon1979
@zuzka1008 ano, je to obdobie vzdoru.., so starsou som mala nieco podobne, len ona zacala trosku skor.. V obchode nezazivame az taky cirkus, lebo dopredu si vzdy ujasnime co ideme kupit... Mala si tam chodi kupovat kekse TUC - ona to vola chipsy. Ale naposledy, ked sme boli, tak sa jej pytam, chces chipsy? odpoved: nieeeee!. Hovorim si ako dobre, ze som usetrila..., vyjdeme von, prejdeme 200 m a ona zahlasi, ze ideme kupit chipsy...Myslite, ze som sa vratila? Zvysok cesty isla hulakajuca domov 😅
@moon1979 a este lepsie je, ked sa zatne, ostatne stat s rukami zalozenymi na prsiach zduto na chodniku a povie, ze nikam nejde...a ja plne ruky tasiek..Vtedy tam stojime, takych 5-10 minut, az slecna zahlasi, ze mozeme ist... Ani z voza, ani na voz 😀. Ja sa na tom teraz smejem, ale niekedy ma ide rozliat na kolomaž... 😀
Aj my to prezivame s 2,5 rocnym synom. Aj dnes bol doma cirkus. Manzel bol s nim na ihrisku a nechcel ist domov na obed takze na silu ho zobrat a krik z ihriska az domov a doma polhodinovy rev a opakovanie vety ja chcem ist na ihriskoooooo!!! Och boze nech uz je to za nami lebo niekedy revem spolu s nim 🙂 🙂 🙂 Pevne nervy vsetkym zelam 🙂
baby mi to mame od roka,dnes a mi vonku hodil o zem presne 25krat,,,,nevsimat si ho nepomoze,pretoze zmeni smer a uteka cesta necesta...aj teraz mi tu huuuka za chrbtom lebo chce mlieko a nie caj... zapnem rozpravku on chce inu tak som si pov.DOST vypla telku a nebude nic... Nervy v kybli ....vydrzim vela ale ked je to napr:tyzden vkuse kazdy den vybuchnem a capnem mu... Susedia si myslia,ze ho tu tyram ,lebo take revy ze koniec sveta nastaaaal apokalypsa,no hroza.... Zachvilku ticho....
Vonku bezi neda ruku ani keby co bolo .... tak zavidim maminam ktore chodia s detmi za ruku pekne... u nas to nehrozi....
no super, som zvedava, co caka nas, moja krpana je nervacka od malicka, takze sa fakt tesim, ak pride este obdobie vzdoru...... jajaaaaj
my sme boli minule s malou a mamou na nakupe, cestou tam ok, cestou naspat nejaky rapel ani neviem preco. tak kraska sa hodila do snehu, ze ona nejde lebo nieco, normalne tam 20 min. sedela v zaveji, my s mamou o 300m dalej aby sme na nu videli a ona na nas nie, ze vsak pride ked nas neuvidi. prd... 😠
volajaky stary dedko za malou prisiel, ci sa nahodou nestratila. ta na neho tak zrukla, ze dedko az podskocil a utiekol a ona nic.... az sa vyzurila, prisla za nami s revom, ze ma mokre rukavice 😀 😀 😀
@moon1979 och tieto obchodne sceny.. pravidelne u nas.. uz som si xkrat povedala ze na nakup budem chodit vzdy len sama! no nie vzdy sa to da 😀
@matozazzo do skolky este nechodi, zacina az teraz od pondelka.. rozmyslala som aj nad tym co napisala @janinah alel neprichadzam na nic, co sa nejak zmenilo u nas.. rezim mame pravidelny, uz aj spava na obed, co nerobieval.. kazdy den je vonku, ma rad spolocnost, vkuse sme medzi nejakymi detmi- s nimi sa hra pekne..
on vacsinou protestuje ked si nieco zmysli v tej svojej hlavicke, a nie je to podla jeho predstav.. a pocas kriku mi vysvetluje ze on chcel nieco ine ako som mu podala..
zienky, ale velmi mi pomohlo precitat si, ze ste na tom podobne.. nie som skodoradostna, ale cloveka to trosku ukludni, ze to jeho dieta nieje najhorsie na svete 😀
normalne som sa nad vasimi prispevkami zasmiala, a budem dufat ze toto obdobie co najskor skonci- pre nas vsetky 😀
@jasminga ahoj, tak sa pripajam k vam. tiež mam problem so starším synčekom, že pre všetko škrieka a mraučí. Začalo to ked som bola tehotna, teraz je to o to horšie, že budí malu, že ju nemôžem v klude nadojčiť, že v noci ked sa zobudia naraz, tak malu nedokažem uspať, lebo maly kriči, že musim dať jemu cicik. Rano vždy škrek, lebo on sa somnou potrebuje stale tuliť a ja nemam šancu ani malu prebaliť. KEd sa po takom 15 minutovom tulkani a cicikani zoberem, že už musím nakrmiť kristinku začne nenormalne vrieskať, že on chce ešte cicik, že on chce isť na ruky hopa. Tiež mi občas nervy praskaju, lebo mam dve deti a neviem to tak skombinovať aby bolo dobre.
Tiež ked niekam ideme, ked ho mam obliecť, ked chcem aby papkal. no proste hrôza. Nechcem po nom kričať, ale niekedy sa neda, Nemôžem ani kristinku uspať, lebo on nevydrži bezomna, manželovi vrieska cely čas, že on chce isť za mamou a neda sa mu vysvetliť že za 5 minut prídem ked malu uspim, proste uplne hystericke plače, dobre že sa o zem netrieska ☹
@jasminga tymto sme si presli aj my.. bola som zufala.. Nonstop dookola som malej opakovala, ze najprv musi povedat co chce, ze nemusi hned plakat.. Nastastie to netahala tak do extremov ako opisujes ty (akoze v autobuse a pod..).. Ale doma sme to mali na dennom poriadku... Ale preslo to.. netvrdim.. stane sa to este.. ale urcite nie v takej intenzite ako to bolo.. Toto iste obdobie malo aj nase krsna.. Vtedy som len ruky zalamovala ze co s tym nieco svagrovci nerobia.. A potom to prislo aj na malu.. Presne v tom istom veku (okolo 3 rokov)..
Je to len obdobie.. Treba vytrvat a hlavne (co sa mne osvedcilo) ked si nieco vydupkava tymto sposobom, tak nedat.. Pokial si to slusne nevypyta, nepoprosi.. 😉 Ja som doma dost casto praktizovala aj to, ze som malu poslala do detskej (nie, nezatvarala som ju tam..) a mohla odtial vyst az ked ju to preslo... Ona si tam porevala, a za chvilu vysla s usmevom na tvari..
Fakt treba len vydrzat.. Prejde to.. Prajem hodne pevne nervy.. 😉
@jasminga Pridavam sa ... Nasa mala bude mat o par dni 3 roky a minuly tyzden zacala s hysterickym placom. Babka je v nemocke, ale ona chcela ostat spat s dedom, ale ten musel rano do prace. Tak sme ju zobrali domov a doma pustila taky rev, ze koniec. Celu hodinu revala, dupala, nechcela sa vyzliect, nepustila, aby som ju vyzliekla takze v obyvacke robila cirkus, az sa spotila ako kon. Po hodine sa usmiala, vyzliekla a povedala. Uz som kludna, uz nebudem plakat. Ja som iba chcela ostat u deda. O dva dni neskor mi to urobila na ulici ... hanba jak hrom. Najprv z ihriska chcela ist domov, po ceste uz vrieskala, kricala, ze nevladze. Tak som ju zobrala na ruky, vtedy kricala, nech ju dam dole. Dorazili sme domov, tak zacala vrieskat, ze chce von ale uz bola uplne spotena od placu. Zamkla som dvere, vreskot, rev, dupanie ... som ju objala, nepomohlo, capla po zadku, nepomohlo, nechala, nech sa vyventiluje... nakonie pomohlo, ze niekto zazvonil. Pevne verim, ze je to iba taketo hlupe obdobie a ze to raz dva zanecha. Inak je to rozumne a poslusne dievcatko. Zatial vzdy bola unavena, ked s tym zacala . Je velmi citlivej povahy, tipujem, ze to u nej vyvolalo nepritomnost a choroba babky. Ale brala by som radu, ako sa v takomto pripade zachovat, aj ked na kazde dieta plati nieco ine... Mamicky, drzme sa!

@jasminga nasa mala bude mat 4 roky a je to to iste ale v bledoruzovom 😀 nedoniesla som jej sladke ked ide zo skolky, je zle, doniesla som, je zle lebo chcela ine. nezobrala si na prechadzku hracku, je zle, zobrala si, je tiez zle, lebo ona vlastne chcela uplne inu... atd atd atd 😅 😀 😉