icon

9 mesačná dcéra nelozí a neštvornožkuje

dekys
1. jan 2014

ahojte, chcem sa spýtať,či je normálne ,alebo poznáte také dieťa, kt. v 9.mesiacoch nelozí,neštvornožkuje, nevie si samo sadnúť... keď ju dám posadiť,tak sedí,ale keď sa preklopí trošku dozadu,tak zdvihnúť sa naspat nevie. Ď.

magdalenkami
1. jan 2014

poznam take dieta,spave,dobre,nevyzadovao pozornost,len lezalo v postielke-v 16mes.vsetko dobehlo,mozno len tiez potrebuje cas,ale podla mna je dobre davat na brusko aby sa cvicilo chrbtove svalstvo a nedavat samozrejme do choditka

vemala
1. jan 2014

Aj my sme boli ten pripad,mala bola vyvojovo dost pomalsia.Dost neskoro sa sama posadila a lozit zacala den po svojich 1 narodeninach a potom sa to same spustilo a zacala pekne napredovat.Teraz je z nej neposedne sidlo,akoby si chcela vynahradit to ze vsetko zacala robit neskor.Netreba si s tym robit tazku hlavu a hlavne jej ukazovat co a ako pomahat a aj sama na vsetko pride 🙂

ivushqa
1. jan 2014

@afrika presne toto som si pomyslela aj ja....ešte mohla napísať, že rozprávať začala po príchode z pôrodnice
😖

79zuzana
1. jan 2014

Vsetko ma svoj cas. Moje tri deti zacali sediet az v 9. Mesiaci. Najmladsia zacala lozit tyzden po prvych narodkach, chodit ked mala rok a pol. A ver mi, nic sme nezameskali ;) Daj svojmu babuliatku cas, ked bude ready urobi co bude chciet ;)

barnica
1. jan 2014

Náš syn bude mať 5.1.2014 desať mesiacov a v deviatich robil úplne presne to čo si popísalal v rámci tohto mesiaca a prechodu z 9mesiaca na 10 mesiac dokázal sám sedieť,začal štvornožkovať a začína sa mi popri nábytku dvíhať na nôžky. Toto všetko len za mesiac 🙂 Preto myslím že nič ste nezmeškali a ono to príde samo. Držíme palčeky 🙂

linda81
1. jan 2014

@dekys nasa si zacala sadat sama az v10 m, liest az minuly tyzden v 11 m...vsetko tak zo dna na den...je to v pohode, kazde dieta je ine

kvietocek7
1. jan 2014

@dekys je to uuuuuuuuuuuuplne aleze uuuuplne normalne, niektore deti vobec nerobia to co rodicia od nich ocakavaju 😅
rovno sa postavia a chodia-a to bez ironie, jednoducho maju svoj cas a sposob vyvoja preto sa netreba obavat.
Nasa nic z toho nerobila a je z nej poriadne ubehany sportovy tipek 😀 chlapec sa pustil sam chodit az ked mal 18mes dovtedy sa nechal obskakovat 😀

jankaja
1. jan 2014

a ešte mám pekný príklad toho, že každé dieťa má svoje vlastné tempo... kamoška má syna o 3 týždne staršieho od mojej dcéry. V podstate od začiatku bol oveľa šikovnejší, keď štvornožkoval, dcérka sa ešte ani neplazila. Keď začal stáť, dcérka sa síce už plazila, ale bruško odlepiť od zeme ani za svet... skrátka bol vo všetkom min. o 2 mesiace popredu. Kamoška ho nijako nenútila, skrátka mal také tempo. No a potom sa dcérka nejako "rozbehla" a fakt v krátkom čase začala štvornožkovať, sedieť, stavať sa a sama chodiť. S kamoškou sa vídame sporadicky, lebo býva cca. 300 km ďaleko, keď boli vtedy u nás na návšteve, bolo fakt čudné pozerať na nich - Jakubko chodiť tak za 2 ruky (aj to zriedka, kamoška tiež nie je zástankyňa nejakých takýchto "pomôcok") a Natálka behala okolo sama ako drak. On začal chodiť sám o cca. mesiac neskôr. Dovtedy na návštevách vždy naopak - vždy bol kus popredu. Každé dieťa má skrátka svoje individuálne tempo a to, že je v niektorých veciach troška pozadu neznamená, že to neskôr nemôže byť inak 🙂

blackcat8885
1. jan 2014

@dekys Môj má 11mes a tiež neštvornožkuje ina sa plazí od 7mesiaca a posledný mesiac aj stojí.Vyšetrenia na neurologii boli OK budeme chodiť na rehabilitáciu ale vraj nie je nutná povedala nám lekárka.Nič sa neboj všetko bude vedieť ked príde správny čas

shmoulinka1
17. jan 2014

nas ma 9 mes, od 7. mes sa plazi len na brusku vacsinou za pomoci ruk, obcas sa dvihne do "kliku" v laktoch, ale zadok sa mu nechce dvihat do stvornozkovania, takisto ani nesedi a nestoji. Dr hovorila, ze take tazsie deticky byvaju nemotornejsie, tak mu dame cas

rodinnevikendy2
23. jan 2014

Pohybove kurzy pre deticky 4 mes. - 3 roky v BA
Kramarik
alebo Predeti

kofoluska
31. jan 2014

@dekys Kamaratkina dcerka mala porodnu vahu skoro 5kg, takze tiez jej islo vsetko pomalsie. Hlavicku este ani v troch mesiacoch nedrzala a to uz ju doktorka poslala na rehabilitacie, aby sa to zlepsilo. V piatich mesiacoch sa este ani nesnazila dvihat do sedu, nepretacala sa, nestvornozkovala, nic. Jednoducho jej vsetko trvalo dlhsie.

kaata_
31. jan 2014

ahoj dekys, moja dcerka ma teraz 15m a sice chodi od 12m ale lozit stale nevie, dokonca ani na 4 sa neda ani plazit sa nevie. lekarka na vsetky moje obavy odpovedala, ze je dostatocne silna, ma silne - nasvalene nozky, takze si z toho nemam nic robit. tak sme ani nic specialne necvicili. zacala sa nam sama stavat na nozicky zo sedu, tak sme ju potom priznam sa aj trochu za rucky vodili aj ked sa to vraj nema.sadnut si sama sa naucila asi v 13m akurat, ze si nasla vlastny sposob presuvania, sedi ruky ored sebou na zemi, jednu nozku ma skrcenu a druhou vystretou sa odraza a to robi doteraz, aj ked sme na ihrisku a chce nieco podliezt. mozno sa to casom nauci, neviem. moj nazor je, ze kazde dietatko je ine a pokial naozaj nema nejake zdravotny dovod, ktory mu brani v lozeni, tak by som to neriesila, aj keby som bola v rovnakej situacii este raz. drzim palce, katka

dekys
autor
1. feb 2014

ahojte,dakujem za podporu. no dlhsie som sa neozvala,ale týzden po mojom prispevku zacala mala stvornozkovat,neplazi sa a ani sa nebude.aj si vie sama sadnut z polohy na brusku a aj z polohy ked je na vsetkych styroch.dokonca si uz aj sada na kolena. a najnovsie sa uz aj stavia o vsetko....tak som zbytocne stresovala a co by som dal niekedy za to,aby zase len tak lezala :D

emogeon
1. feb 2014

ano je to uplne normalne, niekt. deti nestvornozkuju vobec, aj moja sa posadila v 11 m.. klud do 18 mesiacov je cas
@levandula247 osobne to by som nechcela aby mi dieta v 8 m chodio.. vela zataz na kosti, telo

zuzanahofericova
1. feb 2014

dobry den maminky pripajam sa k tmuto foru mam podobny roblem s dcerkou ma skoro 9meiacou a nic hahaha ziadne naznaky kam ju posadim tam sedi uplna bufetacka salam parky co by ona plazyla pytala som sa aj nasej doktorky ci neni trosku pozadu a upokojila ma ze niektore deticky su take lenive moj brat sa tiez zacal staviat vraj az po roku myslim ze by sme nemali mat stresy z toho ved kazdy sme iny nie 🙂

maminkakacenka
3. feb 2014

@dekys ahoj, nasa ma dnes devat masiacov a sme na tom tak isto, som zvedava, ako nam to pojde tento mesiac, mate uz nejaky pokrok ?

maminkakacenka
3. feb 2014

@katkabalon ahoj, mohla by si mi poradit s tym cvikom na lozenie, nie je niekde na youtube.com ? Bola by som vdacna. Dakujem velmi pekne.

brady1
3. feb 2014

je to normalne,každedieta je ine moja mala bola presne tak isty pripad chodily sme sice cvičit vojtovku ale bolo to v podstate asi trošku aj zbytočneako sa aj vyjadrila rehabil.sestra, ale mala tam chodila rada.ona bola proste leniva. moja zacala stvornožkovat az ročna a sediet uz neviem presne kedy nejako mi to splynulo ale viem že tiež dost neskoro. proste pohodlna, aj v postielke sa vytiahla na nohymala okolo roku a chodit zacala presne 18mes. Ateraz sa uz nezastavi,jak keby som mala v byte tornado bordelovacie behom 2minut nie je nic na mieste 🙂

benculka
3. feb 2014

Moja malá nikdy nešla podľa tabuliek. Posadila sa v 10,5 mesiaci, stvornozkovat začala v 11mesiaci🙂 presne ako píšu maminky, každé dieťatko má svoje tempo. Teraz má 18 mesiacov,všetko krásne dobehla a dokonca niektoré deti v jej veku vôbec nerozprávaju a naša rozpráva všetko, krásne spája vety a niekedy ma z jej neustáleho rozprávania bolí hlava🙂 ale presne si pamätám obdobie keď som tu čítala či je to normálne že to či tamto ešte nevie🙂

emkab
3. feb 2014

@dekys necitala som vsetko, ale zahliadla som, ze ste mali reflux- nas pripad, veeelmi pomaly sme priberali, preto aj motoricky vyvin bol pomalsi. Urcite by som sa spytala skor lekarky-pediny, ktora vie zvazit vsetky aspekty, kedze babo pozna najlepsie a komplexnejsie...inak mne syn zacal lozit, posadil sa a zacal sa stavat na nohy v dost kratkom case, ako keby dohanal zameskane...neboj, 9mesiacov nie je este taky vek, aby si sa bala..hlavne velmi negoogli, lebo an nete sa docitas casto take kraviny, ktore ta len zbytocne vystresuju 😉

Kazde dieta je ine, ani dve deti tych istych rodicov nie su rovnake, starsia dcera zacala chodit v necelych 10mesiacoch a syn ma casuuuuuuuuuuu 😉

emkab
3. feb 2014

@dekys jaaj, tak az teraz som si precitala, ze uz je to passe...ale podla mna raz za cas zastresuje kazda zodpovedna mama 😀

dasaa
3. feb 2014

Ahoj @maminkakacenka my ssme mali taky problem a poviem ti vobec som si s toho nic nerobila.Kazde dieta je ine nasa bola flegmaticka.A raz prislo vsetko samo. sama si sadla , stvornozkovala a potom zacala chodit.A teraz mam problej ju zastavit stale by len chodila a chodila.Daj cas tomu a neries to co kazdy hovori ze uz by malo davno chodit atd.

maminkakacenka
3. feb 2014

@dekys tak super, ste sa dockali. Mne tiez kazdy hovori, ze sak pockaj, obdobie, ked sa este dietatko nevie nikam presunut je to najlepsie, potom uz musime vsade za nim 😝 Moja je velmi sikovna, kopka nozkami, aj skusa na styri, ale este jej to nejde, v choditku nebola este ani raz, davam ju casto na zem na brusko, mam tusaka, ze uz sa cochvila rozhybe, ale precitala som si tu aj nejake dobre rady, tak nenasilne skusim.
Zelam krasne materstvo ... 🙂

maminkakacenka
3. feb 2014

@dasaa Dasi, dakujem za odpoved, nie, ja neriesim, u nasej princeznicky sa snazim vsetko tak prirodzenejsie, nesilim, vsetko s laskou. Ona je sikovna az az, len lenivejsia. Je v znameni Byka, vraj " Bohem ". Tak to riadne na nu sedi. Ale na srandicky je vzdy naladena. Je s tymi nasimi zlatickami sranda, tolko som sa uz dlho nenasmiala.
Ale samozrejme, ze by som nechcela vo veci vyvoja nieco podcenit, tak sa sem tam musim prist uistit tuto k mamickam, ci je vsetko fain. Aj tebe prajem krasne dni materstva 🙂

katkabalon
4. feb 2014

@maminkakacenka Ahoj ja si to už presne nepamätám, a popravde ja by som si ani netrufala ti takto radiť niesom fizioterapeut takže neviem čo sa hodí vám , najlepšie je nav štíviť odborníka 🙂

rodinnevikendy2
Odpoveď bola odstránená
alexis617
21. apr 2014

@dekys ahoj chcem sa spýtať ako ste pokročili prajem pekný deň

dekys
autor
22. apr 2014

@alexis617 ďakujem krásne za opytanie, tak už chodíme,ale len za ruku,nie je s ničím žiadny problém 🙂

alexis617
23. apr 2014

@dekys super som veľmi rada 😉