icon

Ako dlho ste používali monitor dychu?

pimpulienka
18. júl 2011

Používali ste ho ešte aj v roku vášho drobčeka? Ďakujem a pekny deň maminky 🙂

zdenak
8. sep 2011

Baby ja si tiez chcem kupit monitor len neviem ktory je naj.......poradite?
🙂

petrusia
8. sep 2011

My sme ho používali skoro do jedného roka. A mali sme Snuza Hallo. Je to ten, ktorý sa pripne na plienku. Boli sme s ním spokojní.

ducci
10. sep 2011

my mame BabySense II - a mala ma pol roka a stale ho pouzivame... je to taka istotka, som s nim spokojna...

kubisovaanna
10. sep 2011

ahoj gucz v ktorom mesiaci sa ti narodila mala?mne kazali podlozku pouzivat minimalne rok mam znacku Nanny a som spokojna

vandavanda
10. sep 2011

Ahoj Nanny budeme pouzivat do jedneho roka Potom len pocas chorob Snuzu - pre istotu S oboma mam dobre skusenosti

saranata
10. sep 2011

ahoj , mali sme snuzu halo a do 7 mesiaca, potom už len ked bola malinká chorá , čo bolo chvalabohu len raz 😉
monitor je najdoležitejší do 6 mesiaca

hameeda
10. sep 2011

u nas som ja zivy monitor kedze aj tak do takeho roka a pol stavam kazdu chvilku kontrolovat,,,manzel sa vzdy smeje ze nechape naco si vobec laham,,ale mi mame postielky hned pri posteli ze na nich vidim,,ale aj tak vstavam,,ked zamrnci tak vstavam a ked su ticho tak vstavam kontrolovat ze su preco su tak ticho,,alebo ked je manzel este hore tak kazdu chvilu ho posielam ze pozri ci este funguje,, 😀 ,,,asi mi sibe,,ale co uz,,, 😲

usiko
18. sep 2011

my sme neockovani, takze ho nepotrebujeme, ale aj tak mame, kvoli psychickemu pokoju vsetkych clenov rodiny, aj babiek🙂 teraz mame 11 mesiacov, planujeme do roka a hadam aj stacit bude.....

zuzana17
18. sep 2011

My sme nepoužívali vôbec.

kevama
18. sep 2011

My sme pouzivali do 6,5 mesiaca,ale to len preto lebo sme sli s malou do nemocnice, a tam sme ho nemali...No mala som co robit aby som si zvykla na to, ze moja malu nic nemonitoruje a ze ak by sa nieco stalo tak mi nic nebude pipat...takze pri kazdom pohybe som bola pri postielke a kukala ci dycha a ci nema nejako pripuceny nostek a pod...lebo od prichodu z porodnice sme ho mali zapnuty stale a aj vdaka nemu som sa kludne a spokojne vyspala...no prezili sme a teraz ho uz ma zbaleny v krabici..podla mna aj ked sa pouziva dlhsie tak to nijako neskodi a za ten kludny spanok mamiek to stoji...

luciferkax
18. sep 2011

My sme používali dva roky, potom dostal veľkú bez monitoru. Poslednýkrát nám pípal dokonca, ked mal drobec 20 mesiacov - a naozaj nedýchal, až ked som ho štuchla. Počas prvého roka pípal častejšie (oprávnene).. ale zas bol nedonosený.. Teraz má 7-mesačného brata, síce donoseného, ale používame stále a nehodlám sa ho odložiť, mám pokojný spánok

mixalka27
22. sep 2011

ahojte, mozem sa opytat ci mozem pouzivat monitor dychu pod matrac aj v koliske, planujem maleho mat v dvoch postielkach kedze mame spalnu na poschodi , tak sa neviem rozhodnut , ktory monitor dychu si mam kupit, prosim o radu. dakujem

ivett1
24. sep 2011

Ahoj, aj my sme používali monitor dychu pri oboch mojich drobcoch...jednak sa narodili trošku skôr (cca o tri týždne) a to SC a potom...chcela som sa aj trochu vyspať monitor sme používali do osem mesiacov u Vikinky a do desať u Števinka...a ...investovali sme doň dvakrát...ale neľutujem a napokon, v oboch prípadoch sme ho posunuli ďalej prostredníctvom bazárika 🙂

katka3012
27. okt 2011

nepouzivali

lucka1987
27. okt 2011

tiez ho nepouzivam.. vlastne ho ani nemam, ale stale sa na drobca pozeram. lebo niekedy tak trvdo spinka ze sa bojim ze ci dycha.. niekedy si pripadam ako paranoidna... aj mm tiez kontroluje stale, staci ked si maly kychne a mm vystreli k postielke vystrasene co sa deje.
ale ja moc tym monitorom neverim.. mam viac kamosiek co sa nan stazovali ako tych co si pochavlovali.. verim ze ani jedna nebude pocut ten piskajuci ton monitora... musi to byt strasny pocit.. aj ked sa to zapne falosne

sharmana
27. okt 2011

Do 10. mesiacov, potom to už nemalo význam, lebo malá behala v postielke a zapínal sa alarm..

eva76
27. okt 2011

7 mesiacov

tanika5
27. okt 2011

zhruba do 11 mesiacov, potom už Drobec vyhadzoval z postielky aj matrac, tak monitor šiel radšej do skrine :D
boise : takým odporúčaním sa riadiť netreba, každe dieťa je iné a nezáleží odtoho či boli komplikácie po pôrode, kamarátka mali malinkú, všetko bez problemov zdravučka a v 8. mesiaci svoj krátky život ukončila :( žialbohu monitor nemali :( minimálne do roka ak sa dá by som ho používala určite, a samozrejme aj dlhšie, no u nas to žial nevyslo, bo by letel z postielky hned :( niekedy som ho stihla strčit pod matrac aj neskôr, ale akonáhle sa Drobec zobudil, musel ísť von :D

miri_1
27. okt 2011

nam sa predcasne narodila dcerka v 33.tt a vzdy ked sme chodili do nemocnice za nou a okolo nej pipali vsetky tie masinky a aj monitor dychu mala, tak si pamatam krasnu vec co mi povedala doktorka ked som z toho bola vystresovana, ze preco sa pozeram a sledujem monitor, ked jedina vec co mam sledovat je moje dieta a verit svojim materinskym instinktom. a mala pravdu. este stale sme tu zive a zdrave aj bez monitoru dychu 🙂
p.s. myslim si ze monitor je len tah na mamicky, ktore by pre svoje deticky urobili aj to posledne a na tomto je zalozeny cely biznis potrieb pre babatka. kazdy za to dava nehorazne prasule.
aj ked su urcite aj rodicia, ktorym deticky zomreli na SID a pri druhom babatku im ten monitor dava pocit istoty.
ale treba pamatat, ze aj to je len stroj (ako pocitac napriklad a moze sa pokazit) a nenahradi mamicku a jej instinkty 🙂

mirka007
27. okt 2011

My sme pouzivali do 4 mesiaca.
Potom sa uz zacal maly viac mrvit a hybat v postielke,tak kolkokrat zisiel z tej podlozky a zacalo to velmi casto pipat.
Mala som z toho len stresy az som spavat nemohla,tak sa manzel nahneval zbalil monitor do krabice a bolo 🙂
Takze do toho 4 mesiaca potom uz sme nepouzivali.

liv1
27. okt 2011

Už som to raz v jednej téme alebo otázke písala. Mojej známej monitor dychu zachránil život jej syna. Narodil sa úplne v poriadku, na čas, zdravý, a keď mal 2 mesiace sa to stalo. Už bol modrý, ani ho nevedela ona prebrať, šřastie že vedľa v dome bola jej mama ktorá ho nejako prebrala. Trvalo to ale dosť dlho, a ona z toho strašného stresu prišla o mlieko. Takže... kde je teda ten materinský inštint? My monitor používame doteraz a malá má 14 mesiacov. Mala tiež reflux. Pred 2 týždňami mala laryngitídu a nemohla dobre dýchať, vlastne prvý deň choroby sa takmer dusila. Takže... ostatné noci sme spali kľudnejšie, inak by som sa strachovala bola hore každú chvílu a počúvala či dýcha. Podľa mňa to isto nie sú vyhodené peniaze, no a my sme kúpili taký, čo má 2 časti, takže aj keď cestuje po postieľke to nevadí a zbytočne nám teda nikdy nepípal.

adrianiiita
29. okt 2011

no som prišla z pôrodnice ešte sme ho nemali nainšalovaný v postielke tak som spávala nekludne ... bo ked si všimnete ako bábätká dýchajú nepravidelne tak ked zaspia sa naozaj môže stať všeličo ... potom mi ho manžel tam dal ... a naozaj ... odvtedy spávam kludnee a som s ním spokojná ... :D

janka196
29. okt 2011

ja planujem tiez aspon do roka. najprv som si myslela ze aka blbost tah na mamicky a tak. ale v porodnici som si tak zvykla ze ked sme prisli domov bola som z toho strasne nervozna ze ho nemam. kupila som si angel care. ma 2 podlozky takze je pokryta cela postielka. ani raz sme nemali falosny poplach a spavam kludnejsie 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
dorotkam
29. okt 2011

moja mala ma 13 mesiacov a stale pouzivame. Ked mala 5 mesiacov, tak bolo obdobie, ze monitor pipal aj viac krat za noc a aj pred nedavnom (asi 5 noci) v roku. Rozhodne budem pouzivat nadalej a mozem (v klude) spat. Uz som to konzultovala aj s pediatrickou a mame nadaj pouzivat.

shira_
29. okt 2011

7 mesiacov, vtedy to už bol "veľký chlapec" čo liezol, chodil po postielke... falošný ani skutočný poplach sme nikdy nemali, napriek tomu, že malý fakt lozil. a to sme mali len jednu podložku. je to dojčené dieťa, tvrdý spánok nemá, býva často hore, otočí sa ako sám chce takže mi to teraz už pripadá zbytočné.

julianka777
29. okt 2011

do 8-meho mesiaca,pretoze sme ho mali pozicany z poistovne a potom si ho uz brali naspat

lucik85
29. okt 2011

my sme pouzivali do roka , je to super vec ,neviem si predstavit ze by sme ho nemali(asi by som sa nevyspala vobec) . Ja som ani chvilu nerozmyslala ci ho kupime alebo nie, nedajboze sa nieco stane a vycitali by sme si cely zivot ze sme ho nekupili .

ruthke
29. okt 2011

Nepouzivala som vobec, pritom kupeny som ho vopred mala. Spala som s malou v izbe a necitila som potrebu. A hlavne- mala som Angel Care, a bolo na nom dorazne napisane, ze jeho pouzivanie SIDS nezabrani a nie je dostatocny ani pre monitorovanie nedonoseniatok. Tak potom...naco?

tereza79
6. jan 2012

ja mám baby sense II a bola som maximálne spokojná,používala som ho do roka,malý spával v postieľke,ani raz nespal pri nás v posteli a chcela som ho pretože aj keď je malá pravdepodobnosť Sids, tak ja poznám dve ženy ktorým takto zomrelo dieťatko, takže tie peniaze stoja za to,aj za väčšie blbiny som vyhodila, vyhadzujem a vyhodím peniaze, takže to nieje také hrozné.Neviem si predstaviť čo to musí byť za hrôza keď človek nájde svoje dieťa ráno mŕtve v posteli.