Ako ste reagovali, keď vám povedalo dieťa niečo škaredé?
Ako správne zareagovať? Áno, prepáč mi povie lebo to má nauceneale necítim úprimnú ľútosť. Už mi asi tretí krát povedala že som hlúpa. Len tak z ničoho nič. Keď videla že som na ňu hodila škaredý pohľad automaticky povedala prepáč a považovala to za vyriešené. Momentálne sa hrám na urazenu a nerozprávam sa s ňou. Uspať ju pôjde manžel.
Normalne poviem, "Nie, to sa nerobi!To nie je dobry napad" Nie,ze je to hlupe. Neviem,nepouzivali sme taketo prirovnania,ked boli deti male. Casom ti zacne nosit domov aj horsie vyrazy,co bude pocut v skolke, netreba si to brat osobne a len vysvetlovat a vysvetlovat.
Nikdy nepouzivam vyraz hlupe ked komentujem niekoho spravanie a uz duplom nie u dietata. A to vobec neznamena ze vsetko je milucke a krasne. To co splietas za blbost?
Dieta je tvoje zrkadlo. Zacni od seba ak chces zmenit jeho spravanie.
Mas dost medzery vo vychove.
Nepochopenie pre detske experimenty (Pre 4 rocnu je to uzasny napad nasypat granule do vody, lebo sa tym velmi vela nauci.)
Pouzivat vyrazy ktore nechces aby pouzivalo dieta.
Hrat sa na urazenu miesto toho aby si dietatu vysvetlila kde je problem.
Myslim ze ti pomoze ak si precitas nejaku knihu o vychove.

Sypať granule do vody nie je hlúpy nápad, je to len výsledok nedostatku informácií... Keď rodič dieťaťu vysvetlí prečo to nie je správne, tak postupne môže dieťa túto informáciu použiť aj v iných situáciách.