Ako vysvetľujete deťom, že Zlatovláska klame?
Ahojte, chcem sa spýtať aký postoj máte k audio-rozprávke Zlatovláska z Lidlu. Ako deťom vysvetľujete, že Zlatovláska klame?
@lenadka ale Zlatovláska je tá "dobrá"... Čiže by klamať nemala 😉 To už zaváňa relativizáciou pravdy
@luxxx v akej súvislosti klame?
A není trestné objednať si vraždu?? Zo žiarlivosťi, ze je niekto krajší??
Nejde o nič viac, ako o podprahovú manipuláciu.... takže všetko v poriadku 😀
@lavieenrose
@zuzana76
@matazirafa
Waau baby, tak toto by ma vobec nenapadlo, ze takato nejaka v tom bude symbolika. Nikdy som nad tym ani len nerozmyslala 😀 Ale ano, vacsina tych rozpravok teda vobec nie je pre deti.. a to uz teraz vravim muzovi, ze hned to zarazim, ak bude niekto z rodiny hovorit synom riekanku slimacik vystrc rozky lebo ti inak ti podpalim dom a ty zhoris v nom... aaaaaa!!!!
a este tyranie zvierat ... ved kto v dnesnej dobe odsekava drakovi hlavy ? kazdy milovnik zvierat by siel do ulic protestovat, ak by sa to dnes dialo 😀
@mrkvicka060 no ved aj v pôvodnej verzii popolusky si sestry odrezali kus paty aby sa im zmestili do crievicky. Alebo jedna patu druha prsty uz si to presne nepamatam, bola som mala a taketo pikosky sa nezabudaju 😂😂😂
Dobre... tak na vysvetlovanie toho čo je "dole úbočím" ma ešte prehovorila, ale zvyšok rozpravky je tak, lebo proste PRETO... a koniec vysvetlovania. Tiež si nepamätám z detstva na nejaké vysvetlovačky a sme aj so surodencami tu.. bez psychickej ujmy 😉
@zafir01 no v prvom rade by ich vsetkych zavreli na psychiatriu lebo vidia draky a este jeden s nimi bojuje a dalsi ich chcu chranit 😂
@matazirafa no hej hej toto si tiez pamätam s tymi pätami 😀 akoze pri hlbsej uvahe nad tymi vsetkymi "rozpravkami", neviem neviem ci by som nejaku rozpravala detom 😀 radsej nad tym nerozmyslat, naozaj
@erickatt aj to ked sa vlames do domu trom medvedom a zjes im veceru 😀 a este mas tu drzost ze im poskaces vsetky postele kym najdes tu správnu aby si sa mohla vyspať ☺️
Podla mna top amoralnosti a najhorsi priklad pre deti je medovnikova chalupka - chuderke starenke objedia chalupku, potom ju popravia a este aj okradnu, takisto Janko a fazulka - zlodej to je, Chlapcek palcek - tam si obor vyvrazdi svoje dcery .... Snehulienku, Popolusku a 7 kozliatok neriesim - tam aspon zvitazi dobro nad zlom. A najradsej aj tak citame bajky - tie su vzdy poucne a bez krvakov
ja som tie rozpravky pri pokladni odmietla, ze na co, je toho plny net,ale zjavne si ich pri dalsom nakupe vezmem ... a teda preco ta zlatovlaska klame? stale patrampo odpovedi 🙂
@ukulela Ja vždy vezmem keď ponúknu.. aj keď už máme všetky, vezmem pre bratove deti alebo sestrine... Je to na dobrú vec keďže celé euro ide na nemocnice a ku podivu našej malej sa tie rozprávky páčia. Počúva ich len pri ceste autom, je to taká dobrá náhrada tabletu... aspoň na hodinu-dve 🙂
@stormie to je aj nas narodny hrdina Janosik podla ktoreho je v poriadku okradat tych ktori maju viac ako ostatni, sice 'chudobnym daval' ale co z toho. Nedaval im zo svojho. Aj tak dopadol.
Takto to vidím :D
@dominika6 to si pletieš s niečim iným.
zlatovláska v lidl CD klame, lebo čierna pani, čo ju vzala od rodičov /chudobný otec ju vymenil za zlaťáky a ani o nej ešte nevedel/ ju nechala v zámku upratovať 12 komnát a do 13. jej zakázala vkročiť. ale samo že jej to časom nedalo, hlavne keď sa spoza dverí ozývali čudné zvuky, tak tam kukla. našla tam zakliatych ľudí čo sedeli za stolom a tí ju zaprisahali, aby ani živej duši neprezradila čo tam videla a počula, inak oni budú zmárnení a jej sa zle povodí. čierna pani sa hneď vrátila z ciest a vypočúvala ju, ona zaryto tvrdila, že tam nebola, nič nevidela a ani nepočula /tu je to KLAMSTVO/ tak ju vyhnala zo zámku, ale spravila ju nemou. takúto ju našiel nejaký princ, vzal si ju za ženu, otehotnela, v čase pôrodu manžel musel z domu, zlatovláska ostala sama, porodila, čierna pani sa vrátila, zasa vyzvedala o 13. komnate, ona zasa KLAMALA, že nič nevidela, nepočula, baba sa naštvala, čorkla bábo a zdupkala. manžel sa vrátil, nasrdil sa a dal zlatovlásku upáliť, že je bosorka. panička sa zasa vrátila a zasa vyzvedala, ale zlatovláska jej ani na popravisku nič nevyzradila. a tu prichádza HAPPY END, zakliatí ľudia boli vyslobodení spolu s čiernou paničkou, dieťa vrátené rodičom a zlatovláske sa vrátil hlas.
@montemotherone
@stormie ano urcite su lepsou volbou pre deti...a v buducnosti v skole sa im zide ze poznaju
@luxxx
@dominika6 to, čo je tu rozprávkou, ľudia kedysi naozaj zažívali. Napr. počas druhej svetovej vojny niektorí ľudia ukrývali židov (tiež boli svojím spôsobom "prekliati"), ale nemohli to nikomu prezradiť, museli klamať a tváriť sa, že o ničom nevedia. Ak by sa to prezradilo, čakala by ich všetkých smrť. Aj to týranie... Samozrejme, že klamať sa nemá, klamstvo je zlé, ale niekedy ide o záchranu ľudského života a vtedy je to iná situácia... Rozprávky v sebe skrývajú množstvo odkazov, len ich treba vedieť odkryť.
A co hovorite na princezna na hrasku??? Ved princ si kazdy vecer k sebe pozval,inu princeznu na noc. Vsak ku...nik to bol 😲 a nakoniec si vybral rozmaznanu, co ju jede hrasok pod 20 perinami tlacil 😆
Omg prave zlatovlasku som kupila v lidl, asi si ju dnes pustim 😆
ja sa priznám, že ja dnes nemám rada tieto klasické rozprávky, sú na mňa príliš archaické, nekorešpondujú s dnešnou dobou našich detí (niekde v hlbke by sa dalo najsť prepojenie, ale nie o tom hovorím)... ale v detstve mi nevadili...kohútik bol jarabý tak bol hold mrtvy, dobrý horár rozpáral vlkovi brucho a utopil ho, aby naplnil vlastnými rukami spravodlivosť, slimák nesplnil povel a tak mu podpálili dom...fakt mi to akosi nevadilo...ale zato, som v hlave riešila československú hymnu xixixi...začínalo to tak sľubne po česky...nádherné scenerie, voda, luky, sad, jar...raj...a potom hromy blesky...zastavme sa bratia...slovaci ožiju...tak asi su mrtvi, ked musia ožiť...no nezdalo sa mi to vesele, oslavné...ale vysporiadala som sa s tým (hihihi) a snád aj naše deti zvládnu lidlovsku zlatovlasku 😉

@bona_dea a slimacik-macik? 😂