Čím kŕmiť v noci?
Ahojte, prosím o radu. Dcéra je bez MM od 10.mesiaca (teraz máme takmer 13 mesiacov) a odvtedy nechce žiadne mlieko.ani UM, ani kravské ani odstriekane. Klasickú fľašu nedá do pusy, len so sosacikom, ale keď zaciti mlieko, tak sa hnevá a vypluva. Lenže celú noc neprespi.. tak fungujeme v noci na Sunarek cerealna kasicka s ovocím ale uz je vidieť že jej to nestačí.ak jej dám vodu v noci, tak plače až sa úplne zobudí. Máte nejaké tipy čo by sa dalo dať v noci? Ďakujem
@soldi oja staršia sa začala budievať od roka, nespala aj 2 hodiny, potom dostala mlieko a zaspala, tiež som myslela, že nespí od hladu, ale nebolo to tak. Mlieko pýtala na ukludnenie, nie od hladu a vznikol taký začarovaný kruh. Po roku som už bola naozaj vyšťavená, každu noc 2 hodiny hore, najskor sa hrala, potom vypytovala mliekooo, ale ked som zrušila flašu s cumlom a zrazu hladná nebola a zaspala sama. Keby som bola vedela, tak ju na žiadne mlieko v noci neučím a mohli sme sa skôr vyspať. Bol to fakt zlozvyk v našom prípade, ale moja chyba, ja som si to dieťa tak naučila a potom so mnou cvičilo. Pri druhom som okolo roka jedenie v noci zrušila, ponúkla iba vodu, čaj ak náhodou, decko sa menej budilo, lepšie jedlo cez deň a všetci sme boli spokojnejší.
Inak, naozaj ma zaujíma (naozaj nerýpem) ale ako si prišla na 14 hodín, písala si "moj muz jedava aj v noci, ma rychly metabolizmus, je chudy a neexistuje aby vydrzal 14 hodin bez jedla." Však bežne ludia spia tak 8 hodín, nie 14 a ked sa večer navečeria o 19:00 napríklad, tak do rána to nie je 14 hodín, nech rátam akokoľvek, maximálne 11-12.
@hettinka moj cez den pije zo slamky alebo normalne z pohara, iba v noci ma mlieko. ale musim teda dodat, ze jeho este obcas zvykne bolievat brusko a asi ma aj reflux, takze asi aj kvoli tomu pyta. on sa budi viackrat za noc, ked mu idu zuby ako teraz, ale mlieko pyta len okolo polnoci. zvysne zobudenia si pusti kolotoc a spinka dalej.
a kedze to je takto, tak ja mu radsej dam dve deci mlieka, nez ho nechat plakat a trapit sa.
14 hodin sme tu riesili uz v prispevkoch predtym, ze moj maly tolko v noci spava, od siestej do osmej rana, ze teda je normalne, ze je v takom casovom rozmedzi hladny.
a moj muz rovnako, ked nahodou ide spat skor, okolo desiatej, tak sa zobudi o druhej tretej rano na to, ze je hladny a musi sa ist proste najest.
Nečítala som všetko, ale podľa mňa už dieťa nič v noci nepotrebuje.. Prvému synovi dom tak dávala à má dva roky a stále mu musím robiť flasku v noci.. Je to len zvyk.. Druhý syn má 9 mesiacov a nepije už v noci nič.. Nepotrebuje.. Ale budí sa aj tak.. No nie na hlad.. Len chce byť pri mne... Baby aj doktor vám povie, že už je to len zvyk v takomto veku.. Takže podľa mňa v noci.. Skus naopak tie klasický robiť čím ďalej tým redšie až kým jej dáš len vodu a postupne nech sa oduci.. Lebo neprestane s tým ešte dlho ak nie teraz.. Aspoň podľa. Mojich skúseností.. Držím palce..
@evittam každého osobný názor moja mala 2 dcl mlieka...
@sabinka277 Pisem niekde nieco ine?!
@gabika87 necitala som vsetky komentare, ale je skutocne hlupost dieta na noc nafutrovat ako hus. Vy sa tiez napraskate na noc? A kasa pred spanim je uplny mytus. Kasu nech si da na ranajky, ved tie maju byt syte, nie vecera. Nasa ma 27 mesiacov a tiez neprespi celu noc, a hladom to nie je. Ked sa preberoe, napije sa trosku vody. Nemate uz babatko, ktore to potrebuje v noci. Dceru som dojcila 26 mesiacov a skoncenie s nocnym dojcenim s placom trvalo mesiac, viem o com hovorim. A to, ze odmieta akekolvek mlieko, vobec sa tym netrapte, k zivotu ho nepotrebuje, nasa dcera tiez nepije ziadne, pediatricka v tom nevidi problem. Prisun vapnika vie zabezpecit zelenina vo vacsom mnozstve ako mlieko. A tie noci, urcite len vydrzat, ak ju nechcete naucit, ze v noci je normalne jest, a byt pri nej, nech v tom nie je sama😉. Drzim vam palce, jednoduche to nebude.
@onedaynick preboha jaké cirkusy? Je tam toho spraviť jednu kašu. Som pisala ze dieťa bolo choré nejedlo dokopy nič. Keď pýtalo v noci áno v noci si predstav tak áno dám mu,keď pýta jest preboha. Som rada ze aspoň dačo zjedol. Nebudem sa s nim v noci naťahovať, ze počkaj do rána potom sa najes. Lebo budeš mať zlozvyk. Ja keď mám horúčky tiež neviem spat a budím sa. Keby som nejedla celý deň a v noci dostanem hlad tak sa tiež najem a co. Ved som pisala ze ináč nič nedávam max vodu. A táto diskusia je o prispievateľke, ktorá sa pýtala čím kŕmiť v noci, tak som odpovedala. Ako je to najjednoduchšie podľa mňa . moje dieťa je už v poriadku a nič sa nenaučilo, nezvyklo si na to ze v noci sa je. Normálne fungujeme ďalej, prespí celu noc bez ničoho. Bolo to len také obdobie pri chorobe. Uz sa nebudi na hlad. 😉
@stanislavicenka vies co, radsej v noci vstanem a dietatu dam mlieko, nez ho nechat mesiac!!!! plakat.
@soldi nerozumies budovaniu zlych navykov. A davat na noc kasu, alebo nejaku vyzivu, sunarek a tieto sracky, to potom ako budu vyzerat zuby tych deti. Vy sa tiez chodite v noci najest, lebo ste hladna?
@stanislavicenka davam mandlove mlieko, t. j. mandle plus voda. A ano, bezne v noci zvyknem pit, ked sa prebudim a predstav si, zuby mame cela rodina uplne v poriadku, chodime len na preventivky
Ako, ja nie som z toho nadsena ze mu v noci davam mlieko, ale radsej to, nez ho prepanakrala nechat mesiac!!!!! plakat
@soldi nepochopila si ma. Dcera mala 22 mesiacov, ked som skoncila s dojcenim v noci, lebo som mala velke zdravotne problemy. O hlade uz nemoze byt ani reci. A ano, plakala, vyzadovalato, ale sama nebola som s nou. A nicim som dojcenie nenahradila. Aby som skoro 2 rocnej chystala nejake mlieko, celkovo, dieta to nepotrebuje, myslim ziadne, ani klasicke, ak sa ak da nazvat to, co nam ponukaju v obchodoch, az na vynimky, alebo UM, to uz vobec nie
@stanislavicenka takze si dvojrocnemu dietatu nielenze odoprela nocne kojenie, ale este si ju nechala mesiac plakat v noci samu?!
uz mi radsej nepis, lebo mi je z toho akurat smutno
@soldi ty asi nevies citat. Nebola sama. Ano, odoprela som jej v noci dojcenie, lebo to bolo na mna velmi narocne, mala sm velke zdravotne problemy, a zistila som, ze som opat tehotna. Po skonceni toho mesiaca, sa pekne dojcila este pocas dna do 26 mesiaca, aj to bolo pre mna velmi, velmi tazke. Iba som odpovedala, ze pre mna nie je normalne, ze idemv noci jest. Aj keby som mala byt aka hladna, a nemienim tomu ucit ani svoje deti. V noci organizmus regeneruje, a nie, aby pracoval na traveni potravy, je to uplne normalne. A dojcenie, nie je iba o jedle. Takze, keby nemam zdravotne problemy, dojcim, aj do 4-5 rokov
@stanislavicenka A ano, plakala, vyzadovalato, ale sama nebola som s nou.
toto si napisala. co na tom neviem citat?
to je jedno, rob si ako chces, len tieto "skvele" rady ako nechat dieta v noci mesiac plakat, mi trhaju srdce.
a nazor, ze radsej budes celu noc hore a hladna, nez sa ist najest, moze skutocne napisat len clovek, ktory vidi iba sam seba a nema stipku empatie.
Ja sice kojim este v noci , ale ked sa mi nechce mu davat prso tak ho len chytim za ruku a spime dalej , tak skus aj ty niecim to nahradit 🙂 trebars hladkanim alebo tlapkanim po zadocku a tak 🙂 ked nechce nic v noci tak by som ju nenutila, mozno odmieta preto lebo si este neodvykla od toho kojenia
13 mesačné dieťa má mať plnohodnotnú stravu, počas dňa. V noci má spať. Ak je smädné, tak čaj, vodu a to je všetko.
@soldi bez interpunkcie sa to asi tazko chape. Tazko znasala , ze v noci uz mliecko nebude, ale sama nebola. Spali sme spolu. A jasne, ze neplakala celu noc, ved to ani nie je mozne. Rady, ako ucit dieta v noci jest su ovela horsie. Zisti si, aky dopad to ma na telo cloveka, celkovo organizmus. Proste, lepsia rada, ako tvoja. To je ako radit niekomu, komu dieta nechce jest, nech mu pusti telku, aby sa zabavili
@uhnakova dakujem, to som nevedela 🙂 a pride mi to veru ovela prirodzenejsie nez nechat telo dlhe hodiny bez jedla. vsak ked sa zobudim na hlad, tak sa najem a nebudem sa snazit hlad zaspat za kazdu cenu 🙂 ako som pisala vyssie, aj moj muz je taky, ze ked ide spat skor, tak sa zobudi nadranom, ze je hladny a ide sa najest. ten by ma hnal, keby som sa mu to snazila zakazat 😂
@soldi ja som sa nenavidela, ze v noci sa zobudim na hlad, ved potom jasne, ze som buchta.. ale telo proste chce, a teraz to davno neriesim - proste ked je hladne, tak mu nieco trochu treba dat. a hlavne u deti, ved tie kolkokrat kvoli somarine nezjedia veceru, a potom trpia v noci.. 🙂 verim, ze coskoro to vyriesite x
@shades3 moj muz sa takto v noci budi na hlad a je chudy ako trieska. on ma proste taky metabolizmus, ze stale nieco musi jest. uplne hocico a aj tak je chuducky. a moje deti to iste. vsetky su chude a pritom jedia stale 🙂
a najmensi je tiez taky, on mava aj dvoje ranajky (kasu z ovsenych vlociek a ovocia a potom este zeleninu, syr, pohankovy chlebik), potom jedava desiatu- presnidavku, smoothie a pod. potom klasicky obed, potom spi tri hodiny, zobudi sa s ukrutnym hladom, tak zas ide jest, a potom na vecer sa este natlaci kasou, ale az tak, ze ma brusko vydute a od siestej spi. a okolo pol noci sa vzdy zobudi s hladom.
a teda ma uprimne rozculuje, ked mi niekto tvrdi, ze to je zlozvyk, lebo vsak vidim, ze je proste hladny.
a presne ako pises, co sa budes v noci trapit hladom, tak ked si telo pyta, asi vie, ze preco 🙂 a clovek sa urcite lepsie vyspi najedeny nez hladny.
@soldi ako ja chapem, ze dospelak by v noci nemal futrovat ale spat, jasne - hlavne teda JA, ked som uz ako slon teraz a mam s tym bezne problem, ze milujem jest a proste ho CHCEM :D suhlas totalny.. ale ked je niekto proste od prirody este chudy a moze jest, co chce, a je HLADNY, tak preboha nech si da.. a deti to v noci mozno este potrebuju, moja skoro trojrocna sice prespi, ale tiez chce pred spanim mliecko silou mocou, aj ked sa napraska na veceru, bez toho proste nezaspi.. tak nebudem s nou bojovat a nechat ju revat a zadusat sa od jedu kvoli sprostej flasi mlieka.. nech si cucne, a sme vsetci kludni a spokojni x

@soldi Este raz -vyjadrila som svoj nazor a skúsenosti. Za nimi si stojim a úprimnú radu som napísala. Nemozem za to,ze ty ju nedokážeš tolerovať. Nikde som nikoho neodsudila a ani nezranila. Ty sa nauc citat. Ešte raz-tvoj nazor plne tolerujem a krm svoje dieta kedy chces,cim len chces a koľkokrát za noc uznas za vhodne.