Do kedy ste používali monitor dychu?
alebo plánujete používať ?
mam pozicany na prve tri mesiace a potom uvidime..
kocky monitor dychu je do 1 roka veku dietata pretoze dovtedy sa moze stat ze babo prestane dychat
@lola79 praveze dieta moze syndrom nahleho umrtia ohrozit v tom 3 meciaci ☹ ja ho budem pouzivat pokial bude maly spinkat v postielke cize cca 3 r. 😀 clovek ma aspon pokojnejsi spanok 😉 my od jedneho mesiaca vdaka MD spinkame sami v izbicke 🙂
Takmer do roka a pol..viac menej uz len zo zvyku 😉
Teraz pouzivame uz len vysielacku 🙂
planujem urcite do roka pouzivat, maly spava na brusku (viem ze by sa nemalo, ale je to jedina poloha v ktorej vie zaspavat, a spat viac nez 30minut) tak mam vacsiu istotu lebo sa zle kontroluje ci je v poriadku
My sme ho pouzivali dokopy mesiac...
pouzivala som monitor asi do 7-8 mesiaca, potom uz nie, krpec sa zacal prevracat sam, vzdy bol vsade, len nie tam kde je podlozka a pipalo nam to pravidelne kazdu jednu noc, budil sa aj on a potom nevedel tak skoro zaspat, tak sme to zrusili 🙂
my sme ho pouzivali asi mesiac, kedze potom uz maly nechcel byt v postielke 😅 u normalne narodenych deti by som pouzivala cca do 8mesiacov, u predcasne narodenych alebo deti,ktore mali problemy s dychanim po narodeni urcite do roka a pol
nejak vyse roka, potom maly urval ten tuplik a bolo. ale spojazdnili sme to pre istotu este aj ked mal vyse rok a pol, ked sa mu zle dychalo a mal sople chudak.
ja ked som videla film v ktorom takto prisli o dvojrocne dieta ( Volny pad ), tak ma to vzdy tak napadne, ze keby to fungovalo, tak to este zapinam asi pravidelne do tych dvoch rokov. ciste z paranoje, ale ked uz to mam doma...ono sa to u tych vacsich deti, do dvoch rokov stava naozaj len velmi velmi zriedkavo, ale u mensich, hlavne pri vykurovacej sezone, chorobe a pod. sa to oplati pouzivat. pri dobcovi to pipalo dva krat, mal mesiac a potom v styroch mesiacoch.
do 1 a pol roka veku , vraj to nema vyznam už potom, ale ja som bola kludnejšia ked tam bol 🙂
ja asi kym bude v postielke ... mam to spolu s vysielackou, tak to pouzivam ked spi, pocujem ked sa zobodi aspon cez vysielacku a mne to nepipa ani ked cestuje,lebo mam 2 podlozky
prepokoj duse doteraz 😅
9 mesiacov 🙂
10 mesiacov, kým spával v postieľke. s bojkotom postieľky, sme skončili aj s monitorom. 😉
keby sa dalo aj do 18 😀
este pouzivame a planujem do roka, dlhsie to uz netreba a je to tusim do 15kil
my do 11 mesiacov, inak vdaka nemu mala tiez spinkava vo svojej izbicke v postielke, kludny spanok pre nas, odporucam, nemusela som chodit pozerat ci dycha, je to super
pri starsej do roka, teraz pri mladsej sme prestali asi ked mala 6 mesiacov...
mi ešte použivame,a ešte plánujem dalej použivat,mali sme problémy s díchanim,ked maly mal 2,5 mes.,takkže radšej dalej budeme používat 😀
my sme ho používali do 10mesiacov , teraz sme bez neho , malý spí stále v spálni , doteraz neprespal ešte ani jednu celú noc . Tak sme blízko seba.
Mala ma 15 mesiacov a ked je v postielke, tak ho pouzivame. Ked pojde do svojej izby, chceli by sme ho pouzivat ako vysielacku. Dokedy? Dokedy bude fungovat a nebude malej vadit. Ked sa v noci zobudi, budeme ju pocut. Ja by som inak ani nedokazala zaspat, keby som ju nemala pod kontrolou.
aj mi este stale (16m).uz sa tak nebojim ze prestane dychat.skor len som si ista ze za zavretimi dverami je vsetko ok.a naopustil postielku 😅
my sme ho pouzivali do roka , potom sme nejako spontanne prestali , aj tak riziko nahleho umrtia dojcata je najvacsie do 3 mesiacov , pokial nemas rizikove faktory /predcasne narodenie dietata , fajcenie v domacnosti , prekurovanie bytu atd / ja by som sa neobavala , podla mna je vacsi stres , ked mas falosne poplachy a dietatko si v postielke kludne spinka
my ho budeme použivať minimalne do pol roka lebo som počula že už sa stalo že babätko zomrelo v 5 mesiaci.
Ja pouzivam este teraz a to ma maly uz 14 mesiacov... Viackrat som pocula, ze SIDS postihlo aj deticky okolo jedneho roka,samozrejme uz je tam mensie riziko. Pred mesiacom mi svagor hovoril, ze jeho kamaratke zomrelo jedno dietatko z dvojiciek a malo 15 mesiacov, takze ako vidim moze sa to stat aj po roku... Ja som bojazliva, takze pouzivam stale... 😉
Ja som ho preve asi pred dvomi tyzdnami zrusila,mala sa zacaa stavat v postielke,tak nas to vzdy vydesilo,a strasne cestuje ,ked spi...
po skúsenostiach ☹ ho budeme používať dokedy to len bude možné, máme aj ten v postieľke a tiež ten malý na plienku. Možno to znie prehnane, ale zapnúť ho je maličkosť a nechcem si vyčítať, že som niečo zanedbala 😉
monitor dychu sme mali zapozicany z nemocnice na 6 mesiacov, spokojne som spavala, ked som vedela, ze mala je pod kontrolou. Kedze nepatrime do rizikovej skupiny, vratili sme ho. Ak by sme mali do buducna babo, zasa by sme si ho zaopatrili. Kedze v baleni su 2 podlozky, jednu sme mali v postielke, druhu v kociku a prehadzovali sme iba snimaciu krabicku, podla toho, kde mala prave spala.
my sme pouzivali dokial nemal 15kg...do tolko bol a pri druhom asi rovnako budeme pouzivat... velmi som si nan zvykla a dost mi chybal ked sme ho uz nepouzivali...
ked je dobre polozeny tak falosne poplachy nie su, jedine ked dieta uplne mimo...co sa nam stalo pred vcerom po veeeeeeeeeeeeeeelmi dlhom case..

Ja plánujem používať a počula som že to je do 6 mesiacov.