icon

Do kedy ste používali monitor dychu?

ani3012
6. sep 2010

alebo plánujete používať ?

Strana
z2
cessy
3. nov 2010

pouzivali sme ho veelmi dlho, asi do roka a pol. potom som ho tam mala a zapinala som ho ked bol maly chory, alebo nachladnuty,
veelmi dobra vecicka pre mamickyn pokojny spanok, doporucujem 😉

andrea487
3. nov 2010

mi sme ho mali na postielke do roka ale nasa už od cca 9mes. spala v postielke len cez den a v noci vacsinou pri nás.. 😉

spalka
5. nov 2010

mam ho kupeny, ale nikdy som ho malej nedala, je este stale zabaleny v skrini 😅

littledevil
5. nov 2010

My sme ho používali do 8,5 mesiaca, lebo malý sa naučil spať s nami v posteli. Za tých 8 mesiacov sa nám 7 krát spustil alarm, takže spokojný spánok som nemala, lebo potom som celú noc presedela pri postieľke. ☹

zojec
5. nov 2010

ja monitor mam, ale nepouzivam, lebo mala nechce spat v postielke.. kebyze ho kupujem teraz, tak zvazim ten co sa uchytava na plienku 😉

trogir
16. nov 2010

Kazdopadne pouzivam monitor od narodenia a budem ho pouzivat, kym bude mala spavat v postielke. Moze sa stat vselico, napr.moze nieco prehltnut a zacat sa dusit...no ja som taka prehnane starostliva mama a takto spokojne spim v noci, aj cez den som kludnejsia, ked drobec spinka s hrackou a stale ho MD stráži.

minnie55
16. nov 2010

Do 13 mesiacov a používala by som ho aj dlhšie, ale malý teraz spáva so mnou v posteli, takže ho už nepotrebujeme.

molka
16. nov 2010

my sme používali asi do 6 mesiaca dieťaťa. Naša dcérka bola riadne donosené zdravé dieťa a aj tak mávala novorodenecké apnoe. Pár krát už v pôrodnici a potom aj doma.
Alarm pípal hlavne v prvých dňoch v noci, z toho ani raz nebol poplach falošný. Neviem si predstaviť, ako by som mohla spať, ak by som nemala monitor dychu, asi by som od strachu ani oko nezažmúrila.

katarnka
19. nov 2010

My ho pouzivame od narodenia stale, dcerka ma 16 mesiacov a neviem si predstavit, ze by som ho nemala. Ked bude vacsia, bude sa mi tazko odvykat od toho, pre mna je to taka istota, ze keby sa nieco dialo tak hned zareagujem. Urcite ho budem pouzivat najdlhsie, ako sa bude dat.

katecameron
19. nov 2010

vobec sme nepouzivali a nic sa nestalo

zuziq
19. nov 2010

my asi do 6 mesiacov, potom uz bol v noci prilis akcny a na 6,5 mesiaca sa zacal sam stavat takze nas pravidelne budil plany poplach 😀 ale pol roka sme mali pokojny spanok a je to jedna naozaj osozna a vyborna vec 😉

barunka_1
19. nov 2010

Pri dcerke do roka a pri synovi do 10 mes, ale urcite to pouzivaj, pre pokoj v dusi...Mala nam prestala dychat, museli sme ju zodvihnut, zatriast a potom sa nadychla...Takze pouzivat pre istotu...Prajem prijemne a pokojne noci.

ivetkab.
19. nov 2010

my sme ho nepoužívali. Manžel chcel, ale ja nie. Je úplne normálne, že dieťa len zatají dych a hneď to začne pískať a Teba ako maminku to vyplaší a začneš s dieťatkom triasť a potom sa budeš ešte viac stresovať, že čo ak sa to stane opäť. V každom prípade, ak sa to rozhodneš používať, vieš potom podať bábatku potrebnú pomoc?

badzova
19. nov 2010

ja som pouzivala do 10 mesiacov, lebo potom nam stale pipal aj ked mala bola hore a pila mlieko 😀
ale ked mala 2 mesiace tak nam zacal pipat a vtedy nedychala, sme ju museli "ozivovat" dosla pre nas sanitka a sme si polezali tyzden v nemocnici, takze nam zachranil zivot 😔

sssimi
19. nov 2010

Do 13 mesiacov, ale ku koncu to bol už len zvyk...

minimisi
23. nov 2010

My sme ho používali do 9 mesiacov, potom sme už mali často plané poplachy, lebo malý začal dosť cestovať po postieľke a zvykol zaspať stočený v kúte, tak sme MD odložili do krabice do skrine. Ale musím povedať,že to bola najlepšia investícia a neľutujem, že sme ho mali. Práve naopak, zaručil nám kľud, nelietala som k malému ako niektoré moje kamarátky každých 5 minút a nekontrolovala a nestresovala, či dýcha alebo nie. A vôbec by som sa nespoliehala na to, že pokiaľ dieťa nemá nijaké problémy, bolo donosené a malo tiež plné Appgar skóre, je MD zbytočný. Synček mojej sesternice bol úplne v poriadku a zrazu počas spánku prestal dýchať, našťastie ležala v spálni pri ňom a zbadala, že omodrel. Skončili na JIS-ke a našťastie všetko dobre dopadlo, ale čo keby práve spala...
Takže monitor dychu odporúčam každej mamine

dusanab
25. nov 2010

Kým sa nevedel v postieľke postaviť (+- 8 mes.), potom ho začalo veľmi zaujímať čo to tam má zavesené, nech už som ho zavesila kamkoľvek hľadal....tiež sa nám osvedčil, nič krpcovi nebolo, ale asi mesiac po kúpe sa ozvalo pípanie že nedýcha ☹ našťastie len raz

mandyk
12. dec 2010

ahojte kočky.No my smeho použivali do 14 mesiacov.Pretože stále to v noci pípalo a mala už lietala po postielke tak sme to vypli.Prvé dni som bola ako na ihlách ale potom som sa vyspala.Teda spala lebo vyspat sa pri babatku velmi nedá. Ale stále ju niekolko krat v noci kontrolujem.
Mimochodom ked mala dva mesiace začal pípat , triasla som s nou ako s handrovou babikou.Za par sekund sa rozplakala.To bol riadny šok.Takže baby ak možte kupte si ho.Cena monitoru je nič oproti životu babatka.

ivett1
13. dec 2010

ahoj, aj my sme používali monitor dychu pri oboch mojich drobcoch...jednak sa narodili trošku skôr (cca o tri týždne) a to SC 😝 a potom...chcela som sa aj trochu vyspať 😉 monitor sme používali do osem mesiacov u Vikinky a a do desať u Števinka...a ...investovali sme doň dvakrát...ale neľutujem a napokon, v oboch prípadoch sme ho posunuli ďalej prostredníctvom bazárika 😉

tatianka001
8. nov 2017

@vodnari len si ho nechajte bo mne teraz v 6.mesiaci sa maly zahlienil a keby nebol monitor uz ho tu nemam ...zacal piskat vidim maly nedicha oci otvorene dvihla som ho v tom sa z hlboka nadychol ...nastastie...neriskujte do 1 a pol roka aspon nechajte..

vodnari
9. nov 2017

@tatianka001 Ďakujem môj malý už má sedem rokov. Toto som písala už dávnejšie. Ale ste zlatá Ďakujem.

Strana
z2