icon

Dvojročné dieťa stále behá a nie je v kľude

karkulka111
26. mar 2015

poradi mi niekto ako sa bavit s dvojrocnym dietatom aby bolo v klude a nebehalo o sto sest?

Strana
z2
kofoluska
27. mar 2015

@karkulka111 Aaaaale to co popisujes je uplne normalne spravanie maleho dietata. 🙂 Moj este nema dva roky, ale tiez neobsedi, nie viac ako 5 minut. Vsetko hadze o zem, so vsetkym bucha a sleduje moje reakcie. Lozi vsade ako opica. Dneska po prichode z nakupu zhodil z kuchynskeho stola flasu s avivazou. Akoze - neuveritelne kraaaasne nam vonia cely byt teraz. 😀 Neriesim. Ani popisane steny. Modriny a urazy uz ani nepocitam. Ale ja mam stastie, ze som bola kedysi leniva a nexcelo sa mi stale mu behat za zadkom, ked zacal popri nabytku chodit. Aspon sa naucil efektivne padat, takze na pohotovost to nikdy nie je. Akurat pribehne za mnou, aby som ho pomojkala. Ked som v kuchyni, ma tam dve skrinky a jeden suplik, ktore moze otvarat - to ho bavi. S kuchynskym riadom sa hrat. Zakazujem mu co najmenej, pretoze to ma opacny efekt. Skor sa snazim davat alternativy ku vsetkemu. Nesmies buchat po okne, ale po parapete mozes. Tuto skrinku neotvarame, otvor si tuto....atd atd. A funguje to.
Co nam pomaha na vyburenie su prechadzky vonku. Teraz uz je teplejsie a dlhsie svetlo, takze sme vonku aspon dvakrat denne. Ak s nim von nejdem, tak aspon interierove ihrisko. Vonku ho nechavam ozaj robit si co xce. Okrem behania na cestu zeano 🙂))) Ale kaluze, blato, cokolvek. Proste nech sa vyblbne.
@timea7 Kamarati maju takeho syna. Ja sa pri nom normalne nudim 😀

timea7
27. mar 2015

@kofoluska No mi keď ju strážime, tak sa stále drgáme - že aha, aj takéto deti existujú - čo sa dve hodiny na deke prehrajú, medzitým kreslia, tancujú, ale nikde nevylezú, nič nezhodia, neplesknú sa o zem, nič nevylejú...také by som mohla myť v pohode trojčatá a nudím sa 😎

kofoluska
27. mar 2015

@timea7 Oni k nam obcas pridu na navstevu. A par razy sme spolu boli von. Oni ze ved aspon pokecame a chalani sa prehraju (je medzi nimi rok rozdiel). Ehm - oni maleho zlozili do piesku a zacali kecat. Mne maly po troch minutach z piesku vyliezol a bolo po konverzacii. 😀 Nechapavo kukali 😀

darja20
27. mar 2015

@ichbinich este nieco napis, ake mate dni doma, super som sa zabavila ;-D 😀

ichbinich
8. apr 2015

@darja20
Ake dni mame doma? No, zaujimave 😉 😀
Alebo ako kindervajce, nikdy neviem, co najdem 😉

To bolo este na Vianoce: U mojej mamy deti vstavaju zasadne prilis zavcasu. Tak som dcere v polospanku dala nejaku moju staru babiku, reku tu sa hraj a ja si este podriemem... Zrazu dcera prisla s MOKROU babikou. Hadaj, kde nasla vodu... Ano, vo wecku... v ktorom bolo nacikane z noci od syna!!! Hned som bola prebrata 😀 A naucili sme sa pekne zatvrate dekel na hajzli aj dvere do vsetkych izieb 😉 😀

Otvori si suflik v kupelke, kde mam sprchove gely a pod., tie male vzroky. Ona to dokaze otvorit, a potom si s tym natrie zatylok, vlasy,... A chlupne si, to jej nechuti, tak pride s nechutenym vyrazom v tvari a vyplazenym jazykom za mnou... Tak ju mozem poumyvat, po tisici krat vysvetlit, ze nie, ze to nie je na hranie, zatvorit dvere a ... cakat, co zase vyvedie 😉 😀

Takze JA sa teda nenudim 😉 😀

timea7
8. apr 2015

@ichbinich ja keby som tu písala o svojom bratovi, tak by to bolo na tisíce riadkov....teraz tvrdí, že to nie je možné, aby to všetko stíhal....

ichbinich
9. apr 2015

@timea7
To sa divim niekedy aj ja, ze CO vsetko stihnu vyviest 😉 😀 Za par sekund 😀

Moj brat zase raz, ked sme vyprevadzali navstevu, tak dopil vsetky pohariky, co ostali na stole. Ano, aj alkohol!!!

Ja som zase mame pojedla nejake lieky. Ona volala lekarovi, ten ju utisil, ze v pohode, netreba bezat do lekarne, ze asi budem ospanliva. Houby, skakala som do polnoci 😀 😀 😀

Upratujem nejaku katastrofu po detoch v obyvacke, a dcera mi zatial za chrbtom vytiahne cokoladoveho velkonocneho zajaca (este minuly rok), v klude si ho odbali a zacne jest. Ze zjedla kusok cokolady, to ma nestve, ale zase mam 5 minut roboty: umyt dceru, pozbierat kusocky alobalu, pozametat omrvinky, utriet rozmazanu cokoladu...

Raz prisiel manzel vecer domov a nemal ani kde stupit, moji dvaja sa "hrali", kym som chystala veceru. Ked kukal, tak mu vravim, nech si vyberie: bud bude poriadok alebo jedlo na stole 😉 😀

Syn este ked bol mensi, otvoril "zakazany" suflik, a pride ku mne s nozom: Pozri mama, ja mam nozik! 😲 Tak akurat na infarkt... Nic sa nestalo, este raz som mu to vysvetlila, ze to teda nie a bolo...

Takze ako som uz napisala, nudit sa nenudim 😉

karkulka111
autor
9. apr 2015

@ichbinich presne tak bud bude poriadok ale jedlo na stole 😀

dzejn80
9. apr 2015

Tiez niekedy snivam o dietati co aspon 5 minut postoji 🙂)) ale vraj manzelov brat bol taky, svokra vravela ....
Mam dvoch opiciakov, prvy je totalne"sibnuty" a mladsi sa da, ked je sam. Inak tiez kuchyna kompletne zabezpecena, vsetky skrinky, sufliky, chladnicka, kupelna detto, na oknach klucky na zamky, zamknute vchodove dvere. Do obchodu iba vo voziku, nedavno som sa raz (nadlho este posledny) pokusila starsieho nechat ist navolno-chyba. Zobral si rozok holou rukou, otvoril konzervu s rybickami, kym som vyberala cestoviny .... To iste v drogerii, vsetko otvaraju, chceu vidiet a pouzit. u nas taketo na dennom poriadku ☹ vdaka za tesco donasku, mna vyslobodila, ked som sama s obomi a neda sa inak ... Vonku som v strehu, napata jak guma na gatach, lebo beziii dopredu, pud sebazachovy nema, nastastie uz aspon pochopil kde je cesta, ale ked ma plan, tak nemysli a nekuka. On je taky slon v porcelane, co chyti do ruky, pokazi. Chudak, aj sa snazi, ale sa mu vysmykne, alebo to chce rozobrat a ked to nejde, tak zlomi, nechtiac samozrejme.

janickacrazy
9. apr 2015

@dzejn80 Ved ten tvoj starší má už skoro 4 roky, ten by už také veci v obchode nemal robiť podľa mna teda nehnevaj sa, ale je asi pekne rozmaznaný. Ja mám tiež 4ročného syna a teda už dávno som ho naučila, že nesmie obchytávať pečivo v obchode, može si zobrať len jednu sladkosť, atd. Pri tom dvojročnom dobre ešte by som pochopila, ale 4ročný by sa mal už vedieť správať slušne podľa mna.

ichbinich
9. apr 2015

@dzejn80
Juj, tak to mas este vyssi level ako ja, ked ti uz v obchode veci otvaraju 😀 Mne "iba" nakladaju kadeco a ja potom hladam tie regaly, odkial to maju, aby som to vratila...
To by som aj ja asi nechala vozit domov 😉 😀

Ale guma na gatiach, to hej, to je dobre prirovnanie 😀

Minule sa dcera rozbehla v Bille smerom ku vchodu, to je u nas oddelenie drogerie. Ja som vystartovala a manzel ma chcel zachytit, ze co stresujem, ze vsak ju vidi. Tak som mu v behu zakricala, ze ON nevie, co to je s nou v obchode, ze ona zacne vyberat a zhadzovat, a navyse moze vybehnut von. Lebo potom sa blbo kuka, ked si 5 metrov od nej a ona uz prebera a vyhadzuje... A kremy su balene v skle, to by nebolo bohvieco. Alebo rozliate peny do kupela... Tak si radsej podbehnem 😉

dzejn80
9. apr 2015

@janickacrazy
Si myslis 🙂 nie je vobec rozmaznany, len on od mala je brutalne akcny, takze bol a je drzany na kratko ... Skor robi, potom mysli ... nepocuva. Keby minutku postal, vysvetlila by som mu, potom by to nezobral, ale on zazil nieco nove, nikdy nebol v obchode navolno, takze musel okusit, co sa vsetko da. Pri jeho povahe nic nezvycajne.

dzejn80
9. apr 2015

@ichbinich
Moj misko je taky technicky typ, on musi prist veciam na klb, chapat co ako funguje, milionkrat poviem, co sa nemoze, nerobi, ale to je nic oproti jeho "chticu". Jemu to proste stoji aj za trest, ale ide vpred 🙂
Ja sa stale utesujem, ze je to lrpsie ako keby sedel niekde ako pripeceny. Snad sa nam podari smerovat tu jeho energiu spravne a nieco z neho bude 🙂

janickacrazy
9. apr 2015

@dzejn80 No ked myslíš. Ale nemožeš ho držať vo vozíku večne. Podľa mna je už dosť veľký na to, aby vedel, čo robí. Ja chodím na nákupy s malým od jeho narodenia, lebo muž mi robil v zahraničí, takže vždy to bolo len na mne a už ako 3ročný chodil navolno a vedel, čo si može a čo nemože zobrať a pritom je tiež nezbedník, vonku behá ako divý, ale v obchode som si ho naučila, aby poslúchal, aj v rade sme čakávali dlho, ked bolo veľa ľudí, vydržal mi pekne. Všetky babičky a tetušky mi ho obdivovali, že ako pekne čaká. 😀

ichbinich
9. apr 2015

@dzejn80
Bude z neho vedec 😉
Ja by som ho na tvojom mieste v tom podporovala kadejakymi experimentami, detskymi encyklopediami a spol. Ale stavim sa, ze to aj tak robis 🙂
Zober ho do technickeho muzea vo Viedni, to je super, moze skusat, tocit, pozerat, skusat... A pre mensieho je tam aj ihrisko...
Aj ja si vravim, ze lepsie ako keby sedeli v kute, ale zase niekedy spomalit by nebolo od veci 😉 😀
Mame male tornada, no 😉

dzejn80
9. apr 2015

@janickacrazy
No gratulujem, mne sa to nepodarilo ... a v ramci zachovania si zdraveho rozumu, som zvolila do obchodu ho nebrat. Chodi do skolky, s mensim som este na RD, takze nakupujem cez den iba s jednym. Ten je ok, pekne mi popodava po co ho poslem, usmiaty, jednoducho ina povaha.
Ale prave preto, ze som si povedala, ze aj starsieho treba davat do poriadku som ho pustila navolno ... budeme musiet zacat trenovat, ked bude s nami aj tatik 🙂

dzejn80
9. apr 2015

@ichbinich
Ja dufam, ze sa potati, vraj aj muz bol taky, ale nie az tak velmi ... ale mm je uzasny, zdatny technicky, empaticky, mnam 🙂

dzejn80
9. apr 2015

@ichbinich
Ja sa bojim ho bravat na miesta kde su veci, ktore moze pokazit ... ☹(( on si casto nenecha vysvetlit, ide a urobi si. Nerespektuje zakazy, az to pride do stadia, ze nahucim a potom sa oduje a za chvilku pride a necha si vysvetlit ... a tak stale dokola. Lenze co, ked uz je znicene ...

Strana
z2