icon

Dvojročný sa zľakol kakuška v šerblíku

rysisi
30. jan 2016

Prosím poraďte máte niekto skúsenosť? Malinký chodí od 2 rôčkov pekne cikať sám do nočníčka už ani v noci plienočku nemáme iba na kakanie si stále pýtal plienku :( začala som to riešiť kvôli škôlke za tri mesiace by mal ísť po dlhom prehováraní a potom čo sme plenky zbalili a dali pá pá som ho začala dávať kakať na šerblík a keď sa nám to konečne podarilo tak sa hovienka strašne zľakol :( nepomohlo ani moje tešenie ani odmena ani nič a teraz ked chce kakať tak to zdržuje ani do záchoda ani do šerbla proste nechce aby vyliezlo riešim to s čipkami ale strašné záchvaty hysterické plače až sa trasie čo to zadržiava :( dokonca plačem aj ja už neviem ako ďalej som úplne zúfalá:( mám sa vrátiť k plienkam??? alebo ho naďalej takto psychicky týrať?

andrejta
30. jan 2016

@libka1 ma dva a pol roka. Dnesne deti su technicky velmi zdatne 😀

rysisi
autor
30. jan 2016

@andrejta ja som dokonca stiahla aj tú hru pou aby videl hovienko v krajšej podobe a to mu dávam umyť a nakrmiť a tak 🙂

libka1
30. jan 2016

@andrejta ja viem, len mi to pride srandovne ze dva a polrocak sedi na zachode a kuka do tabletu. moj sa kolkokrat v tom veku aj zo zachoda splieskal ze stratil rovnovahu a to ani tablet nemal 😀

alaguema
30. jan 2016

@rysisi plienka by bol krok späť. Myslím, že problém je v tom, ako k tomu pristupuješ ty. Tešenie sa a odmeny za, s prepáčením, hovno v šerbli? Sedenie a tlačenie sa nemá spájať so žiadnymi hlasne vyjadrenými emóciami, je to iba vylučovanie exkrementov, nie oslava. Dieťa treba úplne normálnym tónom pochváliť, usmiať sa a utrieť zadok a nerobiť z toho udalosť týždňa. Týmto spôsobom to bude chápať aj dietko a nebude pripisovať kakaniu žiadnu veľkú dôležitosť a nebude to zdrojom nejakej traumy. Proste urobí potrebu a ide sa ďalej hrať. K plienke by som sa nevracala, prestala by som to riešiť, hovoriť o tom, tešiť, alebo netešiť sa...proste sa treba vrátiť do normálu, prestať hysterčiť a nechať to dieťa na chvíľu na pokoji. Malo by sa to ukľudniť a časom sa vykaká normálne.

andrejta
30. jan 2016

@libka1 jooj, ale ma redukciu na zachode, to by mal co robit aj bez tabletu, keby sedi na velkom 😀

libka1
30. jan 2016

@andrejta sak moj sa aj z redukcie parkrat strieskal ked mal nejaku narocnu cinnost ako odkrucanie celeho kotuca toaletaka alebo triedenie mojich vloziek (samozrejme nepouzitych) co cmajzol a podobne 😀

andrejta
30. jan 2016

@rysisi kamoska aj odfotila bobiku a ukazovala krpcovi motivacne, ze taketo krasne velke hovienko mi urob 🙂. Vyrastol z toho, tiez jeden cas bojkotoval kakanie

andrejta
30. jan 2016

@libka1 tak moj pekne sedi, len ho tam musim vylozit a potom zlozit

anetuska7
30. jan 2016

Ja som vedela že si nemám brať k tejto téme koláčiky no čo už.

rysisi
autor
30. jan 2016

@alaguema Bohužial dala som plienku ☹ chcela som vedieť či to do nej pôjde a behom chvíľky bola naložená ☹((((( takže idem na to odznova už necúvnem keď najhoršie je to že zo záchoda a zo šerblíka uteká nechcem zbierať po koberci :(

janinah
30. jan 2016

prepánakráľa,to ako naše mamky vedeli bez internetu sa pohnúť? ako vedeli čo s malými deťmi robiť? 😀 ..k autorke-rada by som poradila,ale chýba mi foto ako dôkaz,možno by som sa toho čuda v nočníku zľakla i ja 😀 prepáč,nedalo mi...a neboj,do školy s plienkou ani s nočníkom nepôjde,chce to čas

katka1981
30. jan 2016

No uz nazov tejto temy mi pripada chyteny za vlasy ozaj. Vela deti ma blok s kakanim, ani sa nezlakli "kakuska" v serbliku. Tiez som bola mama, kt. bola velmi chulostiva a pouzivala som zdrobneniny, ale toto je na mna ozaj moc, normalne i to rezonuje v usiach ako melodia hnusnej pesnicky. Ja to chapem, ze dnes sa mamicky pytaju na cokolvek, ale teraz nechcem byt hnusna, ale ozaj mi nenapada ine ako otrepana veta, co robili nase babky, ked nebol internet, nemam slov.

fopka
30. jan 2016

@anetuska7 😀 😀 😀

sardinka335
30. jan 2016

Na zachode s tabletom? A ked ho nebude mat tak čo? Sa nevykaka? ked sa hraju na tablete tak sa hraju na tablete a ked kadia tak kadia....jednak im ten tablet moze padnut na kachličky a rozbiť sa a jednak je to nechutne ochytavať wecko a potom prstom na obrazovku - ja ked u niektorých vidim tie ,,docápané,, tablety fuj..kolko sajrajtu musi byť na tej obrazovke ani to neotru...

rysisi
autor
30. jan 2016

@janinah Naše mamky nemali toľko času s nami riešiť problémy museli pracovať na rolách 🙂 nie bolo to normálne malí šulček 😀

fopka
30. jan 2016

umrela som pri tejto teme 😀 😀 😀 ....ako nic v zlom

rysisi
autor
30. jan 2016

Prosím keď sa Vám téma nepáči a nemáte čo k nej povedať tak načo ju otvárate????

moni244
30. jan 2016

@rysisi 😀 ze na roliach a ty mas kolko? 100c

sardinka335
30. jan 2016

@rysisi presne ako píšeš - naše mamky nemali čas riešiť kazde hovno...proste posadili nas na nočnik a bolo, kedze mali dost prace - nebolo tolko elektrospotrebičov a tak dlha materska, tak selektovali čo je dolezite a čo nestoji za reč, nebol taký pristup k informáciám to je pravda.

katka1981
30. jan 2016

@fopka, nie si sama, tych mrtvych nas bude viac

moni244
30. jan 2016

@rysisi ked si dala taky nazov, tak sa necuduj, to sa neda neotvorit 😀

rysisi
autor
30. jan 2016

@katka1981 Prišlo mi hlúpe napísať bojí sa hovna v šerbli !!!!!!!!"

rysisi
autor
30. jan 2016

@moni244 Nie si predstav mám 32 a moja mama naozaj pracovala na role na štátnych majetkoch a mi sme tiež chodili brigádovať a teta bola dojička na družstve nechápem o je na to smiešne!!!!

katka1981
30. jan 2016

@rysisi, tvoj syn ma takmer 3 roky, tebe pripada hentaky slovnik v jeho veku v norme??? Skus zmenit svoj pristup k nemu, lebo sa za chvilu zblaznis. Ja nehovori, ze ma mat studeny odchov, ale co je extrem to je extrem. Aby sa 3 rocne decko zlaklo kakuska nie je celkom ok. Myslim, ze uz je normalny vyraz hovno. Pride do skolky a nebude rozumiem detom. A to ze hystericky, je absolutne normalne v jeho veku, preto nemusis plakat aj ty, lebo situaciu len zhorsujes. Je vo veku, kedy bude o chvilu na dlhsi cas odluceny od matky, ako to zvladnes? Ze neznesie cipky, nedivim sa, ja som dala mojej 2c v zivote viburcol pri zoboch a povedala sa, nikdy viac a to bola malinka. Nechcela som sa ta dotknut, ale ozaj mi to nedalo.

moni244
30. jan 2016

@rysisi tak lebo to vyznelo, ako keby si zazila minule storocie, ked sa cele dni len na poli robilo a na nic ine nebol cas

katka1981
30. jan 2016

@rysisi, su aj ine terminy, stolica, povedzme aj hovienko je ok, ide o male dieta ale kakusko, to som v zivote nepouzila ani ked islo o novorodenca. Ani cucu a podobne a to som ozaj pouzivala aj zdrobneniny, ale v ramci normy. Tvoj maly je o chvilku skolkar, nikto sa s nim tak v skolke bavit nebude, tak ho na to postupne priprav, aby nebol v soku aj z toho, fakt v dobrom.

lubiduch
30. jan 2016

V prvom rade tvoje dieta ma o mesiac tri roky...(teda podla profilu ma 2r 11 mes). Podla mna ho beries prilis babatkovsky, to vyjadovanie k tomu len prispieva. Aj pises ze 2 rocny atd,ale 3 roky to je skolkarsky vek,deti toho straaaasne vela uz ovladaju... mam doma 3 a pol rocneho takze viem cca co za vek a prisluchajuca vyspelost to je. Moje rady: a. Takmer 3rocne dieta vie vacsinou normalne ovladat svoju potrebu malu a velku, netreba z toho robit oracie a oslavy a slubovat hory doly. Ak sa podari pochvalit ak sa nepodari tak zas aby mama z toho plakala mi pride tiez prehnane. B. ked zadrziava tak zadrziava, vecne to nebude, ale nechat sa od 3 rocneho v podstate vydierat ze bud mi das plienku alebo sa nevykakam tiez nie je spravne. Dat plienku je krok spat, ppznam mamu ktors to riesila tiez a malej tu plienku na kakanie vzdy dala a mala sa zbavila plienku az ako 6 rocna!!!!
Takze podla mna klud, ziadne extra prehovaracky, ides kakat ides nejdes nejdes....a pomaly to pojde....

sardinka335
30. jan 2016

@rysisi aale ved sa nepaprč! Si mohla napísať : ,,problémy so stolicou,, alebo problémy s kakaním,, ale ze ,,zlakol sa kakuška v šerblíku,,???? proste to sa kazdému zapne fantázia...proste je to smiešne ale to neznamena ze teraz niečo zle, no proste to je tvoj sposob vyjadrovania.. 🙂

fopka
30. jan 2016

@rysisi ani ja som sa ta nechcela dotknut, ale naozaj som sa velmi pobavila,tak si to nejako sformulovala... vies, mne by nenapadlo prist tu s tymto...my sme sa odplienkovali asi pred 3 tyzdnami, na kakanie si pyta plienku, stopla som mu to, tak sa chtiac nechtiac posadil na nocnik aj kakat,ale sa zablokoval...ale neriesim to tu na MK, ani to, ze ma uz stvrty den presviedca, ze on ma fialove hovienka 😀

jabadaba
30. jan 2016

@anetuska7 preco? Boli cokoladove? 😀