icon

Je náš dvojročný syn tučný?

emma2310
28. nov 2014

Mame 2 rovneho syna boli sme s nim pred tyzdnom na prehliadke a doktor nam povedal ze je trosku tucny vysku ma okolo 98 cm a ma 18 kg myslite ze je to vela nemyslim ze je nezdrave veci

bubu4125
30. nov 2014

Dieťa netráp diétou... To nie! Moja dcéra má 3,5roka a má 14,5kg a 101cm... Je chudučká a vysoká po svojom bio otcovi... On má 180 cm a 58-60 kg... Nikdy nemal viac ako 60 kg... Ale ja prihliadam ešte aj k tomu, že malá je predčasniatko ( 950g a 35cm)... Mne Dr vždy hovorila,aby som sa netrapila, že každé je iné a že je príliš skoro ho trápiť s niečím... Treba vynechať sladké vody a ostatné cukry... Menej bielej múky... Namiesto trebárs dvoch rohlikov dať len jeden a spestriť to viac zeleninou... Dieťa sa nasyti, ale nie cukrami a sacharidmi...

belaavah
30. nov 2014

Ahoj, som detská sestra, mamina 2 ročného chlapčeka /96 cm, 14,5 kg/,keď ho vyzlečiem zdá sa mi dlhý a chudý, ale po vypočítaní BMI a hodnotení v percentilových grafoch je v norme. pozrela som aj toho tvojho, BMI aj percentily sú v norme, žiadna obezita. Hodnotiť samostatne výšku a samostatne váhu podľa rastových tabuliek je zásadná chyba! sú to len orientačné hodnoty vypočítané z priemeru určitého počtu detí. . . Vždy sa hodnotí váha a výška spolu, vypočíta sa BMI, ale pre detský vek nie dospelácke tabuľky. Všimni si, že deti prechádzajú fázami tzv. ,,zaguľaťovania a vyťahovania"- zaoblí sa a potom sa vytiahne a znovu. . .v pomerne pravidel. intervaloch + vplyv ochorení a tiež hlavne genetika. Použi oči a zdravý rozum, ak je dostatočne pohyblivý nerieš. . .

tinushka13
30. nov 2014

my máme dievčatko 2 roky / 92cm / 15 kg 😀 a nevyzerá že je tučná 😀

biancarv
3. dec 2014

@vejula ahoj v septembri som ho naposledy merala vtedy mal 88 cm. 🙂

mirkab79
8. dec 2014

my mame 25 mesiacov, 88cm a 14kg, tiez sa niektorym zda baculka ale podla mna je uplne v norme, okrem toho dieta by malo v dvoch rokoch zostvornasobit porodnu vahu (v priemere) takze zalezi aj kolko mal ked sa narodil, my sme podla tohto este pod normou 🙂)

katrinka8
15. dec 2014

Dcérka má 4,5 roka, meria niečo cez 110 cm a váži 17,6 kg...

mandragora22
18. dec 2014

mne to "znie" obézne, asi to bude tým, že moja má takmer 5 rokov, 112 cm a 16,5 kg 😀
@emma2310

marionmarion
19. dec 2014

@belaavah ahoj, kde najdem tabulku BMI pre deti? zaujima ma ake su tam rozdiely oproti dospelym. Vdaka 🙂

adazdca
19. dec 2014

ja mám 2,5 ročného chlapca.. 102 cm a 18 kg a tučný teda vôbec nie je... je tak pevnejšie stavaný.. 🙂

siska53
19. dec 2014

@mandragora22 prave som odmerala deti(raz za cas to robim). Syn 4,5r. 112 cm a 18,1 kg(po chorobe ale). Za 5m.narast o 2cm,vaha stagnuje. Dcerka 89cm a 11,4kg (jej ta vaha beha podla zubov a zasoplenia),ma 2,5r.
To 18kg dieta moze z toho vyrast,zac.roka na cvicenie chodilo dievcatko vo veku mojej malej,taka mala baculka. Prednedavnom som ju videla opat a je uz stihlejsia,vytiahla sa.

mandragora22
19. dec 2014

@siska53 no však každé dieťa je iné, dokonca každý doktor inak hovorí, mne sa moja zdala byť vždy vychudnutá keď mala tuším 3 roky, stále vážila okolo 11-12 kíl, nejedla, nepila, katastrofa. behala, nie. lietala denne veľa hodín. ja hotová... a doktorka, že super, že vyzerá tak akurát, že si z toho nemám nič robiť, že je viac než štíhla. dokonca zastávala názor, že je to takto lepšie ako keby mala veľa kíl. no mne je to jedno, len keby bola zdravá a nech je všetko v poriadku. to som tu dala predtým ako perličku, lebo naozaj asi keby som porovnala syna zadávateľky témy s mojou dcérou v jeho veku, tak asi by sme videli poriadny rozdiel 😀 no a to musím ešte napísať, že hoci bola vždy ako chrt, líčka mala vždy také plné, také bábätkovské (len rebrá trčia, nohy chudé, ručičky ako hodinové...), ale líčka boli. a práve preto si neviem predstaviť líčka dieťaťa, ktoré má 2r a 18 kg, keď naša ich mala pekné, okrúhle, keď mala 3r -čiže bola vysoká a mala povedzme 11,5 kg. takže k mojej dcére by sa mne videl asi naozaj trochu "cez" 🙂

mandragora22
19. dec 2014

@siska53 a sama píšeš, tvoj syn 4,5 roka, 112 cm a 18 kg, predstav si k nemu dieťa cca o 15 cm nižšie a 2,5 roka mladšie.... a nepovedz, že automaticky ti "nestučnie" v očiach 🙂

tilly24
19. dec 2014

takze nse deti maju take miery 2 rocny syn ma 98 sm a 15 kil, a oblecenie nosi velkost 92, lebo vsetko mu je siroke a vrelke, dcerka 4 rocna ma 116 cm a 20 kil, oblecenie nosi velkost 6-7 rokov, je jej to siroke ale aspon dobre na dlzku

lauricka
19. dec 2014

Moja mala je pevnejsia, ale nie tucna, ani nic take. Mame to v rodine, ma aj taku stavbu tela. Ma tri roky a 17 kg. Jej brat, dvojca, ma 14 kg, ten ma inu postavu, je chudsi. Podla mna by si mala robit to, co aj ja som si povedala, ze proste davat pozor, aby to dieta do buducna prilis nestucnelo, aby nejedlo zbytocne vela hluposti a sladkosti a malo dostatok pohybu. Urcite ju chcem dat na tanec alebo nieco take, aby sa hybala a budem davat pozor. Aj ked viem, ze spajdla nebude. Ale vychudnuti ludia sa mi aj tak nepacia, takze to je v pohode 😉

adka_pajerska
19. dec 2014

moj maly ma 21 mesiacov a ma 14kg pri výške okolo 92 cm myslim že je to v pohode a tvoj je dost vysoky takže si myslim že je to v poriadku 🙂

lady511
19. dec 2014

@emma2310 naša ma 3 roky a má 16kg,,doktor nám povedal že je to akurát

mamjka
19. dec 2014

moja mala ma 2,5 roka 112cm a 15kg....maličký má 11 mesiacov 92cm a 12,8kg 🙂 😉 naša dr sa smiala že absolútne nesedia do tabuliek ale rezať z nich nebude 😉 mm má 198cm a ja 172cm 😉
švagrinej malý má 5 rokov a má 14kg a 112cm ani ich dr. nerieši že je drobný a chudučký 🙂

kým je dieťa zdravé a naozaj nezje všetko čo vidí nemyslím že ho treba v niečom krotiť najlepšie ty vieš čo zje 😉 🙂 a sama najlepšie vidíš či je alebo nieje obézny nejde o výšku a váhu ale aj o stavbu tela 😉 my tu vidíme čísla ale ty ho máš pred očami 🙂 😉

zuzka1008
19. dec 2014

Myslím,že je to dosť,moja na skoro 5 r a má 19kg

jasminet
19. dec 2014

moj syn ma 2,5 roka, 100cm a 16kg - tucny nie je vobec, skor pevny silny chlapec,
dcera ma 5,5 roka, 115 cm a 18kg - vysoka, chudulinka, hajzlovy pavucik 😀

j.a.n.e.7
19. dec 2014

Chlapci bývajú ťažší (nemusí to byť pravidlo) a môj malý mal v 1 roku 13,5 kg, čo bolo dosť, ale pri narodení mal 4380g, takže mal tak akurát 3-násobok pôrodnej váhy ako by mal mať...len doktorka mi povedala, že to platí na deti so "štandardnou" váhou 🙂 Ak nemá zdravotné ťažkosti, zdravo sa stravuje a má dostatok pohybu, tak by som to neriešila. Môj syn má teraz 6,5 r a nejakých 27 kg (čiže presne dvojnásobok od 1 roka) a vôbec nie je tučný.

katarina_k11
21. dec 2014

Môj starší mal v dvoch rokoch vašu výšku - 98 cm a vážil 16 kg a bolo to také akurát chlapča, akurát všetci mu tipovali 3-3,5 roka. Bol veľmi veľký a dodnes je. A hlavne po 2,5 roku sa rozbehal a ťahal sa už viac do výšky. Dnes má 7,5 roka a 137 cm a 29 kg. Je z neho veľký chalanisko, vyzerá na 9-10 rokov, ale tučný určite nie je...

belaavah
30. dec 2014
marionmarion
31. dec 2014
zuzka0605
31. dec 2014

je to dost vela..moja ma 94cm a 13kg a chuda nie je..cize pri 98cm 18kg je dost

1katkas
31. dec 2014

moj mal v auguste 3 roky... ma necelych cca 110cm a 21kil.. tucny nie je

naty1004
31. dec 2014

Moja ma rok aj devat mesiacov,80cm,12kg a vsetko je v najlepsom poriadku a uz vobec nie je tucna.

dossy
12. jan 2015

moja dcera ma 2 roky a 2 mesiace a ma cca 16 kg... ale je vysoka a vyzera normlane ..ani tucna ani chuda.. ja by som si z toho nic nerobila .. on to schudne .. ked zacne jar..

mirka49
12. jan 2015

@emma2310 daj sem foto a uvidime

zuzankamalikova
12. jan 2015

Tvoj detsky doktor je asi tučný...nerieš hluposti..ty predsa vidíš na svojom synovi či je obézny? 🙂 A ked ti napíšem,že moja 3,2 ročná dcéra ma 21,5kg a meria 105,5cm?Je krásna,zdravá,spokojná a absolutne nieje tučná,len je poriadne vysoka na svoj vek,genetika robí svoje,aj ja som bola vždy vyššia a ťahšia od svojich spolužiakov,ale tučná som teda nikdy nebola.Moji dospelý synovia,maju obaja 192cm... 🙂 tak,že pozdrav pána doktora a povedz mu,nech sa dá liečiť 🙂 😀

veronicka1901
12. jan 2015

Podla mna na svoju vysku nevazi vela.