Kedy a ako odnaučiť dieťatko od plienok?
mam 1,5 ročnú dcérku už v roku sme ju začali pomaly navykať na nočník , aby sa s ním zoznámila , nemala problém urobiť potrebu , prakticky vždy sa jej to podarilo , na nočníku obsedí ,avšak odvtedy sme sa nejako nepohli , ked ju posadím urobí potrebu ked nie tak je všetko v plienke , nema tendenciu sa pýtať na nočník ako by ju to nezaujímalo.
@nikolette75 ahoj mozno je cez den velmi zaneprazdnena hranim papanim vymyslanim svojho programu a nema cas mysliet na noicnicek,v noci ma klud a vtedy ma aj cas na nocnik. 🙂
Ahoj ja som nečítala všetky príspevky ,ale dám ti osobnú skúsenosť.
Moja mama ma dávala na nočník v 6.mes a v 9 som nenosila -dokonca odmietala plienky. 😀 😀 😀
Moju dcéru som začala dávať pozde v 9m.,mama mi to nepovedala a v 2r.už nenosila.
Vieš dnes sú pampers -mamini to netrápi ale tie látkove mali svoj účel.Deti sa pýtali skôr cikať a bolo to také prirodzené,normálne sa zhrozím ked niekde čítam že trojročné nosí cez deň ešte plienky(ked samozrejme to nieje niečim narušené)
ahoj, nám to trvalo cca 3 týždne, hlavne som ju nechala celý den bez plienky, plienku mala iba na spanie, prvý týžden cikala kade tade aj 30krat za den :( ked som ju ja nedala cikat kazdu hodinu tak si to absolutne nevšímala ze treba cikat. Druhý týzden som zistila, že väčšiu srandu ma z toho ked ciká do wc,nie do nočníka, robila som okolo toho ceremoniu ze cikaničku posleme do ameriky, zakývali sme jej a splachli, neskor som jej dovolila splachovat ale iba ked sa vycikala, treti týžden sa začala pýtať sama....sledujte čo vam hovorí a určite zistite slovo ktoré na to použije aby sa vypýtala.... moja povie vždy KAJÍ :D teraz 21mes sa pýta sama si aj sadne na nočník ale musíme sa naučit davat dolu gaťušky :D beha holá, ked ma gatusky ciká cez ne. Hlavne kľud, trpezlivost...ozaj prvý týžden sme sa nepohli z domu a na dvor sme bravali nočník
Držím palce
Ahoj my sme nasu malu davali sadnut na nocnik prakticky od kedy vedela sediet asi od 7 mes. chvilku sme ju tam posadili a zabavili niecim a ked sme mali stastie vycikala sa ... Potom zacala tak pravidelnejsie kakat a stale sme ju supli na nocnik a podarilo sa od roka chodi na zachod a plienku sme jej nedavali od roka aj 2 mes. len na spanie a ked sme sli von...... stale som sa jej vsak pytala ci chce cikat a ked dlho necikala tak som ju posadila na wc a bolo.... neprotestovala ... Bola velmi sikovna teraz ma rok a sedem mes. a je bez plienky aj v noci . Prakticky uz vobec nenosi plienku .. Ale je to individualne no ked sa chce vsetko sa da treba len trpezlivost .......drzim palce nech sa podari cim skor . Moj nazor je cim skor zacnes tym lepsie
nema tendenciu lebo je to ešte skoro,,ja neviem prečo pomaly ženy dávaju na nočník od 5m...je dobré že si tvoja mala už od utleho veku zvyká a nebojí sa...ale na to aby sama zistila napr pri hre že "aha treba mi cikat" to može ešte trvat. .je ešte maličká ma ešte nárok "plienkovat" my sme sa učili pomalšie kakat do zachodu cikanie bolo vpohode a ked sme mali 2r a 5 m sme vedeli komplet v šetko do zachoda,,okrem noci vtedy máme plienočku 😉
jej plienku zober, dva tyzdne to bude vsade a potom pochopi
http://www.sikovnamamina.sk/ako-odnaucit-dieta-od-plienok/

Ahojte, ja mám doma 13 mes dcérku a od 7. Mes pekne fungujeme na nocniku.Najprv som ju dávala len ráno lebo každé ráno tlačila keď sme toto zvládli tak potom som postupne pridavala aj Cikanie a kakanie cez deň aj na nocnik aj na wc.Bez problémov.Terax keď začalo leto nechavala som ju bez plienok jj že s nehodámi ale celkom to šlo.Pýtať sa nepýta cez deň skôr ja ju sledujem a odhadnem kedy chce čurat.Čo skôr nechápem je to že sa začala budit V noci na to že chce curat.Tak sa s plačom zobudí vycurka sa a spi dalej.A cez deň nepríde za mnou že chce curat.Každý si pozná svoje dieťa aj mne hovoria že to je strašne skoro ale ona nemá strach Z nocniku či Z WC vie na čo to je.Aj sa vykaka vycura a ukáže mi čo robila.Len prečo V noci vie že potrebuje curat a cez deň nie?Máte niekto takú skúsenosť?? Ďakujem