Kedy sa začali vaše bábätká stavať na nožičky?
ahojte ...moja mala ma 7 mesiacov a vobec nechce robit krociky ked ju postavim .... ako je mi jasne ze je to skoro nenutim ju ....len by ma zaujimalo kedy zacali robit par krocikov...lebo ked ju postavim tesi sa smeje robi podrepy ale krociky nechce .... pytam sa preto lebo vela deti v mojom ookoli mamicky uz tak vodili svoje deticky chvilku ....poprosim skusenosti .... uz sama sedi ..a snazi sa plazit ...
na krociky casu dost.... Natalia vo 8mych mesiacoch zacala sama od seba
Mne dr. povedala,ze v ziadnom pripade deticky netahap do sedu,ani neobkladat vankusmi s hrdostou,ze aha uz sedi,ziadne choditka ani davat skoro chodit,ze sice to dietatko to bude robit,ale hrozne trpi chrbtica,co ma neskorsie nasledky,teraz je uplne v norme,ked 6-7mesacne zacina len sediet nieto este chodit🙂
Moj syn ma 11 mesiacov a za ruku nechodi a ani nebude..chodi popri nabytku..... Mamicky v tvojom okoli si nevsimaj, dcerke zbytocne nezatazuj klby a chrbticu... ona ked na to dozraje postavi sa sama a zacne chodit popri nabytku....
nerieš druhé deti..ešte máte čas..sama rozhodne , kedy začne 😉 ..dnes sa maminky doslova pretekajú, ktoré dieťatko skôr sedí, chodí, rozpráva..a zabúdajú na to dôležité , že dieťa potrebuje čas rásť..neokrádajme ich aj samé seba o to krásne, čo patrí ku každému veku 🙂 ..
Fiha, nas sa prvy raz postavil 9 mesacny a prvy krok - aj pri nabytku - spravil 10 dni pred prvymi narodkami. O par dni neskor uz behal normalne. Ale dovtedy netrenoval, nic, potom to "odhalil" a uz to slo same, ziaden strach nemal 😉
Nasa mala 7 mesacna uz obchadzala nabytok - a co bolo? Strachopud sa pustila az 4 dni pred prvymi narodkami.
Aky mam z toho zaver? Ze ani jednemu nic neuslo 🙂 Skor som bola rada, ze syn nebol taky samovrah, ako bola ona.
a preco ju stavias vobec na nozicky a skusas ze bude chodit? ved to musi sama
moja má 14 mes, a len týždeň chodí,neurologička bola spokojná,povedala že je super že som ju nenutila sediet,chodit za rúčku...že všetko urobila sama a presne v čase kedy má.Aj sediet som malu dávala až ked si sama sadla.
Neriaď sa okolím..viem aj mňa štvalo,keď si malá nevedela sadnúť ešte ani v 8-mich mesiacoch,ale 2týždne na to si už sadla a necelé 2týždne na to sa aj postavila.Potom to už pomaličky išlo,stavala sa popri nábytku a chodila popri nábytku.No sama chodiť začala až keď mala skoro rok.Do ničoho som ju nenútila,žiadne nácviky chôdze.Nechaj ju tak,ona sama všetko začne,keď na to bude čas 😉
nám sa Drobec postavil v 7 mesiacoch, prvé krôčky robil v o pár týždnov no sám začal chodiť až v 10, bo sme ho brzdili kôly kĺbikom. Vôbec sa neriad druhými deťmi. Mám kamošku ktorej malý má 8 mesiacov a už behá sám krásne.Druhej kamoške malý ani v roku nestál. Každé dieťatko je iné 🙂
Moja dcéra sa postavila na nožičky v 11 mesiacoch, v 13 začala chodiť popri nábytku a v 17 mesiacoch samostatne chodiť. Veľa mesiacov strávila štvornožkovaním. Nikdy som ju nevodila za ruku, nedávala do pavúka. Dobrému čas neušiel. 😎
v 9tich sa postavila, v 13tich zacala sama chodit.
No náš malý má dnes 7 mesiacov a už mesiac stojí... ale postavil sa v postieľke sám, ani sme ho vodiť nezačali...jednoducho je skorý a sám robí, čo chce... ak tvoja malá nechce, nechaj ju, ona sa sama postaví, ak bude chcieť a ak bude mať na to už správne vyvinutú chrbticu....počkaj, o nič neprichádzaš 😀
mojej kamošky už ako 8 mesačný sám chodil okolo nábytku... ale moje deti okolo pol roka začali sedieť, v 8 mesiacoch stáť, v 9 chodiť okolo nábytku, ale púšťali sa až tesne pred rokom
vôbec by som neriešila čo robia detičky ostatných mamičiek ,všetko má svoj čas a každé dieťa je individualista. Môj prvý syn neštvornožkoval a chodiť začal v 10 tich mesiacoch...tento druhý od 5 teho mesiaca štvornožkoval,v 10 začal chodiť okolo nábytku a teraz v 14 mesiacoch sa pustil sám chodiť...čím neskôr začne chodiť tým menej zaťažuje klbiky,chrbátik a celkovo svoje telo...užívaj si všetky pokroky postupne a "netlač na pilu" 😉
Moja sa prvý krát postavila pri nábytku okolo 8 mesiaca, ale predtým som ju ja sama nedávala stavať.
Najlepšie je, keď to začne skúšať bábo samé, netreba ho do ničoho nútiť 🙂
Naša začala chodiť okolo nábytku okolo 10,5 mesiaca, potom aj za rúčku a prve pokusy okolo rôčku a v 13 mesiacoch sa už uplne sama púšťala. Netreba sa ale nikam ponáhľať. Veď sa ešte v živote toho nachodí. Ja som všetko nechala ma malinku a hlavne sa snažila neporovnávať. Zvolila si vlastné tempo aj na plazenie, aj na sedenie aj na lezenie.. Podľa tabuliek to ani náhodou nebolo a ani predsa nemusí. Každe dieťa je jedinečne a moja babulka tiež 😉
moja sa sama postavila na nohy ked mala asi 10,5 mesiaca. sama sa pustila chodit az v 15 mes. 😉 a nic nezmeskala 😉 v 7 mesiacoch mi ani nenapadlo ju stavat na nozicky, som bola rada, ze sa jej dari aspon sediet 🙂
Dalsia tabulkova mamina 🙄
P.S. moja neries...kazde mimino je individualne...same vie kedy je najlepsi cas. 😉
moja dcerka ma 13mesiacov a stale sama nechodi, od manzela ku mne prejde aj 5 krocikov ale sama nechce, popri nabytku chodi uz davno ...najradsej lozi, hmm ...tvoja dcerka je este mala, mate kopec casu 😀 😀 a kazde dieta je individualne 🙂 zelam vsetko dobre, pa
Ahoj, ja len chcem upozornit, ze to beries z nespravneho konca. Tym myslim, ze pises, ze tvoja mala sa este ani len neplazi a ty ju uz davas stavat na nozky 😒 . N Vsetko ma svoje poradie v rozvoji motoriky, nesmies ju nutit predcasne do niecoho na co este nie je pripravena, najlepsie je ked dietatu nepomahame vobec, vsetko sa stane ked pride ten spravny cas. U nas to islo takto, sest mesiacov=plazenie, dva tyzdne nato=stvornozkovanie, o dalsie dva tyzdne sa sam v postielke postavil, par dni na to sa SAM zo styroch posadil, no a tri mesiace neskor zacal chodit. Nikdy som ho nedavala sediet, kym nebo sam na to pripraveny a nikdy sme ho nevodili za ruku, ked bol pripraveny sa zrazu pustil.
Ako hovori nas doky : najprv sa dietatko musi samo plazit, potom samo stvornozkovat, potom sa samo posadi a ked uz bude pekne sediet bez podpory, bude mat pevny, rovny chrbatik tak sa samo postavy ked ho nechas sediet napr. v ohradke nejaky ten cas a vraj nieje ani choditko vhodne, ze to zatazuje klby babatka. Ale aj tak si ja myslim, ze je kazde dietatko jedinecne takze sa podla mna nesnaz riadit podla tabuliek. malicka je urcite sikovna a za chvilku sa rozbehne 😉 ja som sa nemohla udrzat a moju malu som davala sem tam sediet aj s oporou. ked zistila, ze aj toto sa da tak mi nechcela vobec lezat 🙂 a ked som ju zase skusila postavit k ohradke tak sa zakvacila a nechcela sediet a teraz uz brazdime cely den po byte a to ani po stvornozky nevie chodit. podla mna sa ani nenauci lebo bude skorsie sama chodit 😀 (ma 8 mes.)
nenúť malé aby samo chodilo, ak sa jej nechce. Moja staršia začala sama chodiť týždeň po roku. Stála od 10 mesiaca. A tá mladšia ešte ani nesedela a už sa v postielke dvíhala na nôžky a to mala 6 mesiacov. Teraz má 9, už stojí ale chodiť ešte nevie. Ak sa chce presunúť na iné miesto, zlezie si na 4 a tak ide. Ale lepšie to bolo pri staršej, tá si kľudne sedela a hrala sa a na tú mladšiu musím v kuse dávať pozor, lebo vždy sa chce postaviť aj pri takých miestach, kde to nie je pevné a často sa stane, že padá..ona bude asi väčší zbojník. 😉
a to by si chcela aby v 7 mesiacoch chodila? 😲 😲 😲 nie je to zavčasu? Gabriel v siedmych mesiacoch začal ešte len štvornožkovať a prejsť do sedu. stavať sa začal až tak okolo 10 mesiaca a chodiť sám až v roku
Naša sa v 9 mesiacoch sama postavila v ohradke a chodit začala na 11,5 mesiaca. Tiež sme nič nerobili nasilu a ani do pavúka sme nedávali. Máte ešte kopec času, užívaj si, že ti ešte pekne sedí v kočíku 😉
presne tak, kazde babo je jedinecne, a samo vie co kedy a ako, a zacina sa to uz porodom - samozrejma, ked je prirodzeny, kazde babo je individualne, a individualne sa vyvija, preto si myslim, ze je nanajvys hlupe povinne ockovanie, ktore hadze vsetky deti do jedneho vreca a nema na zretili individualnost kazdeho dieta, rodinnu anamnezu a podobne, jednoducho neaky mudrc schvali ockovaci kalendar pre vsetky deti na celom slovensku, a podme veselo ockovat,,,, ako viem, ze to nie je k teme, ale ma nastvalo, ze kazda si uvedomuje, ze kazde dieta je ine,,,,, a kolke z nich si uvedomili, ze sa to tyka aj ockovania, nielen sedenia,chodenia papania, ucenia sa na nocnik a podobne...... kolko deti ma vedlajsie ucinky po ockovani len preto, ze lekari boli prilis horlivi a farmaceuticke firmy prilis baziace po peniazoch,,,,,
tak v 7. mesiacoch sa nasa vedela akurat tak pretacat a odtlacat sa po plavajucej podlahe dozadu a "hodinkovat"... nielenze nechcela robit krociky, ale sa nechcela ani postavit
v 9. mesiacoch stvornozkovala a sedela na patach (a to bolo zaroven to posledne, co bolo podla tabuliek)
v 11. mesiacoch sa posadila !!!
v 12. mesiacoch sa sama postavila a o par dni chodila popri nabytku
v 13. mesiacoch sa konecne nechala vodit za obe ruky a "krocikovala" - to je asi to, co chces od svojej
v 16. mesiacoch vie chodit za jednu ruku
v 17. mesiacoch konecne chodi sama!
podotykam, ze mam uplne normalne dieta, ani chore, ani zaostale...
takze ja uplne chapem, ze neporovnavat je niekedy priam nemozne... najma ked susedovo dieta - o pol roka mladsie lieta ako sarkan... to je potom pekne na depku... nastastie, co sa tyka chodenia, uz sme za vodou 😉
nedavaj ju na nozky lebo jej ublizis moj ma 13mesiacov a chodime za obe ruky len par minut do dna za jednu skusala som aj pustat ho ale drzi sa ma ako patex. popri nabytku chodi asi mesiac nenutim ho na vsetko ma cas....a mimochodom: dva roky ucime deti chodit a rozpravat a dalsich 18 rokov im kazeme sediet a drzat hubu 😉
ahojte, ako to tak citam, tak ste ma celkom upokojili. Ta nasa ma 5 mesiacov a 1 tyzden, a este sa nepretaca... a to som si myslela ze uz teraz je oneskorena... 🙂

Nas maly bude mat 29.11. 7 mesiacov a este ani nesedi, na nohy sa absolutne nestavia, ani sa neplazi, akurat sa prevaluje zo strany na stranu. Klud, je to individualne, ja to vobec neriesim, proste je z tych lenivsich 🙂