icon

Kedy si vaše dieťa prvýkrát sadlo samé?

zuzik1983
4. jan 2011

maminky chcela by som sa vas opytat, kedy si vase deticky prvy krat sadli same.ale nie,kedy sedeli same 🙂 dakujem

Strana
z2
katy1979
4. jan 2011

aspon podla toho co ja poznam deti je to velmi individualne vacsinou medzi 7 a 11 mesiacom. prvy zacal sediet hned po tom ako zacal lozit. to mal okolo toho 7.mesiaca.

firstbaby
4. jan 2011

moja mala si prvykrat sama sadla par dni po 7 mesiacoch a az nasledne na to zacala lozit po styroch, dovtedy sa plazila a stavala a z toho sa potom posadila 😉

katkabb1
4. jan 2011

naša malá sa prvýkrát sama posadila keď mala 6,5 mesiaca, keď sa začala aktívne prevracať z bruška na chrbátik a opačne, tak ostávala na boku s podloženou vystretou rukou a druhou hľadala niečo, čím by sa pritiahla, až sa jej to raz podarilo aj samej 🙂

babatko88
4. jan 2011

malý sám sedel už v 6.-tom mesiaci, teraz sa len plazí, na štyri sa mu moc nechce, aj ked v postieľke sa už postavil

anjelicek26
4. jan 2011

V 8,5 mesiacoch, sadla si zo stvornozkovania 🙂 To uz sa plazila, stala, obchadzala nabytok, stvornozkovala, potom si sadla... Presne podla tabulky 🙂

evickapooh
4. jan 2011

lea mala 7 noemi 8 ,5 mesiacov

ivetkab.
4. jan 2011

Kubko sám vedel sedieť keď mal presne 6 mesiacov. To som ho len tak dala sediet, že či to vie, a nepadol ani raz a sedel pevne, akoby sedel "celý život". Sám si z ľahu nevie sadnúť doteraz, iba ak zo 4roch. A zaujímavosť ... tento mesiac budeme mať rok. Asi je všetko u všetkých detí individuálne.

zuzanka.h
4. jan 2011

mal niečo málo do 8.meho mesiaca zo štvornožkovania sa posadil

katecameron
4. jan 2011

7mala moja dcerka syn asi o nieco skor

katkatt
4. jan 2011

od 8 lozil, v 9 si sadol

garonka
4. jan 2011

mne sa Tobi plazil ako 7. mesačny, ako 9. mesačny staval sa na nožky a v 10 mesiaci sa sam posadil 😵

nice202
4. jan 2011

prvy krat sa posadila ked mala 6 mesiacov aj jeden tyzden.

lenka1smejka
4. jan 2011

8 mesiacov aj tyzden

kristinka123
4. jan 2011

aj nasa sa posadila sama okolo tych 8 mesiacov a teraz po sediacky dokonca aj spinka kym ju neprelozim 😉

martincca
4. jan 2011

7 mesiacov aj niečo, najprv štvornožkovanie a potom si sadol, skúšal najprv len tak na "pol zadku" a asi po týždni sa to podarilo🙂
úplne správne z hľadiska prirodzeného vývinu podľa neurológov
a vy máte ešte kooooopec času, dieťa by malo sedieť samostatne tak okolo 8 mesiaca
sedieť samostatne neznamená obložené a podopreté vankúšmi alebo že ho sama posadíš, ale že si skutočne samo sadne a sedí, keď sa už raz posadí bude sa snažiť udržať rovnováhu
my chodíme na neurológiu, viem o čom hovorím teda píšem🙂))hehe
tak naozaj sa netreba stresovať či už má alebo nemá robiť to či ono, každé bábo je iné a má iné tempo
a tomu ja naozaj verím a plne súhlasím
http://www.mamaaja.sk/print.cfm?Module=ActiveWe...

andrea487
4. jan 2011

6 a1/2 mesiaca 🙂

spalka
4. jan 2011

okolo 8 mesiacov, zo stvornozkovania, oni na to krpci pridu velmi rychlo sami, a jedine ked na to pridu sami su naozaj pripraveni sediet, nepaci sa mi umele posadzovanie deti 😠

veronika81
4. jan 2011

v deviatom mesiaci sa prvýkrát sám posadil a vtedy vlastne aj prvýkrát plnohodnotne sám sedel, lebo ja som ho skôr neposadzovala 🙂

bobocka
5. jan 2011

moj misko sa posadil v 10 mesiaci.najprv sa plazil,potom stvornozkoval,postavil sa,kolenackoval(chodil po kolenach 😀 )posadil sa a dva tyzden pred prvymi narodeninami spravil prve kroky 🙂

benne
5. jan 2011

môj miško približne teraz 🙂 plazil vzad, potom vpred, potom začal po štyroch, potom vstávať... zo stoja zatiaľ nič len pád - semtam na zadok, ale inak sa mu občas podarí posadiť sa zo štvornožkovania.

palomka
5. jan 2011

na prelomem 6 a 7 mesiaca 🙂

ivett1
5. jan 2011

ahoj...obaja skúšali od šiesteho mesiaca, ale posadiť a zostať v sede zvládli až keď mali osem mesiacov ...samozjeme...najskor sa batolili, liezli štvornožky, stavali sa na nožičky a postávali pri nábytku 😉...a v desiatich zacali chodit 🙂

zuzkat1
5. jan 2011

ked mala 6 mesiacov vedela si sama sadnut

sabiatko
5. jan 2011

9 mesiacov

amunet
5. jan 2011

moja mala sedela sama v 7m, ale to ked som ju posadila ja, ale kedy sa posadila ona sama to neviem az tak som ju nepozorovala 😉

ba80
5. jan 2011

u nas presne tak isto ako pise anjelicek26... 😉 🙂

lucika09
5. jan 2011

Každé dieťa je individuálne a na všetko má ešte čas. Netreba porovnávať s rovesníkmi, na všetko príde sama 🙂
Náš sa od 8,5 mesiaca plazil, v 9,5 sa postavil, vtedy si aj sám sadol, niečo pred 10 mesiacom začal štvornožkovať a v roku chodil. Snahu posadiť sa mal od 6 mesiaca, robil akoby brušáky v polohe na chrbte.

zuzub
5. jan 2011

myslím, že každé bábo je iné a všetko má svoj čas.náš malý sa posadil sám tento minulý týžden, bude mať 8mesiacov.

exupery
5. jan 2011

Nasa mala 6 a opl mesiaca,myslim.Ale,nesadala zo styroch,ale ked lezala na brusku,zdvihla sa ruckami az hore,potom spravila snuru a tak posadila.Celom zvlastne,ale slo jej to....teraz uz zacina chodit... 😉

natalia777
5. jan 2011

nasa sa sama posadila az ked mala 9 mesiacov 🙂 ale sedela sama bez opory uz ako 5,5 mesacna 😉

Strana
z2