Mali ste veľké bábätko po vitamínových doplnkoch?
Ahojte všetci, robím si taký malý prieskum, lebo som počula od kvalifikovaných odborníkov viackrát názor, že užívanie vitamínových doplnkov pre tehotné spôsobuje, že sa rodia väčšie a ťažšie deti ako v minulosti (t.j. asi nad 4 kg). Ja som ich preto neužívala a porodila som donosené dieťatko 3450 g, čo je pre mňa tak akurát🙂
Zaujíma ma, či ste užívali vitamínky, ako dlho a aké veľké dieťatko sa vám narodilo. Tiež ma zaujíma, či ste ich neužívali a tiež ste mali ťažké dieťatko. Ak ste mali väčšie deti, mali ste tehotenskú cukrovku?
Ďakujem za odpovede!
Katka
Nemohla som žiadne z vitamínov kedže mám celiakiu, a moje črevo je rado, že je rado 😀 . Ale brala som Aktifrein s kys. listovou a B12 do zadku, a môj najmenší mal 3900g keď sa narodil v 36+1 tt. Odhadovaná váha keby dočkal termínu bola 5100g. Podotýkam, že termín som mala vypočítaný správne. Tiež jediné veľké bábo v rodine, ale ja to prikladám tej B12, v predošlých tehotenstvách mi ju nepichali a dievčatá mali 2500 a 3330g. Z tej som aj ja pribrala.
ja som uzivala rok pred ptehu kyselinu listovu a baby plan ci ako sa to volalo.. potom som presedlala na femibion a calibrum pre 1 trim neskor 2 trim... a podobne.. teraz beriem nejaku smes zinok, vapnik, cecko, a zatial nam doktori hovoria ze nase babatko je podvizivene... zvazit ho idu v piatok ale zatial malo velmi nizku vahu
Počas prvého tehu som užívala kyselinu listovú a synček sa mi narodil v 36tt s váhou 3300g a druhé tehu som ukončila v 38tt a dcérka sa narodila s váhou 3750g. Neviem aké vitamíny si mala na mysli, ale taká klasická kyselina listová a iné voľnopredajné vitamíny isto na váhu babatka nemajú vplyv... 🙂
ja som uzivala vitaminy a mala som aj tehu cukovku a dcerka mala pri narodeni 3270g
no u mna to bolo prave naopak,,pri prvej dcere som neuzivala vobec nic a narodila sa 3650 g, pri druhej som uzivala vitaminycalibrum a narodila sa 2980 g, pri tretom som neuzivala nic a narodil sa 3780 g, a pri stvrtom tiez nic a narodil sa 3820 g. Tak neviem,,,a to este ze ja mam 42kg, v vo vsetkych tehotenstvach som pribrala cca 10 kg.
dcerky sa narodili týžden po termine vyvolavanym porodom nebrala som žiadne vitaminy a vážili obe 3750g merali 53cm.Pri synčekovi som brala femibion do 12tt a potom do 30tt calibrum mami aj to len jednu tabletku denna dávka bola dve tebletky.Po 30tt som všetko vysadila lebo ma strašili známi že budem mat velke babo.Týžden pred terminom som si dala vyvolat porod lebo dieta malo podla sona skoro 4kg a kedže som chcela prirodzeny porod šlo sa rodit skor.Synček sa narodil z porodnou váhou 4680g 53cm nemala som tehotensku cukrovku.Lenže moj otec sa pred 60 rokmi narodil z váhou 4600g a synček akoby dedkovi z oka vypadol.
V tom čase ked ja som bola tehotná som brala Maternu až do konca tehu,Aj Magne B6 a porodila som deti s váhou:3950g a 3400g.Podľa mna je to v pohode ked sa k tomu ešte pripočíta,že som pri prvom ležala 11 týždnov v nemocnici,tam som len lenošila a papala 😉 ,pri druhom síce doma som toľko neoddychovala,ale chuť do jedla som mala.Deti sa mi narodili presne 12 dní pred terminom podľa mensesu.Aj prvé aj druhé.
uzivala som calibrum babyplan a potom mami,mala sa narodila 9po termine tehu cukrovku som nemala miery 49cm, 3660g
femibion, 2 dni pred terminom sa narodil a mal 3800g a 53 cm, zvladli sme to bez nastrihu, ci neakeho poranenia, obaja uplne v pohode 😅
Calibrum som zivala+kyselina listova a ked som prisla do porodnice tak do.mna sestricka nakricala ze naco som jedla vitaminy,ze budem mat zbytocne velke dieta,ale ja som na nu kaslala a uzivala som aj pri druhom od zaciatku do konca. Dcera mala 3790g 50cm a syn 3950g 51cm,sa aj doktor smial,ked som bola na kontrole po sestonedeli,ze dalsie uz bude mat vyse styroch kil urcite
Baby ja už inak kašlem na všetkých tých odborníkov, čo to vravia....ja som toto tehu užívala možno prvý trimester..a aj tak budem mať valibuka....takže je to kravina a ovplyvnuje to genetika....som si tiež myslela, ked bola dcéra velké v 1 tehu že to je vitamínmi ako mi lekári nahovorili...A prd...ešte vacsie budem mať ( dcéra mala cez 4kilá) teraz....a vitamíny som neužívala....Kedže ale to vidím na koži a pod...tak som sa naštvala a hoci len týžden možno do porodu som si kúpila Femibion a idem jesť aj omega aj kys. listovú....
ja som nic nebrala, ale ano, pocula som o tom, ze zeny, ktore uzivali Maternu, tak mali velmi velke deti. ale neviem, ci maju na to nejake studie.
uzivala som calibrum babyplan, potom mami, maly mal 4770 g a 54 cm, cukrovku som nemala
ja som brala aj vcalibrum aj maternu a este jednu znacku, prenasala som mala som hranicny cukor a den pred porodom ma strasili s 4100g ale mala sa narodila s 3,5kg a 51cm. teraz beriem ine vyzivove doplnky tak uvidime tentokrat ako to bude
ja som uzivala aj vitaminy aj magnezium a dcerka mala 2490g, 48 cm a to sa narodila len 2 tyzdne skor. starsia mala 2850 a tiez som vitaminy uzivala 😉
pochybujem o pravdivosti takych reci ze za velkost babatka mozu vitaminy, oproti minulosti za to podla mna moze skor dostatok stravy, roznorodej a geneticka preddispozicia... z generacie na generaciu mame vyssich ludi, u nas to vidno ze prababka priatelova mala cca 155cm, pradedo cca 180 z druhej strany tiez ziadny dlhani, svokra uz ma 170cm, dedo 185... a priatel 195.... a 195cm chlap (narodil sa 4,5kilovy...) nebude mat urcite male dieta... nasa sa narodila v 37tt s 51cm a 3,5kg, nic horibilne, vitaminy som brala+vitamarin...
teraz ma 95cm a deti v jej veku su jej po plece... na sone ma strasili s tym ze ma dlhu stehennu kost a teda malu hlavicku a pod a nie je nieco v poriadku... no vyriesil to razne moj gynekolog, ked povedal ze budeme mat proste dlhonohu modelku 🙂) Genetika je genetika, strava spred 100 rokov je tiez uz prekonana...
Ja som brala v tehotenstve iba zelezo, v tretom trimestri, tiez nie nejako ukazkovo a syncek mal 4300g a dcerka 4900g. Tehu cukrovku som nemala, pri syncekovi som pribrala 22kgri dcerke 11kg. Podla mna je to skor dedicne, ako z tych vitaminov. U nas v Rodine su vacsinou vsetko takyto obrici pri narodeni
pri prvej som uzivala cele tehu malu som prenasala 9dni a mala 3750g
pri druhej som neuzivala od 7mesiaca tiez pre to co tu spominas mala sa narodila den po termine a mala 3680g
tak u mna to neplati
ja som mala veru velke babo, 4100 g a 54 cm, rodila som presne v den vypocit. lekarom. Brala som calibrum mami, potom ku koncu som to obmedzila, ked ma furt strasili , ze sme väčší.. Mal aj väčší obvod hlavičky, nemohla som ani normálne porodiť, bars som sa 9 hodín trápila, dopadla som cisárskym.. Neviem, či to má niečo s vitamínami, alebo nie... Ja mám 176 cm 59 kg a ja aj malého tato sme mali okolo 3500 g, ked sme sa narodili... 🙂
Pocula som taky mazor,ze vraj pri uzivani vit.doplnkov sa rodia vacsie deti-vravela mi to magistra jednej lekarne,ale neviem.Urcite je to z casti reklamny tah,aby sa predavali a pod.,myslim,ze ak je dostatok vyvazenej stravy staci to,ja som pri malej uzivala,plus mala som tehu cukrovku a narodila sa 49cm a 3560g.
Manželka brala vitamíny počas tehotenstva, malý keď sa narodil mal 3250g / 49cm. Narodil sa takmer presne na termín. Teraz má 23 týždňov (5 a pol mes.) a má 6260g. Čiže žiadne velké bábätko nebol a ani nie je.
ja som viatmíny brala (ale nie každý den, možno tak 3tbl do týždna, malý mal porodnu váhu 2780g a narodil sa v 40tt, ale potom sa zistilo že placenta už ku koncu slabo vyživovala, tak dostával infuzky
ahoj, ja som brala od zaciatku tehotenstva Femibion, dietatko sa narodeilo normalne, 4 dni po termine s vahou 3110g a 49cm, cukrovku som nemala ani ine tazkosti spojene s tehotenstvom, teraz mame 15 mesiacov, 11 kg a 84cm 🙂
ja som mala od lekára predpísanú kyselinu listovú, keď som sa dozvedela, že som tehotná, tak som užívala femibion - prvý druhý trimester každý deň, posledný trimester každý 2-3 deň. Cukrovku som nemala, malý sa narodil 9dní po termíne, s pôrodnou váhou 4050g a 53cm. Tú váhu by som nejako vitamínom nepripisovala, keďže u nás v rodine sa rodia veľké deti.... moja mama mala 4000g, jej brat 5000g ( a to sa narodili v 1948, 1952 - krátko po vojne), môj brat mal 4000g a ja som mala 4005g. Ja som s väčším bábom rátala od samého začiatku.
Ja som pri prvom uzivala Maternu, mala mala 3050g a 48 cm, pri druhom som brala Femibion, maly mal 3300g a52 cm. Never tomu, su to famy.
ja som uzivala calibrum prvy trimester, dcera sa narodila 50cm a 3400g ... teraz mam femibion 800 ale nebudem brat dlhsie ako 1.trimester
Ja so cele tehu uzivala femibion a moj milacik mal 2880g a 46 cm takze myty o velkych detoch po vitaminoch su bludy
ahojte.podla mna je to blbost ze sa dietatko narodi velke po brani vitaminov.ja som vitaminy nebrala a moja prva dcera sa narodila s vahou 3680g a 48 cm a druha dcerka sa narodila s vahou 4300g a 53 cm a to som si myslela ze bude mensia 🙂tehotensku cukrovku som nemala ani pri jednej i ked som mala zvysene nejake testy a robili mi odber plodovej vody... 🙂
mna by skor zaujimalo ....naco tie vitminy brat, pokial nema zena nejake potravinove alergie a nemusi sa vyhybat niektorym potravinam..Alebo sa len snazime vsemoznym sposobom akoze poistit zdravie nasich deti v brusku::..."vsak pre istotu, vitaminmi nic nepokazím " A inak co poznam tehulky su aj take co beru a aj take co neberu a maju aj velke aj male deti...ja si nemyslim, ze sa to s tym neda spajat..ale niesom doktor🙂

ja som pri prvom brala calibrum babyplan iba tie prve tri mesiace....potom som uz nebrala ziadne a maly mal aj tak 4100g 😅 teraz pri druhom som brala prve tri mesiace femibion 800 a po prvych troch mesiacoch som skoncila ako mi doslo balenie a aj tak ocakavam ze to druhe bude tiez podobnej vahy...myslim si ze vaha dietata je dana fyziognomiu rodicov a nie tym ci beries nejake vitaminy alebo nie...kamaratka poctivo brala najprv calibrum babyplan a potom mami a jej malá mala sotva 2500g pri narodeni....tehu cukrovku sme mali obe