icon

Mám pustiť dvojročného syna s dedom do Írska, kým budem v pôrodnici?

rebekamarcusko
27. máj 2015

ahojte maminy,mam dilemu. Moj otec zije uz tri roky v irsku,stara sa sam o moju sestru-svoju dceru(9rocnu),my sme tam tiez zili 5mesiacov,vratili sme sa kovli vybaveniu hypo🙂 no a v Septembri mam termin porodu,tatino mi navrhol,ze mi pride pre synceka a vezme ho k sebe na taky tyzden,ze pride tak tyzden pred mojim porodom pre neho a necha si ho u seba kym budeme v porodnici. otec zije so svojou sestrou,su zodpovedni,miluju mojho syna,otec vychoval svojich synovcov a netere,miluje deti,ja sama mam k nemu perfektny vztah a vychovava sam moju mladsiu sestru. a hovori,ze jeho vnucik je jeho vsetko,ale zas bojim sa byt od neho tak dlho prec a tak daleko.manzel nemoze byt cele dni so synom doma,lebo je zivnostnik a ma vela prace,preraba byty a musi davat pozor na robotnikov. syna pustam s mojim otcom aj do chorvatska v auguste na 5 dni.ale ak by sa nieco stalo,tak chorvatsko nieje tak daleko,sadnem do auta,alebo otec so synom na lietadlo.ale zas aj otec mal dve deti,tak snad saoneho bude vediet postarat.co myslite? ja ho do toho Irska asi nepustim :( otec bude zo mna sklamany,ale neviem no.

vvrka
29. máj 2015

@rebekamarcusko dvojrocne dieta ma byt pri mame. Je este maly, ja by som ho na tyzden neopustila.

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@vvrka ja doma aj tak nebudem,ja ho nejdem dat do decaku preboha 🙂 ale dakujem za nazor 🙂

jahodka11
29. máj 2015

no ja som uplne proti takymto napadom, lenze.....evidentne tvoj ocino je super dedko, sam si ho pyta, to moj otec by neurobil! 😒 neviem,ako reaguje maly,ked je s nim,ale urcite dobre....ja by som ho pustila....velmi vam to pomoze...! a medzi nami, ved irsko nie je tak strasne daleko, tiez mozu sadnut na lietadlo a prist skor....viem, kopec penazi,ale keby naozaj nahodou, tak to ide! aa budu ho rozmaznavat a ubehne vam to ako nic, urcite budu aj slzicky,ale snad ziadna tragedia... ved tyzden je nic a ak do toho bude este aj rodit.... 🙂 sama pises, ze MM nemoze byt stale s nim....aj tak by si nebola v pohode....podla mna nech ide 🙂

jahodka11
29. máj 2015

@emmily81 choroba, uraz, to sa moze stat aj pri mamine....to je nepredvidatelne ako zivot sam.... 🙂 ja by som ho pustila....a ma teraz napadlo, trosku uz snad aj komunikuje, ze skus sa opytat aj synceka....a viackrat, ze co on na to...viem, ze to uplne nepochopi,ale jeho reakcia mozno aspon trosku pomoze v rozhodovani..

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@jahodka11 sak jasne budem sa ho pytat a postupne ho pripravovat 🙂 dakujm 🙂

lauri
29. máj 2015

@rebekamarcusko schvalujem, len mi vobec nie je jasne ako to chces prakticky poriesit. Vychadzajme u toho, ze tehu bude pokracovala dobre, ale predsa len, letenku z irska bude treba kupit par tyzdnov dopredu a nikdy nevies kedy nakoniec porodis....
ja mam podobny logisticky problem a ceny leteniek v tom hraju dolezitu ulohu. Plus mysli aj na to, ze za maleho bude treba platit plnu sumu, kedze ma vyse 2rokov. Plus tato bude letiet 2x tam aj spät...

emmily81
29. máj 2015

@jahodka11 to je pravda,ale riešenie takejto situácie bez maminy a v zemi kde nikomu okrem dedka nerozumiem je pre dieťa stresujuce, no nepopieram som uzkostliva matka preto by som dieťa do zahraničia nepustila možno do 25ky 😀

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@emmily81 jaaaaj vsak kazdy sme nejaky,a tam kde ziju je plno slovakov aj to tam pozna zili sme tam par mesiacov,bude tam moja malicka sestra,teta 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lauri no je mi jasne,ze ked sa to zacne blizit bude to troska zlozitejsie,no letennky kupuje moj otec,povedal,ze mu nerobi problem dojst tak na tyzden a zobrat ho,tu ide hlavne o to,ze si ho chce vziat k sebe,to zebudem v proodnici by bolo take ,,. plus" pre mna. uvidime,ci sa nam to nejako podari vyriesit 🙂

lauri
29. máj 2015

@rebekamarcusko aha, takze ty len riesis ci to chces, bez ohladu na to ci to bude realizovatelne... chapem. Prepac ze to vidim viac z praktickeho hladiska.
Ale ved jasne, cakaj do terminu a potom kupte 3x plnu letenku par dni pred odletom, aby bol timing dokonaly..good luck.

jahodka11
30. máj 2015

@emmily81 no praveze my byvame v zahranici a deti nemaju ziadne stresy, mladsi este nerozumie dobre a aj starsi,ked sme prisli, jemu to nevadilo 🙂 stresujem vzdy len ja 🙂

attena
30. máj 2015

To nemyslis vazbne 2 rocneho ?

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@attena ano myslim 🙂 nebudem prva ani posledna 🙂

attena
30. máj 2015

Tvoje diet len echapen potom preco sa pytas ci ho mas pustit

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@attena pytam sa na nazor,ci by ostatne maminky pustili a troska podpory v tomto od nich ocakavam,ak by pustili 🙂

attena
30. máj 2015

No ja by son nepustila nevydrzaka vy som to byt bez neho a on tak daleko

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@attena ak nam to vyjde,ja budem aj tak v porodnici 🙂

briketa
30. máj 2015

@rebekamarcusko u mna uplne v pohode. Bude v dobrych rukach a bude si budovat skvele puto k dedovi.

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@briketa super,diki 🙂

vvrka
30. máj 2015

@rebekamarcusko a skusila si sa na to pozriet aj z pohladu tvojho syna? Je zvyknuty na teba a svoj domov. Zo dna na den sa ocitne s inym clovekom, ktoreho az tak casto nevida, v cudzom prostredi, kde sa navyse hovori cudzim jazykom.
Dvojrocnemu nevysvetlis, ze je tam len na par dni a ze ta zase uvidi. On este nedokaze pochopit, ze je to len na chvilu, ze sa nemusi bat, a ze mama sa vrati. Vnima to tak, ze mama zmizla a on je niekde, kde to nepozna. To je pre tak male dietatko silne stres. Tebe by vyhovovalo, keby isiel prec, ale skus to vnimat jeho ocami, nie len svojimi. Nezlahcovala by som to, moze to mat vselijake dosledky.

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@vvrka on tam zil preboha,ved to tam pozna,aj mojho otca pozna.opisujes akoby som sa ho isla zbavit,pritom chcem abysi uzil chvile s dedom,ak sa mutam nebude pacit tak prebookujem letenku a odletia na druhy den

vvrka
30. máj 2015

@rebekamarcusko ok, zili ste tam pat mesiacov, myslis, ze si to pamata? Je strasne maly. Preco dedo nepride k vam a nebyva u vas doma? Syn by bol aspon v domacom prostredi a nezmenilo by sa tolko faktorov. Pre male deti je dolezity pocit bezpecia, istota, bezpecna rutina a ritualy. Dedko ho moze brat na miesta, kam chodi s tebou, hrat sa s jeho hrackami, ist ta pozriet do porodnice, a aspon trochu tak zmiernit ten stres z odlucenia.
Davam ti iny pohlad na vec, nie len lahkomyselne "jasneee, posli ho tam, sak co". Na vylety bez mamy ma este casu dost.

janinah
30. máj 2015

baby,načo ešte píšete,autorka je už rozhodnutá

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@vvrka uz viac krat som pisala,zeotec nemoze,ma dceru,o ktoru sa musi starat. jasne,ze si to pamata.aj mojho otca si pamata velmi dobe otec sem chodieva na taky tyzdeno,len v septembri nemoze lebo sestra zacina dalsi rocnik.ak nam to vyjde som rozhodnuta,ak syn bude plakat prebookujem letenku,zas ja ho nedavam cudziemu cloveku.ale deda syncek miluje.otec to s detmi vie.ja ho neodkladam

vvrka
30. máj 2015

@rebekamarcusko ok, si rozhodnuta, syncekovi zelam prijemny pobyt 🙂

mircalla
30. máj 2015

@rebekamarcusko ja mam zase opacny problemm, maly ma uz skoro 5 maju skolku v prirode, velmi chcem aby isiel, ale priatel nesuhlasi....uz mame kvoli tomu 2 dni tichu domacnost....ide o dakych 50 km od bratislavy...strasne som vytocena...maly chce ist tiez, z velkacov by bpl jediny, co nejde....je to len 5 dni (4 noci)

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@mircalla mne manzel dnes tiez povedal,ze krpca neda :D takze neviem,snad ho presvedcim.
no ak ty doverujes ucitelke co s nimi pojde,tak preco nie. skus sa s manzelom porozpravat,nech sa zbytocne kvoli prkotine nehadate

luciferkax
30. máj 2015

@mircalla ukecaj hooo..nas bol sice len tri dni ale prisiel vyteseny a plny zazitkov..smutno bolo..ale zvladli sme..
@rebekamarcusko rozhodla si sa spravne." Iste"...budu slzicky..z pboch stran..ale tak vecer pred spanim..zvladnete to a drzim palce nech vsetko donre dopadne

mircalla
30. máj 2015

@luciferkax ved sa snazim - uplne som z toho uz vysstavena...dovod je podla mna cisto sebecky - je na neho totalne naviazny a bez neho skratka 4 dni nevie byt

rebekamarcusko
autor
30. máj 2015

@luciferkax sak jasne ,ze bude smutno,ale nechcem aby bol na mne maly tak naviazany,ze nebudem moct ist bez neho nahodou ani do obchodu :D