Moje 2-ročné dieťa ma začalo volať menom
Ahojte mamičky . Prosím o radu. Moje dieťa (2r.) počuje od synovca a netere s ktorými sme často v kontakte že ma volajú menom a začína to opakovať. Dnes ma volá celý deň nemom 🙄. Do teraz som bola len maminka. Strašne ma to hnevá a neviem čo s tým. Neviem ako to tak malému dieťaťu vysvetliť že pre nich som (meno) a pre neho mama a nepáči sa mi keď ma volá menom. Ďakujem za každú radu.
Ved to ho po čase prejde a budes zasa maminka a v 4 rokoch nebude vedieť ako sa volaš.
Aj moje deti to mali. Je to len obdobie. Prejde to. Hlavne vy doma sa oslovujte tak ako chces. My sme sa s muzom oslovovali menom. Ked nas zacali deti volat menom tak sme sa zacali volat mamka/tatik.
A už to takto zostalo.
počuje to od druhých tak to odpozerala. To prejde, mňa tiež dcéra istý čas volala menom. a aj ostatné ženy mali takýto ,,problém,, že ich deti nejaký čas oslovovali menom. Ja som to neriešila, prešlo to samé
U nás par krát zakričí Zuzanaaaaaa ale vie ze skúša lebo vtedy je v zrkadle a škerí sa aká sranda 🤣
@vulka Áno...o tebe hovorila ako o mamke...ale neoslovovala ťa mamka alebo áno? No to je jedno...len pointa je v tom, že dieťa sa tak či tak stretne s tým, že počuje, ako jeho mamu volajú menom...mne dcéra občas povie Tatiana alebo Táňa...ale viem, že to len vtedy, keď máme návštevu a počuje ako ma volá napr. moja sestra...nebude ma predsa volať MAMKA, alebo SESTRA...a nie...ani tá druhá rada nie je OK...tak ako prišlo, tak odíde....len to treba ignorovať ...
@jessx ja nepoznam nikoho, kto by oslovoval rodicov menom.. ale viem, ze taki liudia su.. ako to u nich vzniklo, neviem, mozem si len domyslat, ale pochybujem, ze by to bol zanedbany zvyk z detstva 😀 zrejme im to tak vyhovuje.. ty mas ako stare deti? ked si myslis, ze patnastrocneho uz 'nepreucis', ked si nieco v detstve 'zvykne' .. to musis mat v rodicovstve tazke, mysliet roky dopredu 😀 .. praveze patnastrocne dieta ma uz zrely rozum na to, aby si mu vysvetlila a ono pochopilo a dohodli ste sa, ak ti nieco nevyhovuje.. co dvojrocny este nema.. vychova deti nie je drezura zvierat 🙂
'mama' je len oslovenie.. to, ze ta dieta neoslovi mama, neznamena predsa, ze tymto cinom prestanes tou mamou byt.. nikto ti tvoje materstvo nevezme, co je na tom take srdcervuce? za mna to svedci o nevyrovnanosti zeny, ked ju nieco taketo dokaze 'strasne hnevat' .. a nie, netvrdim, ze to ma autorka nechat tak a tvarit sa, ze jej to nevadi - ked chce, aby ju dieta volalo mama, treba mu to povedat, vysvetlit a bud pochopi, alebo nepochopi, to sa uvidi, moze mu to pripominat, ked ju to bude bavit - za mna skoda namahy, staci dat tomu cas.. cim vacsiu dramu z toho bude robit, tym horsie..
Môj syn, keď mal dva roky, tiež začal s menom. Mne poradili - nechaj ho, prejde ho to. Neprešlo, má 10 a volá ma stále Kikuš 🤣🤣 Ale mne je to úplne jedno, okolie sa zasmeje a ja mám ďalších dvoch, ktorí ma volajú mama.
a tvoj manzel ta vola ako??,,nech ta on zacne volat maminka a dieta si to osvoji nazad
Ak ťa to upokojí, naša dcéra volá otca menom. Ako sa naučila rozprávať, vždy mu povie povie pekne Janko…
Prosím pekne má 11 rokov a vôbec nám to nevadí. Je to milé a neriešime to. 🙂
Moj syn vola svojho otca tiez menom a nevidime na tom noc zle. Skor to vadi kazdemu v okoli normalne su zhrozeni z toho ze preco ho tak vola. Ach mat iba takyto problem. Ja osobne poznam tiez kopec ludi co volaju svojich rodicov menom
presne toto iste sme mali neter a synovec ma volali menom a volal ma tak môj malý asi pol roka možno rok a potom prestal mne to prišlo OK, okolie sa na tom smialo. potom prestal a úplne sme na to zabudlo len ked pozeráme spätne videá si uvedomí, že jeeeeej, ved on ma volal Miška 😂😂😂😂😂 kľud
Ahoj. My odkedy malý rozpráva sa voláme s manželom mama, maminka, ocino, ocko. Minule sme boli u starkej kde pochopitelne mama na mňa volala menom. Malý opakoval a vykrikoval Zuzka Zuzka. Tiež som ostala taká prekvapená skôr 😄. Skúste s manželom sa viac oslovovať mama, ocko. (Btw odvtedy ma už malý neoslovil menom)
Ja som mama Zdenka.
Nech ťa partner za neaky dohodnutý, čas pred dieťaťom volá mama. Čo počuje to opakuje.
Rok dva a pôjde ti to na nervy 🤪. Uč ho naraz nech volá tatik 😅
Moja malá tiež také obdobie že ma volala menom a tatkovi ak cul povie že jozino ....ja som bola minulé Irena má premenovala a neriešim
Môj brat,keď mal 3 roky,tiež volal nášho ocina menom,lebo to počul od maminy...ale potom to prešlo☺️.
Je to problém?
Mňa moje 18 ročné dieťa volá menom a nepríde mi to ako tragédia.
Moja 2-rocna zasa na ocka hulaka Peteeeeeej, Peťooooo.... Ale hneď ju upozorním že to je ocko.
Naša malá má 3 roky a odkedy vie rozprávať tak po každej dlhšej návšteve babky alebo teraz keď k ním chodí na pár dní nám s muzom hovorí menom, trvá to max 2-3 dni a zas som len maminka 🙂 mne to príde aj celkom milé, nebudem ju opravovať. Však keď týždeň o mne počúva len menom, nie je to jej chýba a určite nechcem aby ma moja mama, otec, môj muž a pod začali kvôli tomu volať mama, ja im mama nie som. P.S. ale opravujem ju keď povie mama (čo sa málokedy stáva), na to jej vždy poviem maminka 😉
Ak ti to pomoze, mne ked sa narodila dcera cislo dva stale som si baby mylila (strasne viem :D) a starsia mi potom zacala hovorit tato a muzovi mama :D
Je to normalne, bratove deti poculi od rodicov ze sa volaju menom a tak zacali...len vysvetlovat pripadne nereagovat ked ta oslovi menom a ked sa bude vyzadovat reakcie, tak povedat, ze ja som mamka.
U nas synovci a netere nas volaju teta/ujo meno.
Aj mna moja dcera vola menom. Zacala tiez tak v 2r, teraz ma 7r a vola ma aj mama aj Viki. Pre mna to je vcelku mile a nevadi mi to.
Skutocne sa zamysli nad tym co ta vlastne hneva. Myslim ze vacsine ludi vadi ze sa tym dieta akoby dostava na rovnaku uroven. Ze sa navzajom oslovuju menami a tym padom su z nich kamarati a mama tym automaticky strati autoritu, respekt a uctu.
Je to tak aj u teba?
Zmeni sa skutocne nieco ked ta oslovuje menom? Prestanes byt mama?
Toto je podla mna nieco nad cim sa treba usmiat.
A co je na tom zle? 😄 bud rada ze sa dieta naucilo nieco nove. Ked zacne chapat rodinne vztahy, tak ta zade bude oslovovat mama.
Asi by bolo horsie keby poculo nadavky a oslovovalo ta tak 😃
Mne to začal robiť syn, ale on nevedel pochopiť,prečo tatik je pre neho a ja ho volám menom...tak som začala volať manžela tatik a on mňa mamka a syn nás prestal volať menom
Môj ty kvet... pochopila by som, ak by ťa volal menom mužovej milenky 😁... ale hnevať sa na dieťa kvôli takejto hlúposti ?
Veď ho to prejde.

@tanyag No napríklad moja svokre o mne hovorila pred deťmi ako o mame. Ale iste je lepšia rada, že dvojročné dieťa treba prevychovať a vzdelávať ako má správne oslovovať.