Musí 9 mesačné dieťa loziť po štyroch?
mám synčeka,ktorý dovŕšil 9 mesiacov, no nechce si sám sadať, ani loziť. keď ho posadím,nespadne,ale sám sa neposadí.a chodiť by chcel len po nohách za ruky. je to zlé,alebo je len lenivší?? ☹
Ak ti to pomoze nas maly bude mat 11 mesiacov a teraz je tomu asi tyzden co lozi ale po svojich uz beha teda len okolo postela a za ruky asi 1,5mesiaca....kazde dietatko je ine a nemusi vobec zacinat lozenim po 4 naskor sa moze naucit chodit a potom az lozit 🙂
nie moj syn nelozil on hned chodil,loziť sa mu nechcelo 🙂
Moj syn ma 11 mesiacov,na brusku mi od narodenia lezat nechcel. Pritom hlavicku krasne drzal uz ako trojdnovy. Poloha na brusku je pre neho ako trest. Takze nestvorkujeme,aj ked po dvoch beha uz dva mesiace. Nema problemy ani so schodami ci nerovnym povrchom. Lekarka vsak ma problem s tym,ze nechce stvorkovat. Tak nas poslala k neurologicke,chodime na rehabilitacie. No ja som z nich na nervy,kedze mi tam 1,5 hodiny prereve (pricom on je velmi kludne dieta) a nasledne vecer ma teplotu. Teraz sme boli na kontrole u obvodnej a chce nas poslat na nejake geneticke vysetrenie. Aky mate na to nazor? Ja totiz nevidim vyznam chodit nq nezmyselne vysetrenia kvoli tomu,ze nechce lozit!!!
ja mam 4 detičky s toho 3 nevedeli štvornožkovať do 18 mesiacoch a chodili od 10 mesiaca bez pomoci.Neboj nie všetky deti su ,,tabulkove,, .
Nemusí, ALE - hovorím z vlastnej skúsenosti, je to veľmi prospešné. Zájdi za detskou lekárkou, nech Vás pošle na rehabilitáciu, z počutia viem, že stačí 1-2 cvičenia a bude krásne štvornožkovať. Mne to nikto nepovedal, že dieťa má štvornožkovať a potom sme to dodatočne riešili rehabilitáciami a dodnes to ľutujem.
ja mam tiez najmladsieho ktory ma uz jeden rocik sediet sedi krasne ked ho dam ja sama sam sa mi este nedokaze uplne posadit iba dnes si sadkol tak ze som mu drzala nozky a sam si sadkal tie nozicky tak zdvihne ze ho to prevali hned na brusko stat na nozkach mi pekne stoji a aj v pavuku sa mi zacal uz pohybovat tiez nestvornoskuje ale uz byva na styroch len este nelozi.doktorka povedala ze to dobehne horsie by bolo keby nerobil nic ale on to ma trosku prehodene ale ze to dobehne.brali sme aj B12 a za kazdym som videla u neho nejaky pokrok fakt nam pomohli.
môj malý začal sedieť v 10 mesiacoch a deň potom, čo si sám sadol tak začal štvornožkovať.... takže možno to ešte len dojde....
Ahoj. Môj syn si sam sadol v 10.tich mesiacoch, v 11. sa postavil a v 12. začal chodiť vôbec vôbec nechodil po štyroch a teraz je z neho športovec 🙂
Ja som mala take isye obavy,lebo tiez dovrsil 9mes,a nevedel sa posadit ani stvornozkovat,uz som myslela ze ani nebude ,a na 9 a pol mesiaca zacal stvornozkovat znicoho nic ,predtym ani naznak ,taktiez sa posadil a teraz ma 10 a pol mes,a vcera sa pustil sam normlne po dvoch a presiel asi 2 a pol metra,cize to prislo samo naraz vsetko som taka rada ,ze az 🙂 este keby sa mu polepsil nocny spanok bolo by super 😉 atiez som ho vodila za rucky ved predsa 9mes,dieta uz necce len sediet.
Nemusi 🙂. Moje mladsia stvornozkovala az 3/4roka po tom, co sa postavila a zacala chodit 🙂
nerob si obavy každe dieta má iné tempo, moja malá začala loziť až na 11,5 mesiaca, každý lekár ti povie , že to že ho posadzuješ a vodiš za ručky je zlé , ale sama viem, že je nemožné nechať dieťa iba tak ležať ked to už nechce.
Nemusi, nas maly nestornozkoval vobec, plazil sa ako indian, nohy tahal za sebou a posuval sa rukami🙂 a ked mal cca rok rovno zacal chodit🙂)) Ja by som sa urcite nestresovala kazde babo je svojske a uplne ine. Krasne ranko 😀
Aj moja malá vobec nelozila, lebo bola proste leniva. až sa jedneho dna postavila sama a išla.
Nasa ma 8m a ziadne plazenie po zemi ale rovno na nohy.takze mi to ideme preskocit.Nam to povedali Dr uz jed mala 6m ze preskocime laskovanie ☹🙂 na jednej strane dom troska nešťastná kebo to laskovanie ma svoj vyznam na kostru dietata 😒
ahoj niektore deti vobec nelozia len to preskocia nic sa nedeje
štvornožkovanie je najzdravšie, čo môže byť pre zdravý vývoj dieťaťa, pre jeho chrbticu, mačky a psy nemajú skoliózu práve pre štvornožkovanie...
Nemusí...naši neštvornožkovali ani jeden 🙂 Starší sa hneď od štvrtého mesiaca v postieľke za ručičky ťahal hore na nohy...v siedmom mesiaci už chodil za jednu ruku. Mladší, to bol lenivec-presne, ako u vás...keď sme ho posadili, tak sedel, ale ešte týždeň pred jedným rokom sa sám posadiť nevedel, nieto, aby lozil, alebo staval sa 😝 ...no, lenivec 😉 ...deň pred prvý rokom sa sám posadil postavil a išiel...a všetko je v najsam poriadku...proste pohodá 😎 ...želám krásne mamičkovské starosti a radosti-netreba sa ľakať pri každej jednej hláške tipu:jésus a Tvoje ešte nechodí, nelozí, nesadá si, nepapá sám a podobne...užívaj si, Ty vieš najlepšie, aké je Tvoje dieťa...určite zdravé, šťastné, veselé a to je podstatné 🙂 ...každé dieťa je iné a každé dieťa má tu svoju rodinu, ktorá ho nadovšetko miluje...netreba brať všetko podľa nalinkovaných tabuliek 😉 ...krásny deň malému pohodárovy želám a mamine taky/tak 🙂
Baby toto je stara diskusia, myslim ze zakladatelka uz vie 😉 , jej maly ma 3 rocky a podla galerky chodi jedna radost.
Tak sa urcite svojim vtedajsim obavam so zadostucinenim pousmeje. A iste vie poradit aj dalsim aby sa v podobnej suvisloti nestresovali.
moja tiez nechodila po styroch, zacala chodit, potom som prisla na to, ze to bolo aj pre bezku, vodenie za ruku a podobne... teraz to uz nevratim. ale mozem ti povedat, ze teraz ma 6 rokov, nema problem s chrbatom, ani s klbami, je ziva, beha, korculuje, bicykluje, kolobezkuje a jpodobne... aktivny zivot vedie :D
Ahoj moja staršia dcera najprv zacala chodiť potom štvornožkovať potom sa naucila sama postavit....cize isla od konca a nikto dokonca ani jej dr. na to nic nepovedala. Aj my sme sa vodili najprv za ruky kym sa neosmelila a dnes lieta po dome, a nestihame za nou.
ahoj moj najstarší chodí sam od 9 mes., a štvornoškoval od 1 roka
Nemusi deti su velmi individualne, jedno rozprava a ma len rok ide nehovori a ma 3. jedno beha a ma 8 mesiacov a ine az ked ma 2 roky.
Na sa to amla takto: http://montemother.wordpress.com/2014/05/17/na-...

Ak ťa to poteší, môj nikdy nechodil po štyroch. Trošku sa plazil, potom skackal po troch a potom sa naučil chodiť. Po štyroch až teraz pri hre začal behať za autičkami 😀