icon

Nechce odgrgávať. Čo s tým?

silvikaa
11. mar 2008

Ahojte, neviete mi niekto poradit - maly sa narodil pred 9 dnami a absolutne nechce odgrgavat. mozem sa snazit aj pol hodinu. vzdy ho ulozim spinkat na bok, ale aj vtedy maaaalokedy vygrcne. je to v poriadku?su deti co neodgrgavaju?

Strana
z2
emjee
2. jan 2009

suzette • Dnes o 00:45
ahojte,
posledne dni my moj maly 7 tyzdnovy krpcek nechce odgrgut,ked ho moc natahujem a snazim sa nech si odgrgne tak sa mi potom az povracka,
ked si neodgrgne tak po hodinke alebo aj viac sa pogrcka...je to take huste a masne 🤐
este so citala temu o zaspavani ...mamce pisu ze ked maly pri cici zaspi tak ho len prelozia do postielky.... a odgrgnutie je kde?
nepogrcka sa potom?
dakujem....papa a SNR 2009

bodka13 • 2d • Dnes o 00:59
neboj nepogrcká 🙂 len ho ulož celkom nabok keby mu náhodou "vyšplechlo" aby to vytieklo a on to nevdýchol
...odgrgne si potom keď sa preberie alebo zamrnká tak ho zober na ruky,odgrgnite a haji ďalej 😉 ...aj molji mali takúto uspávačku
...a moc ho netráp lebo sa ti preberie a potom sa budeš trápiť s uspávaním 😉 dobrú nocku

suzette • Dnes o 01:04
😀 dakujem bodka13

saska.t • 1d • Dnes o 10:23
suzette - nasa mala kym bola plne kojena odgrgavala malokedy, az teraz ked je na MM tak je to ako stary chlap

adoracion
2. jan 2009

Moja malicka tiez nechela odgrgavat prve 2 mesiace potom sa to o hodne zlepsilo niekedy ju skus trosku polozit opatrne na brusko tak sa aj pekne vykaka aj odgrgne. a ked nie tak ju poloz do postielky na bok ako vravia dievcata a trosku vyvysene

fifinna
2. jan 2009

suzette, kojene deti nemusia grgat ak nejavia znamky nevolnosti. Mne maly negrgal, ale ani nevrackal. Dala som ho vzdy spat na bok a ked sa uz vedel sam pohybovat, tak sa vzdy dal na chrbatik, ale nikdy sa mu nic nestalo. Tebe ked male grcka, tak ho skus po kojeni prevratit tvarickou dole a masirovat po chrbatiku. Malo by si grgnut a môze mu vyst aj troska mliecka. Ani neviem, ci kojis. Nekojene dieta si musi odgrgnut. Skus si pozriet temu reflux.

bodka13
2. jan 2009

fifi...musí-nemusí,keď si odgrgne je to lepšie či pre kojené alebo nekojené bábo,niektoré si odgrgnú už pri prekladaní z jedného prsníka na druhý
...ako to nekojené prinútiš,tiež nemusí z fľaše ťahať vzduch,teraz už su všelijaké super fľašky...ja osobne by som netrápila ani nekojené dieťa-starší syn bol aj na fľaške a to by som musela niekedy masírovať aj pol dňa za jeden grg 😀 😀 😀

fifinna
2. jan 2009

bodka, nemyslela som to tak, ze musi, ale ze by malo, ale ked mu to nejde, tak ho nedonutis, ja len, ze keby mi maly pije s flasky a negrga a grcka, tak by som sa bala ho dat spat. Susedka mala s malou taky problem a cakali aj hod, aby si odgrgla a dali ju spat. A to sa im par krat v noci budila na jedlo, takze mali co robit.

repka
2. jan 2009

Ja si myslím že s tým grganím je to individuálne. Môj starší negrgol hádam ani raz keď bol kojený. A teraz má skoro 3 roky a vie grgnúť ako riadny chlap 😀 . A menší keď si negrgne tak je problém. Ale väčšinou do zvládne do 10 sekúnd 😉

zukab
3. jan 2009

moja mala zo zaciatku tiez odmietala grgat. raz sa tak dusila mliekom, ktore neskor vygrckala, ze sme museli volat pohotovost ☹
par dni neskor som sedivela, ked prisiel cas krmenia, ale casom sa to zlepsilo.
davam ju nabok, teraz grga ako stary chlap. aj trikrat za sebou.
ale bud posediacky, alebo v klbku na mojich prsiach. nie tak klasicky, prevesena cez plece, tu polohu z duse nenavidi a neodgrgla si tak nikdy.
takze, skus menit polohy a urcite najdete taku, ktora pre vas bude fungovat 🙂

ja pre istotu cakam na grg aj 20 minut, pretoze ak si negrgne, tak grg sa premeni na prd a to je potom revu, lebo jej to nejde von. 😢

eva299
3. jan 2009

V klbku na prsiach ako pise zukab to funguje aj u nas.Niekedy ked velmi placka tak mu dam aj cumlik a tapkam po chrbatiku.Babenko sa ukludni,svaly sa uvolnia a grga sa ako v krcme....
Ale u kazdeho je to ine,musis hladat polohy.My sme na tuto prisli az po 6 tyzdnoch. ☹ Dovtedy som sa prechadzala s placucim babom na pleci a vzdy to skoncilo zvracanim. ☹

slunce3
18. mar 2009

ahojte, no moja malá grgá riadne ale nieekedy sa stane že si odgrgne aj 3, 4 krát dám ju spať a zobudí sa z vreskom, lebo ma v sebe vzduch, potom prdí, grgá a strašne reve..
z ras iť nevie tak dostáva odstrekované z avent flašky, tak neviem čo s tým ☹

dudinka21
18. mar 2009

my sme tiež prvé asi 2 mesiace negrgali.. aj v porodnici sa čudovali... ale potom sme začali a odgrgávame dodnes a tak poriadne ako baníci... 😉

wiwienne
5. jún 2009

Silvi, presne ako moj:(

marrrka
5. jún 2009

baby mne hovorila kamoska, ze jej pediatricka vravela, ze take male deti nevedia a nepotrebuju este odgrgavat, jej maly ma dva tyzdne. Maximalne ak sa mu podari nikedy taku tichucku bublinku medzi perami pustit, a babo sa nebude dusit svojimi grckami, vykasle to. alebo mu pomozete pobuchanim na chrbatik v predklone

briketa
6. jún 2009

Vacsinou ked je dieta kojene a pekne sa naucilo prisat, nepije hltavo, nemusi grgat vobec. To iste s kakanim - malicke dieta moze prechadzat obdobiami, ze niektore dni nekaka vobec, lebo vsetko spotrebuje. Nie je to ziadny problem.
Syn mi tiez nikdy negrgal ani negrckal.

Strana
z2