icon

Neočkované deti - choroby a rozdiely

viskupovaandrea
27. júl 2015

Ahojte maminky,prosim vas napiste mi ake ste mali choroby,ako rastie vase dietatko,po pripade mi napiste ci badate rozdiel medzi ockovanym a neockovanym dietatkom.
Zakladam tuto diskusiu preto lebo lebo mam rok a pol staru dcerku a nebola ockovana a ani raz nebola chora,vyvoj super,vsetko super,imunita taktiez a chcem vediet ci som jedina alebo nas je viac. Dakujem maminky za vase odpovede

sasa1983
28. júl 2015

@jaja1979 nemala si to v karte napísané, že si bola preočkovaná?

moni244
28. júl 2015

Mne je jedno, kto ockuje a kto nie, je to slobodna vola kazdeho, ako sa rozhodne.
Ale nechapem jedno, preco tak neockujuce mamicky napadaju ostatnych a vsetko pripisuju ockovaniu?

jarhal
28. júl 2015

lebo hladaju vinnika...
@moni244

moni244
28. júl 2015

@jarhal alebo si chcu ospravedlnit to, ze neockuju? Neviem a nechapem

jaja1979
28. júl 2015

@sasa1983 Ani jeden krat som nemala kartu so sebou, bolo to na chirurgickej pohotovosti. tento uraz s kavou sa mi stal tento rok a ten s vodou pred cca 10 rokmi, takze ockovana som bola naposledy pri prvom uraze, cca rok 2004 a teraz mi ziadne ockovanie ani len nenavrhli, tak nechapem ci su nove pravidla, ci co, lebo by som teraz niekedy podla mna sa mala dat ist ockovat - ci sa mylim?

aristka
28. júl 2015

@moni244 pretoze im to niekto nahucal ,priklad sam predseda skupiny previ ,ktory je alergik im nahuckal ak to on a jeho mam pocitt atop.dieta ma z ocka .....a este zaujimave ako predsednička hajanka ,tazko neockujuca a asi proti vsetkym liekom v jednej skupine zhanala info ,kde v krajne kde zije zoženie rectodelt pre jej neockovane dieta,liek ktory obsahuje prednizon.....toto tu normalne vtip nad vtip.....

hrasiak
28. júl 2015

@aristka
@sasa1983
uz je to par rokov dozadu, takze to nema vyznam riesit v nemocnici. Kazdopadne to bola hlboka secna rana na spanku (krvi ako z prasata), spadla som totiz v autobuse na taky kovovy spoj, ktorym bola uchytena sedacka. Spravili mi rontgen, dali par stehov s tetanovkou, ale napr. CT hlavy mi nik nerobil, hoci som to mala roztate az po kost, lebo som bola pri vedomi a komunikativna. Dodnes si pamatam, ako lekar povedal: CT Vam netreba, ste pri vedomi a vyzerate byt v poriadku....

aristka
28. júl 2015

@hrasiak hlava nema hlboke rany ,aj napriek tomu ,ze krvaca ,dokonca sama som taketo nieco v praci nedavno riesila ,tam fakt netusim preco ti podali tetanovku ....

sasa1983
28. júl 2015

@hrasiak bey debaty CT a sledovanie v nemocnici, aspoň 24hod. !!!!!!!!

sasa1983
28. júl 2015

@jaja1979 a kedy si teda bola naposledy očkovaná s istotou?

vroni
28. júl 2015

@sasa1983, aha, vdaka. Mala som na mysli pripady, ked ockovaci statut nie je jasny (dieta sa zrani v tabore/skole/ide o dieta na prazdninach a tak)

sasa1983
28. júl 2015

@vroni tak očkovací status je známy, ;zavolať rodičom..ale dnes fakt neočkovaných detičiek na tetanus je málinko...ak by som nevedela, hneď by som nepichla, ak by sa žiadnym spôsobom nedalo zistiť, neviem síce ako je také možné..a dieťa by bolo z dákych fest otrasných asociálnych podmienok a zranenie by vyzeralo zle, hnisavo...potom pichnúť, ja neviem, detičky by mali byť nahlásené, ktoré tetanus nemali, nemalo by sa to len tak pichať hore dole. ale dostať tetanus je fakt katastrofa! najmä v 21. storočí..

jaja1979
28. júl 2015

@sasa1983 Pri uraze v 2004 alebo 2005, uz si presne nepamatam.

diusik
28. júl 2015

@moni244 hryzie svedomie,tak utocia,to je jednoduchsie

vroni
28. júl 2015

@sasa1983, ja len pre inspiraciu 😉 Rodicia/dieta su v inej krajine, rodicia nezastihnutelni (staci nejaky pitomy meeting) atd. Viem, ze tu (v Rakusku) su kazdorocne dve-tri umrtia na tetanus (vseobecne, nie specialne u deti), tak len pre vlastnu informaciu hladam, ako je to s tou davkou v pripade nudze....

maciatkolulu
28. júl 2015

@sasa1983 mal som 13. Porezenu nohu, klasicky ockovana v 80.tych rokoch a baclli mi tetanovku...

aristka
28. júl 2015

@vroni vola sa rodicom alebo pedine ,dokonca som zazila situaciu ,ze dospely nevedel svoj ocko status a volalo sa obvodnemu....

dai
28. júl 2015

@vroni ahoj. moje deti boli v rakusku v skole v prirode - pred odchodom muselo kazde odovzdat prefoteny ocko preukaz, u nas v skole ho maju aj ako prilohu v dokumentacii, prave aj kvoli takymto pripadom... inak si myslim ze preventivne pokial nie su informacie sa v pripade nudze ta tetanovka da...

vroni
28. júl 2015

@dai, nuz, aj ja som ho v skolke odovzdavala (aj v skole), ale napriek tomu nemocnica "zurivo" zhanala otca, ktory im nedvihal telefon (akurat bol v lietadle, krkavci otec) a hoci skolka mala aj moje cislo aj cislo na pediatra, cakali skoro dve hodiny, kym tato nepristal a nezavolal spat (a narobil taky cirkus, ze sa vsetci tesili, ze je mimo republiky. Ale o tom to zase nie je 😉) Dieta vtedy protitetanovku nedostalo (rana bola hlboka a plna zeme), tak sa pytam, aky je bezny postup, lebo logiku som v tom nenasla ani vtedy ani teraz.... Dodnes vlastne neviem, ci jej "po spravnosti" vtedy tu tetanovku dat mali ci nie (mala cca 5 rokov od posledneho ockovania, v ockovacom preukaze kontraindikaciu nema. Teraz sa nad tym zamyslam, preco vlastne je len v karte u pediatra, kde ju i tak nikto nevidi....)

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@moni244
NO vidíš, a ja zas nechápem prečo ockujuce mamičky napádajú neockujuce.....

moni244
28. júl 2015

@viskupovaandrea no s tym sa stretavam pomenej, ako s neockujucimi fanatickami

evittam
28. júl 2015

@moni244 Tak neviem, ja sa zase viac stretávam presne s tým ako píše viskupovaandrea. 😉 Ale nevadí

maciatkolulu
28. júl 2015

@viskupovaandrea nejak sa ti tu zmenila cela podstata otazky ;-D cakala som to. Momentalne sa riesi tetanovka po uraze... je mile vidiet ako sa to vzdy zvrtne. Ale v konecnom dosledku najutocnejsie a najagresivnejsie su skor tie ockujuce. Prepacte mile mamickz, mne je v konecnom dosledku jedno co tu pisete, ale ked si spatne precitate prispevky a kludne nech tak za vas urobi nezainteresovana osoba uvidite kto na koho viac utoci a ma neprijemne poznamky. Podstata otazky od autorky bola uplne ina.podla mna ak mate zaujem o ine temy chodte kazda do svojej skupiny a bude.

jarhal
28. júl 2015

dievcata treba to ukoncit.....tema je duplicitna..
@xxxxxnnnnn

moni244
28. júl 2015

@evittam no teraz som si precitala jednu temu a tam co popisali neockujuce mami na ockujuce, no dakujem pekne

sardinka333
28. júl 2015

@viskupovaandrea no..odhliadnuc od otazky...ani ty si tu nezačala nejakým milým a priatelským tonom voči očkujucim ...ale ok...to je uskalie netovej diskusie.

citujem : Ale ja som sa pýtala mamiciek neockovanych detičiek, nie očkovaných.. .. Sorry baby

citujem : niesom na SK a ani sa tam nechystam v najblizsej dobe,takze ma situacia tam nezaujima

(ked ta situácia na SVK nezaujíma a si v ,,psej materi,, tak načo zakladáš temu? tam kde ta to nezaujíma a kde sa nechystáš ?? ) diskutuj tam kde si aj tam su fora.

No proste celé zle...

jarhal
28. júl 2015

(ked ta situácia na SVK nezaujíma a si v ,,psej materi,, tak načo zakladáš temu? tam kde ta to nezaujíma a kde sa nechystáš ?? ) diskutuj tam kde si aj tam su fora.

bingo.... myslim ze lepsie by som to nenapisala...

zase sa potvrdilo charakter neocko je chaby....aby som neurazila psov.... 😀
@sardinka333

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@jarhal
Nikto sa teba nič nepital, téma sa ta netýka tak prosím nereaguj 😎

viskupovaandrea
autor
28. júl 2015

@jarhal
Len som sa normálne pýtala mamiciek neockovanych deti, nič som neduplikovala. Ale tak to asi nepochopis, lebo mala by si byt v téme inej a nie tu.....

jarhal
28. júl 2015

@viskupovaandrea ak chces selektovat vo verejnom fore moja... tak nevytvaraj nove temy..ale upaluj do skupinky...