icon

Od akého veku začínajú deti pomáhať v domácnosti?

1. mar 2025

.

Od akeho vrku vam deti zzcali pomahat v domácnosti?

Strana
z2
nikha2809
1. mar 2025

Moja 8 ročná najradšej zmyva podlahu, ale úprimne, šľak ma triafa, keď vidím po nej tie šmuhy 😂 no prežijem to, len ju pri tom jemne usmerňujem, nech jej to vydrží co najdlhsie

autor
2. mar 2025

@nika11103 ani my nemame

cawes
2. mar 2025

@nika11103 na Slovensku v byte nemam ani ja ak pomoze🤣🤣 ale v zahranici kde zijem mam 🙈

vieronika14
2. mar 2025

@nika11103 nemame ani my umyvacku

samik88
2. mar 2025

Ono keď sú deti ešte malé tak ich to baví ,aj keď to nie je veľmi efektívne ale chcú pomáhať maminke 😅 . Ale v puberte je to už väčšinou tak na silu,majú proste iné priority 🙈

biglovemom
2. mar 2025

6 rocna miluje pracku zapnut a ponozky s nohavickami vesat
Obcas ju poprosim nech utrie stol V obyvaku ,Alebo pomoze s umyvackou.
Ale nemam ziadne musi.Je to stale dieta .

stanulienkat
2. mar 2025

Zhruba od štyroch-piatich rokov vykladala práčku, od šiestich sama povešala vypraté prádlo. Samozrejme katastrofálne, takže som to musela prevešať, ale samozrejme treba chváliť.😀Od šiestich rokov pretrie sklenený stolík v obývačke- tiež sama čmuha, ale treba chváliť. Od siedmych- osmich má na starosti vaňu, umývadlo a prach na nábytku. Samozrejme treba jej to asi 12-krát zopakovať, ale napokon to urobi.😁 Obcas umyje dvierka na kuchynskej linke, ked ju poprosim. A take drobnosti....uz aj okno parkrat umyla. Ma 12.
Deti najradšej pomáhajú keď sú maličké. Ci s pečením, s varením... ako rastú, tak potom je to čím ďalej tým väčší boj.

mamusa123456789
3. mar 2025

9 ročná urobí už všetko, menší 5 ročný a 3 ročná mi asistuju pri všetkom, keď majú náladu

dankagirl
3. mar 2025

Tak ako svokra viedla synov k upratovaniu a varenou .
Dnes je rompere mna plus nakoľko sa manžel o všetko postará ,keď j nemôžem .
Nakoľko som chorá a často po lekároch
Mám 3 synov 18,10,2 roky a starší pomáhajú vo všetkom žiadne ,že damska a pánska práca .
Mladší 2 roky zatiaľ ,len zapajame upratať hračky .
Hodiť prádlo do kosa .
Je to super keď sú chalani sebestační ajnked niekedy frflú .
Nech 15 ročná dcéra nemusí robiť všetko ,len preto že je baba..

slavik79
4. mar 2025

@nika11103 ani ja nemam a nejako s tym dokazem zit😅

zeytin
30. mar 2025

V kalendari mame rozpisane sluzby v kuchyni, striedaju sa starsie dve dcery (13 a 14). Ten, kto ma sluzbu vyklada umyvacku, utiera riad, stol, vynesie smeti. V nedelu upratuju kupelne, umyju zem a utru prach atd. Nejde to sice bez pretacania oci, ale stabilne nam to takto funguje minimalne 4 roky... Najmladsi sa prida raz k jedne, raz k druhej. Cim su starsie, tym viac ich zapajam do varenia.

Strana
z2