Od akého veku začínajú deti pomáhať v domácnosti?
.
Od akeho vrku vam deti zzcali pomahat v domácnosti?
@nika11103 ani my nemame
@nika11103 nemame ani my umyvacku
Ono keď sú deti ešte malé tak ich to baví ,aj keď to nie je veľmi efektívne ale chcú pomáhať maminke 😅 . Ale v puberte je to už väčšinou tak na silu,majú proste iné priority 🙈
6 rocna miluje pracku zapnut a ponozky s nohavickami vesat
Obcas ju poprosim nech utrie stol V obyvaku ,Alebo pomoze s umyvackou.
Ale nemam ziadne musi.Je to stale dieta .
Zhruba od štyroch-piatich rokov vykladala práčku, od šiestich sama povešala vypraté prádlo. Samozrejme katastrofálne, takže som to musela prevešať, ale samozrejme treba chváliť.😀Od šiestich rokov pretrie sklenený stolík v obývačke- tiež sama čmuha, ale treba chváliť. Od siedmych- osmich má na starosti vaňu, umývadlo a prach na nábytku. Samozrejme treba jej to asi 12-krát zopakovať, ale napokon to urobi.😁 Obcas umyje dvierka na kuchynskej linke, ked ju poprosim. A take drobnosti....uz aj okno parkrat umyla. Ma 12.
Deti najradšej pomáhajú keď sú maličké. Ci s pečením, s varením... ako rastú, tak potom je to čím ďalej tým väčší boj.
9 ročná urobí už všetko, menší 5 ročný a 3 ročná mi asistuju pri všetkom, keď majú náladu
Tak ako svokra viedla synov k upratovaniu a varenou .
Dnes je rompere mna plus nakoľko sa manžel o všetko postará ,keď j nemôžem .
Nakoľko som chorá a často po lekároch
Mám 3 synov 18,10,2 roky a starší pomáhajú vo všetkom žiadne ,že damska a pánska práca .
Mladší 2 roky zatiaľ ,len zapajame upratať hračky .
Hodiť prádlo do kosa .
Je to super keď sú chalani sebestační ajnked niekedy frflú .
Nech 15 ročná dcéra nemusí robiť všetko ,len preto že je baba..
V kalendari mame rozpisane sluzby v kuchyni, striedaju sa starsie dve dcery (13 a 14). Ten, kto ma sluzbu vyklada umyvacku, utiera riad, stol, vynesie smeti. V nedelu upratuju kupelne, umyju zem a utru prach atd. Nejde to sice bez pretacania oci, ale stabilne nam to takto funguje minimalne 4 roky... Najmladsi sa prida raz k jedne, raz k druhej. Cim su starsie, tym viac ich zapajam do varenia.

Moja 8 ročná najradšej zmyva podlahu, ale úprimne, šľak ma triafa, keď vidím po nej tie šmuhy 😂 no prežijem to, len ju pri tom jemne usmerňujem, nech jej to vydrží co najdlhsie