Odkedy deti vedia hrať spoločenské hry?

hruska91
1. apr 2022

Od akého veku vedeli vaše deti hrať človeče nehnevaj sa alebo pexeso? Dcéra ma o mesiac 3 roky,vonku stále prsi a nedokážem jej to vysvetliť, vidím že to nechápe pritom na krabici píšu od 3 rokov. Myslite že je to ešte skoro? Akurát puzzle ju baví vie skladať aj do 36 dielikov… kedy vaše deti chápali takého hry dakujem

hruska91
autor
1. apr 2022

Akurát dodám- jedine čo ju baví sa hrať je variť si v kuchynke alebo sa hra na kníhkupectvo kde predáva knihy a kávu (často chodíme do martinusu)

stastna17
1. apr 2022

tak moji isto v 3. rokoch clovece hrat nevedeli, az ked isli do skoly cca. a vies preco pise od 3 rokov? lebo obsahuje male casti,ktore by mensie deti mohli prehltnut.

jaskolka
1. apr 2022

3 ročná človeče ma vedieť hrať? Veď tam už musí dieťa aspoň do desať naratat, to je hra pre školákov.
To, ze na krabici píše od 3 rokov, je kvôli bezpečnosti, aby sa neudusili tými panacikmi, alebo kockou
Veď nechaj ju hrať sa tak, ako ju baví, kde ju plasis? A nasilu načo ju nútiť hrať pexeso, keď ju to vôbec ešte nebaví?hry s kuchynkou a na obchod sú úplne normálne pre také dieťa

hruska91
autor
1. apr 2022

@jaskolka dostali sme to človeče je to take kde na kocke sú len farby nie čísla a vonku prší tak som chcela skúsiť nejaké nove aktivity ale vidím že asi skoro

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hruska91
autor
1. apr 2022

@stastna17 aha áno ja som pochopila že 3+ je určené pre 3 ročne deti 😅😅

lucia147852
1. apr 2022

Moja od tých 3 hrala pexeso a človeče s obrázkami. Ale každý človek je iný. Sú aj dospeli, ktorých spoločenské hry nebavia

katpaz
1. apr 2022

@hruska91 Je tu skupina Obľúbené spoločenské hry. Alebo sa pridaj do skupiny na FB Deskovky pro tri bratry.

anjelicek26
1. apr 2022

Pexeso zacinali od troch rokov... 6kusov a postupne pridavat... clovece s obrazkami, tempo maly slimacik a haba ovocna zahrada to tiez uz v tom veku, ju to bavilo, pravidla odkukala od surodencov, nebol problem. Dodnes hry miluje.

1angelika
1. apr 2022

s mojou dcérkou sme hrávali v tomto veku často kartové hry, Kvarteto, Čierny Peter..to ju bavilo aj dodnes sem tam hrávame. Pexeso môžeš skúsiť ako píše anjeliček najprv len pár obrázkov alebo my sme hrávali aj také "opačné pexeso" ...dala som veľa obrázkov ale kartičky obrázkom nahor a malá mala hľadať pár. To sa jej páčilo viac ako klasika keď otáčaš. Ešte Domino by sa jej mohlo páčiť , dobble pre tento vek..no najviac by som odporučila tie karty Čierny Peter..

makova333
1. apr 2022

V troch hraval pexeso, obrazove domino, 4-5 človeče, čierny peter a kvarteto (ale ked prehral kolo... 😀), od 7 hrá žolíka, sedmu a faraona. Ale vo veku tvojho dietata fakt len to pexeso a obrazove domino, pripadne ľahké puzzle (drevene alebo maloskladackove)

moonlight1210
1. apr 2022

Cca od 4 rokov vedeli nase. Ale dlhsie sa zmierovali s prehrou. Niekedy lietali kocky, panaciky aj cela hracia doska.

sense
1. apr 2022

Hrávali sme pexeso od 3 r, kvarteto ale vlastne pravidlá... skladali puzle, Uno junior ale to až od cca 4r, inak sa hrala s kuchynkou, plastelinou, babikami...

ludinka
1. apr 2022

@hruska91 odporúčam pozrieť iné hry pre tento vek, je ich mnoho ...napríklad stránka ihrisko.sk tam sú zoradené podľa veku, naša miluje tri prasiatka od gouly

diewcatqoo
1. apr 2022

Existuje clovece pre najmensich. Na kocke a na hracej ploche su nakreslene zvieratka a ake zvieratko si hodi na kocke, na take policko si presunie figurku. Myslim, ze syn to daval este pred tretimi narodeninami. Akurat, ze prehru niesol vtedy velmi tazko... ale to aj teraz, uz ma 5 rokov ;)

simca06022011
1. apr 2022

ono asi zalezi od povahy, kadze dieta ma rado nieco ine, moja vedela ako 3r v klude aj pexo, aj clovece. este mala aj taku krtko hru, kde islo o rocne obdobia a neviem co. Puzzle zacinala ako 1,5r, cize to som uz potom tolko nesledovala. Ju napr. tak velmi nebavili kuchynky, babiky (to tak na chvilku a potom dost, zobrala puzzle a isla.. alebo kreslit - na to som jej flipchart papiere a zavesila ich na stenu na tie zatlacacie haciky a mohla kreslit a malovat a peciatkovat do nemoty na to) a doma som ju velmi nenechala plastelinovat a tak 🙂 pre svoje psychicke zdravie.

elementissa
1. apr 2022

Môj má 2,5 roka, pexeso som mu ukázala raz, druhý raz ma už nabil 😆😆😆😆 takže ak máš šikovné dieťa, tak 2,5 ročné vie mastiť pexeso ako nič. Máme aj takú hru, kde sa na seba skladajú zvieratká (veža zo zvieratiek) a hádže sa kockou, tá vždy dá farbu, ktoré zvieratko použiť ďalšie a to tiež pochopil po jednej ukážke. Veď keď máš jednoduché človečko, tak 3 ročné dieťa to musí pochopiť a myslím, že aj človečko kde sa hýbe po počte políčok je pre 3 ročné dieťa úplne v poriadku, veď 2 ročné dieťa chápe počítanie minimálne do 10 a v človečku stačí do 6 (ale asi to súdim podľa svojho dieťaťa, ktoré je v "akademickejsie", tak možno nemám objektívny pohľad)

kristinaanna
1. apr 2022
adoska717
1. apr 2022

Moj na 3,5r dostal clovece...odvtedy to musime hrat aspon 2x do tyzdna lebo ho nechavam vyhrat vacsinou 😄 🤦‍♀️ vtedy ho to chytilo a hrame aj domino, dobble, hadaj kto som, pexeso... Ma 4 roky ale jeho hry bavia a rychlo ich pochopi

jaga18
1. apr 2022

Pexeso v pohode pre 3 ročne deti. Len samozrejme nie celé, najprv len 3 páre a postupne po jednom pridávať. Človeče trvá dosť dlho, toľko 3 ročne dieťa ešte neudrží pozornosť. My sme už v cca 4 rokoch hrávali, ale to bolo len o tom, že sme počítali bodky na kocke, potom počítali políčka s figúrkou. Žiadne pravidlá, ako musíš hodiť 6 a podobne. Aj tak ich to bavilo v tom veku veľmi krátko max jednu figúrku sme posunuli do domčeka.

katpaz
1. apr 2022

@hruska91 Skúste pozrieť Dragomino, Party pre Rosalie, Draci dech, Zbieranie hribikov, Deti z Carcassone, Cink Junior, Mlsne myšky, Príšerky ze skrine, Dobble, Batanimo, Začarovana vez, Na čučoriedky, Tučniaky, Kulisak

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrinka8
1. apr 2022

Je to individuálne. Môj mal pár mesiacov po 2 rokoch a Človeče drtil jak drak - doteraz zbožňuje spoločenské hry. Najprv sa naučil na obrázkových, vari v 2,5 roku už vedel rátať do 6 🙈 Pexeso ani neviem, to tiež pred 3 rokmi.
Tam nás obohráva doteraz bez mihnutia oka (má 8) - ale keď bol škôlkar, tak to úpne valil - podľa mňa preto, že nezaťažená hlava. Dcéra v škôlke detto, pexeso mega. Ako školáčka už jej to tak nejde - zaťažená hlava inými vecami.

saxana000
1. apr 2022

Zahraj si s nou ine hry nabehni do dracika maju tam skakajuceho kralicka napriklad tam len vytahuje mkvicky jednoduche pre srandu.pexeso ju naucis hrat najprv obratene neskor skry obrazky hrajte na 5-6 parov postupne pridavaj.clovece existuje pre deticky s obrazkami.. Cierny peter len vyfahuje a hlada par.Stavajte si kocky alebo gulickove drahy plastelina je super od 3 rokov.navliekacie koralky by ju mozno bavili.
Cie

danieladeley
1. apr 2022

Moje zacinali tiez s puzzlami, potom rozne pexesa. Okolo troch rokov potom krtkove hry, double, bystry ako rys, cierny peter s krtkom, vedomostne kocky...ale puzzle je stale top a clovece tiez nemaju radi.

lucik194
1. apr 2022

v 3 rokoch sme mastili
pexeso
domino
cierny Peter
kvarteto
clovece krtecek obrazkove

ovocny sad, deti z carcassonne (tam sa prikladajú obrazky), dragomino

vilma7
1. apr 2022

Moja ešte nemala tri, ale hráme sa spoločenské hry, podľa jej možnosti. Sama sa chce, nenútim...vyberá si vždy ona, čo sa chce hrať. Pošlem ti neskôr fotky.

19daniela90
1. apr 2022

U nás hráme obrázkové a dokonca aj klasika človeče nehnevaj sa, do 6 počítať vedia. Pexeso, klobúčik hop, puzzle 40+, Čierny Peter. Radi chytajú ryby a máme taký penový terčík, kde hádžu loptičky na suchý zips.

ivangeline
1. apr 2022

Pexeso moj 2 a pol rocny rozumel...ale on je fakt kludny logicky typek... :D Inac pochybujem,ze v 3r by mala vediet.. a este nielen porozumiet ale aj zaujimat a chciet hrat! Nemusi ju to proste zaujat...

lilien239
1. apr 2022

@hruska91 myslim ze to je individualne.nas maly mal teraz 3roky a uz asi pol roka hravame detske monopoly,vie do 10napocitat aj spocitat veci tak hrame aj take hry kde ma jedny karticky s cislom a nadruhych pocty zvieratiek napr.cislo 8 a ma to spojit s kartickou kde je 8 huseniciek tak pekne pocita a vie,tak isto aj anglicky vie zakladne farby,asi od 2rokov hraval clovece,rozne karty,pexeso...teraz uz ho to nebavi.ale naopak starsia dcera ked mala 3 tak sme len pexeso hravali clovece az neskor.