Odúčanie od klasickej perinky
Maminy, ktoré máte skúsenosti s odúčaním detičiek od klasickej starej perinky poraďte 🙂
Trojmesačná dcérka nám nezaspí nijak inak len v tejto príležitosti, na tom by nebolo nič strašné ak by vonka nebolo 40°C a ona nebola spotená až za ušami ☹
Čítala som,že by sa detičky nemali odúčať ak im je tam dobre, ale my to chceme pre jej dobro. Viete nejaké zázračné rady, ktoré pomôžu? Rozvezovanie šnúrok po zaspinkaní sme skúšali, tiež iné alternatívy periniek a noc nezabralo. Ďakujem 🙂
pozri, neterka sa narodila v júli najvačšie horúčavy a inak ako v perinke ani za svet. tak sme ju nechali iba v plienke a v perinke a ako tvoja najlepšie v našej ešte po mne. malá bola asi do 4 mesiacov v perinke ...
@janulik2008 a potom sa ako odučila??? Či sama od seba?
@buba7 sama od seba už nechcela. Začala sa vymotávať ale sa mi zdá že sme jej dávali ešte chvíľu perinke pod ňu a keď bolo najhoršie že nespala na obed alebo bola nekľudná tak sme ju ešte zavinovali ... trz má malá už 2 roky ... neboj napr. suseda dávala do perinky ešte ked jej dcéra mala 1 rok ale pred cca 20timi rokmi.
@janulik2008 pre Boha 😨 že jeden rok🙏 len to nie...ono to ide aj na nervy,že na každú návštevu musíme brať aj perinku 😒 a dcérka už nieje najmenšia takže v nej vyzerá aj dosť divne keď jej z nej trčí taká veľká hlava 😀😀
@buba7 že veľká hlava 😀 ale neboj vyrastie z toho alebo si neskúšala zavinovačku napr malá mala aj zavinovačku ale na noc musela byť perinka a napr nam to chyba trz velka slecna z nej uz 🙂
a v roku akurat nohy jej trčali 😀 ona musi byt stale alebo staci len ked spi? sice take male len spinka vacsinou 🙂
@janulik2008 skúšali. Mame dve a ani v jednej nechce byť. Práveže na to,že má tri mesiace spáva veľmi málo takže cez deň som rada ak zaspí aspoň na pol hodiny aj keď už v Perinke a večer som rada, že konecne zaspí a môžem mať kľud.
@buba7 Proste ju v tej perinke nechaj, ked sa jej tam páči, moj najstarší bol v perinke tiež dlho, bol veľký už pri narodení, pamatám si, že mu trčali už nohy, ruky, všetko a aj tak tam chcel byť, asi do 6 mesiacov tam spával, bol spokojný a ja tiež, že dobre spí. Teraz je také teplo, že aj bez perinky by sa potila, takže to máš za jedno. Šatku alebo nosič ste neskúšali?
Moje deti tiez boli rady v perinke,pripominalo im to brusko,citili sa tam bezpecne a postupne ked uz boli vacsii,tak som mala maly paplonik do kolisky a tam som ich uspavala a ten mladsi ma rok a pol a musi stale spat na nej😀oblubena. Neboj nic,mala za mesiac dva bude uz nekludna bude chxiet byt na brusku,bude sa chciet hybat atd tak sa aj sama oduci🙂mladsi minule leto vonku horuco a inak ako pod dekou nezaspal. No tak som ho nechala,obliekla len to nutne a dala mu deku🙂jej je dobre🙂neboj nic🙂este ma cas,je este malicka🙂
@buba7 tak ju nechaj daj jej v horucavach iba plienku a nech je tak v perinke 🙂
To je ako so vsetkym, ked sa oduca. Nedaj a zvykne si.
Nasa najmladsia sa narodila v juli red dvomi rokmi v den, ked bolo 36 stupnov. Potili sme sa hrozne. Vsetci. Aj novonarodeniatka. Nikdy nebola v perinke (ani ostatne deti) a prezili a ziju. Spavali az do odplienkovnia sa v spacich vakoch.
Neviem si predstavit v takych horucavach dieta este balit do hrubej. Neboj, aj tak male dieta si zvykne a po case zase bude v pohode.
@buba7 Ahoj, ja ta plne chapem, pretoze sme nedavno mali doma to iste - inak ako bez perinky nezaspala... spaci vak, zavinovacka,.. vsetko marne. jedine na pevno zviazana v perinke - ale teda mali sme vyhodu, ze neboli horucavy, ale zacinala som sa bat, ze sa tej perinky nezbavime.. kedze v perinke spala ukazkovo, ci v noci, ci cez den, tak som sa rozhodla nechat to na nu: vo zviazanej perinke spavala do 7 mesiacov, potom postupne sama zacala vytahovat sa z nej, aspon ruky, tak do zaciatku 9 mesiaca sme fungovali tak, ze som ju uspala na rukach zviazanu v perinke a nasledne rozviazala, a potom spala spokojne dalej. no a v 9. mesiaci zrazu z nicoho nic zaspala bez zviazanej perinky - teda ja ju stale na tu perinku kladiem, ale ma ju rozprestretu. najskor dokazala zaspat na nocny spanok tak, po par dnoch aj denne spanky. teraz fungujeme tak, ze ju len polozim do postielky, rozlucim sa a odidem, mala zaspi sama bez placu 🙂 takze podla mna treba dieta pocuvat, co potrebuje. ja som si opakavala, ze ved nebude v perinke do 18ky 🙂 jedine, co by som skusila, je skusit rozbalit perinku, ked malu uspis - ale teda v 3 mesiacoch by to u nas nefungovala, takze ja by som viazala dalej, horka nehorka. za par mesiacov sa perinky urcite zbavite, neboj.
@guizui súhlasím ... 3 mesacne je male ... napr mala musi mat deku ako mojkačika
@janickacrazy skúšali sme všetko...v ničom sa jej nepáči 😬 našťastie sa vie vyhrať aj sama 😊
@adriannasvk máš pravdu,, takk ju vnej necham. Aj keď vyzerá divne,ale keď sa v nej cíti dobre čo už 👍😊
@buba7 mozno neskor vam to bude fungovat, ze ju rozviazes ked zaspinka.. asi
zatial potrebuje byt zviazana...
nasa bola celkom kludna v perinke, nehemzila sa prilis. ja som ju viazala dost na pevno (pacilo sa jej to) a hned na ruky a hojdat.. az v tych 7 mesiacoch to bolo take ze zacala vytahovat rucicky.
@buba7 nieeee, na rukach hojdanie muselo byt 🙂 alebo v hojdacom kresle.. az ked zaspala som ju polozila do postielky.. ale trvalo to len tych 9 mesiacov.. teraz polozim do postielky a mala zaspi sama 🙂 okolie mudrovalo, nech ju neucim na hojdanie a neviem co.. ale podla mna kazde babo ma svoj styl.. kolke sa uspia len prsniku, kolke len v kociku a pod.. to hojdanie mi neprislo tak strasne.. pre mna bola priorita nech sa dieta dobre vyspi, a to fungovalo len v perinke 🙂
@guizui aj naša buď zaspinká na prsníku, alebo až na hojdanie. Sama nevie zaspinkat.
Ja si zas vravím, že kedy inokedy ich človek bude môcť hojdat, mojkat keď nie teraz?? Keď budú mať rok už budú zaspávať samé...a budeme len spomínať aké to bolo krásne keď sme ich mohli pohojdat a vedieť, že pri nás vždy tak krásne zaspali ❤😍
@buba7 Ako nechcem ti brať tvoj optimizmus, ale kamoška ešte ročné hontrlala každý večer na rukách alebo na fit lopte, lebo bol navyknutý, to sa potom zle odúča. Moj najstarší tiež zaspával na prsníku, ale hned som ho preložila do postieľky, žiadne hojdanie nebolo. Potom si pekne zvykol zaspávať sám v postieľke, tak hádam aj u vás bude dobre.
@buba7 podla mna u 3 mesacneho babatka je uplne prirodzene, ze nevie zaspat same, jednoducho potrebuje pomoct a presne ako pises, kedy to ma clovek robit ak nie teraz 🙂 po tom pol roku treba skusat pomalicky ci nezaspi same.. ono sa totiz aspon u nas zacali predlzovat tie intervaly hojdania, babo je aj tazsie, takze som chvilu pohojdala a potom polozila.. no ona skratka zaspala 🙂 proste treba skusat, nikde nieje napisane, ze dieta sa nauci na hojdanie.. ja som si stale hovorila, ze aj keby to tak bolo, tak hojdat moze aj otec, uspavanie na prsniku bohuzial nieje v jeho kompetencii 🙂
pozdravujem, my sme takto fungovali do pol roka, a tiez kazdy mal reci .....pomalicky si casom zacal rucky vyberat, casom som davala uz len do plienky a potom mu zacalo vadit a naucil sa 🙂 tiez nevedel inac spinkat, nebojte sa ono sa nauci 🙂)) ja som vzdy tak robila aby bolo drobcovi co najlepsie a nie okoliu :P
@stevka710 aj na nas kukali. vonku 40tky a mala v perinke po mne no inak nechcela a boli reci ze uz sa nedava do perinky atď ...
@janulik2008 u nás tiez to každý prežíval ze maly poviazany 😂😂😂ale ked jemu bolo dobre , tak prečo nie 😉

@buba7
neskusali ste pevnejsie zavinut do klasickej bavlnenej plienky ?
tam nejde ani o tu perinku, ale o zavinutie, ja si myslim 🙂