Ahojte, dnes sme dostali perinku od ortopéda, ktorú máme nosiť 24 hodín denne, pretože malý nemá vyvinuté jadierka. Chcela som len vedieť ak ste ju niekto používali, dokedy a čo hrozí ak sa jadierka nevyvíjajú tak ako majú, viete mi niekto poradiť? Malý nemal rád ani široké balenie, nie to ešte perinku, ako sta to zvládali?
Ja som bola tiež u MUDr. Pružinca, názor mám rovnaký. Je ešte jeden detský ortopénd v Tnave, tiež v poliklinike Družba, na meno si nespomeniem, ale po mojich skúsenostiach by som volilia Bratislavu
Babule prosim Vas cim by som mohla nahradit perinku od ortopeda?? Malej je v nej velmi horkonanke nervozna v nej.. niekde som citala ze 3 bavlnene plienky a postolky.. poradte
Zdravim. perinka/nohavicky su omnoho lepsie ako remene. remene nielenze naozaj spomalia vyvoj, nech si tvrdi kto chce co chce, ale su skodlive na chrbatik a hlavne krcnu chrbticu: po skusenostiach by som dala dieta radsej do sadry ako do remenov. nohavicky su super. dieta moze menit polohy aj kopat nozickami (ohybat kolienka). nas drobec mal remne a vzdy budem lutovat, ze som ich nevyhodila skor, pretoze nasa ortopedicka mu ich dala uplne zle a este aj ked ich mal male, tak jedine na co sa zmohla bolo, ze mi vynadala, ze som prisla o neskorej hodine (14:00), ze tu teraz "nema chlapa co by urobil dalsiu dierku" a kedze bola taka neskora hodina, tak utekala domov a zabudla nam objednat vacsie, kt sme mali mat aj tak az o 6 tyzdnov. ja som po tej kontrole vyhodila remene a naobjednavala abdukcne nohavicky a isla som s drobcom o tri tyzdne na kontrolu (namiesto 6) a zrazu ani nevedeli kt. to bola nozicka. no, ale v kazdom pripade sa neda porovnat ten konfort dietatka v nohavickach s utrpenim v remenoch. (najvacsie nam ostali ak by niekto potreboval).