Problémy zo svokrou, nedá sa s ňou dohotnúť ohľadom môjho syna
Ahojte mohli by ste mi poradit co mam robit ked moja svokra mi nechce vraciat mojho syna? Odkedy mi zavreli do väzenia priateľa jeho matka mi robi samé problémy. Neviem co si svokra omne myslí. Normalne na začiatku sme sa dohodli ze malí bude za mesiac iba tyzden u nej. No lenže niekedy si zmyslii ze vtedy a vtedy ho chce a ked jej poviem ze nie, vždy mi urobi problem niaky. Vôbec nechapem jednej veci dam jej malého , zdravého a ona mi na druhy den napise SMS ze mali mal niake problémy ze snin bola na pohotovosti ze kade sním chodim a vinu hádže na mňa. Teraz si zas vymyslela ze kvoli mne ma mali horúčky a ze je schudnuty, lenze to nie je vobec pravda moc dobre sa starám o svoje dieta. Nakoniec este ked mi ho ide vratit tak potím zabola na socialku nechapem co tym chce dosiahnuť. Bojim sa ze aby mi nezobrali malého ked sa snou normalne nedá dohodnut!!? Prosim vas ak by ste mi mohli niako poradit co mam robit. Ďakujem
@ nie si povinna jej ho davat. Za takych okolnosti ake mas, by som jej povedala, ze moze prist maleho navstivit k tebe domov, ked si aj ty doma. Ale nedavaj jej ho k nej, ked ti robi problemy. Nema sa ti co vyhrazat socialkou, ved ty si matka, nie ona.
Sud, zverenie do tvojej starostlivosti a moze si piskat. Len to daj niekomu napisat, tvoj písomný prejav ma značne medzery
Presne ako bolo napísané v predch.príspevku - nedávať jej ho...Chce ho vidieť ok, ale v tvojej prítomnosti...A ešte aby sa vyhrážala sociálkou.....Pokiaľ sa dobre o malého starášnemáš sa čoho báť, keby náhodou prišla kontrola zo sociálky treba im povedať čo je vo veci....Ja mám z toho taký pociť či nechce získať malého do svojej starostlivosti....
nechapem co tu riesis no tak jej ho nedavaj...vybavena vec..
@mini1230 presne ako pisu baby, nedavat. vyzera to, ze sa snazi proti tebe nazbierat nejake dokazy (chodi po pohotovostiach), aby ho mohla ziskat do starostlivosti.. davaj si na to pozor.
nedávaj jej ho ,nech sa pozrie ako si iba vychovala syna ,keď sedí vo väzení ... akým právom poukazuje na teba ? aby ešte aj malého nestvala proti tebe ,nenechala by som ho ani minútu s ňou osamote ...
Určite jej ho nedávaj, ak ho chce vidieť, tak len v tvojej prítomnosti. Ja si tiež myslím, že jej ide o to, aby ho dostala do svojej starostlivosti, mám pocit, že sa snaží o to, aby si bola "vykreslená" ako zlá a neschopná matka, ktorá sa nevie postarať o svojho syna, jej vnuka. Dávala by som si na ňu pozor... buď opatrná!
No výchova u syna jej zjavne nevyšla, chce to skúsim pri ďalšej generácii🙂 nedávaj jej ho, máte to divne nastavené, fakt
Preistotu aa pytam ... Tvoj syn je normalne zvereny a tebe a svokra nema sudom nariadeny styk vtedy a vtedy? Ak je tebe zvereny a nie jej, nemusis jej ho vobec dat..ona nema ziadne pravo Ti ho nedat...ked take nieco skusi zavolaj policajtov, ze Ti niekto brani v styku s tvojim dietatom a ries to sudne ty. Necakaj.
preco by si jej ho ty akoze mala davat, ak je sudom urceny tebe? nedala by som ani za svet, ked toto robi!
@mini1230 fakt si nechaj poradiť, prestaň jej ho dávať....naozaj to vyzerá že sa snaží aby ti odobrali malého a bude žiadať o zverenie do starostlivosti ona....Chce ísť na sociálku? Nech sa páči, pokiaľ sa o malého vzorne staráš nemáš sa čoho báť....Ešte by ma zaujímalo k akému lekárovi ho zobrala a kde nabrala zdrav.kartičku? či ty si jej dala kartičku poistenca malého a ona to takto zneužila? malý mal naozaj hnačky? tam treba len povedať že v čase keď si ho brala ona, bol malý zdravý a ak by mi potom hovorila že mal u nej hnačky viac jej ho nedávam, ktovie čo mu dávala jesť....papier z pohotovosti alebo od lekára môže použiť proti tebe na sociálke - ale stačí si pozrieť že u lekára s ním bola nie v deň kedy si ho brala od teba ale až na ďalší deň....čiže ak by mal hnačku pri preberaní tak ho vezme na pohotovosť v ten deň....ale stále je mi divné že jej dávaš malého zdrav.kartičku, veď keby mu niečo bolo treba ho hneď priniesť domov a doktora by si s ním riešila ty ako matka
..baby, ja neviem, ale mne sa to zdá ako vymyslená téma...
@mini1230 naco jej ho teda davas na tak dlho? za co zavreli priatela? nevyzera ze chce pre dieta dobre, ona nema pravo ako otec dietata vydat vnuka je to na tebe, povedz jej ze ak ho chce vydat okej moze, ale pride k tebe zahra sa s nim a pojde prec a ak nie nech sa aj na hlavu postavi alebo, ze mozte ist na ihrisko ale proste budes tam snimi, ziadne k nej a nebudes vystavena ziadnym vymyslom...
@mini1230 Svokra tým chodením na pohotovosť a volaním sociálky zbiera dôkazy proti tebe - s veľkou pravdepodobnosťou chce vnuka získať do svojej opatery. Dôkazy jej poslúžia na súde proti tebe - ako sa o neho nestaráš.
Preto radím, obráť sa na súd skôr ako ona. Právne poradenstvo je bezplatné - nájdi také.
uz jej ho nedávaj!
Pre dieťa je abslútne zle,že týžden v mesiaci je s inou "mamou" v inej domácnosti,nerob to.Už ti písali ako máš postupovať...len návštevy na pár hodín.
@mini1230 si mladá, ale určite nie blbá. Ale svoje dieťa už "svokre" nedávaj..Inak, nie je to "svokra", iba matka Tvojho priateľa..
Nemáš rodičov, niekoho, kto by Ti pomohol???
Obráť sa rýchlo na kohokoľvek, soc.pracovnika, právnika, poraď sa...
Ja by som svokre také malé bábo nedala ani za svet. Mám 3 deti /už skoro dospelé/, svokra bola fajn, ale i tak..a to bola fakt SVOKRA, manželova mama... bola fajn, no odtiaľ-potiaľ
ja budem možno jediná, ale rada by som počula aj názor z druhej strany. Teda svokry...
Rocne dieta davat cudzej osobe do cudzieho prostredia na cely tyzden?? Mne by to srdce trhalo... nemyslitelne, kedze jej snahou je iba zmanipulovanie situacie... to,ze si mlada matka, neznamena, ze si nesmies dupnut...
Ved aj sudy takuto striedavu starostlivost povoluju az po 3 rokoch

@mini1230 nedavaj jej ho. Nemá na to právo. Chce ho vidieť?? U teba 2 hodinky a hotovo